Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Joshua εγώ δεν το βρίσκω λογικό αν ο λόγος της απαγόρευσης είναι να μπορείς ο ίδιος να μπεις στο δικό σου γκαράζ!

Πιστεύω ότι το πιο σωστό είναι ο ιδιοκτήτης του γκαράζ να έχει γνώμη για το αν θα πάρει κλήση το αυτοκίνητο που πάρκαρε μπροστά.

Αν γινόταν αυτό που λες, το αποτέλεσμα πρακτικά θα ήταν το να δοθεί στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης/εκμετάλλευσης μιας δημόσιας θέσης parking. Κάτι που δεν επιτρέπει η νομοθεσία, τέτοιες άδειες μπορούν να δοθούν μόνο σε ανάπηρους, σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες κτλ, και πάντα για κάποια συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

• Απαντ. 376
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην πράξη αυτό γίνεται απαγορέυοντας τη στάθμευση μπροστά στο γκαράζ! Και όπως είπα κερδίζουμε και μια θέση!

Δημοσ.

Ναι και θα έπρεπε να ακυρώνεται η κλήση εφόσον ο διοκτήτης του γκαράζ δηλώσει ότι δεν δημιούργησε πρόβλημα το συγκεκριμένο αμάξι.

Αφού ο νόμος σε αυτή την περίπτωση μόνο αυτό το νόημα έχει, να προστατευτεί ο ιδιοκτήτης του γκαράζ.

Zio, αν και δεν είμαι ο νομοθέτης, θα προσπαθήσω να μπω στο μυαλό του και να σου εξηγήσω το σκεπτικό του.

Έστω, λοιπόν, ότι κάποιος έχει ένα κλειστό γκαράζ και παίρνει άδεια από το δήμο ώστε να μην παρκάρει στην είσοδο κανείς. Με το δικό σου σκεπτικό, θα μπορούσε να παρκάρει το όχημά του αυτός εκεί που ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται να παρκέρει κανένας άλλος. Άρα, εξασφάλισε τη θέση πάρκινγκ για το αμάξι του και πλέον το γκαράζ μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν αποθήκη. Με έναν σμπάρο, δύο τριγώνια που λένε και στο χωριό μου. Σου φαίνεται λογικό αυτό; Και πριν απαντήσεις για το αν είναι ακραίο το σενάριο ή όχι, σκέψου τη νοοτροπία του μέσου πολίτη της χώρας στην οποία ζεις. Ναι, στον μέσο Ελληναρά αναφέρομαι, που το μόνο που τον ενδιαφέρει η πάρτη του και τίποτα άλλο. Είμαι σίγουρος ότι με λίγο ψάξιμο, σίγουρα θα βρεις κάποιους που το έχουν κάνει ήδη.

Θα μου πεις, τώρα, ότι δεν γίνεται για 1-2 άτομα, άντε 10 ρε παιδί μου, να τους παίρνει η μπάλα όλους. Επειδή, όμως, ο νομοθέτης έχει και άλλα πράγματα να ασχοληθεί, δεν μπορεί να ασχολείται με τον καθένα μας ξεχωριστά. Όταν, λοιπόν, βγάζεις άδεια για να μην παρκάρουν στην είσοδο του παρκινγκ σου, η άδεια ισχύει για όλους -αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της δημοκρατίας- και όχι για όλους τους άλλους. Ελπίζω να σου έδοσα να καταλάβεις πού είναι το λάθος σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα σκεφτεί αυτή την περίπτωση αλλά και πάλι, από τη στιγμή που δεν στερεί καμία θέση από κανέναν το θεωρώ σχεδόν ανούσιο.

Δημοσ.

