Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Από όταν ο Δημος εκανε επεκταση στα πεζοδρομια δημιουργηθηκαν μια... χαρα θεσεις στάθμευσης για ΙΧ ακομα και μεγαλα 4Χ4 ενώ οι πεζοι αναγκαζονται να περπατάνε στον δρομο. Ποιος είναι υπεύθυνος για να δωσει κλιση ή ότι άλλο σε αυτους τους εξυπνάκηδες ? Δημοτικη Αστυνομια δεν υπαρχει . Η τροχαια αν κλιθει θα ερθει ? Χρειαζεται επωνυμη καταγγελια ? Ευχαριστω
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Η τροχαία κανονικά, δεν ξέρω αν χρειάζεται επώνυμη καταγγελία. 1
xpapias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Κάποτε εψαχνα να παρκαρω στο Κεφαλάρι και πετυχα εναν "παρκαδορο" που εβγαζε ενα αυτοκινητο. Επειδη την ψιλιαστηκα τη δουλειά, βαζω αλαρμ, σβηνω τη μηχανη και περιμενω να παρκαρω και μου κανει νοημα οτι δε θα εφευγε. Με τα πολλα παρκαρα καπου αλλου μετα απο 5 λεπτα αλλα στη συγκεκριμένη θεση υπηρχε μια Μercedes. Πιο μπροστα υπηρχαν κολωνακια Π (αυτα που μεταφερονται) τα οποια τα ειχε το μαγαζι. Για το γαμωτο, πηρα τηλ την αστυνομία και θα ερχονταν. Μου ζήτησαν ομως να κατσω εκει. Στο μεταξύ εκανα τη βλακεια να πω στο καταστημα οτι φερνω αστυνομια, οι μπαρες εξαφανιστηκαν με μιας -οι παρκαδοροι εφεραν αυτοκινητα απο αλλου. Αρχισαν και να με γλειφουν, ρε φιλε εμεις ενα μεροκάματο εχουμε κλπ κλπ. Τελικα βαρέθηκα να περιμενω (ειχα παει για ψωνια στο σχολασμα των μαγαζιων) και πηρα τηλ να πω οτι οι μπαρες εξαφανιστηκαν. 1
ApSiMan Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Από όταν ο Δημος εκανε επεκταση στα πεζοδρομια δημιουργηθηκαν μια... χαρα θεσεις στάθμευσης για ΙΧ ακομα και μεγαλα 4Χ4 ενώ οι πεζοι αναγκαζονται να περπατάνε στον δρομο. Ποιος είναι υπεύθυνος για να δωσει κλιση ή ότι άλλο σε αυτους τους εξυπνάκηδες ? Δημοτικη Αστυνομια δεν υπαρχει . Η τροχαια αν κλιθει θα ερθει ? Χρειαζεται επωνυμη καταγγελια ? Ευχαριστω Ναι τροχαία. Αν υπάρχει κοντά κάποιος που ενδιαφέρεται θα κόψει. Παίζει έντονα όμως να έρθουν και να φύγουν (το έχω δει/ζήσει) Η τροχαία κανονικά, δεν ξέρω αν χρειάζεται επώνυμη καταγγελία. Πρέπει να περιμένεις εκεί να τους κάνεις την υπόδειξη. Δεν ξέρω/θυμάμαι αν κρατάνε στοιχεία σου .... Τελικα βαρέθηκα να περιμενω (ειχα παει για ψωνια στο σχολασμα των μαγαζιων) και πηρα τηλ να πω οτι οι μπαρες εξαφανιστηκαν. Κακώς που τους το είπες & κακώς που έφυγες. Κατανοητό βέβαια καθώς είναι και αργά τα ζα μου μερικές φορές στην τροχαία (ή παίζει κάτι πιο σοβαρό/έκτακτο) . Μια φορά μας είχε κλείσει ένας θεούλης το παρκινγκ της πολυκατοικίας (νόμιμο με άδειες κ μλκιες) για 24 ώρες... Είχε έρθει τροχαία 3 φορές (3 κλήσεις) αλλά και πάλι δεν είχε δικαίωμα να το σηκώσει. Αντίστοιχα σε ράμπες αναπήρων/πεζοδρόμια κλπ. Εγώ έχω εφοδιαστεί με τα τέλεια αυτοκόλλητα "Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω" από εδω και τους τα κολλάω (στο τζάμι για να μην αφήσει σημάδι στο αμάξι, στο παρπρίζ για να μην βλέπει όμως και να αναγκαστεί να το βγάλει). Στον άλλο που είχε κλείσει το παργκινγκ για 24 ώρες του είχα γεμίσει όλα τα τζάμια. (ΟΛΑ) 7
christopher0016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Εδω βαζουν ολοκληρες καρεκλες εξω απο μαγαζια .. Μια μερα εψαχνα κανα 15αλεπτο να παρκαρω και βλεπω 3 καρεκλες εξω απο προπατζιδικο .. σταματησα εβαλα της καρεκλες στην ακρη και παρκαρα κυριος ! βγηκε ο προπατζης να μου την πει ηθελε να ξεπαρκαρω να βαλει της καρεκλες παλι του ειπα οτι δεν ειναι ιδ παρκινγ και οτι ειναι παρανομο να κλεινει το δρομο αμα θελει καλω την αστυνομια να με διωξει... οταν ακουσε παρανομο και αστυνομια ηρεμησε.. Αποστολή από το GT-S7562 με τη χρήση Insomnia App 4
idomeneas7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Και δεν φοβάσαι μην γυρίσεις και το βρεις γδαρμένο? 4
christopher0016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 <p>Και δεν φοβάσαι μην γυρίσεις και το βρεις γδαρμένο?</p> Οχι γιατι ηταν παλιο αμαξι του 89 με αυτο μαθαινε η αδελφη μου να οδηγαει τα ειχε τα βαθουλοματακια-γρατσουνιες Αποστολή από το GT-S7562 με τη χρήση Insomnia App
NikosKallithea Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αντε και την φώναξες, την τροχαια, αντε και τους έγραψε, αυριο παλι τα ιδια δεν θα συμβούν? Ηταν να μην γινουν τα πεζοδρόμια τωρα η λυση ειναι μονο μια και έρχεται παλι απο τον δημο, κολονάκια κατα μήκος του πεζοδρομίου
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Αντε και την φώναξες, την τροχαια, αντε και τους έγραψε, αυριο παλι τα ιδια δεν θα συμβούν? Ηταν να μην γινουν τα πεζοδρόμια τωρα η λυση ειναι μονο μια και έρχεται παλι απο τον δημο, κολονάκια κατα μήκος του πεζοδρομίου Όταν όμως αυτό γινεται σε καθημερινη βαση από συγεκριμενο γειτονα ξαναπαιρνεις κάθε μερα
41ex Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή στη γειτονιά μου αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα θα σας πω τι κάνω. Μπορείς να καλέσεις είτε το 100 είτε την τροχαία της περιοχής και μπορείς να κάνεις είτε ανώνυμη είτε επώνυμη καταγγελία. Η τροχαία συνήθως έρχεται πιο γρήγορα το 100 μπορεί να κάνει από 5 λεπτά ως και μια ώρα ανάλογα που βρίσκεται το όχημα και πόσες κλήσεις έχει να διεκπεραιώσει. Καλό είναι αν μπορείς να μείνεις στο σημείο για να τους υποδείξεις το σημείο ή να το περιγράψεις επακριβώς στο τηλεφώνημα. (το 100 είναι υποχρεωμένο για κάθε κλήση που λαμβάνει από το κέντρο ελέγχου να πάει στο σημείο και να δώσει αναφορά τι βρήκε και τι έκανε) Το δεύτερο πράγμα που κάνω είναι να παίρνω φωτογραφίες από τ’ αυτοκίνητα κι όταν μαζέψω αρκετές θα κάνω έγγραφη και επώνυμη αίτηση - καταγγελία στο δήμο καλώντας τον να λάβει δράση. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος εντός εύλογου χρόνου να απαντήσει σε όλες τις καταγγελίες – αιτήσεις και να αναφέρει τα βήματα που έκανε για να λύσει το πρόβλημα. Ακόμα είμαι στο πρώτο βήμα όταν κάνω την καταγγελία θα ενημερώσω πως θα πάει. Αν κούφια η ώρα γίνει ένα ατύχημα και ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα έχει ποινικές και αστικές ευθύνες! Δεν είναι θέμα νομιμότητας ή αισθητικής είναι θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!. Για να γίνει το μοιραίο χρειάζονται τρία πράγματα: έναν αφηρημένο πεζό (ή παιδί ή ηλικιωμένο ή με καρότσι ή τυφλό ή κουφό ή χαμηλής αντίληψης), ένα γκαζοφονιά οδηγό και ένα κάφρο που έχει κλείσει το πεζοδρόμιο. Αν βρεθούν αυτά τα τρία ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο δυο οικογένειες θα κλαίνε! Το να φύγει το τρίτο από την εξίσωση είναι πολύ εύκολο αρκεί όλοι να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Κι ο γκαζοφονιάς έχει τις ίδιες ευθύνες Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ! αλλά το να αλλάξεις όλο το σύστημα εκπαίδευσης των οδηγών και τη νοοτροπία του νεοέλληνα είναι πιο δύσκολο από το να προστατέψεις το πεζοδρόμιο. 9
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Σε μενα παρκαρει ένα Navara στο πεζοδρομιο και πριν το σπιτι μας προηγείται ανηφορικη δεξια στροφη που αν δεν προσεξεις μπορει να σε πεταξει από τον δρομο παρα πολύ ευκολα με ότι συνεπάγεται αυτό για τους πεζους που λογω του ....κα θα βρεθουν στον δρομο.
kalogeros Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Χρειαζεται επωνυμη καταγγελια ? Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχω πάρει πάρα πολλές φορές την τροχαία τηλέφωνο, επειδή οι αγαπημένοι μου γείτονες δεν μπορουν (ή δεν θέλουν) να καταλάβουν ότι μπροστά σε πυλωτή ΔΕΝ παρκάρουμε. Από το 100 πάντα μου ζητάν να τους πω το ονοματεπώνυμό μου, αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει αριθμό ταυτότητας για να κάνουν επαλήθευση. Ο λόγος που ζητάν ονοματεπώνυμο είναι για την περίπτωση που θέλεις να τους πεις να ακυρώσουν την καταγγελία σου. Σε ρωτούν το επώνυμό σου για να επληθεύσουν ότι όντως εσύ ζυτάς την ακύρωση. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι εάν φοβάσαι μην τυχόν και μαθευτεί στη γειτονιά ότι εσύ κάνεις τις καταγγελίες, μπορείς να δόσεις ό,τι ονοματεπώνυμο θες, αρκεί να το θυμάσαι αν χρειαστεί να ακυρώσεις την καταγγελία σου. 4
e-tic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Πρώτη αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο παράβασης οχημάτων είναι η τροχαία. Συναρμοδιότητα έχει η άμεση δράση (100) που ασχολείται με όλα, και η δημοτική αστυνομία -εφόσον υπάρχει-. Βασικό είναι να υπάρχει αρκετό έμψυχο δυναμικό ώστε να μπορεί η κάθε υπηρεσία να εξυπηρετήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τις κλήσεις που δέχεται, κάτι που στην πράξη δεν συμβαίνει. Η στάθμευση επι του πεζοδρομίου κοστολογείται στα 80 γιούρα, πεζόδρομος 40, γωνία 80, προ παρόδιας ιδιοκτησίας (parking) 40. Η κατάληψη οδοστρώματος με εμπόδια, καρέκλες, διαφημιστικά, εμπορεύματα κοστολογείται στα 400 γιούρα. Η κατάληψη πεζοδρομίου με εμπόδια, καρέκλες, διαφημιστικά, εμπορεύματα ανήκει στην κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και χρεώνεται απο τον οικείο δήμο ανάλογα με τις χρεώσεις που έχουν περάσει απο τις κανονιστικές αποφάσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να περιορίζει αυτούς που πιάνουν θέση με το μηχανάκι για να παρκάρουν εκεί το αυτοκίνητο όταν γυρίσουν. Αυτή η συμπεριφορά είναι μεν ανήθικη αλλά όχι παράνομη... ΣΣ: Όλες οι υπηρεσίες δέχονται και ανώνυμες καταγγελίες, απλά οι επώνυμες παίρνουν προτεραιότητα. Δεν έχουν δικαίωμα να κοινοποιήσουν τα στοιχεία του καταγγέλοντα σε κανέναν (προστασία προσωπικών δεδομένων) παρά μόνο κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. 1
Ntinaras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 εχω παιξει βρωμοξυλο σε τετοιες φασεις. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις