Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Εχθές αγοραστηκε απο γνωστό πολυκατάστημα configuration desktop PC χωρίς OS.

Θα ήθελα να ρίξετε μια ματια στα βήματα και να μου πέιτε κατα τη γνώμη σας αν όντως ο δίσκος ήταν

For the man reproductive organ ride ( γτπκ) και λοιπά.... Συγνώμη για τα "Γαλλικα"...

Κρίνω ότι ο δίσκος μάλλον ήταν ελλατωματικος (Sandisk Ultra II 120GB.)

Η περιγραφή που θα συνοδευσει το μηχάνημα.

Ο υπολογιστής κατά την πρώτη εκκίνηση διάλεξε by default σαν πρώτη συσκευή το οπτικό ( DVD-Rom ) και ξεκίνησε την εγκατάσταση του λειτουργικού.

Κατά την επιλογή δίσκου εγκατάστασης του λειτουργικού ,   εμφανίστηκαν 2 :

• Ένας SSD ονομαστικής χωρητικότητας 120 GB.
  • Ένας ΗDD ονομαστικής χωρητικότητας 1 TB.

Επιλέχθηκε ο SSD στο εύρος του, ο οποίος ήταν εμφανής μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κατά την διαδικασία εγκατάστασης, παρατηρήθηκε ότι για να περάσει το λειτουργικό μόνο ( Windows 8.1 x64 ), χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 1 ώρα  20 λεπτά που για το configuration του μηχανήματος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τη παρακάτω σειρά εγκαταστάθηκαν:

Drivers μητρικής από τον συνοδευτικό δίσκο μέσα στο φάκελο του πλαισίου. ( 2 Restart )

Drivers κάρτας γραφικών από τον συνοδευτικό δίσκο μέσα στο φάκελο του πλαισίου. (1 restart ).

Έπειτα από αυτές τις ενέργειες “βγήκε internet” για να κατεβάσει ενημερώσεις.

Σε λιγότερο από 2 λεπτά  ο υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση εμφανίστηκε μήνυμα (σε μαύρη οθόνη),  ότι δεν έχει επιλεχθεί συσκευή εκκίνησης  που να περιέχει λειτουργικό.

Δεν ειναι εμφανής ούτε στο bios.

Ετσι για κουβεντούλα, θα ήθελα  τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ για το χρόνο που δώσατε για την ανάγνωση του post. 

Δημοσ.

Έκανες κάποιες δοκιμές μετά για να διαπιστώσεις ότι φταίει όντως ο δίσκος; Έβγαλες το μεγάλο δίσκο και να αφήσεις μόνο τον ssd να δεις αν θα δουλέψει. Άλλαξες τα boot options από BIOS; Έπαιξες καθόλου με τις θύρες των sata;

Δημοσ.

Επίσης το λειτουργικό που πέρασες εισαι σίγουρος οτι δεν έχει πρόβλημα δοκίμασε να περάσεις καποιο αλλο ?

Δημοσ.

Φίλε La_MoRt, προσωπικά δεν θέλω καν να βάλω χέρι στο μηχάνημα γιατί ήταν out of the box, δεμένο από το Service & Assembly center του καταστήματος.

Το μηχάνημα σήκωσε κανονικά λειτουργικό την πρώτη φορά, οπότε αν δεις παραπάνω την περιγραφή, “αδιαφορώ” :-D  για επιπρόσθετο troubleshooting ( το αδιαφορώ καταλαβαίνεις οτι δεν πάει στο troubleshooting σου που θα ήταν και οι πρώτες κινησεις μου).

Στo BIOS, δεν είναι εμφανής ο δίσκος, επίσης και από f12 startup / boot devices δεν τον “βλέπει”.

Δε προτίθεμαι να βάλω χέρι σε κάτι που έχει περάσει “διαγνωστικά” όπως πάντα σε κάθε γραμμή παραγωγής.

Φίλέ SPANK πέρασε κανονικότατα.

Όχι σε λογικό χρόνο ( σε σχέση με άλλά μηχανήματα με SSD που έχω σετάρει και με υποδιαιστερο HW.

Εβαλα και τα drivers απο mobo / GPU και βγήκε internet για Updates ( συνολικά 6ή 7 προκαθορισμένα reboot) και μετά Ηρθε το Τελος.

Live Linux / Πάλι windows 8.1 ( CD / DVD ) δεν ειναι εκεί ο δισκάκος.

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνεις αν δε βάλεις χέρι δε μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Επομένως το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το στείλεις πίσω και να σου πούνε τι γίνεται γιατί με το να κάνουμε εικασίες είναι το ένα ή είναι το άλλο άκρη δε θα βγάλουμε ούτε εμείς αλλά πολύ περισσότερο και εσύ. Εφόσον λοιπόν το έχει αναλάβει άλλος και θα το επιστρέψεις πίσω δε νομίζω πως υπάρχει θέμα συζήτησης. Εύχομαι γρήγορα ξεμπερδέματα και να βρεις γρήγορα το πρόβλημα χωρίς προστριβές με το service. Αν επιτρέπεται που θα το πας για το service;

• Like 1
Δημοσ.

Να' σαι καλά La_MoRt,σιγουρα αμα δε βάλεις χέρι δε θα καταλάβεις.

Περισσότερο "κουβεντούλα" ήθελα να γίνει σε επιπεδα DoA ή Ελλατωματικών παρτίδων σε HW και "Προσφορές".

Οφείλω να πω δε οτι το configuration δεν το διάλεξα εγω..

Δε θέλω να πω ανοιχτά απο που, αλλά στα laptop τους, οι μητρικές ειναι Clevo σε μεγάλο ποσοστο.

Απο το "Ο υπολογιστής κατά την πρώτη εκκίνηση" μέχρι .. "εμφανής ούτε στο bios."

Ειναι η συνοδευτική επιστολή προς το service μαζί με κάποια scrennshots.

Τις προστριβές θέλω να αποφύγω για το λόγο αυτό δεν επεμβαίνω.

Καταλαβαίνεις, "βάλατε χέρι και το χαλασατε, σε έμας δουλευε... ή κανένα έπιασε υγρασία... ( χαριτολογω..)"

Δημοσ.

Καλά κάνεις και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, ειδικά αν το μηχάνημα είναι αγορασμένο έτοιμο. Για αυτό το λόγω άλλωστε υπάρχουν οι εγγυήσεις και τα DOA. Αναμένουμε νέα λοιπόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...