Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντα το PC μου ήταν παράδειγμα ως προς την σταθερότητα του. Δεν είχα ποτέ προβλήματα.

Από τότε που άλλαξα το SLI με τις 650Ti Boost και πήγα στην R9 390, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. 

1. Τα Video στο Facebook μου εμφανίζονται μαύρα και όταν κινείται ο απεικονιζόμενος, αρχίζει να καθαρίζει. Διαφορετικά πρέπει να πατήσω Pause και ξανά Play.

2. Μου έχει τύχει δύο μέρες συνεχόμενα να μου κρασάρει το PC και να σβήσει η οθόνη παίζοντας Video στο Youtube. Μάλιστα ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του κρασαρίσματος από τα ηχεία (ντρρρρρ).

3. Ανοίγοντας το MSI Afterburner μου πάγωνε το σύστημα.

4. Άλλη μία φορά μου κόλλησε στο Media Player Classic Home Cinema.

Στα παιχνίδια ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Παίζω τελευταία σερί 10ώρα και 5ώρα και δεν κάνει κιχ το σύστημα.

Τους δύο τελευταίους Drivers τους έχω βάλει με Update.

Πρόβληματα με κρασαρίσματα έχει και φίλος με την 390X.
Παρόμοια προβλήματα όπως έχω πει και παλιότερα έχει και ο πατέρας μου με την 260X.

Έχω τους 16.3.2
Τώρα δοκιμάζω με Clean Install να βάλω τους 16.4.1 Hotfix.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Προσωπικά πάντως κανένα θέμα ως τώρα με τους 16.3.2, ούτε και με τα watt που φοβόμουν ούτε τίποτα. Και είμαι γενικά από τους χρήστες που αφήνω το pc ανοιχτό για 18-24ώρα πολλές φορές και με παιχνίδι σε alt tab. 

Πάντα το PC μου ήταν παράδειγμα ως προς την σταθερότητα του. Δεν είχα ποτέ προβλήματα.

Από τότε που άλλαξα το SLI με τις 650Ti Boost και πήγα στην R9 390, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. 

1. Τα Video στο Facebook μου εμφανίζονται μαύρα και όταν κινείται ο απεικονιζόμενος, αρχίζει να καθαρίζει. Διαφορετικά πρέπει να πατήσω Pause και ξανά Play.

2. Μου έχει τύχει δύο μέρες συνεχόμενα να μου κρασάρει το PC και να σβήσει η οθόνη παίζοντας Video στο Youtube. Μάλιστα ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος του κρασαρίσματος από τα ηχεία (ντρρρρρ).

3. Ανοίγοντας το MSI Afterburner μου πάγωνε το σύστημα.

4. Άλλη μία φορά μου κόλλησε στο Media Player Classic Home Cinema.

Στα παιχνίδια ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Παίζω τελευταία σερί 10ώρα και 5ώρα και δεν κάνει κιχ το σύστημα.

Τους δύο τελευταίους Drivers τους έχω βάλει με Update.

Πρόβληματα με κρασαρίσματα έχει και φίλος με την 390X.

Παρόμοια προβλήματα όπως έχω πει και παλιότερα έχει και ο πατέρας μου με την 260X.

Έχω τους 16.3.2

Τώρα δοκιμάζω με Clean Install να βάλω τους 16.4.1 Hotfix.

Παρατηρώ πως όταν είμαι στο youtube ή βλέπω οποιοδήποτε βίντεο ή ταινία κρασάει το pc με το σπαστικό "ντρρρρρρ" μόλις ανοίγω το MSI Afterburner. Γίνεται συνέχεια (ακόμα και με τους catalyst πιο παλιά). Δεν ξέρω αν είναι θέμα των drivers ή κάποια ασυμβατότητα του MSI Afterburner.

Πέρα από αυτό κανένα πρόβλημα με την απόδοση των drivers εκτός από τα γνωστά που δεν γυρνούσαν τα fans της κάρτας και έψηνες μπριζόλες στο pc.

