kaklikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα παιδια. Εχω εναν 4tb western digital black καινουριο ο οποιος ενω μου εμφανιζεται κανονικα μεσα στο bios ως 0.0tb δεν εμφανιζεται καθολου μεσα στα windows. Κοιταξα μεσα στο disk management για να τον κανω GPT αλλα εκει δεν εμφανιζεται. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω η να τον στειλω για RMA ? Επισης υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας λογο χωρητικοτητας με μια μητρικη 775 socket? Δεν θα ειναι boot drive απλα αποθηκη λογο ssd ως πρωταρχικου δισκου! Ευχαριστω ! Edit: Να τονισω επισης πως ο σκληρος ακουγεται κανονικα οταν ξεκιναει ακουγεται οτι ανεβαζει στροφες και οταν σταματησει να ανεβαζει στροφες κανει 4 χτυπηματα (κλακ κλακ κλακ) παει να κοψει ταχυτητα, ανεβαζει κανει χτυπημα παλι και μετα σταματαει εντελως!
nikos903 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ποια μητρική έχεις; Ποιο bios έχεις περασμένο; (την έκδοση την βλέπεις είτε μέσα στο bios είτε με κανένα AIDA) Άλλον υπολογιστή να δοκιμάσεις τον δίσκο δεν έχεις ε;
kaklikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Η μητρικη μου ειναι αυτη της υπογραφης asus p8p67 evo με bios 3602. Ο σκληρος δεν προοριζεται γι αυτο το μηχανιμα. Σε αλλο υπολογιστη που δοκιμασε φιλος δεν εμφανιζεται ουτε στο bios. Σε μενα στο bios τον εμφανιζει αλλα μεσα στα windowa πουθενα.
nikos903 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 RMA λογικά.... Η μητρική σου βλέπει 4ριδες κανονικά. Δοκίμασες και στις Sata3 και στις Sata2? Μετά πας στο Disk Managment και πρέπει να στον βλέπει.
kaklikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ναι φιλε μου δοκιμασα σε ολες τις sata θυρες της μητρικης μου αλλα τιποτα. Στο μηχανιμα τωρα που προοριζεται το οποιο ειναι ενα 775 socket asus μητρικη (δεν θυμαμαι μοντελο) με εναν q6600 πανω θα εχω θεμα συμβατοτητας εαν τον χρησιμοποιησω ως δευτερευον δισκο για αποθηκη;
booka Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 εχεις window$ 64 bit για να βλεπεις τοσο μεγαλους δισκους? 32 bit μονο μεχρι 2TB
kaklikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Ναι φιλε μου windows 7 64bit service pack 1
nikos903 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δες πρώτα την 775 πριν πάρεις για αυτήν τον δίσκο μην έχει καμιά ασυμβατότητα, βρες το μοντέλο της δηλαδή. Κανονικά πάντως πρέπει να τον υποστηρίζει. Αν μπούταρε απο εκεί θα είχε θέμα αλλά αφού τον θέλει για αποθήκη μόνο... Edit: On a second thought νομίζω οτι στο 775 πήγαινε μέχρι 3TB. Ψάξτο λίγο πριν αγοράσεις κάτι άλλο αν τον πας για RMA.
booka Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 χρειαζεσαι MB που υποστηριζει UEFΙ και λειτουργικο που υποστηριζει GPT. Tα windows που εχεις υποστηριζουν το GPT. επομενως ορθα σου λεει ο νικος903 να κοιταξεις την MB 775 για να δεις αν υποστηριζει τετοιους δισκους.. @edit μονο στα πρωτα μοντελα με intel bios το 775 πηγαινε μεχρι 3TB ! ισως με ενα bios udpate να φτιαχτεται. εγω παντως βλεπω/και δουλευω σε ενα παλιο μηχανημα 775 εναν εξωτερικο 5tb. αλλα ειναι εξωτερικος. τεσπα το κρισιμο ειναι οτι δεν το βλεπει το δικο σου μηχανημα με την Asus P8P67. που θα επρεπε!
kaklikos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπον η μητρικη ειναι τελικα gigabyte EP43T-UD3L με BIOS version F9 !
nikos903 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δεν βλέπω κάτι στην σελίδα της GB σχετικό, τι να σου πω, μπορεί ναι μπορεί και οχι... Πως μπορείς να το δοκιμάσεις τώρα είναι ένα θέμα, να πηγαίνεις στο μαγαζί και να γυρίζεις πίσω μετά αν δεν κάνει και μετά να στον αλλάζουν... Μπέρδεμα... Περίμενε μπας και σκάσει μύτη κανένας με p43-p45 που να έχει βάλει >3ΤΒ μέσα. Σε θήκη ναι, δεν υπάρχει θέμα, με τον κοντρόλλερ μέσα τι γίνεται... Γιατί αν είναι να πάρει και κουτί μπλέκεται η υπόθεση.
EddieObscurant Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Ο δίσκος σου έχει πρόβλημα,καν'τον rma. Εφ'οσον δεν σε ενδιαφέρει να bootαρεις ή να κάνεις raid δεν κοιτας μητρική και λειτουργικό εφ'οσον έχεις win7 και πάνω 1
kaklikos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Ναι φιλαρακι μου το εξακριβωσα και αυτο! Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα