Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρόλο που είδα μεσα στο ίντερνετ κάποια άρθρα θα ήθελα και την δική σας άποψη. Κατα την γνώμη σας και αν έχει κάποιος εμπειρία ποιες γλωσσες προγραμματισμού για Ελλάδα πάντα ειναι αυτες που μπορούν να σου προσφέρουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση; Με την προϋπόθεση οτι έχεις στην κατοχή σου και ενα δίπλωμα ή πτυχίο πληροφορικής. Κάποιος μου ανέφερε όχι τόσο τις κλασσικές αλλα γλώσσες όπως η Ruby ειναι καλή επιλογή

Δημοσ.

Παρόλο που είδα μεσα στο ίντερνετ κάποια άρθρα θα ήθελα και την δική σας άποψη. Κατα την γνώμη σας και αν έχει κάποιος εμπειρία ποιες γλωσσες προγραμματισμού για Ελλάδα πάντα ειναι αυτες που μπορούν να σου προσφέρουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση; Με την προϋπόθεση οτι έχεις στην κατοχή σου και ενα δίπλωμα ή πτυχίο πληροφορικής. Κάποιος μου ανέφερε όχι τόσο τις κλασσικές αλλα γλώσσες όπως η Ruby ειναι καλή επιλογή

1) βγαλε το απο το μυαλό σου αυτό, δεν μετραει και τόσο.

2) η ruby  έχει αρκετή ζήτηση για remote θεσεις και αν θες την γνωμη μου εκεί να στοχεύσεις αφου οι μισθοί εδώ ειναι κάπως χαμηλοί

3) αν μάθεις μία γλώσσα καλά, μετα δεν ειναι δύσκολο να πάς και σε άλλη, το βασικό είναι ο τρόπος σκέψης να είναι σωστός και αυτό κοιτούν οι περισσότεροι.

4) για Ελλάδα τώρα, θεωρώ οτι το επιπεδο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, σίγουρα μία απο java, python, ruby, php(για web), swift η objective c(για ios). Εξαρταται βεβαια τι θες να κάνεις και τι να ακολουθησεις πχ θες να ασχοληθείς με web η mobile development

Δημοσ.

1) Τα γραφικά, css, html.

2) php

3) C#

4) javascript, Jquery

5) Java

6) Cocoa

Δεν είναι πολλές οι επιλογές στην Ελληνική αγορά

Έχει μέλλον πάντως κάποιο javascript framework

Δημοσ.

Παρόλο που είδα μεσα στο ίντερνετ κάποια άρθρα θα ήθελα και την δική σας άποψη. Κατα την γνώμη σας και αν έχει κάποιος εμπειρία ποιες γλωσσες προγραμματισμού για Ελλάδα πάντα ειναι αυτες που μπορούν να σου προσφέρουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση;

Τι σημαίνει για σένα "καλύτερη"; Να βρεις δουλειά όσο το δυνατό γρηγορότερα; Δουλειά με όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά; Με μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης;

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερες έννοιες για αυτό που ζητάει ο FauxHawk, το λέει ξεκάθαρα ..ποια γλώσσα έχει ζήτηση και υπάρχουν προσφορές εργασίας..(η αποκατάσταση αναφέρεται πρωτίστως στο χρόνο, στο καλύτερο χρόνο, για τις προοπτικές δεν το συζητάει κανείς, εννοείται ότι θέλει τις καλύτερες)

Με το "πάντα" που βάζει απλά λέει ότι θα υπάρχει μια τουλάχιστον που πάντα θα είναι πρώτης επιλογής..

Νομίζω ότι δεν πάμε σε γλώσσες "έτσι γιουβέτσι" αλλά σε περιβάλλοντα, με γλώσσες και άλλα εργαλεία προγραμματισμού, και σίγουρα πεδίο εφαρμογής. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν "γενικοί" προγραμματιστές, για όλα! Εκτός αν είναι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οπότε εκεί παίζει να ξέρουν λίγο απ΄όλα, σε σχολικό επίπεδο πάντα!

Δημοσ.

(η αποκατάσταση αναφέρεται πρωτίστως στο χρόνο, στο καλύτερο χρόνο, για τις προοπτικές δεν το συζητάει κανείς, εννοείται ότι θέλει τις καλύτερες)

Ξερεις υπάρχουν και άνθρωποι που αντί να υποθέτουν ρωτάνε για να πάρουν μια σίγουρη απάντηση.

Άμα θέλει δουλειά αμέσως να μάθει PHP.

• Like 2
Δημοσ.

Χωρίς να έχω εμπειρία από εργασία σε εταιρείες, αλλά "χαζεύοντας" τις αγγελίες θα έλεγα ότι οι πιο διαδεδομένες μακράν στην Ελλάδα είναι PHP, C# (ASP .NET) σε συνδυασμό με HTML/CSS/JavaScript για web εφαρμογές και, φυσικά, η Java. Ενδιαφέρον φαντάζομαι θα έχει και η Objective-C λόγω iOS apps. Από εκεί και πέρα, προφανώς πέραση έχουν και οι πιο διαδεδομένες στο εξωτερικό όπως Python, Ruby, C++ κλπ., αλλά σε μικρότερο βαθμό, ενώ αντιθέτως έξω ιδίως με τις δύο πρώτες είσαι μάλλον... περιζήτητος

Δημοσ.

Πιστεύω οτι το 80-85% των αγγελιών ζητάνε PHP, C#, .NET, HTML, CSS, BootStrap, MySQL, SQL και μετά τα Wordpress, Joomla, Prestashop. 

Εαν ξέρεις τα περισσότερα απο αυτά, θα μπορείς να κάνεις apply σε 8 απο τις 10 αγγελίες που θα βλέπεις.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα μάθε τη γλώσσα που γουστάρεις, αυτή που "σου κάθεται καλύτερα" και νιώθεις πιό άνετα. Το σημαντικό είναι μάθεις τα design patterns, τις αρχιτεκτονικές κτλ. Βέβαια απο Javascript δεν θα γλιτώσεις (δυστυχώς). Αλλά σίγουρα θα πρέπει να μάθεις:

1. Ένα frontend framework (React, Angular, EXT.js etc) με Javascript φυσικα. Δεν είναι άσχημο να βάλεις και έναν pre-processor όπως Coffeescript, Typescript, Scala.js etc

2. Μια backend γλώσσα/framework: Node.js/Express.js, Java, PHP, Python, Groovy, Scala, C#/.NET

3. Μια RDBMS και μια NoSQL.

4. Λίγο HTML/CSS

Αυτά τα λίγα :)

Γενικότερα έχει νόημα να παίξεις με Node.js/NoSQL γιατί απλά γράφεις παντού Javascript αντί να μάθεις 500 άλλα πράγματα. Αλλά όταν ξεκινήσεις κάποιο μεγάλο project θα διαπιστώσεις πόσο ωραία θα ήταν να είχες μια Static Typed γλώσσα όπως Java/Scala/C#

Δημοσ.

Γενικότερα έχει νόημα να παίξεις με Node.js/NoSQL γιατί απλά γράφεις παντού Javascript αντί να μάθεις 500 άλλα πράγματα. 

Σταμάτησα να πιστεύω στην πανάκεια πριν πολλά χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...