Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το τροφοδοτικό που έχω και την κάρτα γραφικών μου.

Η gpu είναι η Asus GeForce gtx 660 και είδα πάνω στο κουτί της ότι γράφει στα specifications ότι χρειάζεται τροφοδοτικό τλχ. 450W και ελάχιστο current στα 12V 24A.

Το τροφοδοτικό που έχω είναι το ThermalTake w0093 TR2 500W. 

Στα specification λέει ότι έχει 2 12V rails το ένα 14A και το άλλο 15A. 

Τα δύο αυτά rails μπορούν να "συνεργαστούν" ώστε να δώσουν την απαιτούμενη ισχύ στην κάρτα γραφικών ή πρέπει να το αντικαταστήσω με άλλο;

post-223125-0-66038500-1455157947_thumb.png

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μπορούν να συνεργαστούν τα δύο rail αλλά και πάλι για το μοντέλο του τροφοδοτικού σου έχουν ακουστεί πολλά προβλήματα οπότε καλό είναι να το αλλάξεις  συν ότι πρέπει να έχει αρκετά χρονάκια στην πλάτη του ε;

Με ένα οποιοδήποτε ποιοτικό 550αρι τροφοδοτικό θα είσαι μια χαρά.

Πόσα λεφτά διαθέτεις και πιο είναι όλο το setup του υπολογιστή σου;

Δημοσ.

Ναι ισχύει ότι είναι παλιό το τροφοδοτικό, από το 2008. Ο λόγος που έχω τη συγκεκριμένη gpu είναι επειδή είχε καεί η 9600 που είχα πρώτα. 

Γενικά το PC έχει: 

MotherBoard--> ASUS P5E3

CPU-->Q9550

GPU-->NVIDIA 660

RAM--> 8GB DDR3

PSU--> TT W0093

Γενικά απ' ότι έχω δει γύρω στα 60 ευρώ,  καλά δεν είναι γι' αυτό το σύστημα;

Δημοσ.

Οκ, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Τώρα το άλλο επειδή μέτρησα τις τάσεις στις εξόδους και είναι σωστές, δεν θα το πετάξω. Ίσως το βάλω σε κανένα πιο απλό σύστημα. 

• Like 2
Δημοσ.

Δέν μπορούνε να συνεργαστούνε τα 2 rail, και με 530watt μια χαρά θα είναι το σύστημα.Δεν μπορώ να καταλάβω για πιό λόγω κατασκευάζανε τροφοδοτίκα χαμηλής ισχύος με 2 rails...Αν ήτανε απο 1000watt και πάνω ας υποθέσουμε οτι εκει κάτι γινετε,αλλα να χωρίζεις τα 500watt στη μέση...Και ακριβότερο είναι απο πλευράς κόστους κατασκευής.

Δημοσ.

Δέν μπορούνε να συνεργαστούνε τα 2 rail, και με 530watt μια χαρά θα είναι το σύστημα.Δεν μπορώ να καταλάβω για πιό λόγω κατασκευάζανε τροφοδοτίκα χαμηλής ισχύος με 2 rails...Αν ήτανε απο 1000watt και πάνω ας υποθέσουμε οτι εκει κάτι γινετε,αλλα να χωρίζεις τα 500watt στη μέση...Και ακριβότερο είναι απο πλευράς κόστους κατασκευής.

Γίνεται πρακτικά αν το ένα rail είναι για cpu-mobo και το άλλο για molex-gpu.

Οπότε γίνεται συνεργασία αφού τα 75 θα τα παίρνει απο το ένα rail απο την μητρική και το άλλο απο το εξωτερικό καλώδιο (άλλο rail).

Αλλά προτείνω αλλαγή!

• Like 1
Δημοσ.

Γίνεται πρακτικά αν το ένα rail είναι για cpu-mobo και το άλλο για molex-gpu.

Οπότε γίνεται συνεργασία αφού τα 75 θα τα παίρνει απο το ένα rail απο την μητρική και το άλλο απο το εξωτερικό καλώδιο (άλλο rail).

Αλλά προτείνω αλλαγή!

Μιλάμε για μια gpu που αν δεν κάνω λάθος έχει μια 6pin τροφοδοσία από την οποία "ζητάει" 24Α. Οπότε είναι πρακτικά αδύνατο να συνδυάσουμε τα rails ώστε να τροφοδοτηθεί με το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Δημοσ.

Ο λόγος που είχε κατασκευαστεί το τροφοδοτικό αυτό με χαμηλής ισχύος 2 rails ίσως είναι γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η απαίτηση για τέτοια ισχύ. Όταν έκανα την αλλαγή στην κάρτα γραφικών κανονικά έπρεπε να το είχα δεί ότι χρειάζεται και αντικατάσταση το τροφοδοτικό. 

Δημοσ.

Ότι ναναι όπως ναναι! Ημιμαθεια και άγιος ο θεός.

Ναι το συγκεκριμένο τροφοδοτικό ΔΕΝ είναι καλό αλλά. ..

Τα rails σε τέτοια φθηνά τροφοδοτικά δεν είναι ποτέ αυτόνομα. .. Είναι ουσιαστικά ένα rail το οποίο με τσαχπινιες το σπάνε στα δύο. Κοινώς ναι συνδυάζονται αποδίδοντας πάνω κάτω στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό γύρω στα 22 Α.

Ξεχωριστά εντελώς αυτόνομα rails έχουν μόνο πανάκριβα τροφοδοτικά πολλών βατ!

• Like 2
Δημοσ.

Τα χωρίζουν με OVP σε 2 virtual.

24A θέλει όλο το σύστημα, η κάρτα 6.25 απο την μητρική και άλλα τόσα απο τον connector.

Δεν μπορείς σε τρία καλώδια να περάσεις 24Α

24Α->264watt, πολλά παραπάνω απο μια 660.

• Like 2
Δημοσ.

costas90  δοκίμασες την κάρτα με το υπάρχον τροφοδοτικό και είχες κάποιο πρόβλημα ;

Η κατανάλωση της κάρτας σου https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Direct_Cu_II/25.html

Το μόνο προβλημα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, είναι ότι σε κάποια παιχνίδια σε full load της καρτας κολλαει, αλλά αυτο ισως συμβαινει και για άλλο λόγο. Τετοιο παραδειγμα είναι το diablo που απ' όσο ξερω δεν ειναι τόσο απαιτητικό.

@WalkerSW

Πιστεύεις οτι η ισχύς που παρέχει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό ειναι επαρκής;

Γενικά αν είναι καλό ή όχι πως μπορώ να το ελέγξω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...