FauxHawk Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος με ποια γλώσσα γράφει κανεις ενα απλό chat πρόγραμμα. Εψαχνα αλλα δεν βρήκα κάτι και κοίταγα μήπως αναφέρει πουθενά πχ το Skype ή το MSN αρχικά πως το έφτιαξαν
gon1332 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Με Java θα βρεις αρκετά παραδείγματα σίγουρα. Το skype έχω την εντύπωση το ξεκίνησαν με Python. Άκυρο. Delphi, C, C++.
leonidas_fs Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Το θέμα είναι εσύ τι γνώσεις έχεις! Εκεί εστιάζεις πρώτα και βλέπεις πως θα κάνεις ένα chat server & client βάση των γνώσεων που έχεις! 1
FauxHawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Σπουδάζω πληροφορική αλλα στην σχολη μόνο C και Java εχουμε κάνει και εννοείται οι γνώσεις μου ειναι σίγουρα πολυ λίγες για να κανω έναν chat server απλα ήθελα να ξέρω που πρέπει να ψαχτω και να εστιάσω
Ilias95 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αρχικά πρέπει να μελετήσεις πώς δουλεύει η δικτύωση και να μάθεις socket programming. Κατάλληλες βιβλιοθήκες θα βρεις για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες, διάλεξε όποια σου αρέσει. 2
sundance_kid Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Σπουδάζω πληροφορική αλλα στην σχολη μόνο C και Java εχουμε κάνει και εννοείται οι γνώσεις μου ειναι σίγουρα πολυ λίγες για να κανω έναν chat server απλα ήθελα να ξέρω που πρέπει να ψαχτω και να εστιάσω Κώδικας για C Tutorial για Java Tutorial για C# (το πιό εύκολο απο τα 3) Κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος. Όσο λίγες και να είναι οι γνώσεις, αποκτούνται και η λογική παραμένει η ίδια. Άν θέλεις, κατέβασε το Visual studio, και ξεκίνα το Tutorial για C#, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε ότι απορία έχεις.
kostenko Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αν σε ενδιαφέρει κάτι σε Web App, μπορείς να δεις και το Meteor JS. Πολύ καλό tutorial Εδώ. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν το nativefier για να το κάνεις πχ .exe
FauxHawk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Αντί για το visual studio μπορω να χρησιμοποιώ το dev c που εχω ήδη στο λαπτοπ μου;
gon1332 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Θα πρότεινα Codeblocks αντί για devC++. Κακές εμπειρίες με το δεύτερο..
exarhis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 FauxHawk Κάνε χρήση τη γλώσσα που θα σε βοηθήσει να μάθεις.Δεν θα φτιάξεις skype Ούτε θα βοηθήσει το να μάθεις από την αρχή μια άλλη γλώσσα. Ο kostenkoέκανε μια καλή πρόταση έχω την εντύπωση
FauxHawk Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Η αλήθεια είναι οτι στην σχολη μας έχουν δείξει c και Java και ελάχιστα PHP, html, SQL(αυτη μου αρεσε πολυ και θα θελα να ασχοληθω μελλοντικα).Την assembly δεν την μετράω γιατί δεν εχω ακούσει να εχει ζήτηση και την matlab αν μπορεί να θεωρηθεί γλώσσα προγραμματισμού. Το θέμα είναι οτι πιστεύω πως καλύτερα να ξεκινήσω απο κάποια καινούρια που θα με βοηθήσει και μελλοντικά επαγγελματικά. Γιατί και με C να ασχοληθώ η ζήτηση ειναι πάνω στην C# οπότε...
karabouzouk... Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Εχω ενα ετοιμο προγραμμα chat server και client σε C με sockets.. αν θελει καποιος μπορω να το κοινοποιησω εδω - αν το βρω.. Εχει μονο τα απολυτως βασικα και ειναι απο εποχες σχολης.
FauxHawk Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Αν το βρεις θα το ήθελα για να πάρω μια ιδέα τι παίζει να το εχω σαν παράδειγμα
M2000 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 http://jade.tilab.com/documentation/chat-demo/ για δείτε τι βρίσκει κανείς εδώ και κει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα