Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισχύει, ο φίλος έκανε την υπέρβαση σε 980 και λέει ας πάω σε κάτι διαφορετικό να μην έχω το ίδιο θέμα, το ίδιο έκανε και το άλλο το παιδί και πήγε από 380 4gb σε 960 4gb. Μου έκανε τρελή εντύπωση τέτοια συμπεριφορά, στην αρχή νομίζαμε ότι έδειχνε λάθος ένδειξη το afterburner και στα δύο μηχανήματα, αλλά αν είχε λάθος ένδειξη δεν θα υπήρχε stuttering στο μηχάνημα με την 390 και δεν θα υπήρχαν βούτες στο μηχάνημα με την 380. Drivers ένα μάτσο δοκιμές με ddu, format και ιστορίες, scan για ιούς, κλείσιμο των power savings και manual καρφωτά ρολόγια σε κάρτα και επεξεργαστή και στα δύο μηχανήματα, αλλά τίποτα, το πρόβλημα παρέμενε. Το ίδιο πρόβλημα το είχα διαβάσει στο forum του guru 3d, με msi 390 που έκανε το ίδιο και με rma της κάρτας πάλι σε msi 390 αλλά καινούρια σταμάτησε να το κάνει. Δεν μου ακούγεται παράλογο να τύχει ένα τέτοιο πρόβλημα σε μερικούς, ακούγεται σαν προβληματικά binnαρισμένος πυρήνας gpu, έτσι και εξάλλου είναι ψιλοξεχειλωμένος από το εργοστάσιο ο refreshed hawaii πυρήνας για να αποδίδει λίγο καλύτερα και ένα τέτοιο πρόβλημα τονίζω πως δεν θα ήταν περίεργο. Αξίζει σαν κάρτα μια 390, προσφέρει πολλά στα λεφτά της, αλλά αυτό το πρόβλημα ήταν πάρα πολυ κουλό, το ίδιο και για την 380, sapphire και οι δύο, nitro και οι δύο.

Και στα 2 pc που αναφέρεις βλέπω τα ίδια τροφοδοτικά, και πρέπει να επισημάνω οτι τα smart se είναι από τις χειρότερες σειρές τις Thermaltake μαζι με την TR2, με κακό voltage regulation και κακή ποιότητα κατασκευής, κινέζικοι πυκνωτές κλπ, kai πάνω σε αυτά βάζετε power hungry κάρτες οπως η 380 και η 390, και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν τραβαέι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Φίλος με r9 390 nitro, 4790k κλειστό turbo με 212 evo, smart se 630w, savage 8gb 2400 είχε το ίδιο θέμα και ήμουν μπροστά όταν βλέπαμε το πρόβλημα με το drop της συχνότητας με ανοιχτό afterburner, σαν στιγμιαίο stuttering όταν γινόταν το drop από τα 1000 mhz στα 300, γνήσια windows σημειωτέον, ένα μάτσο φορμάτ και εγκαταστάσεις / απεγκαταστάσεις drivers σε 15.11.1 και crimson με ddu και τίποτα, το πρόβλημα δεν έφτιαχνε. Ειδικά στο ac syndicate είχε παραγίνει. Τελικά την επέστρεψε πίσω στο κατάστημα, έδωσε την διαφορά και πήρε την 980 windforce και από τότε ησύχασε. Δεν λέω να πάρεις και εσύ 980, απλά μου ακούγεται περίεργο. Το ίδιο αντιμετώπιζε και άλλος ένας γνωστός μου, με r9 380 4gb nitro, 8350 και smart se 730w, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και έκανε αλλαγή σε 960 4gb και όλα τέλεια. Είτε προβληματική κάρτα αλλά είτε θέμα drivers / παιχνιδιού. Εγώ προσωπικά που τείνω στις προτιμήσεις μου υπερ της κόκκινης εταιρείας στις κάρτες, απογοητεύτηκα κάργα, 2 κάρτες, της sapphire, διαφορετικά όμως μοντέλα με διαφορετικό πυρήνα σε διαφορετικό pc η καθεμιά, να παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα. Το παιδί με την 380 όμως είχε βαρβάτα drops στα games, ενώ το παιδί με την 390 είχε μόνο ένα στιγμιαίο stuttering όταν έπεφτε η συχνότητα.

Καθαρά από περιέργεια, από ποιο μαγαζί πήρες την 390 ;

Κοίτα να δεις, υπάρχει κόσμος που τα έχει να τα δώσει, το η Ελλάδα του σήμερα είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θα βγάλει πουθενά. Βάζω μια τελεία εδώ στα off topic και θα πω απλά πως είναι να μην σου τύχει κάτι τέτοιο, με sapphire κάρτα τέτοιο πρόβλημα, με 390 με το καλύτερο σύστημα ψύξης σε απόδοση και με την πιο στιβαρή κατασκευή, τι να πεις, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Μήπως είναι θέμα του firmware που φοράει η sapphire στις κάρτες της και τον τρόπο που λειτουργούν τα PowerStates ?>

Υπάρχει κάποιος με άλλης εταιρίας 390 να μας πει τι γίνεται ? Η τουλάχιστον κάποιο μοντέλο με μαμά pcb  ?

Σε εμένα θα έρθει μια XFX 390 BLACK EDITION εντός της εβδομάδας .

Ουδεμία σχέση έχει να κάνει ότι είναι Sapphire.

Το πρόβλημα είναι η AMD και οι Drivers της. Εκτός και αν δουλεύει τελείως διαφορετικά και όταν πέφτει η συχνότητα δεν επηρέαζει. Δηλαδή τα ίδια θα έβγαζε και με Full ρολόγια. Είναι κάτι που δεν πάει όμως με την λογική και δεν το γνωρίζω.

Για ακριβώς τον ίδιο λόγο φίλος έδωσε την XFX 280X.

Χμ μεγάλη διαφορά όμως σε 980 με R9 390 σε τιμή, γμτ

Εντάξει δεν το συζητάμε καλύτερα η 980 (ειδικά η Ti, η απλή δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα είναι) αλλά οι τιμές ξεφεύγουν σχεδόν στα διπλά λεφτά. Πολλά λεφτά ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα.

Ε προφανώς. Καλά από την άλλη έχεις την AMD που κάνει τα δικά της κόλπα με Drivers και από την άλλη έχεις την nvidia που σε χρεώνει 500+€ για κάρτα γραφικών με 4GB VRAM.

Μιλάμε ότι οι εταιρίες μας δουλεύουν.

Ισχύει, ο φίλος έκανε την υπέρβαση σε 980 και λέει ας πάω σε κάτι διαφορετικό να μην έχω το ίδιο θέμα, το ίδιο έκανε και το άλλο το παιδί και πήγε από 380 4gb σε 960 4gb. Μου έκανε τρελή εντύπωση τέτοια συμπεριφορά, στην αρχή νομίζαμε ότι έδειχνε λάθος ένδειξη το afterburner και στα δύο μηχανήματα, αλλά αν είχε λάθος ένδειξη δεν θα υπήρχε stuttering στο μηχάνημα με την 390 και δεν θα υπήρχαν βούτες στο μηχάνημα με την 380. Drivers ένα μάτσο δοκιμές με ddu, format και ιστορίες, scan για ιούς, κλείσιμο των power savings και manual καρφωτά ρολόγια σε κάρτα και επεξεργαστή και στα δύο μηχανήματα, αλλά τίποτα, το πρόβλημα παρέμενε. Το ίδιο πρόβλημα το είχα διαβάσει στο forum του guru 3d, με msi 390 που έκανε το ίδιο και με rma της κάρτας πάλι σε msi 390 αλλά καινούρια σταμάτησε να το κάνει. Δεν μου ακούγεται παράλογο να τύχει ένα τέτοιο πρόβλημα σε μερικούς, ακούγεται σαν προβληματικά binnαρισμένος πυρήνας gpu, έτσι και εξάλλου είναι ψιλοξεχειλωμένος από το εργοστάσιο ο refreshed hawaii πυρήνας για να αποδίδει λίγο καλύτερα και ένα τέτοιο πρόβλημα τονίζω πως δεν θα ήταν περίεργο. Αξίζει σαν κάρτα μια 390, προσφέρει πολλά στα λεφτά της, αλλά αυτό το πρόβλημα ήταν πάρα πολυ κουλό, το ίδιο και για την 380, sapphire και οι δύο, nitro και οι δύο.

Εντελώς τυχαίο ότι ήταν Sapphire. Το κάνουν όλες. Όχι μόνο η σειρά 3xx.

Πολλα μπορει να ειναι.Καταρχην το powertune της AMD αλλαζει συνεχως την συχνοτητα της καρτας αναλογα το φορτιο.Μπορει να βλεπεις την καρτα στο 100% και την συχνοτητα απο τα 1040 που ειναι η δικια σου στα 900MhZ πχ.Αυτο το κανει για να βελτιστοποιησει την καταναλωση,να εχεις τις καλυτερες επιδοσεις με την λιγοτερη δυνατη καταναλωση.Τωρα αν απο την αλλη βλεπεις σε ενα παιχνιδι,στο φουλ συχνοτητα και usage 50 καρε και βλεπεις να πεφτει η συχνοτητα,τοτε ειναι ή throttling λογω θερμοκρασιας ή θεμα παιχνιδιου.Σε ποιο παιχνιδι στο κανει?

Έτσι έχω καταλάβει.

Στο Project Cars η αλήθεια είναι ότι το είδα έντονα. Σε άλλα παιχνίδια έπαιζα με 60άρια οπότε δεν με πείραξε κάτι.

Είμαι στο παρά πέντε να πάρω την κάρτα, διαβάζω το νήμα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Υπάρχει παρτίδα προβληματική? Από ποια καταστήματα ήταν οι κάρτες?

Όχι δεν υπάρχει προβληματική παρτίδα. Όχι δεν μπορεί ένα κατάστημα να φέρνει ελλατωματικές κάρτες.

Η AMD είναι παράξενη. 

Και στα 2 pc που αναφέρεις βλέπω τα ίδια τροφοδοτικά, και πρέπει να επισημάνω οτι τα smart se είναι από τις χειρότερες σειρές τις Thermaltake μαζι με την TR2, με κακό voltage regulation και κακή ποιότητα κατασκευής, κινέζικοι πυκνωτές κλπ, kai πάνω σε αυτά βάζετε power hungry κάρτες οπως η 380 και η 390, και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν τραβαέι.

Ένας τροφοδοτικό σαν το Smart SE μπορεί άνετα να παίξει μια 390. Το ότι μπορεί να μην είναι από τα Top τροφοδοτικά δεν συμαίνει ότι τα υπόλοιπα componets του PC παίζουν άσχημα.

Συγγνώμη, αλλά δεν πρέπει να έχουμε όλοι 130€ τροφοδοτικά για να έχουμε PC.

Ένας τροφοδοτικό σαν το Smart SE μπορεί άνετα να παίξει μια 390. Το ότι μπορεί να μην είναι από τα Top τροφοδοτικά δεν συμαίνει ότι τα υπόλοιπα componets του PC παίζουν άσχημα.

Συγγνώμη, αλλά δεν πρέπει να έχουμε όλοι 130€ τροφοδοτικά για να έχουμε PC.

Δεν είπα ότι δεν μπορεί να την υποστηρίξει, είπα ότι είναι κακή επιλογή λόγω ποιότητας. Και ένα deer 600w μπορεί να την υποστηρίξει θεωριτικά, αλλά δεν θα πρότεινα σε κάποιο να βάλει μια τέτοια κάρτα σε ένα τέτοιο τροφοδοτικό. Προφανώς και δεν χρειάζονται 130 τροφοδοτικά για να έχουν pc όλοι, υπάρχουν και στα 70 πολύ καλύτερα τροφοδοτικά από το smart se (xfx/seasonic m12ii/s12ii)

• Like 1

Δεν εχει κανενα θεμα η AMD ουτε οι drivers της.Οχι σε μεγαλυτερο βαθμο απο την nVidia τουλαχιστον.Τα ιδια σκατα ειναι και οι δυο σε αυτο τον τομεα.Το οτι στο κανει σε ενα παιχνιδι,τι κανει νιαου νιαου?Και εμενα στο syndicate ενω τα βαζω ολα τερμα,κανει κατι drops το usage απο το 100% στο 0% για 1 δευτερολεπτο.Ο επεξεργαστης αταραχος στο 18-20%.1+ χρονο που εχω την καρτα,στο μοναδικο παιχνιδι που κανει τετοια χαζα ειναι αυτο,να αρχισω να κατηγορω την AMD ή την Sapphire?

jimakos234,καλα μην τρελαθουμε.Τοπ τροφοδοτικα τα SE δεν ειναι σιγουρα αλλα μην μας τα βγαλεις και Deer,Force κτλ.Ελεος.Για τα λεφτα τους μια χαρα τιμια και σταθερα ειναι.Εχω φιλο που εχει καρτα σαν την δικια μου με SE 630W και ενα χρονο τωρα δεν εχει κανει κιχ.Ο Storm με το 730,με τεζα κλοκαρισμενο συστημα παει αερας.

• Like 5

Δεν εχει κανενα θεμα η AMD ουτε οι drivers της.Οχι σε μεγαλυτερο βαθμο απο την nVidia τουλαχιστον.Τα ιδια σκατα ειναι και οι δυο σε αυτο τον τομεα.Το οτι στο κανει σε ενα παιχνιδι,τι κανει νιαου νιαου?Και εμενα στο syndicate ενω τα βαζω ολα τερμα,κανει κατι drops το usage απο το 100% στο 0% για 1 δευτερολεπτο.Ο επεξεργαστης αταραχος στο 18-20%.1+ χρονο που εχω την καρτα,στο μοναδικο παιχνιδι που κανει τετοια χαζα ειναι αυτο,να αρχισω να κατηγορω την AMD ή την Sapphire?

jimakos234,καλα μην τρελαθουμε.Τοπ τροφοδοτικα τα SE δεν ειναι σιγουρα αλλα μην μας τα βγαλεις και Deer,Force κτλ.Ελεος.Για τα λεφτα τους μια χαρα τιμια και σταθερα ειναι.Εχω φιλο που εχει καρτα σαν την δικια μου με SE 630W και ενα χρονο τωρα δεν εχει κανει κιχ.Ο Storm με το 730,με τεζα κλοκαρισμενο συστημα παει αερας.

Δεν τα βάζω στο ίδο καλάθι με deer, μαλλον με cx/vs θα έλεγα (φίλος είχε το 730 σε 4790k/r9 380 και έκανε γειώσεις και έπεφτε ο γενικός, το επέστρεψε ελλατωματικο, του έδωσαν άλλο, πάλι τα ίδια, πήρε το ίδιο με το δικό μου και ηρέμησε)

Μια χαρά είναι τα thermaltake smart jimako, στα λεφτά τους προσφέρουν πολλά και επίσης από κάτι corsair cx είναι πολύ καλύτερα ποιοτικά. 

δεν νομίζω να ανέφερα πουθένα τα cx, σε ίδιο επίπεδο τα έχω πάντως με Cx/vs, μετά από κάτι τσίρκα που έκαναν στο pc ενος φίλου, από αυτά που προανέφερα καλύτερα σίγουρα δεν είναι

Εγώ το αντίθετο έχω να πω για τα tt smart, anyway από ότι βλέπω έχουμε διαφορετικές εμπειρίες με τα εν λόγω τροφοδοτικά και δεν διαφωνώ, δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να έχει τις ίδιες απόψεις :). Ας σταματήσουμε το off εδώ και ας παραμείνουμε on στο θέμα με  την 390 ;).

• Like 2

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η συχνότητα του GPU αλλάζει δυναμική. Παίζει από 300 έως τα 1040. Το θέμα είναι ότι μπορεί να βλέπω ας πούμε 40fps και να μην είναι στα 1040MHz.

Γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό;

Και πολύ χαμηλό GPU-usage να έχεις 300Mhz δεν πηγαίνει (εκτός από Idel φυσικά) οπότε κάποιο θέμα υπαρχή, μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να έχει θέμα.

είχα κάνει παλιά ένα τεστάκι με την R9 390 από περιέργεια για να δω ακριβός πως λειτουργεί αυτό το σύστημα όταν έχεις χαμηλό gpu usage (λόγο 60fps limit η cpu bottleneck)

πήρα ένα τυχαίο game μου έβγαζε 167 fps(κοιτώνας ένα συγκεκριμένο σημείο), και από εκεί και πέρα κατέβαζα το fps limit 10fps την φορά, και  κοιτούσα ποσό κατεβαίναν τα MHz και το GPU-usage.

FPS    MHz      GPU-usage

167    1105      100% (χωρίς fps limit)

160    1105      96%   

150    1105      90%  

140    1105      84%  

130    1105      78%  

120    1101      72%

110    1094      66%

100    1068      60%

90      1053      54%

80      1020      48%

70        941      42%

60        862      36%     

50        760      30%

40        670      24%

30        581      18%

20        450      12%

• Like 1

Πάντως με Nvidia εγώ δεν είχα προβλήματα ως τώρα, και μιλάμε με GTX580 όπου ακόμα παίζω τα παιχνίδια σε Medium τα περισσότερα settings.

Επειδή και εγώ σκέφτομαι να αγοράσω την συγκεκριμένη κάρτα αυτές τις μέρες, έχω προβληματιστεί λίγο από τα "θέματα" που αναφέρονται εδώ, κατά πόσο θα ήταν σωστό δηλαδή να προχωρήσω σε αγορά ή να περιμένω να κυκλοφορήσουν οι νέες κάρτες (κάπου είχα διαβάσει για Απρίλιο αλλά φαντάζομαι θα πάνε για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο) ώστε οι προηγούμενες να φάνε πτώση τιμής και έτσι οι 980 ή οι Fury & Nano να βγαίνουν πιο φθηνά ή απλά να μαζέψω περισσότερα λεφτά για να πάρω στις τιμές που υπάρχουν μια 980ti

Και πάντα με την λογική πως ο δικός μου στόχος είναι τα 1440p και όχι κάτι λιγότερο. 

Αυτά τα θέματα δεν τυχαίνουν μόνο σε amd κάρτες και αν τύχουν σε amd τυχαίνουν σε όλα τα brands, είτε sapphire είτε asus είτε msi. Και αρκετές nvidia βγαίνουν προβληματικές, μάλιστα το ίδιο θέμα έχει συμβεί και με 970, αν το αναζητήσεις τα δεις τι παίζει. Καμία εταιρεία δεν είναι άγια, τα ίδια πάνω κάτω είναι και η amd και η nvidia, δεν υπάρχει αγία και τέλεια εταιρεία.

• Like 2

Σχετικά με τους Drivers και μιας και ο ίδιος σκοπεύω να αγοράσω αυτή την κάρτα στο επόμενο 15ήμερο, κάποια ενδιαφέροντα άρθρα / σελίδες για το θέμα αυτό:

https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/3hzot4/discussion_amd_drivers_vs_nvidia_drivers_what/

http://lifehacker.com/pc-graphics-card-showdown-nvidia-vs-amd-1742203529

http://www.extremetech.com/gaming/218513-amds-new-radeon-crimson-software-crushes-catalyst-boosts-performance

• Like 1

Και εντάξει αποφάσισα εγώ πως θέλω την Sapphire, το PSU μου την θέλει;;;; χαχα  :-D

Όπως έχω γράψει ξανά, το PSU μου είναι αυτό: http://archive.benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=1&limit=1&limitstart=1

Από ότι βλέπω (αν και δεν είμαι πολύ σχετικός με τα hardware), δεν έχει υποδοχή για να συνδέσω την Sapphire σωστά; Θα μπορούσα να το κάνω πχ με κάτι τέτοιο: http://www.skroutz.gr/s/4252002/Goobay-Power-cable-PCIe-6Pin-to-8Pin-93635.html ή πρέπει να κοιτάξω υποχρεωτικά εναλλακτικές όπως πχ η MSI;;; Κυρίως ρωτάω σε θέμα απόδοσης αν θα μπορεί να δώσει το 100% με τέτοια συνδεσμολογία ή καλύτερα να αποφασίσω εξαρχής για MSI. 

Ευχαριστώω ;-)

εγω παντως τετοια καρτας (τεραστιας οικονομικης αξιας) με τετοιο τροφοδοτικο που πρεπει να ειναι κ απαρχαιωμενο ουτε καν...αγορα ενος εμπιστου τροφοδοτικου για ρχη κ μετα αν εχεις τα λεφτα τα σκας. αλλιως πας σε κατι υποδεεστερο.

δεν κοιταξα καν ποσα βγαζει στην 12βολτη μου αρκουσαν τα υπολοιπα στοιχεια.

• Like 4

εγω παντως τετοια καρτας (τεραστιας οικονομικης αξιας) με τετοιο τροφοδοτικο που πρεπει να ειναι κ απαρχαιωμενο ουτε καν...αγορα ενος εμπιστου τροφοδοτικου για ρχη κ μετα αν εχεις τα λεφτα τα σκας. αλλιως πας σε κατι υποδεεστερο.

δεν κοιταξα καν ποσα βγαζει στην 12βολτη μου αρκουσαν τα υπολοιπα στοιχεια.

Ας πάει σε ένα coolermaster gm 650 και μια r9 380 4gb, κομπλέ θα είναι :).

• Like 1

Να πάρει την R9 390 και να κατεβάσει το Power Limit στο -50%, όταν πάρει άλλο τροφοδοτικό ας το βάλει +50%

Επίσης ας ενεργοποιήσει και το vsync και θα είναι μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...