Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα.εχω στο σαλόνι ένα ρουτερ της forthnet και στο δωμάτιο που είναι το pc έχει δίπλα πρίζα τηλεφώνου.θελω να βάλω ένα δεύτερο για απευθείας σύνδεση μέσω Ethernet.δοκιμασα να συνδέσω το ρουτερ του σαλονιού αλλά δεν έπιανε Ίντερνετ.ξερει κανείς πως μπορώ να συνδέσω ρουτερ σε αυτήν την πρίζα?
Lolarikos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Τί εννοείς να βάλεις δεύτερο; Δύο modem στην ίδια γραμμή δεν γίνεται, Είναι σαν να προσπαθείς να πάρεις δύο αριθμούς διαφορετικούς τηλέφωνο από την γραμμή σου. Αν εννοείς ότι θες απλά να μεταφέρεις το router στο δωμάτιό σου που έχεις άλλο τηλεφωνικό πριζάκι, αυτό γίνεται και θα έπρεπε κανονικά να δουλεύει, εκτός και αν ο ηλεκτρολόγος δεν έχει συνδέσει μέσα την πρίζα. Γίνεται και αυτό. Έχω πετύχει στο σπίτι της αδερφής μου που είναι καινούριο και ο ηλεκτρολόγος είχε αφήσει τρία πριζάκια δικτύου βέβαια μη συνδεδεμένα, δηλαδή αν τα άνοιγες μέσα τα καλωδιάκια του utp αιωρούνταν. Οπότε το ότι δεν δουλεύει μάλλον έχει να κάνει με αυτό, ότι δηλαδή δεν έχει συνδεθεί με΄σα το τηλεφωνικό πριζάκι, Το ανοίγεις με ένα κατσαβίδι και βλέπεις. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση, ότι δηλαδή στην πρίζα που είναι τώρα το router σου, που προφανώς είναι η master να μην έχει συνδεθεί η επιστροφή της δεύτερης αυτής πρίζας που έχεις στο δωμάτιό σου. Οπότε, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τις πρίζες και να δεις τι παίζει. τράβα καμία φωτογραφία να σε βοηθήσουμε. Επίσης, πες μας αν έχεις vdsl οπότε να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις φαινόμενα αντανακλάσεων που ρίχνουν την ταχύτητα.
corsair04 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα.εχω στο σαλόνι ένα ρουτερ της forthnet και στο δωμάτιο που είναι το pc έχει δίπλα πρίζα τηλεφώνου.θελω να βάλω ένα δεύτερο για απευθείας σύνδεση μέσω Ethernet.δοκιμασα να συνδέσω το ρουτερ του σαλονιού αλλά δεν έπιανε Ίντερνετ.ξερει κανείς πως μπορώ να συνδέσω ρουτερ σε αυτήν την πρίζα? έχεις δυο λύσεις 1) πρώτη λύση να πάρεις ένα καλώδιο από την μια άκρη του ενός modem (παρόχου) σε αυτό που θες να χρησιμοποιήσεις σαν access point 2)δεύτερη λύση είναι να πάρεις ένα power line και χωρίς καλώδια και μπερδέματα να το στήσεις εύκολα.
