Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ότι λέει ο τίτλος, ψάχνω πρόγραμμα ή ιστοσελίδα που να μπορεί να μου βγάλει πίνακα με το χρώμα του κάθε pixel για εικόνες που θα του δώσω

έχω βρει κανά δυο κομμάτια κώδικα αλλά επειδή δεν ξέρω πως να τα χρησιμοποιήσω και χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθω, ψάχνω κάτι πιο έτοιμο

εκτός από αυτά όμως δεν έχω βρει το παραμικρό, στην αναζήτηση δεν βγαίνει τίποτα πέρα από κάτι color pickers που κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά για ένα pixel κάθε φορά

έχετε καμμιά πρόταση;

Δημοσ.

Μπορείς να μας πεις σε τι θα μπορούσε να αποσκοπήσει κάτι τέτοιο; Για να βγάλεις το χρώμα για κάθε πίξελ σε μια εικόνα θα πάρεις ένα πολύ μεγάλο αρχείο με νούμερα. π.χ. για μια απλή εικόνα 1000χ1000 pixels θα πάρεις 1.000.000 νούμερα!

EDIT:

Στο irfan view, αν προβάλεις μια εικόνα και κατεβάσεις τα χρώματα από true color (24bit) σε 65536 (16bit) ή παρακάτω μπορείς να κάνεις επεξεργασία ή εξαγωγή την παλέτα με τα χρώματα (σε αρχείο κειμένου), αλλά δεν δουλεύει σε παλέτες πάνω από 16Bit βάθους χρώματος. Επίσης, δεν είναι ακριβώς πίνακας με το χρώμα κάθε πίξελ αλλά μια λίστα με όλα τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση της εικόνας.

Δημοσ.

ναι, την παλέττα μπορείς να την εξάγεις με όλα τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, δεν είναι πρόβλημα

το πρόβλημα είναι η αντιστοίχηση με συντεταγμένες pixel, απλά επειδή είναι απλό προγραμματιστικά αλλά ταυτόχρονα για εξειδικευμένες ανάγκες (ανάλυση περιεχομένου μιας και ρώτησες), δεν φαίνεται να κυκλοφορεί κάτι στο internet

ξέρει κανείς αν πάω στην ενότητα των προγραμματιστών, πόσο εύκολο είναι για αυτούς να μου κάνουν εκτελέσιμο ένα κομμάτι κώδικα java που έχω βρει; εννοώ είναι μια αυτόματη διαδικασία που μπορούν να κάνουν εύκολα ή έχει κόπο;

Δημοσ.

Ο κώδικας java εκτελείτε αυτόματα, δε χρειάζεται να το κάνεις εκτελέσιμο.

Όταν λες java εννοείς javascrip (js) ή καθαρή java; Αν είναι javascript απλά άνοιξε το σημειωματάριο και βάλε τον κώδικα μέσα. Μετά πήγαινε Αποθήκευση ως και δώσε όνομα με κατάληξη js (π.χ. colors.js) και μετά διπλό κλικ σε αυτό.

Δώσε τον κώδικα να τον δούμε.

Δημοσ.

ευχαριστώ, sorry για την καθυστέρηση

java, java, όχι js, αλλά τελικά χρειάζεται και δεύτερο κομμάτι κώδικα

εδώ είναι ο κώδικας που λέει ότι κάνει αυτό που θέλω

λίγο πάνω από τη μέση της σελίδας έχει ένα παράδειγμα output που από ότι φαίνεται είναι αυτό που θέλω

http://alvinalexander.com/blog/post/java/getting-rgb-values-for-each-pixel-in-image-using-java-bufferedi

όμως στα σχόλια απαντάει σε άλλο προγραμματιστή ότι:

"yes, as long as your image is a bufferedimage, this will work fine"

δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό αλλά βρήκα εδώ κάποιους κώδικες που λένε ότι παίρνουν ένα image και το κάνουν bufferedimage (ο δεύτερος κώδικας που έχει 51 ψήφους φαίνεται πιο υποσχόμενος)

http://stackoverflow.com/questions/13605248/java-converting-image-to-bufferedimage

*αυτά όμως τα συμπεραίνω με μια ανάγνωση κατά την οποία δεν καταλαβαίνω και πολλά

οπότε δεν ξέρω αν χρειάζονται κι άλλα πράγματα

το πρώτο που με απασχολεί βέβαια είναι να δω πως εκτελούνται αυτά γιατί δεν έχω ιδέα από java

όταν λέμε αυτόματα αυτό σημαίνει ότι απλώς τα βάζω πχ command prompt;

Δημοσ.

ψςςς, καλά είσαι θεός, έπεφτα συνέχεια σε προγραμματιστικά θέματα πώς να πάρεις το χρώμα μόνο για ένα pixel και ούτε που το βρήκα αυτό που έγραψες

μια χαρά είναι, θα γράψω κι ένα macro να του περνάει τις συντεταγμένες (αυτό βγάζει μόνο τα argb χωρίς να αναφέρει συντεταγμένες αλλά είναι όλα με τη σειρά οπότε δεν είναι πρόβλημα)

τίποτα ρε συ, 2-3 δευτερόλεπτα κάνει τελικά για εικόνες 1000x1000

μεγαλύτερη καθυστέρηση είχε το wordpad για να το ανοίξει (βρήκα κι εγώ editor να ανοίξω μεγάλο αρχείο...)

θα διαβάσω και το πρώτο link για να μάθω  και τίποτα καινούργιο

ευχαριστώ πάρα πολύ

edit: τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν κάποιες αποκλίσεις από αυτά που αναφέρει ο color picker στο photoshop, εμένα δεν με πειράζει για αυτό που θέλω να κάνω αλλά καλό είναι να το ξέρει όποιος χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα

Δημοσ.

Ο java κώδικας πρέπει να γίνει πρώτα compile με το javac.exe το οποίο περιλαμβάνεται στο jdk (java development kit) πακέτο της java και όχι στο jre (java runtime enviroment)

Για plain text προτείνω το Notepad2 από flo's freeware. Είναι άψογο και πολύ γρήγορο.

Δημοσ.

δεν δοκίμασα ακόμη java γιατί έμπλεξα λίγο

αλλά τελικά δεν το αποφεύγω αφού δυστυχώς απεδείχθει ότι το προγραμματάκι getrgb δεν βγάζει σωστές τιμές...

κρίμα, κρίμα!

χαχα ταλαιπωρία, ψαχνόμουν να βρω τι έχω κάνει λάθος

ευτυχώς μετά το κατάλαβα εύκολα γιατί σε μια πολύ απλή εικόνα με μόνο τέσσερα χρώματα μου βγαλε ένα πίνακα που είχε μόνο δύο τιμές argb μέσα

οπότε τη μετέτρεψα για να δω μήπως το πρόγραμμα διαβάζει καλύτερα σε κάποιο άλλο format αλλά τελικά δεν δουλεύει σωστά

τουλάχιστον σταμάτησα να αναρωτιέμαι τι στο καλό έχω κάνει λάθος  :-D

οπότε java here i come  :-)  θα διαβάσω τους οδηγούς να δω αν πατάμε αλλιώς αν είναι πολύ βαθιά από αύριο

thnx a lot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...