Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν φταίει το τροφοδοτικό για το πρόβλημα αυτό(συνήθως γίνονται επανεκκινήσεις ).

Από κει και πέρα το τροφοδοτικό σου ''δίνει '' 29Α στα 12V ( http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/thermaltake-psu-roundup_23.html )  που υπό κανονικές συνθήκες επαρκούν για το συστημά σου ,αλλά λόγω παλαιότητας και κακής ποιότητας υλικών(πυκνωτές) να σου δημιούργήσει πρόβλημα στο μέλλον.

Εσύ δεν μπορείς να ελεγξεις το τροφοδοτικό,δεν έχεις τα κατάλληλα όργανα μέττρησης,απλώς μπορείς να δεις αν σου κάνει '''νερά''(επανεκκινήσεις).

Εν κατακλείδει εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις,κατ'εμέ αν σε παίρνει οικονομικά να το αλλάξεις.

Δημοσ.

Εγώ ένα τροφοδοτικό του 2007 που είχα ανοίξει για επισκευή,μια χαρά ξεχωριστά είχε τα 2 rails και δεν ήτανε πανάκριβο.

Τώρα το συγκεκριμένο να πω την αλήθεια δεν το ξέρω τι ρόλο παίζει σαν κατασκευή.

Η gtx 660 έχει power consuption γύρω στα 130watt , δηλαδή 10,8Α .

Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου,βάση spec τροφοδοτικού είμαστε οκ γιατί στο ένα rail έχουμε 14Α και στο άλλο 15Α, σωστά?

Τώρα αν υποθέσουμε ότι ο κατασκευαστής του τροφοδοτικού , οτι γράφει στο ταμπελάκι δέν ισχύει και τα rails συνδυάζονται,θα ήθελα να δώ να κουμπώνει επάνω στο συγκεκριμένο μία r9 390,αν δεν ισχύουν αυτά που γράφει ο κατασκευαστής και είναι τσαχπινιές λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα σωστά?

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, η αλήθεια είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα σταθερότητας με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Ίσως το αλλάξω όμως γιατί είναι αρκετά παλιό (και όχι και από τα καλύτερα). 

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε!

• Like 1
Δημοσ.

@WalkerSW

Πιστεύεις οτι η ισχύς που παρέχει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό ειναι επαρκής;

Γενικά αν είναι καλό ή όχι πως μπορώ να το ελέγξω;

Οχι δεν ειναι επαρκης!

Από κει και πέρα το τροφοδοτικό σου ''δίνει '' 29Α στα 12V

Ναι θα ήθελε!!!

Combined στην 12αρα το συγκεκριμενο βγάζει max 235w κοινως 20 αμπερ με το ζορι! Οτι τους κατεβηκε στο κεφαλι λενε στο xbit! 

Απλα μαθηματικά ειναι.... υπολογιζεις τα βατ των 3.3 και 5βολτ τα αφαιρεις απο το συνολο των 475 του τροφοδοτικου και οτι περισεύει ειναι η δωδεκαρα σου! 

Εγώ ένα τροφοδοτικό του 2007 που είχα ανοίξει για επισκευή,μια χαρά ξεχωριστά είχε τα 2 rails και δεν ήτανε πανάκριβο.

Τώρα το συγκεκριμένο να πω την αλήθεια δεν το ξέρω τι ρόλο παίζει σαν κατασκευή.

Η gtx 660 έχει power consuption γύρω στα 130watt , δηλαδή 10,8Α .

Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου,βάση spec τροφοδοτικού είμαστε οκ γιατί στο ένα rail έχουμε 14Α και στο άλλο 15Α, σωστά?

Τώρα αν υποθέσουμε ότι ο κατασκευαστής του τροφοδοτικού , οτι γράφει στο ταμπελάκι δέν ισχύει και τα rails συνδυάζονται,θα ήθελα να δώ να κουμπώνει επάνω στο συγκεκριμένο μία r9 390,αν δεν ισχύουν αυτά που γράφει ο κατασκευαστής και είναι τσαχπινιές λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα σωστά?

Προς γνώσην,

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3990

In most cases, multiple +12V rails are actually just a single +12V source just split up into multiple +12V outputs each with a limited output capability. 

There are a few units that actually have two +12V sources, but these are typically very high output power supplies. And in most cases these multiple +12V outputs are split up again to form a total of four, five or six +12V rails for even better safety. To be clear: These REAL multiple +12V rail units are very rare and are all 1000W+ units (Enermax Galaxy, Topower/Tagan "Dual Engine", Thermaltake Tough Power 1000W & 1200W, for example.)

In some cases, the two +12V rail outputs are actually combined to create one large +12V output (Ultra X3 1000W, PC Power & Cooling Turbo Cool 1000W, for example.)

Δημοσ.

Combined στην 12αρα το συγκεκριμενο βγάζει max 235w κοινως 20 αμπερ με το ζορι! Οτι τους κατεβηκε στο κεφαλι λενε στο xbit! 

Απλα μαθηματικά ειναι.... υπολογιζεις τα βατ των 3.3 και 5βολτ τα αφαιρεις απο το συνολο των 475 του τροφοδοτικου και οτι περισεύει ειναι η δωδεκαρα σου! 

'Eστω ότι το εν λόγω site δεν ξέρει τι του γίνεται,τότε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, 475-140*=335w τουτέστιν 28Α περίπου,τα 20Α εσύ που τα είδες;

Επίσης για να μην μιλάμε και μόνο θεωρητικά το τροφοδοτικό αυτό το είχα και εγώ με το ίδιο περίπου σε ισχύ pc με του costas90(άντε λίγο λιγότερο γιατί είχα διπύρηνο επεξεργαστή) χωρίς κανένα πρόβλημα για κανά χρόνο περίπου.

*Σύμφωνα με την thermaltake 

Δημοσ.

Ας μην παίζουμε με τις λέξεις, ας πούμε ότι έχει 1 rail το οποίο το έχει διαχωρίσει σε 2 ή έχει 10 και τα έχει μειώσει σε 2,το συνεργάζονται δεν κατάλαβα. Δηλαδή αν δώσω 18Α φορτίο στο ένα από τα 2 θα είμαι οκ?Θα συνεργαστούν?

Δημοσ.

'Eστω ότι το εν λόγω site δεν ξέρει τι του γίνεται,τότε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, 475-140*=335w τουτέστιν 28Α περίπου,τα 20Α εσύ που τα είδες;

Επίσης για να μην μιλάμε και μόνο θεωρητικά το τροφοδοτικό αυτό το είχα και εγώ με το ίδιο περίπου σε ισχύ pc με του costas90(άντε λίγο λιγότερο γιατί είχα διπύρηνο επεξεργαστή) χωρίς κανένα πρόβλημα για κανά χρόνο περίπου.

Τα 140 είναι μόνο τα watt από τα 5V. Πρέπει σ αυτά να προσθέσεις και από τα 3.3 δηλ. 3.3*30= 99. Άρα 99+140=239.

Επομένως θα είναι 475-239=236. Άρα 236/12= 19.66Α

Οπότε γι' αυτό λέει ο WalkerSW ότι δεν είναι επαρκής η ισχύς στα 12V, σύμφωνα με τα specs που δίνει η nvidia για την κάρτα. 

Απλά το περίεργο είναι ότι το τροφοδοτικό ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, δηλ. επανεκκινήσεις κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Ξεχασες να υπολογισεις την 3.3 γραμμή.

Ας μην παίζουμε με τις λέξεις, ας πούμε ότι έχει 1 rail το οποίο το έχει διαχωρίσει σε 2 ή έχει 10 και τα έχει μειώσει σε 2,το συνεργάζονται δεν κατάλαβα. Δηλαδή αν δώσω 18Α φορτίο στο ένα από τα 2 θα είμαι οκ?Θα συνεργαστούν?

Αν φορτώσεις το ένα μονο rail τωτε μπορεις απο αυοτ να παρεις μεχρι 15Α αν φορτώσεις μονο το αλλο rail τοτε μπορεις να παρεις μεχρι 14Α αν τα φορτώσεις και τα δύο παραλληλα μπορεις συνολο απο τις 12αρες να παρεις το πολύ μεχρι 20Α

Τα 140 είναι μόνο τα watt από τα 5V. Πρέπει σ αυτά να προσθέσεις και από τα 3.3 δηλ. 3.3*30= 99. Άρα 99+140=239.

Επομένως θα είναι 475-239=236. Άρα 236/12= 19.66Α

Οπότε γι' αυτό λέει ο WalkerSW ότι δεν είναι επαρκής η ισχύς στα 12V, σύμφωνα με τα specs που δίνει η nvidia για την κάρτα. 

Απλά το περίεργο είναι ότι το τροφοδοτικό ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, δηλ. επανεκκινήσεις κτλ. 

Προφανως τα 20Α φτάναν οριακα για το συστημα σου.... με το καιρο και το ζορι επεσε η αποδοση του τροφοδοτικου και πλεον δεν βγάζει ουτε καν τα 20Α  

• Like 1
Δημοσ.

Kαλά όχι πως συνδυασμένα τα 3.3 και 5 βγάζουν τα μαξ και τα δύο μαζί όσα θα έβγαζαν χώρια, αλλά και πάλι.

Σε πολλά λένε 3.3 -5 combined 20Α πχ απο τα 28 που θα ήταν για 13+15Α τυχαία νούμερα.

Δημοσ.

Ξεχασες να υπολογισεις την 3.3 γραμμή.

Τότε φίλε WalkerSW, να με συγχωρέσεις, αλλά  κακώς τη λες στους άλλους για ημιμάθεια.

http://www.hardwaresecrets.com/anatomy-of-switching-power-supplies/9/

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/psu/160/5

Και για όσα παιδιά διαβάσουν τα άρθρα και δεν καταλάβουν , το συγκεκριμένο τροφοδοτικό που γίνεται ο λόγος ανήκει στην κατηγορία των group regulated,και λένε ότι(ιδίως το πρώτο άρθρο που είναι πιο απλό στη γραφή,το δεύτερο είναι πιο δύσκολο και πιο αναλυτικό αλλά καλύτερο κατ'εμέ) τα  3.3V ''παράγονται'' από τα 5V γι'αυτό και  η μέγιστη συνδυασμένη(3.3V & 5V combined το αναφέρουν στις ταμπέλες τους) ονομαστική τιμή που μπορούν να δώσουν είναι  η μέγιστη ονομαστική τιμή που δίνουν τα 5V.

Άρα και  εσύ φίλε costas90 ελπίζω τώρα να κατάλαβες γιατί δεν έχεις πρόβλημα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Επίσης μεταξύ των 2 τροφοδοτικών που διάλεξες εγώ θα επέλεγα το thermaltake,γιατί ενώ από άποψη ποιότητας και τεχνολογίας είναι μια από τα ίδια,το thermaltake είναι δοκιμασμένο από αρκετά παιδιά εδώ στο forum με καλά λόγια μέχρι στιγμής απ΄όλους, και έχει αποσπώμενα καλώδια .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...