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 έχεις δυο λύσεις 1) πρώτη λύση να πάρεις ένα καλώδιο από την μια άκρη του ενός modem (παρόχου) σε αυτό που θες να χρησιμοποιήσεις σαν access point 2)δεύτερη λύση είναι να πάρεις ένα power line και χωρίς καλώδια και μπερδέματα να το στήσεις εύκολα. 1)καλωδιο ethernet για να μην μπερδευτει με κατι αλλο. Καλησπέρα.εχω στο σαλόνι ένα ρουτερ της forthnet και στο δωμάτιο που είναι το pc έχει δίπλα πρίζα τηλεφώνου.θελω να βάλω ένα δεύτερο για απευθείας σύνδεση μέσω Ethernet.δοκιμασα να συνδέσω το ρουτερ του σαλονιού αλλά δεν έπιανε Ίντερνετ.ξερει κανείς πως μπορώ να συνδέσω ρουτερ σε αυτήν την πρίζα? εδω ενα αναλυτικο θεμα που ανοιχτηκε πριν λιγες μερες και λεει τα παντα. http://www.insomnia.gr/topic/596739-2-routers-ταυτοχρονα-συνδεδεμένα-σε-σπίτι/
Lolarikos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ούτε powerline έχει ούτε δεύτερο router από ότι κατάλαβα. Και δεν έχει λόγο να χαλάσει χρήματα. Το θέμα είναι να μας εξηγήσει λίγο την συνδεσμολογία ώστε να καταλάβουμε γιατί η πρίζα τηλεφώνου στο δωμάτιό του δεν λειτουργεί. Έτσι και θα πάρει το maximum, και δεν θα χαλάσει λεφτά και δεν θα χρειαστεί να κάνει μερεμέτια με τρυπάνια ή καναλάκια καλωδίων. Περιμένουμε να μας εξηγήσει. Δεδομένου πάντως ότι η πρίζα τηλεφωνου στο δωμάτιό του δεν είναι κεντρική, σε κάθε προηγούμενη πρίζα από αυτήν που θα βάλει το modem απαγορεύεται να βάλει τηλέφωνο, για να αποφύγει bridge taps. Επίσης, η τηλεφωνική καλωδίωση μετά από την τηλεφωνική πρίζα του δωματίου του πρέπει να είναι κάτω από το phone του splitter. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2016 από Lolarikos
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Τί εννοείς να βάλεις δεύτερο; Δύο modem στην ίδια γραμμή δεν γίνεται, Είναι σαν να προσπαθείς να πάρεις δύο αριθμούς διαφορετικούς τηλέφωνο από την γραμμή σου. Αν εννοείς ότι θες απλά να μεταφέρεις το router στο δωμάτιό σου που έχεις άλλο τηλεφωνικό πριζάκι, αυτό γίνεται και θα έπρεπε κανονικά να δουλεύει, εκτός και αν ο ηλεκτρολόγος δεν έχει συνδέσει μέσα την πρίζα. Γίνεται και αυτό. Έχω πετύχει στο σπίτι της αδερφής μου που είναι καινούριο και ο ηλεκτρολόγος είχε αφήσει τρία πριζάκια δικτύου βέβαια μη συνδεδεμένα, δηλαδή αν τα άνοιγες μέσα τα καλωδιάκια του utp αιωρούνταν. Οπότε το ότι δεν δουλεύει μάλλον έχει να κάνει με αυτό, ότι δηλαδή δεν έχει συνδεθεί με΄σα το τηλεφωνικό πριζάκι, Το ανοίγεις με ένα κατσαβίδι και βλέπεις. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση, ότι δηλαδή στην πρίζα που είναι τώρα το router σου, που προφανώς είναι η master να μην έχει συνδεθεί η επιστροφή της δεύτερης αυτής πρίζας που έχεις στο δωμάτιό σου. Οπότε, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τις πρίζες και να δεις τι παίζει. τράβα καμία φωτογραφία να σε βοηθήσουμε. Επίσης, πες μας αν έχεις vdsl οπότε να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις φαινόμενα αντανακλάσεων που ρίχνουν την ταχύτητα. δευτερο adsl router ταυτοχρονα θελει να βαλει στην ιδια τηλεφωνικη γραμμη οπως καταλαβα αν καταλαβα καλα. off topic. αυτο που ετυχε στο σπιτι της αδερφης σου το εχω πετυχει αρκετες φορες σε καινουρια σπιτι.οσο περναει ο καιρος οι ηλεκτρολογοι βαριουνται να κανουν και τα αυτονοητα(ισως απο καποιους να γινεται επιτηδες με σκοπο να βγαλουν κανα μεροκαματο afterwards.) 1
