Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 παιδια μια απορία προς όσους έχετε τη συγκεκριμενη καρτα και τυχαίνει να είχατε ή να γνωρίζεται τη 290Χ: Οι διαφορές είναι μέρα με τη νύχτα σε απόδοση; Αν εξαιρέσουμε την περισσότερη μνήμη εννοώ. Και δεύτερον εγώ που έχω χρονίσει τη 290Χ στα 1190 και 1500 αντίστοιχα και την έχω σε υδρόψυξη είμαι πολύ πιο πίσω από εσάς σε απόδοση; Πιστεύετε ότι θα άξιζε να την αλλάξω για την 390Χ. Προφανώς και ζητώ την υποκειμενική γνώμη του καθενός και γι αυτό το λέω εξαρχής. Δεν βρισκω τον λογο να κοιτας προς 390 ή 390x με την 290x που εχεις.Κοινως καθεσαι στα αυγα σου και κρινεις απο τις νεες καρτες αν θες για αναβαθμιση.Ειδικα αν εισαι σε 1080p εκει και αν δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης(δεν μας λες και το Monitor/αναλυση που εχεις). 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μην το κουνάς δεν αξίζει. Κάτοχος της Sapphire 290 Tri-X OC εδώ και κοντά 2 χρόνια και δεν βλέπω κανένα λόγο να την αλλάξω. Παίζω σε 1920*1080 46'' Samsung U8000BW TV και δεν ιδρώνει το αυτί της λέμε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μην το κουνάς δεν αξίζει. Κάτοχος της Sapphire 290 Tri-X OC εδώ και κοντά 2 χρόνια και δεν βλέπω κανένα λόγο να την αλλάξω. Παίζω σε 1920*1080 46'' Samsung U8000BW TV και δεν ιδρώνει το αυτί της λέμε. Πως αντέχεις τα pixels, ναουμ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Όχι φίλε μου ούτε κατά διάνοια. Rebrands είναι. Η 390 έχει 5% καλύτερη απόδοση από 290Χ στην πράξη που σημαίνει 2-3 fps. Κρατήσου και πάρε καμία 1070 μόλις βγει. Η 290Χ είναι τούμπανο. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η 290x είναι αυτή που είναι ελάχιστα καλύτερη από την 390 σε απόδοση σε κάποια games, σε άλλα αποδίδει το ίδιο. Μην ξεχνάς πως η 390 είναι rebrand της 290, μια ελάχιστα τουμπανιασμένη 290 που φτάνει και μάλιστα ξεπερνιέται ακόμη από 290x. Υστερεί στο ότι έχει την μισή vram η 290x, αλλά παραμένει καρτάρα εδώ και 3 χρόνια. Kαι επίσης σε ρουφήχτρες σε vram παιχνίδια άντε να χρησιμοποιήσει μέχρι τα 6gb η 390 / 390x στην πολύ χειρότερη, τα 8gb με τίποτα, εκτός αν η κάρτα χρησιμοποιείται σε rendering προγράμματα που αξιοποιούν opencl και πραγματικά χρειάζεται το framebuffer των 8gb ολόκληρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η 290x είναι αυτή που είναι ελάχιστα καλύτερη από την 390 σε απόδοση σε κάποια games, σε άλλα αποδίδει το ίδιο. Μην ξεχνάς πως η 390 είναι rebrand της 290, μια ελάχιστα τουμπανιασμένη 290 που φτάνει και μάλιστα ξεπερνιέται ακόμη από 290x. Υστερεί στο ότι έχει την μισή vram η 290x, αλλά παραμένει καρτάρα εδώ και 3 χρόνια. Kαι επίσης σε ρουφήχτρες σε vram παιχνίδια άντε να χρησιμοποιήσει μέχρι τα 6gb η 390 / 390x στην πολύ χειρότερη, τα 8gb με τίποτα, εκτός αν η κάρτα χρησιμοποιείται σε rendering προγράμματα που αξιοποιούν opencl και πραγματικά χρειάζεται το framebuffer των 8gb ολόκληρο. Ναι μπέρδευτικα. Η 290Χ είναι καλύτερη 5% από την 390. Και η 390Χ είναι ίση με την 290Χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xainti86 Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις σας. Θα καθίσω στα αυγά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις σας. Θα καθίσω στα αυγά μου. Βασικα καθησε στα αυγα σου τουλαχιστον μεχρι να δουμε τις νεες καρτες.Απο τωρινες καρτες,και ειδικα επειδη εχεις και τουμπανο καρτα,καμια δεν αξιζει αγορα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LeTroy Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Γιατι στα κανει αυτα ; Την 390 έχεις φίλε ; Άρα δεν την συστηνεις ; Έχω την ίδια κάρτα και τη συστήνω. Παίζω Star Wars Battlefront, FC Primal, Dark Souls 3 και Tomb Raider 2 σε 1440 καρφωμένα όλα στα 60 fps. Το θέμα που τίθεται εδώ μέσα όμως θαρρώ ότι είναι το after sales support καταστήματος και εταιρείας και όχι αν είναι καλή η κάρτα. Όπως λέει και ο Heatspreader συμβαίνει σε κάποια πράγματα να πέφτουμε σε ελλατωματικά. Το θέμα είναι να λύνεται άμεσα το ζητημά μας και να μην ταλαιπωρούμαστε, γιατί 370€ είναι αυτά, δεν είναι σκληρός που με ένα 50άρικο παίρνεις άλλον και στα παπάκια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Η AMD R9 390 της Sapphire δεν είναι πλέον μαζί μας.Έχασε τη μάχη με τη ζωή, ύστερα από δύο μήνες συνεχόμενων επιπλοκών και μαύρων οθονών.Αύριο το πρωί η σωρός της θα μεταφερθεί στο κατάστημα από το οποίο έγινε η αγορά της.RIP. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Η AMD R9 390 της Sapphire δεν είναι πλέον μαζί μας. Έχασε τη μάχη με τη ζωή, ύστερα από δύο μήνες συνεχόμενων επιπλοκών και μαύρων οθονών. Αύριο το πρωί η σωρός της θα μεταφερθεί στο κατάστημα από το οποίο έγινε η αγορά της. RIP. Και τι θα κανεις???Θα παρεις την ιδια(καρτα και υλοποιηση)ή θα πας για πιστωτικο/επιστροφη χρηματων για κατι αλλο???(μπας και εποφεληθεις αν εχουν πεσει οι τιμες σε αλλες καρτες). Μια λυση ειναι αν μπορουσες να παρεις τα χρηματα πισω και να περιμενεις για τις νεες καρτες αλλα θελει υπομονη αυτο(και τυχη με το Rma παντα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Η AMD R9 390 της Sapphire δεν είναι πλέον μαζί μας. Έχασε τη μάχη με τη ζωή, ύστερα από δύο μήνες συνεχόμενων επιπλοκών και μαύρων οθονών. Αύριο το πρωί η σωρός της θα μεταφερθεί στο κατάστημα από το οποίο έγινε η αγορά της. RIP. Άρα τουλάχιστον έμαθες τι γίνεται. Ήταν ελλατωματικο κομμάτι, ούτε drivers ούτε τπτ. Απλά ήταν σκαρτο κομμάτι. Απαιτησε λεφτά πίσω η την αγορά μιας άλλης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Την κάρτα γραφικών δεν την ευχαριστήθηκα. Ουσιαστικά ήταν σαν να μην την είχα ποτέ. Έπαιξα πολύ λίγα παιχνίδια και αυτά ήταν δύο και τριών ετών. Βασικά τερμάτισα όλα τα Batman με αυτήν και έπαιξα λιγότερα από 20 ώρες Witcher 3. Τα πιο καινούρια που έπαιξα ήταν περισσότερο για δοκιμή. Δεν ασχολήθηκα μαζί τους, δεν τα είχα αγορασμένα. Πλέον ασχολούμαι σοβαρά μόνο με αγορασμένα παιχνίδια.Όσο δούλεψε ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση και από τους Drivers της AMD. Πλέον η AMD βγάζει πολύ συχνά Drivers αν και τους ονομάζει ακόμα Beta. Την έχω πακετάρει στη συσκευασία της, μαζί με όλα της τα χαρτιά, ακόμα και με τα προστατευτικά το βυσμάτων της. Αν μου κάνουν πιστωτικό θα βάλω παραπάνω χρήματα και θα πάρω nvidia GTX 1070. Δεν με ενδιαφέρει καμία άλλη κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.Αν δεν μου κάνουν πιστωτικό θα πάρω την ίδια. Και με τις δύο λύσεις είμαι ευχαριστημένος. Με την πρώτη θα έχω καλύτερη κάρτα γραφικών, με την δεύτερη θα έχω άμεσα την ίδια κάρτα γραφικών. Θα πιέσω για έλεγχο και πιστωτικό.Θυμήθηκα πριν λίγο ότι είχε χρειαστεί για πελάτη μου, να μιλήσω με τον τεχνικό του Guaranty. Οπότε υπάρχει τενικός. Όσο μπορώ θα πιέσω, τι άλλο να κάνω; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Στην δεύτερη περίπτωση αν δεν υπάρχει διαθέσιμη nitro ας σου δώσουν καλύτερα υλοποίηση msi, είναι αρκετά καλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Βασικά το κατάστημα δεν έχει καμία 390. Μόνο της Gigabyte που δεν την παίρνω ούτε να με πληρώνουν. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Moderators Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2016 Την κάρτα γραφικών δεν την ευχαριστήθηκα. Ουσιαστικά ήταν σαν να μην την είχα ποτέ. Έπαιξα πολύ λίγα παιχνίδια και αυτά ήταν δύο και τριών ετών. Βασικά τερμάτισα όλα τα Batman με αυτήν και έπαιξα λιγότερα από 20 ώρες Witcher 3. Τα πιο καινούρια που έπαιξα ήταν περισσότερο για δοκιμή. Δεν ασχολήθηκα μαζί τους, δεν τα είχα αγορασμένα. Πλέον ασχολούμαι σοβαρά μόνο με αγορασμένα παιχνίδια. Όσο δούλεψε ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση και από τους Drivers της AMD. Πλέον η AMD βγάζει πολύ συχνά Drivers αν και τους ονομάζει ακόμα Beta. Την έχω πακετάρει στη συσκευασία της, μαζί με όλα της τα χαρτιά, ακόμα και με τα προστατευτικά το βυσμάτων της. Αν μου κάνουν πιστωτικό θα βάλω παραπάνω χρήματα και θα πάρω nvidia GTX 1070. Δεν με ενδιαφέρει καμία άλλη κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Αν δεν μου κάνουν πιστωτικό θα πάρω την ίδια. Και με τις δύο λύσεις είμαι ευχαριστημένος. Με την πρώτη θα έχω καλύτερη κάρτα γραφικών, με την δεύτερη θα έχω άμεσα την ίδια κάρτα γραφικών. Θα πιέσω για έλεγχο και πιστωτικό. Θυμήθηκα πριν λίγο ότι είχε χρειαστεί για πελάτη μου, να μιλήσω με τον τεχνικό του Guaranty. Οπότε υπάρχει τενικός. Όσο μπορώ θα πιέσω, τι άλλο να κάνω; Για 1070 θα πρεπει να περιμενεις αρκετα και να βαλεις αρκετη διαφορα παντως 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα