Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη κοινότητα. Σκοπεύω να αναβαθμίσω το παλιό μου σύστημα και έχω καταλήξει σε αυτό το πακέτο : 

Κάρτα γραφικών προς το παρόν θα βολευτώ με την παλιά μου (link) και με την πρώτη ευκαιρία θα την αλλάξω και θα πάρω και άλλα 4 GB μνήμης. 

Gaming δε μ απασχολεί καθόλου, τον θέλω περισσότερο για μουσική / ταινίες. Αυτό που με νοιάζει είναι αν στο μέλλον πάρω ενα 4k monitor, αν θα μπορεί ν' ανταποκριθεί σε 4κ video καθώς και στο καινούριο x265 format το οποίο τερματίζει τον τωρινό μου επεξεργαστή (Pentium Dual Core E5700 @ 3.00 GHz).

Απόψεις, τροποποιήσεις, σχόλια όλα ευπρόσδεκτα

Δημοσ.

Καλησπέρα στη κοινότητα. Σκοπεύω να αναβαθμίσω το παλιό μου σύστημα και έχω καταλήξει σε αυτό το πακέτο : 

Κάρτα γραφικών προς το παρόν θα βολευτώ με την παλιά μου (link) και με την πρώτη ευκαιρία θα την αλλάξω και θα πάρω και άλλα 4 GB μνήμης. 

Gaming δε μ απασχολεί καθόλου, τον θέλω περισσότερο για μουσική / ταινίες. Αυτό που με νοιάζει είναι αν στο μέλλον πάρω ενα 4k monitor, αν θα μπορεί ν' ανταποκριθεί σε 4κ video καθώς και στο καινούριο x265 format το οποίο τερματίζει τον τωρινό μου επεξεργαστή (Pentium Dual Core E5700 @ 3.00 GHz).

Απόψεις, τροποποιήσεις, σχόλια όλα ευπρόσδεκτα

Αν θες να δεις μόνο 4Κ video τότε αγόρασε smart UHD τηλεόραση.

Διότι ως επι το πλείστον οι μη εξειδικευμένοι χρήστες απολαμβάνουν 4Κ από το youtube.

Διαφορετικά αν έχεις π.χ. πηγή που βιντεοσκοπεί σε 4Κ ,θα χρειαστεί να κάνεις και editing.

Editing 4K σε 1151 socket ξεχασέ το.

Ο επεξεργαστής δεν τερματίζεται από το χ265.Ίσα ίσα το χ265 διευκολύνει την κατάσταση σε σχέση με το χ264.

Ο επεξεργαστής τερματίζεται από την ανάλυση και την ροή δεδομένων του βίντεο και όχι από το φορμά.

Αυτή την στιγμή το premiere,το after effects όπως και τα λοιπά προγράμματα επεξεργασίας δεν αναγνωρίζουν

το χ265.

Δηλαδή για να επεξεργαστείς 4Κ βίντεο πρέπει να το έχεις σε μορφή ή να το μετατρέψεις σε χ264.

Συμβουλή: Προσανατολίσου σε αγορά smart UHD τηλεόρασης με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη.

Το Youtube και ο δορυφόρος είναι οι πιο πλούσιες πηγές 4Κ βίντεο.

Αν αντέχει η τσέπη σου,υπάρχει και η παρακάτω επιλογή (4K BLU-RAY)

http://www.amazon.fr/gp/registry/wishlist/1H2HZ3SHU2ETY/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1642&creative=19458&linkCode=ur2&tag=hdmot-21

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή το premiere,το after effects όπως και τα λοιπά προγράμματα επεξεργασίας δεν αναγνωρίζουν

το χ265.

Δηλαδή για να επεξεργαστείς 4Κ βίντεο πρέπει να το έχεις σε μορφή ή να το μετατρέψεις σε χ264.

Εδω και τρια, αν μετρησα καλα, updates και το premiere και το After υποστηριζουν H.265
Δημοσ.

1. Editing 4K σε 1151 socket ξεχασέ το.
  2. Ο επεξεργαστής δεν τερματίζεται από το χ265.Ίσα ίσα το χ265 διευκολύνει την κατάσταση σε σχέση με το χ264.