στήν περίπτωση πού διποδο μοσχαροβοιδογαιδούρι παρκάρει πάνω στό πεζοδρόμιο ,  κ τό βάζει παράλληλα μέ τόν τοίχο τού σπιτιού του κ εχει βάλει κ τέντα πού στηρίζεται  τό ενα μέρος στόν τοίχο τού σπιτιού του κ τό υπόλοιπο  τελειώνει μέ 2 σιδερένιες κολώνες στηριγμένες (ναί καλά καταλάβατε) πάνω στό πεζοδρόμιο ) κ γιά τό υπόλοιπο μέρος τού  πεζοδρομίου πού μένει βάζει 3 μεγάλες γλάστρες κ 2 μηχανές παπάκια γιά νά μήν περνάει ουτε μυρμήγκι τί κάνουμε  ? πού ενώ εχει ειδοποιηθεί  εδώ κ 5 χρόνια (δήμος ηλιούπολης -πολεοδομία- δημοτική αστυνομία - κανονική αστυνομία) κ δέν γίνεται τίποτα τί κάνουμε ???  θεωρητικά τού καίμε τό αυτοκίνητο μαζί μέ τά παπάκια  κ μαζί κ  τήν τέντα ή περιμένουμε κάποιο παιδάκι (εχει σχεδόν δίπλα δημοτικό σχολείο κ καθημερινά περνάνε από εκείνο τό σημείο 50-60 παιδάκια πού κατεβαίνουν αναγκαστικά στόν κατηφορικό δρόμο γιά νά αποφύγουν τό εμποδισμένο πεζοδρόμιο  κ πού ερχονται μέ μεγάλη ταχύτητα  αυτοκίνητα , τό πότε θά συμβεί τό μοιραίο ειναι απλά θέμα χρόνου ... τότε ομως θά ειναι πολύ αργά κ θά φταίει αυτός ο @αλάκας κ τό ανύπαρκτο κράτος (οικος ανοχής θά ελεγα καλύτερα ...)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα σκεφτεί αυτή την περίπτωση αλλά και πάλι, από τη στιγμή που δεν στερεί καμία θέση από κανέναν το θεωρώ σχεδόν ανούσιο.

Να στο πω λίγο διαφορετικά? Κάποιος εξασφάλισε από το Δήμο άδεια εισόδου πάρκιν, άσχετα που δεν βάζει ποτέ το αμάξι του μέσα(το έχει κάνει δωμάτιο). Το αμάξι του πάντα το παρκάρει αλλού, έτσι ώστε η είσοδος του υποτιθέμενου πάρκιν να μένει ελεύθερη για τους πελάτες του(έχει κολλητά λογιστικό γραφείο) και για τους επισκέπτες στο σπίτι. Όταν δει κάποιο άσχετο αμάξι παρκαρισμένο, κατευθείαν τηλέφωνο στην τροχαία για να έρθει να δώσει κλήση. Εσύ πως το βλέπεις αυτό, στερεί θέση από τη γειτονιά, ή όχι?

Έχει και συνέχεια όμως, με τον τρόπο αυτό μπήκε στο μάτι των γειτόνων, και αυτοί με τη σειρά τους όταν βλέπουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο στην είσοδο του πάρκιν κατευθείαν τηλέφωνο στην τροχαία. Το αποτέλεσμα είναι πλέον να μένει πάντοτε κενή η θέση...

Δημοσ.

Τώρα πιάσατε κι εσείς περιπτώσεις...:) Ακόμα κι αυτή η ακραία περίπτωση δε νομίζω ότι στερεί θέση από τη γειτονιά, ακόμα κι αυτά τα λίγα αυτοκίνητα που μπορούν να παρκάρουν κέρδος είναι, αφού διαφορετικά δεν θα πάρκαρε κανένα. Τέλος πάντων, πολύ δεν το αναλύσαμε;; :P

Δημοσ.

Τώρα πιάσατε κι εσείς περιπτώσεις... :) Ακόμα κι αυτή η ακραία περίπτωση δε νομίζω ότι στερεί θέση από τη γειτονιά, ακόμα κι αυτά τα λίγα αυτοκίνητα που μπορούν να παρκάρουν κέρδος είναι, αφού διαφορετικά δεν θα πάρκαρε κανένα. Τέλος πάντων, πολύ δεν το αναλύσαμε;; :P

Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

• Like 1
Δημοσ.

Για πειτε μου τωρα εσεις εδω, οταν εχει πυλωτη χορανε 4 αυτοκινητα βαζει μοναχα τα 3 μεσα και το 1 το αφηνει σε θεση εκτος? Τι κανεις? Και δεν ειναι η μονη περιπτωση με πυλωτη...  οταν επισης ΠΑΝΤΑ οι ΙΔΙΟΙ και οι ΙΔΙΟΙ Γ*Μ*ΕΝΟΙ παρκαρουν σε 2 θεσεις? Εκει τι κανεις? Απο συζητηση εχουμε βριστει με 2-3 (ναι ειναι παραπανω).. ξεκινωντας με ολη μου την καλη διαθεση παντα τη συζητηση.. Α ειναι και 2-3 που βαζουν το μηχανακι! Ναι δεχομαι οτι ο ΚΟΚ λεει οτι και τα δικυκλα εχουν το δικαιομα να παρκαρουν σε κανονικη θεση.. οκ.. οταν ομως ξερεις οτι γινεται χαμος καθε μερα για να παρκαρουν ολοι και δεν σεβεσε τιποτα? Εχει απλετο χωρο να μπει πανω σε πεζοδρομιο πραγματικα.. Συζητηση.. ΠΟΤΕ ο ενας... του μιλας και φευγει.. (οι αλλοι δεν τους εχω δει live! ) αυτου του ριχνω καθε φορα κανα 2 χλεπες.. αλλη ιδεα? 

Δημοσ.

Στο απέναντι 3οροφο σπίτι μένει μια οικογένεια (παππούδες,γονεις,παιδια,ανήψι) που και καλά έχουν οικονομικά προβλήματα και έχει ο καθένας από ένα αμάξι, συνολικά 6!! Στο διπλανό σπίτι έχουν άλλα 3 αμάξια και όπως καταλαβαίνετε πιάνουν όλες τις θέσεις στο στενό που είμαστε.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όμως από όλα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει μάθει να σέβεται: Εκτός ότι παρκάρει έξω από το σπίτι σου, δεν το βάζει σωστά με αποτέλεσμα σε σημεία που χωράνε 3 αμάξια να χωράνε 2, με δύο μέτρα κενό!

Και εγώ που οδηγώ 2 μήνες προσπαθώ να το στριμώχνω μην εμποδίσω καμιά είσοδο και μήπως χωρέσει και κανένας άλλος μιας και γνωρίζω πόσο άσχημο είναι να γράφεις τους άλλους στα @@ σου. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι τόσο αναίσθητος ο κόσμος...

Μου φαίνεται τα λάστιχα τους παλιώνουν επικίνδυνα και καμιά ώρα θα ξεφουσκώσουν απότομα.. :devil:

Δημοσ.

παρκαρουν εξω απο το σπιτι σου; σα δε ντρεπονται.ειναι γνωστο οτι ο δρομος μπροστα απο το σπιτι σου σου ανηκει.

να τους ξεφουσκωσεις τα λαστιχα οπως εχεις σκεφτει αμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα μη δουλευομαστε.. προφανος και δεν λεει γιατι παρκαρουν εξω απο το σπιτι του και πως δεν του ανηκει ο δρομος παρα μονο να μαθουν να σεβονται λιγακι και τους αλλους γειτονες.. σε αυτο 1000 δικια... Μολις παρκαρα ας πουμε (1:49) 5-6 λεπτα απο το σπιτι σχεδον γιατι σε ολα τα γυρω στενα συμβαινει αυτο σημερα.. ολοι σε 2 θεσεις.. εγω μ*λακας ειμαι και παρκαρω σε 1 και σεβομαι οτι και ο αλλος εχει σπιτι διπλα μου και απεναντι μου και παραδιπλα μου και θελει να παρκαρει?

Δημοσ.

Για πειτε μου τωρα εσεις εδω, οταν εχει πυλωτη χορανε 4 αυτοκινητα βαζει μοναχα τα 3 μεσα και το 1 το αφηνει σε θεση εκτος? Τι κανεις? Και δεν ειναι η μονη περιπτωση με πυλωτη...  οταν επισης ΠΑΝΤΑ οι ΙΔΙΟΙ και οι ΙΔΙΟΙ Γ*Μ*ΕΝΟΙ παρκαρουν σε 2 θεσεις? Εκει τι κανεις? Απο συζητηση εχουμε βριστει με 2-3 (ναι ειναι παραπανω).. ξεκινωντας με ολη μου την καλη διαθεση παντα τη συζητηση.. Α ειναι και 2-3 που βαζουν το μηχανακι! Ναι δεχομαι οτι ο ΚΟΚ λεει οτι και τα δικυκλα εχουν το δικαιομα να παρκαρουν σε κανονικη θεση.. οκ.. οταν ομως ξερεις οτι γινεται χαμος καθε μερα για να παρκαρουν ολοι και δεν σεβεσε τιποτα? Εχει απλετο χωρο να μπει πανω σε πεζοδρομιο πραγματικα.. Συζητηση.. ΠΟΤΕ ο ενας... του μιλας και φευγει.. (οι αλλοι δεν τους εχω δει live! ) αυτου του ριχνω καθε φορα κανα 2 χλεπες.. αλλη ιδεα? 

Σε θέμα που έχει ανοίξει για το πόσο λάθος είναι το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο, ο άλλος παραπονιέται για ποιο λόγο κάποιος ΔΕΝ παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο. Νταξ. Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα που θα πάρω τα βουνά.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...