White_Cat Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αγαπητοι φιλοι,Θα ηθελα να θεσω ενα θεμα που ισως απο καποιους θεωρηθει αιρετικο καιπεριεργο και λιγο ως πολυ τις αντιδρασεις τις φανταζομαι. Ειμαι εδω και αρκετο καιρο ενεργο μελος των forum του Insomnia και εχωμεινει πολυ ικανοποιημενος απο το επιπεδο των συζητησεων και τον τροπο πουβοηθαμε γενικα ο ενας τον αλλον. Ας ηταν ετσι ολοκληρο το Internet και δενηθελα τιποτ' αλλο. Το Insomnia ειναι το σπιτι μου ! Το Internet το πρωτογνωρισα το 1995 κι οπως ισως θα θυμουνται οιπαλαιοτεροι, την εποχη εκεινη ολα σχεδον γινοτανε σε τερματικα Unix καιοθονες κειμενου. Ο πρωτος web browser που χρησιμοποιησα ηταν ο lynx και οπρωτος Usenet News Reader ηταν ο tin. Αργοτερα κυριαρχησαν τα γραφικα περιβαλλοντα και οι αναλυσεις οθονηςαρχισαν να ανεβαινουν τοσο πολυ, ωστε σημερα για παραδειγμα σε αναλυση HD ηεμπειρια χρησης του υπολογιστη καθε αλλο παρα ευχαριστη μου ειναι. Τα γραμματαειναι αχνα και μικρα, και πρεπει ειτε να τα μεγαλωσω πολυ, ειτε να κατεβασωτην αναλυση για να βλεπω ανετα. Αυτο οφειλεται κατα μεγαλο μερος και στημειωμενη οραση που δυστυχως εχω απ' τη στιγμη που γεννηθηκα. Στον υπολογιστη δουλευω αποκλειστικα με Unix και οταν ειναι πρακτικαεφικτο, προτιμω να δουλευω σε περιβαλλον γραμμης εντολων χωρις γραφικα,επειδη τα ασπρα γραμματα σε μαυρο φοντο τα βλεπω πιο ανετα, απ' οτι αμαδουλευα σε οθονη γραφικων. Ετσι τις εντολες ls, cp, mv, rm, lynx, tin, τιςχρησιμοποιω κατα κορον ακομα και τωρα. Η ερωτηση μου ειναι αν νομιζετε οτι θα μπορουσε να φτιαχτει ποτε καποιοςclient για προσβαση στο Insomnia αποκλειστικα απο την οθονη κειμενου τουUnix/Linux η το Command Prompt των συστηματων Windows.Θα ηθελα να ξερω αν εχουν δημοσιευθει καθολου πληροφοριες για το API πανωστο οποιο ειναι στημενο το Insomnia, ουτως ωστε να κατσω να πειραματιστω,μηπως καποια στιγμη στο μελλον μπορουσα να φτιαξω κατι τετοιο μονος μου.Πολυ δυσκολο ειναι, δε λεω, αλλ' αξιζει κανεις να το προσπαθησει. Επισης θα ηθελα οποιος μπορει να μου πει αν γνωριζει καθολου forum sitesτου εξωτερικου (στα Αγγλικα) που να ειναι προσβασιμα με command lineclients. Για παραδειγμα πριν απο 2-3 χρονια ανακαλυψα καποια web forums τηςδιανομης OpenSuse Linux που ηταν προσβασιμα και μεσω NNTP ! Ενα μεγαλο μπραβοαξιζει στους ανθρωπους αυτους !Σας ευχαριστω θερμα που διαβασατε ενα τοσο μακροσκελες μηνυμα,Χαιρετισμους σε ολους,Με αγαπη,Ο Ασπρος ΓατοςΥ.Γ : Οσοι ειστε παρατηρητικοι, προφανως διαπιστωσατε οτι το κειμενο δενεχει πουθενα τονους. Δεν προσπαθω να εισαγω νεους ορθογραφικους κανονες καιμου αρκει η μεταρρυθμιση του 1982. Απλα με το Unix αμα γραφεις σε γραμμηεντολων χωρις γραφικα, δεν υποστηριζεται καθολου ο τονισμος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα