Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι software θα τρεχεις αληθεια σε εναν ARM cpu ωστε να κανεις 3d rendering?

Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα δεν γνωρίζω, ψάχνω και ρωτάω, η τεχνολογία προχωράει και δεν είναι ανάγκη επειδή είπα "Rasberry" να είναι "Rasberry"... ζήτησα προτάσεις και γνώμες όχι ερωτήσεις, μην είμαστε τόσο στενόμυαλοι. Είναι κρίμα το ένα από (ίσος και το) μεγαλύτερο διαδικτυακό κέντρο συζήτησις περί τεχνολογίας να έχει τόσους δήθεν και οι 8 στις 10 απαντήσεις σε ερωτήσεις χρηστών να είναι σκάρτες και ανούσιες, απλά γεμίζετε το forum με spam, αν δεν μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση καλύτερα άσε την αναπάντητη, παρά να το παίξεις έξυπνος και να σπαμάρεις με κάτι που δεν μου δίνει την πληροφορία που θέλω.

:mrgreen: 

http://pcpartpicker.com/p/2MkyvK

Αυτό πως σας φαίνεται έχω τον SSD EVO 850 PRO για αυτό έβγαλα τον σκληρό που είχε βρήκα το link κάπου τυχαία στο youtube για αυτό το σετάκι και μου φαίνεται καλό. Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο ?

Δημοσ.

Δεν κάνει για rendering μια φάρμα με pi. Σκέψου τους περιορισμούς σε RAM αλλά και τον μπελά που έχει για να κάνεις όλες τις μικρομονάδες να επικοινωνούν από πλευράς λογισμικού. Και θεωρητικά, αν υποθέσουμε ότι το κατάφερνες, για να πιάσεις την απόδοση ενός 5820Κ που μπορείς να πάρεις με το budget σου, θέλεις τόσα pi που το κόστος θα ερχόταν μια η άλλη, μπορεί και παραπάνω. Δεν σχολιάζω καν το θέμα ψύξη, γραφικά, drives κλπ.

Όσο για την σύνθεση, θα μου επιτρέψεις να πω ότι είναι τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δει. Με τα ίδια λεφτά κάνεις κάτι απείρως καλύτερο PCPartPicker part list /

Δεν έβαλα σκληρό γιατί ούτε εσύ έχεις.

Υ/Γ Για να μη το ξεχάσω. Στο rendering υπάρχει μια βασική αρχή. Είναι προτιμότερο να συγκεντρώνεις υπολογιστική δύναμη σε όσο λιγότερα τσιπάκια γίνεται, γιατί από ένα σημείο και μετά υπάρχουν θέματα διανομής (software) και scaling. Επίσης, είναι προτιμότεροι λιγότεροι πυρήνες με ψηλότερη συχνότητα, παρά περισσότεροι με χαμηλότερη συχνότητα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για την χρηση που το θες, αποψη μου ειναι οτι κακως το ψαχνεις με Pi 2.....!!!

μπορεις ανετα να στησεις εναν i7-4790K, με μπολικη RAM, και μια δυνατη καρτα γραφικων και να κανεις και render και gaming χωρις να σπας τα @@ @ σου, πως θα συνδεσω τα βατομουρα, τι λειτουργικο θα βαλω, πως θα ρυθμισω το ενα, πως το αλλο.

αν ασχολεισαι επαγγελματικ με το RENDERING, μπορεις να πας και σε 5820Κ, οπως προειπαν..! 

για να ασχοληθεις με κατι τετοιο, θα πρεπει ηδη να διαθετεις πολυ καλες γνωσεις, τεχνικες και προγραμματισμου, ωστε να κατσεις μονος σου και να το ψαξεις...!

αν τις εχεις, καν'το, και φτιαξε κι ενα θεμα Worklog, ωστε να το παρουσιασεις, αλλα και να σε βοηθησει οποιος μπορει...!!    

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν κάνει για rendering μια φάρμα με pi. Σκέψου τους περιορισμούς σε RAM αλλά και τον μπελά που έχει για να κάνεις όλες τις μικρομονάδες να επικοινωνούν από πλευράς λογισμικού. Και θεωρητικά, αν υποθέσουμε ότι το κατάφερνες, για να πιάσεις την απόδοση ενός 5820Κ που μπορείς να πάρεις με το budget σου, θέλεις τόσα pi που το κόστος θα ερχόταν μια η άλλη, μπορεί και παραπάνω. Δεν σχολιάζω καν το θέμα ψύξη, γραφικά, drives κλπ.

Όσο για την σύνθεση, θα μου επιτρέψεις να πω ότι είναι τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δει. Με τα ίδια λεφτά κάνεις κάτι απείρως καλύτερο PCPartPicker part list /

Δεν έβαλα σκληρό γιατί ούτε εσύ έχεις.

Υ/Γ Για να μη το ξεχάσω. Στο rendering υπάρχει μια βασική αρχή. Είναι προτιμότερο να συγκεντρώνεις υπολογιστική δύναμη σε όσο λιγότερα τσιπάκια γίνεται, γιατί από ένα σημείο και μετά υπάρχουν θέματα διανομής (software) και scaling. Επίσης, είναι προτιμότεροι λιγότεροι πυρήνες με ψηλότερη συχνότητα, παρά περισσότεροι με χαμηλότερη συχνότητα.

1700€ pc σε κουτί των 70€; :P

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι 70€. 70$ είναι. Στην Ελλάδα έχει 110€. Τί πάει να πεί αυτό; Το τροφοδοτικό εκεί έχει 80$ και στην Ελλάδα έχει 140€. Κ.ο.κ.

Κοιτάω τα προϊόντα για αυτά που προσφέρουν και όχι βάση τιμής απόλυτα. 

Το Fractal S είναι το κουτί που θα επέλεγα σήμερα αν αγόραζα τώρα. Ψαγμένη επιλογή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...