Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ για αλλη μια φορά, έχω εναν i5-4670k ο οποίος τρέχει στα stock ρολόγια του, εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει ότι κάθε δευτερόλεπτο έχει και διαφορετική θερμοκρασία ο sensorας δηλαδή:

10:00:00 54°C

10:00:01 70°C

10:00:02 39°C

Και ούτο κάθε εξής....

Το θέμα μου είναι ότι σε βαριά παιχνίδια η προγράμματα ο επεξεργαστής κάνει throttling έτσι για milliseconds και επανέρχεται πάλι, το θέμα είναι ότι ρίχνει πολύ κόλλημα σε απαιτητικές εφαρμογές η παιχνίδια, έχω αλλάξει θερμοαγωγικη παστα και το κουτί είναι πεντακάθαρο, τρέχει σε μια CRYORIG H7.

Από τότε που τον πήρα έτσι ήταν αλλα τώρα το παρατήρησα.... Τι επιλογές έχω να τον κάνω να δουλέψει σωστά ?

Ευχαριστώ!

Ο επεξεργαστής είναι εντός εγγύησης και δεν θα ήθελα να την χάσω!

Δημοσ.

Φιλε η ψυκτρα παταει καλα;

Όσο πιο καλά μπορούσε να κουμπώσει την έβαλα, είναι τερματισμένη κακ πατάει πολύ καλά στον επεξεργαστή. Εμενα με ανησυχεί το εξης: Τώρα είδα μερικά στραβωμένα pins στο socket της μητρικής αλλα τα έστρωσα, ο επεξεργαστής όμως μου δίνει πάλι τα ίδια αποτελέσματα.

Δημοσ.

Φιλε τα στραβωμενα pins ειναι πολυ πιθανο προβλημα.

Θα ήθελα να ξέρω μιας και βλέπω ότι γνωρίζεις πέντε δέκα πράγματα παραπάνω... Υπάρχει πιθανότητα να φταίει ο επεξεργαστής και να κάνω rma ? Απλα επειδή στήνουμε δεύτερο pc όλα τα χρήματα πήγαν εκεί, θα ήθελα να ξέρω αν και κατά πόσο πιθανό είναι να φταίει η μητρική ώστε να κοιτάξω για καινούργια, απλά μην φάω πατάτα και πληρώνω τζάμπα μητρική!

Δημοσ.

Μπορεί να φταίει ο cpu αλλά απο την ωρα που βλέπεις στραβά πινς , δεν μπορούμε να πάμε στον cpu ακόμα.

Μπορεί να είναι και ιός ή malware που να κρατάει το cpu μόνιμα υπό βαρύ load.

Φτιάξε πρώτα μητρική όμως.

Επίσης πως είσαι σίγουρος πως φταίει ο cpu? έχεις κάποιο screenshot απο msi afterburner.? Tο υπόλοιπο pc απο τι αποτελείται.?

Το νου σου πόσο βιδώνεις τις ψύκτρες.Δεν ξέρω πως στράβωσαν τα πίνς σου αλλά ξέρω πολλές περιπτώσεις που βίδωσαν λάθος την ψύκτρα..

Πάντα χιαστή τις βίδες και μέχρι στο σημείο που βλέπεις χαλαρή αντίσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Απο οσα ειπες καταλαβα οτι η μητρηκη σου εχει προβλημα τα πινακια ειναι μπερδεμα αμα στραβοσουν αντε να τα ξανακανεις στην αρχηκη τους μορφη. Εγω πρωτεινω αν εχεις τι δυνατοτητα να δοκιμάσεις το cpu σε αλλη μητρηκη(καποιου φιλου) για να δεις τι παιζει.αλιως με 50-60€ περνεις αλλη!

Δημοσ.

Απο οσα ειπες καταλαβα οτι η μητρηκη σου εχει προβλημα τα πινακια ειναι μπερδεμα αμα στραβοσουν αντε να τα ξανακανεις στην αρχηκη τους μορφη. Εγω πρωτεινω αν εχεις τι δυνατοτητα να δοκιμάσεις το cpu σε αλλη μητρηκη(καποιου φιλου) για να δεις τι παιζει.αλιως με 50-60€ περνεις αλλη!

Πάνο, δεν έχω κάποιον φίλο η γνωστό για να δοκιμάσω Παρ όλα αυτά θα δοκιμάσω να πάω να δω για καινούργια μητρική μπας και στρώσει!

Δημοσ.

Με στραβωμάνα πινάκια στο σόκετ δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνεις παραπάνω η μητρική είναι το θέμα, τώρα πόσο στραβωμένα είναι και άν έχεις την δυνατότητα να τα φέρεις χωράει πολύ συζητηση

Δημοσ.

Με στραβωμάνα πινάκια στο σόκετ δεν υπάρχει λόγος να το ψάχνεις παραπάνω η μητρική είναι το θέμα, τώρα πόσο στραβωμένα είναι και άν έχεις την δυνατότητα να τα φέρεις χωράει πολύ συζητηση

Σωστό και αυτό!

Παιδιά έχω καταλήξει στην Asus z97-Pro Gamer, μπορούμε να βρούμε μνήμες συμβατές ? 16GB σε μαύρο η κοκκινο ?

Το θέμα μου είναι ότι είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω, μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με links απο κάποιο κατάστημα ?

Ευχαριστώ και πάλι!

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ καλη επιλογη αλλα αφου θα φτιαξεις τερας pc σε αυτο μπορεις να παρεις κατώτερη μητρικη αν δεν σε ενδιαφέρει το oc. Οσο για τις μνημες δες αυτες

https://www.skroutz.gr/s/4724337/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FBK2-16.html

https://www.skroutz.gr/s/4724348/HyperX-Fury-Red-16GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FRK2-16.html

Δημοσ.

Πολυ καλη επιλογη αλλα αφου θα φτιαξεις τερας pc σε αυτο μπορεις να παρεις κατώτερη μητρικη αν δεν σε ενδιαφέρει το oc. Οσο για τις μνημες δες αυτες

https://www.skroutz.gr/s/4724337/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FBK2-16.html

https://www.skroutz.gr/s/4724348/HyperX-Fury-Red-16GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FRK2-16.html

Πάνο σε ευχαριστώ για άλλη μια φορα! Το θέμα είναι ότι αυτός ο υπολογιστής θα κάνει oc, θα τον έχουμε για δοκιμές σε προγράμματα και παιχνίδια! Οποτε θέλω καλή μητρική! Οι μνήμες που μου πρότεινες ειναι συμβατές σύμφωνα με τον κατασκευαστή?
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι!! Δεν βρισκω λογο να μην ειναι. ειναι ddr3 οπως και η μητρικη ειναι 1866mhz dual channel που τις υποστηρίζει και εισαι κομπλέ.

Επεξ/σία από πανοςτ52
Δημοσ.

Ναι!! Δεν βρισκω λογο να μην ειναι. ειναι ddr3 οπως και η μητρικη ειναι 1866mhz dual channel που τις υποστηρίζει και εισαι κομπλέ.

Τελικά ήμουν Θεσσαλονίκη χθες και όπως περνούσα από το plaisio Καλαμαριάς πήγα να δω μπας και έχει καμιά μητρική (να γλιτώσω χρόνο και μεταφορικά)..., μου έκλεινε το μάτι η gigabyte z97x gaming 5 η οποία και κόστιζε 159.90€ οπότε την τσίμπησα.

Εγώ φταίω ? .....αφού έλεγε: -Πάρε με! :P

Anyway, μπήκα και είδα ότι είχε καλές σχετικά αξιολογήσεις οπότε την τσίμπησα γιατί βιαζόμουν!

Τώρα είμαι δουλειά, μόλις επιστρέψω σπίτι θα πάω να την βάλω και θα σας πω!

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά τοποθέτησα την νέα μητρική, μεν το σύστημα δουλεύει καλύτερα αλλά δυστυχώς οι θερμοκρασίες πάλι παίζουν μπάλα! Κάθε δευτερόλεπτο και διαφορετική θερμοκρασία! Τώρα τι κάνουμε ?

Έβαλα αρκετή θερμοαγωγικη πάστα και η ψυκτρα τοποθετήθηκε σωστα, αλλά τίποτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...