1. Προς το παρόν δεν μ απασχολεί αυτό, και δε νομίζω να μ' απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Από περίεργεια όμως, γιατί να ξεχάσω το 1151; Αυτή τη στιγμή τι θεωρείται καλύτερο; 1150; AMD; 
  2. Αυτό που παρατήρησα στο τωρινό μου σύστημα όταν παίζω χ265 είναι ότι ο επεξεργαστής δουλεύει στο full και παίρνω 10 FPS max. Ίσως να έχω κάνει μ@λ@κία στο θέμα codec/player
Δημοσ.

1. Προς το παρόν δεν μ απασχολεί αυτό, και δε νομίζω να μ' απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. Από περίεργεια όμως, γιατί να ξεχάσω το 1151; Αυτή τη στιγμή τι θεωρείται καλύτερο; 1150; AMD; 
  2. Αυτό που παρατήρησα στο τωρινό μου σύστημα όταν παίζω χ265 είναι ότι ο επεξεργαστής δουλεύει στο full και παίρνω 10 FPS max. Ίσως να έχω κάνει μ@λ@κία στο θέμα codec/player

1.Για 4K editing θα πας σε 2011-3 και τουλάχιστον στον 5820Κ.
Το γιατί θα σου το απαντήσω όταν αποφασίσεις να ρεντάρεις σε 4Κ και ειδικά σε υψηλη ροή δεδομένων

2.Όταν λες παίζεις χ265 τι εννοείς;

Τι ανάλυση παίζεις και τι ροή δεδομένων σε χ265;

Όσον αφορα το codec/player εγκατέστησε το power dvd 15 και είσαι έτοιμος.
Δεν χρειάζεται να περάσεις ούτε extra codec ούτε τίποτα άλλο
Δημοσ.

2.Όταν λες παίζεις χ265 τι εννοείς;

Λάθος διατύπωση, εννοούσα παίζει x265 video (σε αναλύσεις 720/1080p) Κατέβασα το τελευταίο VLC και το τελευταίο K-Lite και η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Gaming δεν μ ενδιαφέρει, ούτε 4k rendering.

Παράγγειλα το πακέτο που είχα βάλει στο πρώτο ποστ, από Δευτέρα η συνέχεια.

Δημοσ.

το 1150  /1151 /1155 αντιχτοιχα ειναι τα φτηνα socket της intel ... αν θες να κανεις σοβαρη δουλεια πας στο 2011 

Δημοσ.

Λάθος διατύπωση, εννοούσα παίζει x265 video (σε αναλύσεις 720/1080p) Κατέβασα το τελευταίο VLC και το τελευταίο K-Lite και η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά. Gaming δεν μ ενδιαφέρει, ούτε 4k rendering.

Παράγγειλα το πακέτο που είχα βάλει στο πρώτο ποστ, από Δευτέρα η συνέχεια.

Αντιλαμβάνομαι οτι δεν γνωρίζεις ούτε τα στοιχειώδη οπότε πολύ φοβάμαι οτι αν δεν προσέξεις θα ρίξεις τα λεφτά σου στον βρόντο.

Κατ'αρχάς ξέρεις τι δουλειά κάνει το χ265; Για ποιο λόγο χρησιμοποιείς το χ265 σε 720/1080;

Δημοσ.

Εντάξει δεν ασχολούμαστε όλοι επαγγελματικά με τον κλάδο, αλλά άσχετος δεν είμαι. Το ενδεχόμενο να κατεβάζω σειρές/ταινίες σε χ265 δε σου πέρασε απ το μυαλό;

Anyway ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Δημοσ.

Εντάξει δεν ασχολούμαστε όλοι επαγγελματικά με τον κλάδο, αλλά άσχετος δεν είμαι. Το ενδεχόμενο να κατεβάζω σειρές/ταινίες σε χ265 δε σου πέρασε απ το μυαλό;

Anyway ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

μάλλον έχεις μπερδευτεί. Το προβλημά σου είναι αποθηκευτικό και όχι υπολογιστικής ισχύς.

Οι ταινίες φορμάρονται σε χ265 για να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.

Οπότε ή αγοράζεις μια οθόνη που να υποστηρίζει ο player της το x265 οι περισσότερες UHD τηλεοράσεις το υποστηρίζουν ή ένα media player που να υποστηρίζει το x265

Ποιος ο λόγος να αγοράσεις ένα καινούργιο socket;

Όταν σου λέει ο παλιός πετάς τα λεφτά σου στον βρόντο,κάτι ξέρει παραπάνω
Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν κάνει editing ταινίες βλέπει το παιδί ... γιατί να πάει σε socket του 200άρικου ? 

Επίσης κανείς δεν ρώτησε ... Οκ θέλεις να παίζεις 4K , που θα το βλέπεις ? 

Mobo FM2+ ( την Asrock A88M-G/3.1 ) + CPU ( τον Α10 7850 που υπάρχει ή 7860 που έρχετε ) + RAM = φθηνότερα και καλύτερα αποτελέσματα για αυτό που θέλεις :D

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα εγώ ο φίλος δεν θέλει να επεξεργάζεται 4Κ βίντεο απλά θέλει να φτιάξει ένα σύστημα που στο μέλλον όπως είπε αν αγοράσει ένα 4Κ μόνιτορ να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στην αναπαραγωγή 4Κ περιεχόμενου.

Η HD4850 υποστηρίζει HW acceleration 1080p από όσο μπορώ να θυμηθώ σε κάμποσα format, ο i3 6100 (Intel HD Graphics 530) φυσικά είναι κατά πολύ καλύτερος σε αυτόν τον τομέα υποστηρίζοντας native 4K, έχοντας κάνει και αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές 3th-4th.

Αν θέλεις τον υπολογιστή αποκλειστικά για να βλέπεις ταινίες HD-4K κτλ τότε όπως είπαν και τα παιδιά υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αν θέλεις υπολογιστή για να κάνεις κι άλλες δουλειές που δεν κάνουν οι UHD/SmartTV τότε το σετάκι που έβαλες κάνει μια χαρά δουλειά δεδομένου ότι αποκλείεις τα παιχνίδια.

post-223523-0-98234900-1455238291_thumb.jpg

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα εγώ ο φίλος δεν θέλει να επεξεργάζεται 4Κ βίντεο απλά θέλει να φτιάξει ένα σύστημα που στο μέλλον όπως είπε αν αγοράσει ένα 4Κ μόνιτορ να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στην αναπαραγωγή 4Κ περιεχόμενου.

Η HD4850 υποστηρίζει HW acceleration 1080p από όσο μπορώ να θυμηθώ σε κάμποσα format, ο i3 6100 (Intel HD Graphics 530) φυσικά είναι κατά πολύ καλύτερος σε αυτόν τον τομέα υποστηρίζοντας native 4K, έχοντας κάνει και αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές 3th-4th.

Αν θέλεις τον υπολογιστή αποκλειστικά για να βλέπεις ταινίες HD-4K κτλ τότε όπως είπαν και τα παιδιά υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αν θέλεις υπολογιστή για να κάνεις κι άλλες δουλειές που δεν κάνουν οι UHD/SmartTV τότε το σετάκι που έβαλες κάνει μια χαρά δουλειά δεδομένου ότι αποκλείεις τα παιχνίδια.

Ο φίλος έκανε ένα μικρό τεχνικό λαθάκι.

Ταύτισε τον αλγόριθμο συμπίεσης HEVC/H.265 με το 4Κ.

Άλλο πράγμα το 4Κ και άλλο το H.265

Μπορεί να έχεις 4Κ βίντεο σε H.264.Αυτό δεν σημαίνει κάτι,απλά αυξάνεται το μέγεθος του αρχείου διότι ο H.264

συμπιέζει λιγότερο το αρχείο σε σχέση με τον H.265

Το γεγονός οτι ένας υπολογιστής δεν μπορεί να παίξει το χ265 που εφαρμόζεται σε αναλύσεις 720p/1080p δεν σημαίνει κατ'ανάγκη οτι υπάρχει πρόβλημα υπολογιστικής ισχύς,πρόβλημα επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών.

Απο την στιγμή που το συστημά σου παίζει άνετα το 1080 σε Η.264,μπορεί άνετα να παίξει και το 1080 σε Η.265,όπως άνετα μπορεί να παίξει και σε συμπίεση MPEG2.

Το πρόβλημα του φίλου,είναι πρόβλημα προγράμματος player και όχι cpu και gpu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...