Παρατηρώ πως όταν είμαι στο youtube ή βλέπω οποιοδήποτε βίντεο ή ταινία κρασάει το pc με το σπαστικό "ντρρρρρρ" μόλις ανοίγω το MSI Afterburner. Γίνεται συνέχεια (ακόμα και με τους catalyst πιο παλιά). Δεν ξέρω αν είναι θέμα των drivers ή κάποια ασυμβατότητα του MSI Afterburner.

Πέρα από αυτό κανένα πρόβλημα με την απόδοση των drivers εκτός από τα γνωστά που δεν γυρνούσαν τα fans της κάρτας και έψηνες μπριζόλες στο pc.

Τι άλλο θα ήθελες να γίνει; Να ανατιναχτεί το PC; :P

Οπότε έχεις και εσύ αυτό το πρόβλημα...

Grats...

Τώρα θα φτιάξω ένα PC για και φυσικά δεν θα βάλω AMD κάρτα γραφικών. Ναι μια χαρά, παίζει γαμάτα και είναι δυνατή, αλλά αυτά τα πράγματα είναι παιδιά για γέλια...

• Like 2

• Moderators

Το msi ab έχει αρκετά θεματακια ακόμα με τους crismon σε αυτό δεν φταει μόνο η AMD αλλά και η msi που δεν το αναβαθμίζει, όσο για τους ανεμηστηρες στην κάρτα η δικιά μου αν την αφήσω χωρίς προφίλ στου ανεμηστηρες idle παίζω 42-45βαθμους ανάλογα την θερμοκρασία δωματίου, αν βάλω τους ανεμηστηρες με προφίλ στο 25% που είναι πρακτικά αθόρυβοι πέφτει γύρω στο 35-37

Έχω την εντύπωση πως οτιδήποτε κάνει Monitoring παρουσιάζει θέμα χωρίς να είμαι σίγουρος.
Και με το CAM της NZXT σαν να είχα θέμα.

Όταν είχα πάρει την 9600ΧΤ πριν κάτι αιώνες και δεν δούλευε τίποτα σωστά (επίσης Sapphire κι εκείνη), είχα πει ότι δεν θα ξαναπάρω κάρτα απ-ati.
Παρόλα αυτά μετά απο δεκαετία είπα να πάρω ξανά. Ε πριν με την R9 280X και τώρα με την 390Χ έχω να πω ότι είναι κάρτες για παιδάκια, για να παίζουνε κανά lol και τέλος. Γενικά έχουν θέματα και πίστευα ότι η AMD θα τα είχε λύσει. Τελικά όμως το software της AMD παραμένει ακόμα άχρηστο όπως ήταν και παλαιότερα της ati (γνωστή και ως "απάτη"). Από ότι βλέπω μέχρι και σήμερα παραμένει η ίδια φάση. Και να μην σχολιάσω πόσο "καλά" παίζει σε OpenCL accelerated environment γιατί θα γελάμε. 

Εγώ έτοιμος είμαι να την βάλω αγγελία, ο μόνος λόγος που με φρενάρει είναι ότι θα πρέπει να την "σκοτώσω".

Ναι είναι δυνατή. Είναι. Αλλά τι να το κάνεις που είναι δυνατή και δουλεύει όπως δουλεύει;

Εγώ με δύο ολόκληρες γενιές σε AMD και είχα θέματα. Πολλά και διάφορα.
Κακό scaling σε games λόγω οδηγών που είναι μάπες (φτιάχνουν ένα πρόβλημα με μια νέα έκδοση και δημιουργούν άλλα δέκα. Έλεος!), προβλήματα σε OpenCL (π.χ. Adobe Photoshop), κακή απόδοση σε διάφορα games (ειδικά σε αυτά που είναι λίγο παλαιότερα), άθλια υποστήριξη, κολλήματα και ασυμβατότητες με MSI Afterburner (και όχι μόνο), ARTIFACTS σε πολλά games ή rendering με σφάλματα (πάλι λόγω οδηγών), κάποιες σπάνιες φορές και κρασάρισμα οδηγών σε web browsers όταν τρέχεις π.χ. διάφορες σελίδες με GPU acceleration enabled, κ.λ.π.

Και αυτό το πράγμα με τους drivers που κάνουνε είναι γελοίο. Είχανε να βγάλουνε οδηγούς 6 μήνες και τώρα βγάζουνε κάθε 5 μέρες (γιατί προφανώς έχουν τόσα bugs που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουνε πόσα είναι): Τους 16.3.1 στις 10/3, τους 16.3.1 hotfix στις 16/3, τους 16.3.2 στις 28/3, τους 16.4.1 μετά από 5 μέρες, και πάει λέγοντας.

Για γέλια.. μα την παναγία.. για γέλια. 

• Like 2

Όταν είχα πάρει την 9600ΧΤ πριν κάτι αιώνες και δεν δούλευε τίποτα σωστά (επίσης Sapphire κι εκείνη), είχα πει ότι δεν θα ξαναπάρω κάρτα απ-ati.

Η υλοποίηση δεν έχει σχέση με τα προβλήματα βέβαια. Ίσα ίσα που η Sapphire κάνει από τις πιο καλές υλοποιήσεις.

Για γέλια.. μα την παναγία.. για γέλια.

Η κατάσταση είναι για γέλια γενικότερα.

Από που να το πιάσουμε και που να τελειώσουμε;

Εδώ η nvidia έχει πλέον προβλήματα με τους Drivers της.

http://www.pcworld.com/article/3041484/software/nvidias-new-36467-game-ready-drivers-are-crashing-systems-but-theres-a-fix.html

Είναι πιστεύω φαινόμενο της εποχής.

Από που να το πιάσουμε;

Από την Apple που πλέον δεν προσφέρει την εμπειρία χρήσης που προσέφερε; Από την Corsair που δεν μπορεί να κάνει το Corsair Link να αλλάζει το φωτάκι χρώμα στην αντλία; (Το φωτάκι στην αντλία για το Θεό!!!)

Από την Razer που πουλάει χαλασμένα ποντίκια (Ouroboros), από τα άθλια Laptop με τα άθλια συστήματα ψύξης τους; Από το Playstation με τα χαλασμένα χειριστήρια που ξεφτίζουν και τα ανύπαρκτα παιχνίδια; Από την nvidia με τα 3.50GB RAM στην GTX 970;

Από το Tomb Raider που για να παίξει σωστά περιμέναμε 3 μήνες και γενικότερα τα κακογραμμένα παιχνίδια;

Από την Intel με το Skylake Bug;

Ο ένας προσπαθεί να πιάσει τον άλλον. Βγάζουν συνέχεια νέα πράγματα πολύ γρήγορα χωρίς να χρειάζεται και δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν σωστά.

Ο κόσμος είναι ανεκτικός. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Βλέπει τα πράγματα ως οπαδός.

Προσωπικά θεωρώ όλες τις εταιρίες εχθρούς μου. Όλες προσπαθούν να με κλέψουν, δεν έχω καμία συμπάθεια σε καμία με εξαίρεση την Logitech.

Ο κατακερματισμός τους Hardware είναι απίστευτος.

• Like 3

Η υλοποίηση δεν έχει σχέση με τα προβλήματα βέβαια. Ίσα ίσα που η Sapphire κάνει από τις πιο καλές υλοποιήσεις.

Δεν συμφωνώ απολύτως, αλλά δεν το είπα γι' αυτό έτσι κι αλλιώς. Το είπα για την σύμπτωση του πράγματος.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ, ξέρεις... τα έχουμε πει και κατ ιδίαν.

Δεν είναι έτσι, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί. Με το gaming δεν ασχολούμαι, αλλά με επαγγελματικές εφαρμογές που κάνουν σοβαρή χρήση της gpu, η Nvidia είναι μονόδρομος εδώ και χρόνια. Οι λιγοστοί που επιλέγουν AMD τυχαίνει συχνά να αναφέρουν προβλήματα. Από Nvidia που παίρνουν και οι περισσότεροι, αναφέρονται λίγα αναλογικά, και όχι πάντως σε σχέση με τους drivers, αλλά ευθύς εξ αρχής με ελαττωματικό hardware. 

Είναι πολύ κρίμα, γιατί η AMD στον τομέα αυτό προσφέρει φοβερή "ιπποδύναμη" για τα λεφτά που δίνει κανείς. Τί να το κάνεις, όμως, όταν πρέπει να βγάλεις δουλειά και έχεις βαρεθεί να ψάχνεις επίλυση στα διάφορα προβλήματα;

Για OpenCL ας μη το συζητήσουμε. Πολλές προσδοκίες, ελάχιστα αποτελέσματα. 

Έτυχε να χρησιμοποιήσω και Corsair Link και CAM. Δεν αντιμετώπισα σοβαρά θέματα. Με το Link ελάχιστα, με το CAM τίποτα. 

Αυτή τη στιγμή έχεις το Corsair Link εγκατεστημένο;

Όταν κάνεις Restart δεν σου χαλάει το χρώμα στο φως που έχεις διαλέξει;

Όχι. Τώρα έχω το CAM με μια Χ61. Παλιότερα είχα την Η80i. Δεν είχα πρόβλημα με το φως. Το είχα μάλιστα να αλλάζει ανάλογα με την θερμοκρασία.

Το θετικό που έχει το Link είναι ότι με τα i τροφοδοτικά παρακολουθείς και το τροφοδοτικό σου. Είχα πάρει και το bridge για το 750i που έχω, αλλά τότε έδειχνε μόνο W και A νομίζω. 

Τα καινούργια RMi και τα AXi έχουν περισσότερες λειτουργίες. 

Προσωπικά, πέρα από το θέμα του psu, βρίσκω το CAM πολύ πληρέστερο σαν software σάρωσης. 

Θα στοιχημάτιζα εύκολα εναντίον του τροφοδοτικού...

Όχι. Τώρα έχω το CAM με μια Χ61. Παλιότερα είχα την Η80i. Δεν είχα πρόβλημα με το φως. Το είχα μάλιστα να αλλάζει ανάλογα με την θερμοκρασία.

Το θετικό που έχει το Link είναι ότι με τα i τροφοδοτικά παρακολουθείς και το τροφοδοτικό σου. Είχα πάρει και το bridge για το 750i που έχω, αλλά τότε έδειχνε μόνο W και A νομίζω. 

Τα καινούργια RMi και τα AXi έχουν περισσότερες λειτουργίες. 

Προσωπικά, πέρα από το θέμα του psu, βρίσκω το CAM πολύ πληρέστερο σαν software σάρωσης. 

Παλιότερα ούτε εγώ είχα. Αλλά δεν θυμάμαι σε ποια έκδοση για να γυρίσω πίσω. :)

Θα στοιχημάτιζα εύκολα εναντίον του τροφοδοτικού...

Μπα...

Μόλις μίλησα με ακόμα έναν φίλο που έχει βάλει την 380 και έχει ακριβώς τα ίδια θέματα με εμάς.

Η AMD φταίει ξεκάθαρα. :)

Παλιότερα ούτε εγώ είχα. Αλλά δεν θυμάμαι σε ποια έκδοση για να γυρίσω πίσω. :)

Μπα...

Μόλις μίλησα με ακόμα έναν φίλο που έχει βάλει την 380 και έχει ακριβώς τα ίδια θέματα με εμάς.

Η AMD φταίει ξεκάθαρα. :)

Α, τηλεφωνικά το λύσατε το θέμα...πες έτσι...

Επειδή, λοιπόν, είχα και εγώ τέτοια θέματα (με το παλιό 750 Corsair psu μου - όλως τυχαίως, επίσης)...τι στη γκαντεμιά που μου φέρνει ο Τσίπρας, τι σε χαρτορίχτρες, τι στις μαύρες τέχνες κατέφυγα - ώσπου εγκατέστησα σοβαρό τροφοδοτικό και μαγικά εξαφανίστηκαν όλα αυτά τα κουσούρια που περιγράφεις (μαζί με κάποια άλλα), χωρίς να κουνήσω ούτε μισό δάκτυλο, πέρα από την αλλαγή psu.

Κάτσε εσύ τώρα και κάνε κριτική σε εταιρία σαν την AMD, με τη συλλογιστική που χαρακτηρίζεις την κυρα-Γιώργαινα που δεν σου πουλάει καλές πατάτες... :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...