Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ανάλογος το παιχνίδι πάντα, εγώ στο cities skylines(με μεγάλη πόλη και simulation speed στο max) τρώω bottleneck με 390 + 6700Κ 4,7GHz. (CPU usage 70% και GPU usage 80%, ένα μονάχα thread να φτάσει 100% usage αρκεί για να υπάρξει bottleneck, για παράδειγμα κάτι αρχαία games χωρίς vsync με ένα thread δείχνουνε συνολικό CPU usage 12% γιατί 1 thread από τα 8 δουλεύουν στο 100% τα άλα 7 πίνουνε φραπέ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εντάξει δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. Γενικά έχει άμεση σχέση με τα πόσα fps θες εσύ να έχει ένα παιχνίδι. Στα 30 fps πχ. αποκλείεται να έχεις bottleneck είτε με amd είτε με intel επεξεργαστή. Εξαιρώ πάντα τα mmo που είναι τραγικά. Από την άλλη άμα έχεις 120/144hz monitor και θέλεις να έχεις τα αντίστοιχα fps , είναι πάρα πολύ πιθανό να μην ανταπεξέλθει ο επεξεργαστής.

Άλλο ότι ο επεξεργαστής δεν αποδίδει τόσο καλά όσο ένας άλλος και άλλο το Bottleneck. 

Και οι μητρική μπορεί να βοηθάει λίγο, και οι μνήμες λίγο, κλπ. Ότι μπορείς να έχεις καλύτερο, το βάζεις. Σίγουρα όμως αν έχεις περιορισμένο Budget, τα χρήματα πρέπει να πέσουν στην κάρτα γραφικών. Όπως και να έχει αυτή θα σου δώσει απόδοση στα παιχνίδια, όχι ο επεξεργαστής.

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Υπάρχουν CPU της Intel που έχουν κοντά ένα χιλιάρικο. Βγάζουν λίγο παραπάνω σε μερικά games από τους πιο οικονομικούς i7. Ε δεν σημαίνει ότι οι πιο φθηνοί i7 είναι Bottleneck. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. :)

• Like 3

Ζητω συγνωμη αν ειναι offtopic αλλα πριν κουμπωσω τη gpu να σκεφτειτε πως μου ετρεχε αψογα μονο με την onboard παιχνιδια του στυλ γραφικων cs go μεχρι και το son of rome ετρεχε! Το πως το ετρεχε αλλο θεμα αλλα αυτο εμενα μου εδειξε πως ηταν μια καλη επιλογη και επενδυση για το μελλον αυτος ο επεξεργαστης που επελεξα και θα συνεργαζοταν καλα και με μελοντικες καρτες γραφικων χωρις αυτο να σημαινει οτι δε θα μπορουσα να κανω τη δουλεια μου και με κατι πιο οικονομικο.

Άλλο ότι ο επεξεργαστής δεν αποδίδει τόσο καλά όσο ένας άλλος και άλλο το Bottleneck. 

Το αυτό, δυστυχώς πολλοί δεν δύνανται να το καταλάβουν και συνεχίζουν να βαδίζουν στο σκοτάδι της προκατάληψης και της ημιμάθειας. Bottleneck σημαίνει τερματίζει ο cpu πριν την κάρτα, είτε όλα τα threads του αλλά είτε κάποιοι από τους πυρήνες ταβανιάζουν μιας και αυτούς μόνο χρειάζεται το engine του παιχνιδιού και έτσι πέφτει το usage της κάρτας, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα διαθέσιμα threads να αράζουν μιας και απλά δεν χρειάζονται.

Bottleneck σημαίνει τερματίζει ο cpu πριν την κάρτα, είτε όλα τα threads του αλλά είτε κάποιοι από τους πυρήνες ταβανιάζουν μιας και αυτούς μόνο χρειάζεται το engine του παιχνιδιού και έτσι πέφτει το usage της κάρτας, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα διαθέσιμα threads να αράζουν μιας και απλά δεν χρειάζονται.

Μα δεν είπε κανείς κάτι αντίθετο. 

Ζητω συγνωμη αν ειναι offtopic αλλα πριν κουμπωσω τη gpu να σκεφτειτε πως μου ετρεχε αψογα μονο με την onboard παιχνιδια του στυλ γραφικων cs go μεχρι και το son of rome ετρεχε! Το πως το ετρεχε αλλο θεμα αλλα αυτο εμενα μου εδειξε πως ηταν μια καλη επιλογη και επενδυση για το μελλον αυτος ο επεξεργαστης που επελεξα και θα συνεργαζοταν καλα και με μελοντικες καρτες γραφικων χωρις αυτο να σημαινει οτι δε θα μπορουσα να κανω τη δουλεια μου και με κατι πιο οικονομικο.

Φοβερό CPU o 6700K, τι να λέμε;

Τα χαζοτρέχει με την onboard... :)

Καλά έκανες και πήγες σε νέα πλατφόρμα και i7. Ότι καλύτερο από τη στιγμή που υπάρχει το Budget.

• Like 2

Πάντως σε ότι παιχνίδι έχω βάλει δείχνει 80αρια & 90αρια (χωρίς vsync) στο gta v μου τα χάλασε λίγο, όλα στα ultra πλην vsync & MSAA μπορεί να πάει και 60 σε κάποιες φάσεις, με vsync 20fps σταθερά και με MSAA (χωρίς vsync & όλα ultra) πάει στα 45-60

Παιδιά καλησπέρα ! Αξίζει αυτή η κάρτα τωρα η να περιμένω τις καινούριες amd-nvidia ;
Δεν θελω να ξεφύγω πάνω απο τα 370€ .

Παίζω σε full hd tv με i7 I6700k .

Ευχαριστώ

• Moderators

nvidia GTX 1070 νομίζω...

Με της τιμές που ανακοίνωσαν δύσκολα θα βρει 1070 στα λεφτά που θέλει τουλάχιστον για το πρώτο 3μηνο κυκλοφορίας των νέων nvidia

• Moderators

Αν παίζει στα 400€ θα είναι καλά.

379 δίνει η nvidia γι την απλή, 449 για την founder edition

Ως συνήθως Ελλάδα με ΦΠΑ τελωνείο κτλ η απλή θα ξεκινήσει στα 450-480 (αν όχι και πιο πάνω) και καμιά 550 η founder. . .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...