evi75pa Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα σας. Πείρα την απόφαση να αλλάζω PSU, CPU, MOBO και RAM και να πάω σε 1151. Ποιο συγκεκριμένα σίγουρος είναι μόνο ο επεξεργαστής ο i5 - 6600k. Το buget μου για αυτά είναι ~600 - 650ευρώ. Οι ασχολίες μου κυρίως είναι gaming (πολύ) και εργασία σε βαριά προγράμματα. Θέλω να είναι όσο γίνεται future pr. Το πρόβλημά μου είναι η μητρική διότι το κουτί που έχω παίρνει μέχρι m-ATX (coolermaster N200). Έχω βρει αυτήν http://www.e-shop.gr/mitriki-karta-msi-z170i-gaming-pro-ac-retail-p-PER.571154 η οποία είναι η μόνη κάτω από 200ευρώ που βρήκα. Αν έχει κάποιος, κάποια κατα νου ας μου πει. Το τελικό σύστημα θα είναι: CPU: i5-6600k MOBO: ???? cooler: Nepton 120xl PSU: COOLERMASTER G750M GM SERIES RAM: (2x8) 16GB KINGSTON HYPERX FURY DDR4 2133MHZ. GPU: Asus R9 270x (μελλοντικά θα αλλάξει και αυτή) SSD: 250GB samsung 850evo HDD: WD 500GB Τέλος να πω πως το σκέφτηκα να αλλάξω κουτί και να πάω σε Mid tower που να χωράει ATX αλλά μετά έφευγε το πράγμα 100 - 150ευρώ πάνω. Ευχαριστώ!!!
PavlosGiova Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/292349_370856_499829_565996/USB-3-0-uATX-Micro-ATX-DDR4-1151.html?order_by=pricevat&order_dir=asc μην παρεις απο e-shop αλλα αν πεσεις στα 100-150 για μητρικη μπορεις να παρεις και ενα μεγαλυτερο case για μεγαλυτερη ανεση και airflow
πανοςτ52 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Βαλε αυτα https://www.skroutz.gr/s/7496485/Asrock-Z170M-Pro4S.html https://www.skroutz.gr/s/4815865/Corsair-Carbide-Spec-03-Red-LED.html 1
evi75pa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Γιατί συγκεκριμένα το e-shop? εχεις κάποια εμπειρία με αυτό το κατάστημα? γτ ότι έχω πάρει εδώ και τόσα χρονια από κει το ε΄χω πάρει. βεβαια ειμαι τυχαιρή να γτ δεν μου βγήκε τπτ ελατωματικό.
Fulgore Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Futureproof συστημα για gaming δεν θα παρεις αν χρυσοπληρωσεις τον i5 6600k και την μητρικη εκτως αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το oc. Αλλιως δεν βρισκω λογο γιατι να μην πας σε i5 6500 και να κερδισεις ενα καρο χρηματα απο επεξεργαστη και μητρικη που θα δωθουν στην καρτα γραφικων. Αυτη ειναι αλλωστε και η πραγματικη εννοια του Future proof.Οχι να δωσεις πολλα χρηματα για να σου κρατησει,αλλα να δωσεις λιγα παραπανω χρηματα απο το να επαιρνες πχ ενα i3 και να τον κρατησεις για καιρο.
evi75pa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μάλλον τελικά κατέληξα να πάω σε ATX με κουτί. έτσι ώστε να πάρω και κανα καλό να το κρατήσω χρόνια και να είναι άνετο. Οι μητρικές που είδα είναι https://www.skroutz.gr/s/7406098/MSI-Z170A-Krait-Gaming.html και ΜΗΤΡΙΚΗ MSI Z170A GAMING M3 RETAIL. Τι λέτε?
PavlosGiova Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 η mATX μια χαρα ειναι απλως παρε mid tower η ATX ειναι ασκοπα μεγαλη και πιο ακριβη γνωμη μου και εγω gaming pc εχω με mATX και mid tower και ειμαι βολεμενος. το e shop απλα ειναι πιο ακριβο δεν συμφερει μπορεις να εξυπηρετηθεις απο μαγαζι του skroutz το ιδιο εμπιστο και με τις ιδιες εγγυησεις αλλα με αισθητα χαμηλοτερες τιμες
evi75pa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Futureproof συστημα για gaming δεν θα παρεις αν χρυσοπληρωσεις τον i5 6600k και την μητρικη εκτως αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το oc. Αλλιως δεν βρισκω λογο γιατι να μην πας σε i5 6500 και να κερδισεις ενα καρο χρηματα απο επεξεργαστη και μητρικη που θα δωθουν στην καρτα γραφικων. Αυτη ειναι αλλωστε και η πραγματικη εννοια του Future proof.Οχι να δωσεις πολλα χρηματα για να σου κρατησει,αλλα να δωσεις λιγα παραπανω χρηματα απο το να επαιρνες πχ ενα i3 και να τον κρατησεις για καιρο. Κάρτα γραφικών δεν θα πάρω τώρα. Σε κανα χρόνο περίπου. Η αλήθεια είναι πως με αυτή που έχω Asus R9 270x το υπόλοιπο συστημα που θέλω να κάνω είναι λίγο overkill. Εχω σκοπό να ασχοληθώ με oc και με αυτή τη λογική πάνω σε i5-6600k. η mATX μια χαρα ειναι απλως παρε mid tower η ATX ειναι ασκοπα μεγαλη και πιο ακριβη γνωμη μου και εγω gaming pc εχω με mATX και mid tower και ειμαι βολεμενος. το e shop απλα ειναι πιο ακριβο δεν συμφερει μπορεις να εξυπηρετηθεις απο μαγαζι του skroutz το ιδιο εμπιστο και με τις ιδιες εγγυησεις αλλα με αισθητα χαμηλοτερες τιμες Για το e-shop όντως έχει ακριβότερες τιμές αλλά το πρόβλημα με τα καταστήματα στο Skroutz είναι ότι παρά τις χαμηλές τιμές προσθέτοντας τα μεταφορικά (μιας και είμαι επαρχία) πιάνει τιμες e-shop και κάποιες φορές ψηλότερες. Γιατί να μην πάω σε αυτό το κατάστημα που μπορώ να έχω και μία φυσική παρουσία. Δεν το εκθεάζω το e-shop ούτε σνομπάρω τα άλλα καταστήματα. Φυσικά αν είμουν σε θεσσαλονίκη ή Αθήνα μάλλον δεν θα το προτιμούσα το e-shop και μάλιστα έχω ακούσει οτι αν σου βγει ελατωματικό κάποιο προιόν σου βγαίνει η πίστη μεχρι να βγάλει άκρη. Έγω απλά ως τώρα ήμουν τυχερή. (Σε λάθος topic όμως γίνεται αυτή η κουβέντα) Για το κουτί μάλλον κατέληξα στο NZXT S340, 90e περίπου βγαίνει. Τουλαχιστόν θα δώσω που θα δώσω, να το βλέπω να μου αρέσει κιόλας. Τελικά, όταν μπαίνεις σε με τέτοια διαδικασία πρέπει να είσαι απόλυτα ασταλωμένος στο τι θα ξοδέψεις. Όταν αρχίζουν οι υποχωρήσεις στις τιμές (όπως εγώ) το 100ακο παραπάνω (για κάτι παραπάνω που στην ουσία δεν το χρειάζεσαι, ας μη λέμε ψέμετα) θα το δώσεις. Απλά μπαίνω στη λογική για κάτι καλύτερο....(καλό ή κακό θα δείξει)....
PavlosGiova Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Κάρτα γραφικών δεν θα πάρω τώρα. Σε κανα χρόνο περίπου. Η αλήθεια είναι πως με αυτή που έχω Asus R9 270x το υπόλοιπο συστημα που θέλω να κάνω είναι λίγο overkill. Εχω σκοπό να ασχοληθώ με oc και με αυτή τη λογική πάνω σε i5-6600k. Για το e-shop όντως έχει ακριβότερες τιμές αλλά το πρόβλημα με τα καταστήματα στο Skroutz είναι ότι παρά τις χαμηλές τιμές προσθέτοντας τα μεταφορικά (μιας και είμαι επαρχία) πιάνει τιμες e-shop και κάποιες φορές ψηλότερες. Γιατί να μην πάω σε αυτό το κατάστημα που μπορώ να έχω και μία φυσική παρουσία. Δεν το εκθεάζω το e-shop ούτε σνομπάρω τα άλλα καταστήματα. Φυσικά αν είμουν σε θεσσαλονίκη ή Αθήνα μάλλον δεν θα το προτιμούσα το e-shop και μάλιστα έχω ακούσει οτι αν σου βγει ελατωματικό κάποιο προιόν σου βγαίνει η πίστη μεχρι να βγάλει άκρη. Έγω απλά ως τώρα ήμουν τυχερή. (Σε λάθος topic όμως γίνεται αυτή η κουβέντα) Για το κουτί μάλλον κατέληξα στο NZXT S340, 90e περίπου βγαίνει. Τουλαχιστόν θα δώσω που θα δώσω, να το βλέπω να μου αρέσει κιόλας. Τελικά, όταν μπαίνεις σε με τέτοια διαδικασία πρέπει να είσαι απόλυτα ασταλωμένος στο τι θα ξοδέψεις. Όταν αρχίζουν οι υποχωρήσεις στις τιμές (όπως εγώ) το 100ακο παραπάνω (για κάτι παραπάνω που στην ουσία δεν το χρειάζεσαι, ας μη λέμε ψέμετα) θα το δώσεις. Απλά μπαίνω στη λογική για κάτι καλύτερο....(καλό ή κακό θα δείξει).... συνηθως ακομα και με μεταφορικα βγαινει λιγοτερο αλλα για πολυ λιγο αναλογα τα ποσα κομματια θα παρεις το aftersales των μαγαζιων του σκρουτζ οντως ειναι πολυ κακο και θελει πολυ υπομονη. ισχυει πολυ αυτο και με εμενα το συστημα που εχω το εκανα τωρα και ξοδεψα υπερβολικα πολλες ωρες στο ψαξιμο...ειχα ξεκινησει με αποφαση να κανω pc με 600 ευρω και εφτασα στα 850
evi75pa Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Το τροφοδοτικό που διάλεξα το coolermaster G750M το γνωρίζεται? είναι καλό? Έχω δει reviews αλλά δεν αναφέρουν ότι έχει κάποιο ιδιαίτερο ελάτωμα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση πως γίνεται να έχει τιμή κάτω από 100ε και s-modular και 750W και 5χρονια εγκύηση. Η corsair σε κάτι αντίστοιχο δίνει 3χρόνια εγκύηση. Μήπως τελικά είναι μάπα (για αυτό που το θέλω πχ oc) και να κοιταξω κάτι καλύτερο?
dimitrisOP Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 οχι καλο ειναι δεν θα εχεις προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα