Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σου λέει αν δεν υπάρχει η απόδειξη και μιλήσεις με τον κατασκευαστή όπως είπε και ο Inuyasha. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα.

On Topic:

Τι ωραία πάντως που τώρα σερφάρω στο net και δεν έχω μαύρες οθόνες... Ούτε γυρνάω από βόλτα και βλέπει το PC Crashαρισμένο. 
GTS 250 FTW ! ! ! :D

Formation είναι η δική σου κάρτα από το AMD που μου είχες δώσει. :)

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καρτα Asus αγορασμενη 25/7/2013 με εγγυηση 3 χρονια, δηλαδη μεχρι 25/7/2016 χαλασε πριν ενα μηνα. Πηγα στο eshop με την αποδειξη αγορας, την εστειλαν στον τεχνικο τους, επιβεβαιωθηκε το προβλημα και μου την αλλαξαν με gtx 960 (συγκεκριμενα την Gigabyte G1). Αν ηταν οπως τα λες Formation τοτε εγω θα ειχα προβλημα καθως η asus gtx 660 ειναι μοντελο 2012 αρα απο το eshop θα αγοραστηκε καπου μεσα στο 2012. αρα εγω δεν θα ειχα εγγυηση. Η εγγυηση ισχυει απο τοτε που κοβεται αποδειξη προς τον τελικο καταναλωτη.

Δεν διάβασες καλά τι έγραψα. Η αρχική εγγύηση του κατασκευαστή προς τον μεταπωλητή συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερη για να καλύψει αυτήν την διαφορά. Αν π.χ. η κάρτα είχε εγγύηση 3.5 χρόνια απο την Αsus προς των μεταπωλητή ή τον αντιπρόσωπο, και η κάρτα πωλήθηκε 2 μήνες μετά, τότε η διαφορά καλύπτεται και το πρόβλημα ΔΕΝ προκύπτει. Το πρόβλημα προκύπτει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις λέω! Αν π.χ. το προϊόν είχε μείνει στο ράφι κανα 6μηνο, τότε ΜΠΟΡΕΙ να υπήρχε πρόβλημα οριακά. Αν είχε μείνει παραπάνω.... τότε... 

Το πόσο μένει στο ράφι έχει σημασία. Σαφώς και δεν είναι τρόφιμα, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ δεν μπορει να χρησιμοποιείται το επιχείρημα που έχουν πολλά μαγαζιά για απαξίωση και κόβουν πιστωτικό μικρότερο της αξίας.

Αλλά αν μείνει 2 χρόνια, και το πάρεις εσύ μετά και σου χαλάσει μετά απο άλλα 2, μπορει μετά απο 4 χρόνια το προϊον να είναι EOL και να μην υπάρχει στοκ. Τι θα σου δώσει η asus π.χ.; Αλλη μητρική σε άλλο σοκετ; Να την κάνεις τι; Να αλλάξεις το μισό Pc? Αν νομίζετε ότι δεν ξέρω τι λέω οκ. Πάσο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Δεν διάβασες καλά τι έγραψα. Η αρχική εγγύηση του κατασκευαστή προς τον μεταπωλητή συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερη για να καλύψει αυτήν την διαφορά. Αν π.χ. η κάρτα είχε εγγύηση 3.5 χρόνια απο την Αsus προς των μεταπωλητή ή τον αντιπρόσωπο, και η κάρτα πωλήθηκε 2 μήνες μετά, τότε η διαφορά καλύπτεται και το πρόβλημα ΔΕΝ προκύπτει. Το πρόβλημα προκύπτει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις λέω! Αν π.χ. το προϊόν είχε μείνει στο ράφι κανα 6μηνο, τότε ΜΠΟΡΕΙ να υπήρχε πρόβλημα οριακά. Αν είχε μείνει παραπάνω.... τότε... 

Το πόσο μένει στο ράφι έχει σημασία. Σαφώς και δεν είναι τρόφιμα, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ δεν μπορει να χρησιμοποιείται το επιχείρημα που έχουν πολλά μαγαζιά για απαξίωση και κόβουν πιστωτικό μικρότερο της αξίας.

Αλλά αν μείνει 2 χρόνια, και το πάρεις εσύ μετά και σου χαλάσει μετά απο άλλα 2, μπορει μετά απο 4 χρόνια το προϊον να είναι EOL και να μην υπάρχει στοκ. Τι θα σου δώσει η asus π.χ.; Αλλη μητρική σε άλλο σοκετ; Να την κάνεις τι; Να αλλάξεις το μισό Pc? Ειναι θέμα logistics. Αν νομίζετε ότι δεν ξέρω τι λέω οκ. Πάσο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Αυτο που boldαρα δεν τον γνωριζω. Εκανα edit στο μνμ μου. Αυτην την εντυπωση εχω, μπορει να κανω λαθος αλλα μου φαινεται παραλογο να σου πω την αληθεια. Καθε προιον ηλεκτρονικο κτλ εχει εγγυηση καλης λειτουργιας π.χ. 3 ετων, το διαστημα που ειναι στην αποθηκη δεν ειναι σε λειτουργια, αρα ποιος ο λογος να εχει εγγυηση η οποια τελειωνει κιολας ενω το προιον καθεται σε ενα ραφι και δεν λειτουργει? Αυτο μου φαινεται περιεργο.

Νομιζω οτι το κλειδι στην ολη υποθεση ειναι η προταση ''καλης λειτουργιας''.

• Moderators

Αλλά αν μείνει 2 χρόνια, και το πάρεις εσύ μετά και σου χαλάσει μετά απο άλλα 2, μπορει μετά απο 4 χρόνια το προϊον να είναι EOL και να μην υπάρχει στοκ. Τι θα σου δώσει η asus π.χ.; Αλλη μητρική σε άλλο σοκετ; Να την κάνεις τι; Να αλλάξεις το μισό Pc? Αν νομίζετε ότι δεν ξέρω τι λέω οκ. Πάσο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Αν δεν υπάρχει μητρική ίδιο socket σου πιστωνουν το ποσό που γράφει η απόδειξη που έχεις τι ανέφερα πιο πάνω, η εγγυηση της Asus για το προϊόντα είναι 3 χρόνια από την στιγμή που τι αγοράζει ο τελικός καταναλωτής, ισχύει για όλα τα προϊόντα

Αλλιώς το 80% πχ μητρικών1150 που υπάρχουν στο skroutz.gr είναι πρακτικά εκτός εγγύησης όπως τα λες ειδικά σε εταιρίες με 2ετη εγγύηση

Αυτο που boldαρα δεν τον γνωριζω. Εκανα edit στο μνμ μου. Αυτην την εντυπωση εχω, μπορει να κανω λαθος αλλα μου φαινεται παραλογο να σου πω την αληθεια. Καθε προιον ηλεκτρονικο κτλ εχει εγγυηση καλης λειτουργιας π.χ. 3 ετων, το διαστημα που ειναι στην αποθηκη δεν ειναι σε λειτουργια, αρα ποιος ο λογος να εχει εγγυηση η οποια τελειωνει κιολας ενω το προιον καθεται σε ενα ραφι και δεν λειτουργει? Αυτο μου φαινεται περιεργο.

Τα ηλεκτρονικά των pc έχουν σύντομη ζωή και συνήθως πωλούνται γρήγορα. Σε συνδυασμό με την εγγύηση του κατασκευαστή προς τον μεταπωλητή που ειναι μεγαλύτερη απο την εγγύηση που λαμβάνει ο τελικός αγοραστής, το πρόβλημα δεν συμβαίνει συνήθως. Και το παράδειγμα με τα 3,5 χρόνια ήταν... παράδειγμα. Μπορεί η εγγυηση που δίνει η Asus π.χ. προς την InfoQuest να είναι +1 έτος. Και πιθανώς αυτά αλλάζουν από εταιρία σε εταιρία.

Αν δεν υπάρχει μητρική ίδιο socket σου πιστωνουν το ποσό που γράφει η απόδειξη που έχεις τι ανέφερα πιο πάνω, η εγγυηση της Asus για το προϊόντα είναι 3 χρόνια από την στιγμή που τι αγοράζει ο τελικός καταναλωτής, ισχύει για όλα τα προϊόντα

Ποιός θα το κάνει αυτό; Η Αsus? Οχι βέβαια. Το κατάστημα. Άρα επανερχόμαστε ότι ΑΛΛΟ η εγγύηση του κατασκευαστή που σε καλύπτει ΜΟΝΟ με επισκευή ή αντικατάσταση (είπαμε, όροι εγγύησης στο κάθε προϊον αναφέρονται γραπτώς), και άλλο η εγγύηση του πωλητή που περιλαμβάνει εκτός απο την αντικατάσταση ή service (που γίνεται από τον κατασκευαστή ουσιαστικά), πιστωτικό και υπο προϋποθέσεις επιστροφή χρήμάτων. Σε κάθε περίπτωση αυτό που λες εσύ είναι άσχετο με αυτό που λέω εγώ, πιάστηκες απο το παράδειγμα και όχι απο την ουσία του. 

Y.Γ. Όσο για τις μητρικές 1150, δες τα bold. Κι επίσης επειδή είναι παλιό το σόκετ, δεν σημαίνει ότι δεν παράγονται ακόμα π.χ. και ότι έχουν μείνει στο ράφι 2 χρόνια.

Δεν διαφωνώ, ότι κανονικά ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ είναι από την ημερομηνία αγοράς, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις αυτό δεν ισχύει. Απλά δεν σας έχει τύχει μάλλον, γιατί εμένα μου έτυχε η ΕΠΙΣΗΜΗ εταιρία να απορρίψει εγγύηση με απόδειξη αγοράς ξεκάθαρα εντός αυτής.

On Topic:

Τι ωραία πάντως που τώρα σερφάρω στο net και δεν έχω μαύρες οθόνες... Ούτε γυρνάω από βόλτα και βλέπει το PC Crashαρισμένο. 

GTS 250 FTW ! ! ! :D

Formation είναι η δική σου κάρτα από το AMD που μου είχες δώσει. :)

Αθάνατη Gainward!   :P 

Έχω και ψύκτρα Arctic που δεν κάνει θόρυβο να της βάλουμε ρε!

• Moderators

Δεν μιλάω για αυτές που παράγονται ακόμα το στοκ των καταστημάτων

Και στο πλαίσιο αλλά και στο multirama η εγγυηση του κατασκευαστή είναι στάνταρ 2-3 χρόνια συνήθως στα ηλεκτρονικά, και ξεκινάει να μετράει από την ημερομηνία που γράφει η απόδειξη του τελικού καταναλωτη, όταν κάτι δεν το έχει ο κατασκευαστης ούτε έχει κάτι αντίστοιχο κάνει επιστροφή χρημάτων που συνήθως μια φορά στο τρίμηνο γίνεται εκκαθάριση και λέει πχ στο πλαίσιο πήρες 50000 ευρώ μητρικές κάρτες γραφικών κτλ οι επιστροφές είναι 5000 οπότε μου χρωστάς 45000 πολύ χοντρικά αλλά αυτό ισχύει

Δεν μιλάω για αυτές που παράγονται ακόμα το στοκ των καταστημάτων

Και στο πλαίσιο αλλά και στο multirama η εγγυηση του κατασκευαστή είναι στάνταρ 2-3 χρόνια συνήθως στα ηλεκτρονικά, και ξεκινάει να μετράει από την ημερομηνία που γράφει η απόδειξη του τελικού καταναλωτη, όταν κάτι δεν το έχει ο κατασκευαστης ούτε έχει κάτι αντίστοιχο κάνει επιστροφή χρημάτων που συνήθως μια φορά στο τρίμηνο γίνεται εκκαθάριση και λέει πχ στο πλαίσιο πήρες 50000 ευρώ μητρικές κάρτες γραφικών κτλ οι επιστροφές είναι 5000 οπότε μου χρωστάς 45000 πολύ χοντρικά αλλά αυτό ισχύει

Επιστροφές γίνονται γενικά και απο το στοκ όμως. Γι' αυτό και δεν συμβαίνει συνήθως έυκολα αυτό που λέω. Ένα σοβαρό κατάστημα που κάνει μεγάλες παραγγελίες και υπάρχει πιθανότητα να ξεμείνει στοκ που δεν έχει ελπίδες να πουληθεί, έχει logistics για να αποφεύγεται αυτό.

Πρόσεξε ένα παράδειγμα. Έστω ότι ένα κατάστημα αγοράζει ένα μοντέλο μητρικής και δεν τραβάει. Μένουνε κάποια κομμάτια τα οποία μετά από κανα χρόνο είναι obsolete. Το συγκεκριμένο προϊον έχει 4 χρόνια εγγύηση με βάσει serial και 3 χρόνια βάσει απόδειξης (ξαναλέω, παράδειγμα είναι). Το κατάστημα βλέποντας ότι πλησιάζει στο όριο να φάει τον 1 έξτρα χρόνο της εγγύησης βάσει serial, μπορεί να τα επιστρέψει πίσω. Ή μπορεί να τις βγάλει σε φτηνότερη τιμή δίνοντας 2 χρόνια εγγύηση ας πούμε σαν 2η επιλογή.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να προσθέσω κάτι, ήδη το τραβήξαμε πολύ.

Καρτα Asus αγορασμενη 25/7/2013 με εγγυηση 3 χρονια, δηλαδη μεχρι 25/7/2016 χαλασε πριν ενα μηνα. Πηγα στο eshop με την αποδειξη αγορας, την εστειλαν στον τεχνικο τους, επιβεβαιωθηκε το προβλημα και μου την αλλαξαν με gtx 960 (συγκεκριμενα την Gigabyte G1). Αν ηταν οπως τα λες Formation τοτε εγω θα ειχα προβλημα καθως η asus gtx 660 ειναι μοντελο 2012 αρα απο το eshop θα αγοραστηκε καπου μεσα στο 2012. αρα εγω δεν θα ειχα εγγυηση. Η εγγυηση ισχυει απο τοτε που κοβεται αποδειξη προς τον τελικο καταναλωτη. Εγγυηση δηλαδη καλης λειτουργιας για 3 χρονια, το ποσο εμεινε στην αποθηκη δεν παιζει κανενα ρολο. Τα ηλεκτρονικα προιοντα δεν ειναι τροφιμα για να ληξουν.

http://www.insomnia.gr/topic/607455-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B7-asus-gtx-660-top/page-1

Ερωτηση πανω σε αυτο(που αφορα μαλιστα αμεσα το θεμα για αντιμετωπιση καταστηματων σε μακροχρονιες περιοδους που λεγαμε)ποσο την ειχες παρει το 2013????Θυμαμαι οτι οταν ειχε βγει η ti κοστιζε κατω απο 200ευρω.

Ερωτηση πανω σε αυτο(που αφορα μαλιστα αμεσα το θεμα για αντιμετωπιση καταστηματων σε μακροχρονιες περιοδους που λεγαμε)ποσο την ειχες παρει το 2013????Θυμαμαι οτι οταν ειχε βγει η ti κοστιζε κατω απο 200ευρω.

Την ειχα παρει 286 ευρω, ηταν η Top Edition (μαλλον καποιου ειδους Ti). Σημερα παρελαβα την Gigabyte gtx 960 G1 Gaming 4gb η οποια κοστιζει γυρω στα 270. 

Αυτη για την ακριβεια : https://www.asus.com/Graphics-Cards/GTX660DC2T2GD5/

Την ειχα παρει 286 ευρω, ηταν η Top Edition (μαλλον καποιου ειδους Ti). Σημερα παρελαβα την Gigabyte gtx 960 G1 Gaming 4gb η οποια κοστιζει γυρω στα 270. 

Αυτη για την ακριβεια : https://www.asus.com/Graphics-Cards/GTX660DC2T2GD5/

Πολυ καλα σου καθησε πλακα πλακα.Πως και τα τσακαλια δεν σου εδωσαν καμια 950 εντυπωση μου κανει.

Βεβαια αν επαιρνες τα 286ευρω στο χερι μπορουσες να παρεις(ειτε απο αγγελιες)ειτε απο καταστημα την 970 αλλα τελος παντων :P Δεν παει για σενα αυτο αλλα για το καταστημα περισσοτερο ξερεις :D

• Like 1

Δεν παίζει αυτό που λες με το steam.έναν τίτλο που τον κατέχεις τον κατεβαζεις στα πισι σου όσες φορες θες

Νόμιζα μέχρι πέντε φορές.

Μπορείς και πενήντα φορές δηλαδή;

Πολυ καλα σου καθησε πλακα πλακα.Πως και τα τσακαλια δεν σου εδωσαν καμια 950 εντυπωση μου κανει.

Βεβαια αν επαιρνες τα 286ευρω στο χερι μπορουσες να παρεις(ειτε απο αγγελιες)ειτε απο καταστημα την 970 αλλα τελος παντων :P Δεν παει για σενα αυτο αλλα για το καταστημα περισσοτερο ξερεις :D

Μεγαλη διαφορα τιμης για να κανουν κατι τετοιο, αμα μου ελεγαν για 950 θα ζητουσα τα χρηματα πισω. Δεν ηθελα 970 γιατι η 960 θα μπει στο συστημα του αδερφου μου ο οποιος το πολυ κανενα pro evolution να παιξει οποτε θα πηγαινε αχρηστη η καρτα και τα χρηματα.

Δυο ερωτησεις εχω σας παρακαλω αν μπορουσατε να με βοηθησετε, σχετικα με την εγκατασταση των drivers και κατι σε πιο τεχνικο κομματι:

1)οταν περασα τους καινουριους εκανα uninstall με DDU σε safe mode τους παλιους αλλα οταν πηγα να κανω install σε safe mode δε με αφηνε και ετσι το εκανα στη κανονικη λειτουργεια, ειναι οκ?

2)Σε καποια φαση παρατηρησα χωρις να παιζω καποιο game φυσικα πως δουλευε ο ενας ανεμιστηρας απο τους τρεις αυτο ειναι φυσιολογικο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...