Lolarikos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Όταν λες να βάλεις δεύτερο router στην ίδια γραμμή τί εννοείς; Γίνεται αυτό; Εκτός αν εννοεί να τραβήξει καλώδιο utp από το κεντρικό Modem σε κάποιο άλλο router; Γίνεται να βάλει δύο modem στην ίδια γραμμη;
poulinos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Ούτε powerline έχει ούτε δεύτερο router από ότι κατάλαβα. Και δεν έχει λόγο να χαλάσει χρήματα. Το θέμα είναι να μας εξηγήσει λίγο την συνδεσμολογία ώστε να καταλάβουμε γιατί η πρίζα τηλεφώνου στο δωμάτιό του δεν λειτουργεί. Έτσι και θα πάρει το maximum, και δεν θα χαλάσει λεφτά και δεν θα χρειαστεί να κάνει μερεμέτια με τρυπάνια ή καναλάκια καλωδίων. Περιμένουμε να μας εξηγήσει. Δεδομένου πάντως ότι η πρίζα δικτύου στο δωμάτιό του δεν είναι κεντρική, σε κάθε προηγούμενη πρίζα από αυτήν που θα βάλει το modem απαγορεύεται να βάλει τηλέφωνο, για να αποφύγει bridge taps. Επίσης, η τηλεφωνική καλωδίωση μετά από την τηλεφωνική πρίζα του δωματίου του πρέπει να είναι κάτω από το phone του splitter. αν δεν εχει vdsl δεν εχει θεμα με τα bridge taps.Οχι οτι δεν προτεινεται να το κανει απλα μερικοι δεν το εχουν και πολυ να το κανουν. για αρχη καλο θα ηταν να βαλει εκει τηλεφωνο για να δει αν εχει καν τηλεφωνο εκει.απο εκει και περα το βασικο ειναι να μας πει αν πιανουν τα χερια του να ανοιξει πριζακια και να κανει δουλειες με τα καλωδια. εκτος αν θελει και ρουτερ στο σαλονι αλλα και στο δωματιο με σκοπο να πιανει παντου οποτε εκει παμε σε αλλη λυση.
Lolarikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Από .ο,τι φαίνεται πάντως πήγε για ύπνο ο φίλος, οπότε θα μάθουμε αύριο τί ακριβώς παίζει.
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Όταν λες να βάλεις δεύτερο router στην ίδια γραμμή τί εννοείς; Γίνεται αυτό; Εκτός αν εννοεί να τραβήξει καλώδιο utp από το κεντρικό Modem σε κάποιο άλλο router; Γίνεται να βάλει δύο modem στην ίδια γραμμη; οχι δεν μπορει .απλα ελεγα μηπως προσπαθει αυτο να κανει.να βαλει δευτερο ρουτερ ταυτοχρονα. πρεπει να μας εξηγησει τι ακριβως θελει να κανει. η μια προταση σου ειναι σαν να λεει οτι θελει να βαλει δευτερο adsl/vdsl router εκει γιατι γραφει θελω να βάλω ένα δεύτερο για απευθείας σύνδεση μέσω Ethernet ενω πιο μετα γραφει δοκιμασα να συνδέσω το ρουτερ του σαλονιού αλλά δεν έπιανε Ίντερνετ.ξερει κανείς πως μπορώ να συνδέσω ρουτερ σε αυτήν την πρίζα? σαν να εννοει οτι μετεφερε το ρουτερ εκει απλα επειδη θελει το Pc να ειναι με ethernet. πρεπει να μας πει τι θελει απο τα 2 να κανει. εντωμεταξυ αν εχει Utp πισω απο τον τοιχο για τηλεφωνικο θα μπορουσε να στειλει και ethernet απο την μια πριζα στην αλλη αλλα εκει πρεπει να ξερεις τι κανεις και πως το κανεις διοτι δεν ειναι αρκετα ευκολο για καποιον που δεν το εχει.
Lolarikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αν έχει γίνει με utp η καλωδίωση μπορεί την κεντρική πρίζα να την κάνει διπλή rj11 και rj45 και την πρίζα του δωματίου του να την κάνει rj45. Οπότε από το modem που είναι στην κεντρική συνδέει απλά ένα utp στο rj45 της διπλής και μετά τον υπολογιστή του στο πριζάκι δικτύου του δωματίου του που αντικατέστησε το πρηγούμενο τηλεφωνικό. Αν πηγαινει μονο ενα utp σε καθε πριζα αυτο σημαινει οτι ο ηλεκτρολογος σε καποια ντουλαπα η παταρι εφτιαξε ενα κεντρο ελεγχου που συγκεντρωνει ολη την τηλεφωνικη καλωδιωση και τα συναγερμοκαλωδια αν το σπιτι εχει υποδομη συναγερμου. Αλλα απο οτι καταλαβα τετοιο σεναριο δεν παιζει. Συνηθιζεται στα πιο καινουρια σπιτια αυτο. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2016 από Lolarikos
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Αν έχει γίνει με utp η καλωδίωση μπορεί την κεντρική πρίζα να την κάνει διπλή rj11 και rj45 και την πρίζα του δωματίου του να την κάνει rj45. Οπότε από το modem που είναι στην κεντρική συνδέει απλά ένα utp στο rj45 της διπλής και μετά τον υπολογιστή του στο πριζάκι δικτύου του δωματίου του που αντικατέστησε το πρηγούμενο τηλεφωνικό. Αν πηγαινει μονο ενα utp σε καθε πριζα αυτο σημαινει οτι ο ηλεκτρολογος σε καποια ντουλαπα η παταρι εφτιαξε ενα κεντρο ελεγχου που συγκεντρωνει ολη την τηλεφωνικη καλωδιωση και τα συναγερμοκαλωδια αν το σπιτι εχει υποδομη συναγερμου. Αλλα απο οτι καταλαβα τετοιο σεναριο δεν παιζει. Συνηθιζεται στα πιο καινουρια σπιτια αυτο. αν το εχει κανει σαν αστερα δηλαδη ενα Utp απο καθε πριζακι καπου κεντρικα τοτε ειναι πιο ευκολο για να κανει αυτο που λες.βαζει διπλο πριζακι στο δωματιο αν θελει και τηλεφωνο αλλιως rj45(Θα παιξει και με rj11 απλα πρεπει να ξερει πως να το κανει εφοσον και το Rj11 μπορει να παρει 4 καλωδιακια) και απο την αλλη πλευρα το ενωνει με το αλλο καλωδιο που παει στο ρουτερ και αντιστοιχα βαζει εκει οπως ειπες διπλο πριζακι. αλλα ακομα και να μην ειναι σαν αστερας και να πηγαινει απο το ενα πριζακι στο αλλο μπορει να το κανει απλα ειναι πιο δυσκολο.αν το ρουτερ ειναι στην πριζα ενα και το δωματιο στην πριζα τρια και ενδιαμεσα περναει απο την πριζα δυο εκει θα πρεπει στο δωματιο να βαλει Rj45 ή διπλη στην κεντρικη πριζα να βαλει διπλη rj +rj45 αλλα και στο δευτερο πριζακι να το ανοιξει και τα 4 καλωδιακια να τα ενωσει απο το ενα καλωδιο στο αλλο για να φτασουν στην τρια πριζα. το βασικο ειναι ποσο πιανουν τα χερια του γιατι και ηλεκτρολογος να παει δεν σημαινει οτι ξερει να τα κανει.θελει καποιον να ειναι και ηλεκτρολογος αλλα να ξερει και απο δικτυα
merlin3009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Δημοσ. 27 Μαΐου 2017 Αν έχει γίνει με utp η καλωδίωση μπορεί την κεντρική πρίζα να την κάνει διπλή rj11 και rj45 και την πρίζα του δωματίου του να την κάνει rj45. Οπότε από το modem που είναι στην κεντρική συνδέει απλά ένα utp στο rj45 της διπλής και μετά τον υπολογιστή του στο πριζάκι δικτύου του δωματίου του που αντικατέστησε το πρηγούμενο τηλεφωνικό. Αν πηγαινει μονο ενα utp σε καθε πριζα αυτο σημαινει οτι ο ηλεκτρολογος σε καποια ντουλαπα η παταρι εφτιαξε ενα κεντρο ελεγχου που συγκεντρωνει ολη την τηλεφωνικη καλωδιωση και τα συναγερμοκαλωδια αν το σπιτι εχει υποδομη συναγερμου. Αλλα απο οτι καταλαβα τετοιο σεναριο δεν παιζει. Συνηθιζεται στα πιο καινουρια σπιτια αυτο. Καλημέρα παιδία, Έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα. Η καλωδίωση τηλεφώνου του σπιτιού μου είναι η εξής. Έχω μια κεντρικη πρίζα στο σαλόνι στην οποία έρχετε το καλώδιο(UTP) του ΟΤΕ. Απο την κεντρική αυτή πρίζα ξεκινούν 2 ακόμη UTP. Το πρώτο πάει στην τηλεόραση και το δεύτερο στο δωμάτιο. Αυτό που θέλω να φτιάξω εαν γίνεται φυσικά είναι το εξής: Να βάλω σε σαλόνι και δωμάτιο απο μια πρίζα RJ11+RJ45 και στην τηλεόραση μια RJ45. Ξέρω οτι απο ενα UTP μπορω να βγάλω και ιντερνετ και τηλέφωνο, αυτό που δεν ξέρω όμως είναι αν μπορώ απο μια RJ45 στο σαλόνι μπορώ να δώσω ιντερνετ σε 2 RJ45 (μια στην τηλεόραση και μια στο δωμάτιο). Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Καλημέρα παιδία, Έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα. Η καλωδίωση τηλεφώνου του σπιτιού μου είναι η εξής. Έχω μια κεντρικη πρίζα στο σαλόνι στην οποία έρχετε το καλώδιο(UTP) του ΟΤΕ. Απο την κεντρική αυτή πρίζα ξεκινούν 2 ακόμη UTP. Το πρώτο πάει στην τηλεόραση και το δεύτερο στο δωμάτιο. Αυτό που θέλω να φτιάξω εαν γίνεται φυσικά είναι το εξής: Να βάλω σε σαλόνι και δωμάτιο απο μια πρίζα RJ11+RJ45 και στην τηλεόραση μια RJ45. Ξέρω οτι απο ενα UTP μπορω να βγάλω και ιντερνετ και τηλέφωνο, αυτό που δεν ξέρω όμως είναι αν μπορώ απο μια RJ45 στο σαλόνι μπορώ να δώσω ιντερνετ σε 2 RJ45 (μια στην τηλεόραση και μια στο δωμάτιο). Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ πολύ! Υπαρχουν τα παρακατω που μπορεις να κανεις με το Utp. α.μεσα απο ενα Utp ναπερασεις 2 γραμμες τηλεφωνια και μια ιντερνετ.το ιντερνετ θα παιξει στα Pin 1,2,3,6 με χρωματα ασπρο πορτοκαλι(1),πορτοκαλι(2),ασπρο πρασινο(3) ,πρασινο(6).τηλεφωνια στο ζευγαρι καφε και μπλε, β.μεσα απο ενα Utp να περασεις gigabit ethernet και στο τελος να βαλεις ενα Switch για να δωσεις σε δυο συσκευες. γ.μεσα απο ενα utp να περασεις 2 ethernet..θα πρεπει και απο τις 2 πλευρες να γινουν τα παρακατω. στο ενα Rj45 θα βαλεις τα παραπανω χρωματα που εγραψα στις θεσεις 1,2,3,6 και στο δευτερο rj45 αλλα στα χρωματα ασπρο μπλε(1), μπλε(2) ,ασπρο καφε(3), καφε(6) παλι στις θεσεις 1,2,3,6 να βαλεις τα υπολοιπα καλωδια. υπαρχουν και ετοιμα splitters που απλα βαζεις το κλιπ και σου χωριζει αυτοματα τα καλωδια αλλα τζαμπα κοστος. διαλεγεις και παιρνεις αναλογως τι θες να κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα