Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο επεξεργαστής (CPU), με την κάρτα γραφικών (GPU), με τα μέσα αποθήκευσης (SSD - HDD - USB, κλπ) είναι ανεξάρτητα υποσυστήματα.
Δεν είναι δοχείο με νερό που που πηγαίνει πρώτα από τον επεξεργαστή και μετά στην κάρτα γραφικών.

Με την λογική αυτή όταν χρησιμοποιεί κάποιος ένα πρόγραμμα στα Windows το οποίο κάνει και χρήση GPU, όπως για παράδειγμα ένας browser ή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας Video (GPU Accelerated), θα έπρεπε η κάρτα γραφικών να κάνει 100% usage πάντα. Δεν κάνει.

Υπάρχουν παιχνίδια και εφαρμογές που πιέζουν λιγότερο ή περισσότερο αυτά τα υποσυστήματα.
Ένα παράδειγμα σε παιχνίδι είναι το Tomb Raider. Δεν έχει διαφορά στην απόδοση από CPU σε CPU. Ρόλο παίζει όπως και στα περισσότερα παιχνίδια η GPU. Ένα παιχνίδι που έχει κάποια διαφορά είναι το Bioshock.
http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i5_6600k_processor_review_desktop_skylake,15.html

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται Bottleneck και θα εξηγήσω ακριβώς γιατί δεν λέγεται έτσι.

Καταρχάς όταν υπάρχει Bottleneck υπάρχει πάντα και όχι σε συγκεκριμένα σενάρια και εφαρμογές.

Αν ο FX8320 ήταν Bottleneck με μία R9 390, ας πούμε ότι έβγαζε μέχρι 55FPS στο τάδε παιχνίδι επειδή δεν μπορεί να δώσει άλλο ο επεξεργαστής, τότε θα έπρεπε να βγάζει ακριβώς τα ίδια FPS με μία GTX 1080. :)
Όπως ένα κανάλι Sata για παράδειγμα.

Υ.Γ. Στο LoL εκτός από την κάρτα γραφικών, "κοιμάται" και ο επεξεργαστής. Είναι πολύ ελαφρύ το παιχνίδι και δεν χρήζει ιδιαίτερης επεξεργαστικής ισχύος. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος γιατί όντως είναι δοχείο με νερό , εφόσον ότι περνάει από την κάρτα πρέπει να περάσει πρώτα και απο τον επεξεργαστή.

Επίσης επειδή είμαι σίγουρος πως νομίζεις οτι το είπα αυτό για τον επεξεργαστή σου επειδή είναι AMD , να σε ενημερώσω πως και ο ι7 "κόβει" την κάρτα μου στο λολ. Φυσικά εντός εισαγωγικών γτ μιλάμε για 150 fps + .

Δεν νομίζω κάτι.
Απλά σου εξηγώ γιατί απ' ότι φαίνεται το έχεις καταλάβει λάθος. :)

Υ.Γ.: Αν βγάζεις 150FPS στο LoL με το τωρινό Setup σου και βάλεις μία 1080 και βγάζεις παραπάνω FPS, σημαίνει ότι δεν σε κόβει ο επεξεργαστής. Τι πιστεύεις εσύ; Αν βάλεις μία 1080 δεν θα βγάζεις περισσότερα FPS;

• Like 1

Δεν νομίζω κάτι.

Υ.Γ.: Αν βγάζεις 150FPS στο LoL με το τωρινό Setup σου και βάλεις μία 1080 και βγάζεις παραπάνω FPS, σημαίνει ότι δεν σε κόβει ο επεξεργαστής. Τι πιστεύεις εσύ; Αν βάλεις μία 1080 δεν θα βγάζεις περισσότερα FPS;

Εδώ εμένα η igpu δεν δουλεύει 100% στο λολ και παίζω με 100 fps avg :D με τα πάντα max πλην των shadows που είναι off, αυτά σε 1080p. Είναι πραγματικά ελαφρύ το παιχνίδι.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος γιατί όντως είναι δοχείο με νερό , εφόσον ότι περνάει από την κάρτα πρέπει να περάσει πρώτα και απο τον επεξεργαστή.

Επίσης επειδή είμαι σίγουρος πως νομίζεις οτι το είπα αυτό για τον επεξεργαστή σου επειδή είναι AMD , να σε ενημερώσω πως και ο ι7 "κόβει" την κάρτα μου στο λολ. Φυσικά εντός εισαγωγικών γτ μιλάμε για 150 fps + .

:rolleyes:  :rolleyes:  Ελα τωρα ρε συ.Το Lol οταν πρωτοβγηκε ειχε σαν απαιτησεις pentium 4.....ΕΙναι τωρα αυτο παιχνιδι να το αναφερουμε σαν μετρο για το bottleneck...

• Like 2

Δεν νομίζω κάτι.

Όχι δεν θα βγάζω παραπάνω. Και για να βγάλουμε και τους drivers έξω από την εξίσωση , επειδή τώρα έχω 7950 , αν βάλω τη fury x θα έχω ακριβώς τα ίδια fps στο lol. Γιατί πολύ απλά η κάρτα δεν φτάνει ποτέ το 100% usage. Σε άλλα games φυσικά και θα υπάρχει διαφορά.

:rolleyes:  :rolleyes:  Ελα τωρα ρε συ.Το Lol οταν πρωτοβγηκε ειχε σαν απαιτησεις pentium 4.....ΕΙναι τωρα αυτο παιχνιδι να το αναφερουμε σαν μετρο για το bottleneck...

Όχι , αλλά μιας και γι αυτό μιλούσαμε , έγραψα ακριβώς τι ισχύει για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εγώ με την 780 πριν στο LOL ήμουν στα 200 και κάτι τώρα με αυτή το LOL κοπανάει 300ρια... Ειναι τόσο χαμηλών απαιτήσεων που δε δουλευουν καν οι ανεμιστήρες της κάρτας μου. Δε κόβει ο επεξεργαστής μη τρελαθούμε τελείως.

Όχι δεν θα βγάζω παραπάνω. Και για να βγάλουμε και τους drivers έξω από την εξίσωση , επειδή τώρα έχω 7950 , αν βάλω τη fury x θα έχω ακριβώς τα ίδια fps στο lol. Γιατί πολύ απλά η κάρτα δεν φτάνει ποτέ το 100% usage. Σε άλλα games φυσικά και θα υπάρχει διαφορά.

Όχι , αλλά μιας και γι αυτό μιλούσαμε , έγραψα ακριβώς τι ισχύει για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δηλαδή αν τρέξω εγώ Firestrike με μια GTX 1080 και η κάρτα βαρέσει 100%, θα πω ότι η 1080 αποτελεί bottleneck του συστήματος; Το hardware έχει κάποιο scaling ξέρεις. 

Eπίσης να μας εξηγήσεις πως σε αυτό το vid ένας i3 παίζει lol με 220fps και οι 4 "πυρήνες" του έχουν 50% load, και εσένα δεν φτάνει ο i7 και τερματίζει στα 150fps.

Τερματίζουν οι 2 πυρήνες του ι7 ( ή ο ένας δεν το έχω κοιτάξει). Όπως γινεται και με τα MMO games. Είναι unoptimised απλά επειδή είναι πανάλαφρο το lol δεν υπάρχει θέμα όπως με τα MMO. 

Αν ήμουν σύμβουλος της Intel, θα έβγαζα ένα CPU με 2 πυρήνες, χωρίς HT στα 7.4GHz και θα τον πούλαγα 800€ και θα έγραφα "Ultimate Gaming". 
Θα τους αγοράζατε σίγουρα πολλοί από εδώ.

(Αστειάκι να σπάσει λίγο ο πάγος) :P

• Like 2

Πάντως εγώ παρακαλούσα εδώ και χρόνια να βγαίνουνε παιχνίδια με καλύτερο cpu scaling. Την είχα πατήσει με το rome 2 και το assassins creed που άλλαξα τον core 2 duo με quad και μετά διαπίστωσα οτι τρέχανε σε 2 πυρήνες. Πόσο μάλλον τώρα με τον ι7 που μένουν ανεκμετάλευτα τα 8 threads σε πολλά παιχνίδια.

Μα το PC βρε παιδιά, δεν παίζει μόνο παιχνίδια και ειδικά στις μέρες μας.
Μπορείς να παίζεις ένα απαιτητικό παιχνίδι και ταυτόχρονα να κάνεις Live Broadcast , ή απλά να το γράφεις και μετά να το ανεβάσεις Youtube.

• Like 1

Μπορείς να παίζεις ένα απαιτητικό παιχνίδι και ταυτόχρονα να κάνεις Live Broadcast , ή απλά να το γράφεις και μετά να το ανεβάσεις Youtube.

Το playground δηλαδή του 8350. ????

Με τους σημερινους επεξεργαστες τα παντα μπορεις να κανεις ταυτοχρονα και ειναι πιο σπανια τα ''μπουκαλια''  ;)

Πανε οι εποχες επι pentium 4 που στα 3 παραθυρα ανοιχτα ταυτοχρονα στον browser κολλαγε το συμπαν οχι παιχνιδι μπορουσες να παιξεις.

Επι την ευκαιρεια, σημερα ειχα ανοιξει γυρω στα 15 παραθυρα στο youtube, επαιζε μουσικη, εκανε streaming ταινια & επαιζα mad max (ταυτοχρονα) μη ρωτατε πως και ρολαραν ολα σαν να μην ηταν ανοιχτο τιποτα    :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...