Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν σημαίνει ότι ήσουν οριακά πριν.

Ένα θεματάκι που έχω είναι ότι κάποια στιγμή έτυχε να γυρίσω στο σπίτι και η οθόνη ήταν σε αναμονή αλλά δεν  ξύπναγε. Σκέφτηκα μήπως έχει δώσει στην TV, αλλά ούτε εκεί. Φαινόταν να παίρνει η TV κάποιο σήμα, αλλά μαύρο.
Παρόμοιο πρόβλημα με την R7 260x στο PC του πατέρα μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δεν σημαίνει ότι ήσουν οριακά πριν.

Ένα θεματάκι που έχω είναι ότι κάποια στιγμή έτυχε να γυρίσω στο σπίτι και η οθόνη ήταν σε αναμονή αλλά δεν  ξύπναγε. Σκέφτηκα μήπως έχει δώσει στην TV, αλλά ούτε εκεί. Φαινόταν να παίρνει η TV κάποιο σήμα, αλλά μαύρο.

Παρόμοιο πρόβλημα με την R7 260x στο PC του πατέρα μου.

Γνωστο θεμα με την συγκεκριμενη σειρα,στις 290/Χ-390/Χ πιο πολυ(black screen issue).Σε εμενα το ειχε κανει μερικες φορες,απο τον 15.7 και μετα η AMD απενεργοποιησε το ZeroCore και δεν μου εμφανιστηκε ποτε ξανα.

Χωρίς να θέλω να γίνει κακός, αυτά είναι που φοβόμουν με την AMD. Παιδικές, χαζές ασθένειες. Τέλος πάντων...

Πρέπει να τα λέμε αυτά.

Τωρα να πω οτι ειπα ψεμματα? :fear:

Περυσι με τα Windows 7 μεχρι τον 15.7 μου δουλευε κανονικα το ZeroCore,μολις εκλεινε η οθονη,σταματουσαν οι ανεμιστηρες της καρτας και αναβε ενα Led πανω στην πλακετα της καρτας.Απο τους 15.7 και μετα σταματησε να δουλευει το συγκεκριμενο feauture σε μενα.Ψαχνοντας στο νετ,απο περιεργεια και μονο γιατι αλλιως δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο,ειδα οτι υπηρχαν και αλλοι με το συγκεκριμενο θεμα.Αρα θεωρησα οτι οντως ετσι ειναι.Βεβαια αλλοι λεγαν οτι σταματησε με το που εβαλαν 10αρια,αλλοι οτι σταματησε απο τον 15.7 και μετα(οπως σε μενα).Απο τον Αυγουστο του '15 που εβαλα και τα windows 10,ZeroCore δεν ξαναειδα.Πριν μια εβδομαδα χαλασε ο SSD της υπογραφης και τον στελνω πισω.Ε λεω μεχρι να ερθει ο αλλος,ας κατσω με 7αρια.Βαζω τον 14.12(Omega) απο περιεργεια και μονο για να δω αν λειτουργει το ZeroCore.Οντως λειτουργουσε.Βαζω 15.11.1 beta γιατι με τον 14.12 η αποδοση στο Syndicate ηταν τραγικη,προς μεγαλη μου εκπληξη το ZeroCore λειτουργουσε μια χαρα και με τον 15.11.1 beta.Βαζω πριν απο λιγο τον 16.1.1 και αει στο διαολο,το ZeroCore λειτουργει. :confused:  Τι σκαλωμα ειχε φαει το συστημα δεν ξερω.

• Like 1

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η συχνότητα του GPU αλλάζει δυναμική. Παίζει από 300 έως τα 1040. Το θέμα είναι ότι μπορεί να βλέπω ας πούμε 40fps και να μην είναι στα 1040MHz.

Γνωρίζουμε γιατί συμβαίνει αυτό;

• Like 1

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η συχνότητα του GPU αλλάζει δυναμική. Παίζει από 300 έως τα 1040. Το θέμα είναι ότι μπορεί να βλέπω ας πούμε 40fps και να μην είναι στα 1040MHz.

Πιστεύω ότι αυτό το κάνει γιατί ή gpu δεν δέχεται φόρτο εργασίας που να φτάνει στο 100% και έτσι ρίχνει τα hz για θέμα κατανάλωσης.

Για μένα καλό είναι αυτό, ούτε πολλά watt τρώει ούτε μεγάλες θερμοκρασίες παράγει.

• Like 1

Φίλος με r9 390 nitro, 4790k κλειστό turbo με 212 evo, smart se 630w, savage 8gb 2400 είχε το ίδιο θέμα και ήμουν μπροστά όταν βλέπαμε το πρόβλημα με το drop της συχνότητας με ανοιχτό afterburner, σαν στιγμιαίο stuttering όταν γινόταν το drop από τα 1000 mhz στα 300, γνήσια windows σημειωτέον, ένα μάτσο φορμάτ και εγκαταστάσεις / απεγκαταστάσεις drivers σε 15.11.1 και crimson με ddu και τίποτα, το πρόβλημα δεν έφτιαχνε. Ειδικά στο ac syndicate είχε παραγίνει. Τελικά την επέστρεψε πίσω στο κατάστημα, έδωσε την διαφορά και πήρε την 980 windforce και από τότε ησύχασε. Δεν λέω να πάρεις και εσύ 980, απλά μου ακούγεται περίεργο. Το ίδιο αντιμετώπιζε και άλλος ένας γνωστός μου, με r9 380 4gb nitro, 8350 και smart se 730w, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και έκανε αλλαγή σε 960 4gb και όλα τέλεια. Είτε προβληματική κάρτα αλλά είτε θέμα drivers / παιχνιδιού. Εγώ προσωπικά που τείνω στις προτιμήσεις μου υπερ της κόκκινης εταιρείας στις κάρτες, απογοητεύτηκα κάργα, 2 κάρτες, της sapphire, διαφορετικά όμως μοντέλα με διαφορετικό πυρήνα σε διαφορετικό pc η καθεμιά, να παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα. Το παιδί με την 380 όμως είχε βαρβάτα drops στα games, ενώ το παιδί με την 390 είχε μόνο ένα στιγμιαίο stuttering όταν έπεφτε η συχνότητα.

Καθαρά από περιέργεια, από ποιο μαγαζί πήρες την 390 ; 

Ισχύει, ο φίλος έκανε την υπέρβαση σε 980 και λέει ας πάω σε κάτι διαφορετικό να μην έχω το ίδιο θέμα, το ίδιο έκανε και το άλλο το παιδί και πήγε από 380 4gb σε 960 4gb. Μου έκανε τρελή εντύπωση τέτοια συμπεριφορά, στην αρχή νομίζαμε ότι έδειχνε λάθος ένδειξη το afterburner και στα δύο μηχανήματα, αλλά αν είχε λάθος ένδειξη δεν θα υπήρχε stuttering στο μηχάνημα με την 390 και δεν θα υπήρχαν βούτες στο μηχάνημα με την 380. Drivers ένα μάτσο δοκιμές με ddu, format και ιστορίες, scan για ιούς, κλείσιμο των power savings και manual καρφωτά ρολόγια σε κάρτα και επεξεργαστή και στα δύο μηχανήματα, αλλά τίποτα, το πρόβλημα παρέμενε. Το ίδιο πρόβλημα το είχα διαβάσει στο forum του guru 3d, με msi 390 που έκανε το ίδιο και με rma της κάρτας πάλι σε msi 390 αλλά καινούρια σταμάτησε να το κάνει. Δεν μου ακούγεται παράλογο να τύχει ένα τέτοιο πρόβλημα σε μερικούς, ακούγεται σαν προβληματικά binnαρισμένος πυρήνας gpu, έτσι και εξάλλου είναι ψιλοξεχειλωμένος από το εργοστάσιο ο refreshed hawaii πυρήνας για να αποδίδει λίγο καλύτερα και ένα τέτοιο πρόβλημα τονίζω πως δεν θα ήταν περίεργο. Αξίζει σαν κάρτα μια 390, προσφέρει πολλά στα λεφτά της, αλλά αυτό το πρόβλημα ήταν πάρα πολυ κουλό, το ίδιο και για την 380, sapphire και οι δύο, nitro και οι δύο.

Εντάξει δεν το συζητάμε καλύτερα η 980 (ειδικά η Ti, η απλή δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα είναι) αλλά οι τιμές ξεφεύγουν σχεδόν στα διπλά λεφτά. Πολλά λεφτά ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα.

Κοίτα να δεις, υπάρχει κόσμος που τα έχει να τα δώσει, το η Ελλάδα του σήμερα είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θα βγάλει πουθενά. Βάζω μια τελεία εδώ στα off topic και θα πω απλά πως είναι να μην σου τύχει κάτι τέτοιο, με sapphire κάρτα τέτοιο πρόβλημα, με 390 με το καλύτερο σύστημα ψύξης σε απόδοση και με την πιο στιβαρή κατασκευή, τι να πεις, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. 

Κοίτα να δεις, υπάρχει κόσμος που τα έχει να τα δώσει, το η Ελλάδα του σήμερα είναι μεγάλη κουβέντα και δεν θα βγάλει πουθενά. Βάζω μια τελεία εδώ στα off topic και θα πω απλά πως είναι να μην σου τύχει κάτι τέτοιο, με sapphire κάρτα τέτοιο πρόβλημα, με 390 με το καλύτερο σύστημα ψύξης σε απόδοση και με την πιο στιβαρή κατασκευή, τι να πεις, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. 

Μήπως είναι θέμα του firmware που φοράει η sapphire στις κάρτες της και τον τρόπο που λειτουργούν τα PowerStates ?>

Υπάρχει κάποιος με άλλης εταιρίας 390 να μας πει τι γίνεται ? Η τουλάχιστον κάποιο μοντέλο με μαμά pcb  ?

Σε εμένα θα έρθει μια XFX 390 BLACK EDITION εντός της εβδομάδας .

Πολλα μπορει να ειναι.Καταρχην το powertune της AMD αλλαζει συνεχως την συχνοτητα της καρτας αναλογα το φορτιο.Μπορει να βλεπεις την καρτα στο 100% και την συχνοτητα απο τα 1040 που ειναι η δικια σου στα 900MhZ πχ.Αυτο το κανει για να βελτιστοποιησει την καταναλωση,να εχεις τις καλυτερες επιδοσεις με την λιγοτερη δυνατη καταναλωση.Τωρα αν απο την αλλη βλεπεις σε ενα παιχνιδι,στο φουλ συχνοτητα και usage 50 καρε και βλεπεις να πεφτει η συχνοτητα,τοτε ειναι ή throttling λογω θερμοκρασιας ή θεμα παιχνιδιου.Σε ποιο παιχνιδι στο κανει?

Είμαι στο παρά πέντε να πάρω την κάρτα, διαβάζω το νήμα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Υπάρχει παρτίδα προβληματική? Από ποια καταστήματα ήταν οι κάρτες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...