RangerOfDark Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Η 970 είχε 450-500+ € τον πρώτο καιρό εδώ (όχι skroutz...) Ακόμα χειρότερα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ακόμα χειρότερα! Πάντα την θεωρούσα ψιλο-κακή επιλογή, προσωπικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Πάντα την θεωρούσα ψιλο-κακή επιλογή, προσωπικά... Ποια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FCastor Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Την 970 θα υποθέσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ποια? Την 970. Πολύ υπερτιμημένη και διαφημιζόμενη σε κατηγορία σαφώς ανώτερη από αυτήν που πραγματικά ήταν (κομμένη μνήμη και κομμένοι shaders κλπ.). Πλέον, μεταχείρω στο 300ρι είναι εκεί που πρέπει...Καλύτερα να μάζευες κανα φράγκο, τότε, και να πήγαινες σε 980, αν ήθελες αυτήν την κατηγορία - αλλιώς κρατιόσουν σε 770-780 και περίμενες. Αρπαχτή για ένα φεγγάρι ήταν η 970. Κανέναν δεν έβγαλε για διετία, όπως θα έπρεπε για κάρτα του 500άρικου. Κοίτα τώρα με το Pascal πόσο θα τις σκοτώνουν όλοι...Ειδικά όταν η Nvidia θα αρχίσει να τις σκοτώνει από τον driver... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Την 970. Πολύ υπερτιμημένη και διαφημιζόμενη σε κατηγορία σαφώς ανώτερη από αυτήν που πραγματικά ήταν (κομμένη μνήμη και κομμένοι shaders κλπ.). Πλέον, μεταχείρω στο 300ρι είναι εκεί που πρέπει...Καλύτερα να μάζευες κανα φράγκο, τότε, και να πήγαινες σε 980, αν ήθελες αυτήν την κατηγορία - αλλιώς κρατιόσουν σε 770-780 και περίμενες. Αρπαχτή για ένα φεγγάρι ήταν η 970. Κανέναν δεν έβγαλε για διετία, όπως θα έπρεπε για κάρτα του 500άρικου. Κοίτα τώρα με το Pascal πόσο θα τις σκοτώνουν όλοι...Ειδικά όταν η Nvidia θα αρχίσει να τις σκοτώνει από τον driver... Όχι φίλε, τι λες? Ίσα ίσα η 980 ήταν το "μαύρο" πρόβατο. 20% διαφορά από την 970 και έπρεπε να δώσεις 200€+! Πάντα η 970 ήταν Vfm, και ο λόγος που της "εκοψαν" 0.5 είναι επειδή έφτανε την 980, όλα για το μάρκετινγκ. Μια χαρά βγάζει διετία, και ακόμα τραβάει κιαλο, άσχετα αν η 390 την βγάζει εκτός, εδώ την 980 φτάνει η 390! Σαν κάρτα η 970 είναι τούμπανο, τέλος. Η 980 είναι υπερτιμημενη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Όχι φίλε, τι λες? Ίσα ίσα η 980 ήταν το "μαύρο" πρόβατο. 20% διαφορά από την 970 και έπρεπε να δώσεις 200€+! Πάντα η 970 ήταν Vfm, και ο λόγος που της "εκοψαν" 0.5 είναι επειδή έφτανε την 980, όλα για το μάρκετινγκ. Μια χαρά βγάζει διετία, και ακόμα τραβάει κιαλο, άσχετα αν η 390 την βγάζει εκτός, εδώ την 980 φτάνει η 390! Σαν κάρτα η 970 είναι τούμπανο, τέλος. Η 980 είναι υπερτιμημενη. Όπως το πάρει κανείς...Οσονούπω, όταν η αγορά θα γίνει pascal και το σημείο αναφοράς, από τεχνικής άποψης, θα αλλάξει σκαλί, θα δεις πόσο πίσω θα μείνει η 970, ενώ η 980 και 980Ti, θα συνεχίσουν να αποδίδουν. Τώρα, το πόσο την κρατάει κανείς...ο άλλος έλεγε κόψε όλα από ultra σε high και κανα medium και 45-50 fps, είναι ευχαριστημένος. Ε, έτσι την παντρεύομαι και εγώ για 5 χρόνια και βάλε, αλλά τι να λέει... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Τον περισσότερο ντόρο τον έκανε το ψαρωτικό marketing της nvidia, εγώ είχα πειστεί πολύ άσχημα ότι η 970 ήταν πραγματικά αλλού σαν κάρτα, μια κάρτα που στα λεφτά της ήταν άψογη κόντραρε την 780ti και την πέρναγε σε πολλά games, αλλά πλέον φαίνεται καθαρά πως σαν αγορά δεν ήταν και ότι καλύτερο, χίλιες φορές δηλαδή να έχει κάποιος 290 / 290x ακόμη και σήμερα παρά 970, μόνο και μόνο για τα καθαρά 4gb αλλά και για το dx12. Από εκεί και πέρα περί ορέξεως και το τονίζω μιας και τα γραφόμενά μου είναι προσωπική άποψη και δεν θέλω να μεταπείσω κάποιον, τότε όταν λανσαρίστηκε η 970 ήμουν ψαρωμένος από το τι μπορούσε να κάνει, πλέον βλέπω πως οι αντίστοιχες amd 290 / 290x / 390 / 390x αξίζουν πολύ περισσότερο, τις δύο πρώτες αν τις έχει ακόμη κάποιος κρατάνε σαν βράχος και από τις δύο τελευταίες την 390 να αποτελεί την καλύτερη λύση σε σχέση με 970. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Όπως το πάρει κανείς...Οσονούπω, όταν η αγορά θα γίνει pascal και το σημείο αναφοράς, από τεχνικής άποψης, θα αλλάξει σκαλί, θα δεις πόσο πίσω θα μείνει η 970, ενώ η 980 και 980Ti, θα συνεχίσουν να αποδίδουν. Τώρα, το πόσο την κρατάει κανείς...ο άλλος έλεγε κόψε όλα από ultra σε high και κανα medium και 45-50 fps, είναι ευχαριστημένος. Ε, έτσι την παντρεύομαι και εγώ για 5 χρόνια και βάλε, αλλά τι να λέει... Όλα αυτά γίνονται για μάρκετινγκ αν πέσει η απόδοση της 970, θα φταίνε οι drivers γιατί η NVIDIA θα την παρατήσει και θα κρατήσει την 980 και την 980ΤΙ γιατί είναι οι ναυαρχιδες της! Η 980 ήταν η πρώτη ναυαρχίδα, αλλά αν δεις οι διαφορές με την 970 είναι 15/20%. Τίποτα δηλαδή. Πλέον οι maxwell είναι παρελθόν ούτως ή άλλος, μαζί και 980ΤΙ. Εδώ είχαν το θράσος να κόψουν 0.5 και να το αποκαλυψουν μήνες μετά και να συνεχίζουν να την προμοταρουν ως 4GB! πάντως έγιναν κάποια μπαλωματα μέσω drivers και εσιαξαν τα 4GB. Τον περισσότερο ντόρο τον έκανε το ψαρωτικό marketing της nvidia, εγώ είχα πειστεί πολύ άσχημα ότι η 970 ήταν πραγματικά αλλού σαν κάρτα, μια κάρτα που στα λεφτά της ήταν άψογη κόντραρε την 780ti και την πέρναγε σε πολλά games, αλλά πλέον φαίνεται καθαρά πως σαν αγορά δεν ήταν και ότι καλύτερο, χίλιες φορές δηλαδή να έχει κάποιος 290 / 290x ακόμη και σήμερα παρά 970, μόνο και μόνο για τα καθαρά 4gb αλλά και για το dx12. Από εκεί και πέρα περί ορέξεως και το τονίζω μιας και τα γραφόμενά μου είναι προσωπική άποψη και δεν θέλω να μεταπείσω κάποιον, τότε όταν λανσαρίστηκε η 970 ήμουν ψαρωμένος από το τι μπορούσε να κάνει, πλέον βλέπω πως οι αντίστοιχες amd 290 / 290x / 390 / 390x αξίζουν πολύ περισσότερο, τις δύο πρώτες αν τις έχει ακόμη κάποιος κρατάνε σαν βράχος και από τις δύο τελευταίες την 390 να αποτελεί την καλύτερη λύση σε σχέση με 970. Ετσι και πάλι έτσι. Υπόψιν η 200 σειρά είναι από το 2013 και κρατάει σαν βράχος όπως είπες. Κάποτε κραζαν σαν τα κορακια την AMD δήθεν για θερμοκρασίες και κολοκυθια, MSI, SAPHIRRE, POWERCOLOR 390 έχουν καλύτερες θερμοκρασίες από 970! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Όλα αυτά γίνονται για μάρκετινγκ αν πέσει η απόδοση της 970, θα φταίνε οι drivers γιατί η NVIDIA θα την παρατήσει και θα κρατήσει την 980 και την 980ΤΙ γιατί είναι οι ναυαρχιδες της! Η 980 ήταν η πρώτη ναυαρχίδα, αλλά αν δεις οι διαφορές με την 970 είναι 15/20%. Τίποτα δηλαδή. Πλέον οι maxwell είναι παρελθόν ούτως ή άλλος, μαζί και 980ΤΙ. Εδώ είχαν το θράσος να κόψουν 0.5 και να το αποκαλυψουν μήνες μετά και να συνεχίζουν να την προμοταρουν ως 4GB! πάντως έγιναν κάποια μπαλωματα μέσω drivers και εσιαξαν τα 4GB. Ναι, είμαι σίγουρος ότι το "στρώσιμο" της hardware διαχωρισμένης και πάναργης μνήμης, μέσω software ήταν πολύ υπέρ των επιδόσεων Στο είπα - θα πέσει χαντάκωμα και από τους drivers, όπως πάντα κάνει η nvidia στην προηγούμενη γενιά, αλλά δεν της φταίνε μόνο driver της 970...Και οι πέτσινοι shaders και η λιγότερη cache θα την φέρουν πολύ πίσω, γιατί, απλώς, στην performance κατηγορία θα μιλάνε από το standard των καρτών που ανήκουν πραγματικά σε αυτήν την κατηγορία - και πάνω. Δε σου λέω ότι δε θα παίζει και θα αρπάζει φωτιά το pc, ρε συ...αλλά κόψε από εδώ...κόψε από εκεί...θα ικανοποιεί μόνο τον προαναφερθέντα casual-α τύπο... Όλοι οι άλλοι θα τις σπρώχνουν όσο-όσο. Και ξαφνικά, όλως τυχαίως, θα αποκτήσει νόημα και η παραπάνω vram - τώρα που θα την καθιερώσει και η Nvidia, σε κάρτες +20% απόδοσης Που είναι ο δισκέτας να μου βάλει πιπέρι, πάλι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μετανιώνω που πρότεινα σε φίλο να πάει σε 980, έχοντας προβληματική 390 είπε να δώσει το κάτι παραπάνω μόλις επέστρεψε την 390 και πήρε την 980 windforce. Βλέπω πως πάει το dx12 και συνειδητοποιώ πως ίσως έπρεπε να τον είχα πείσει για 390x, πιστεύω πως θα έβγαινε πιο κερδισμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μετανιώνω που πρότεινα σε φίλο να πάει σε 980, έχοντας προβληματική 390 είπε να δώσει το κάτι παραπάνω μόλις επέστρεψε την 390 και πήρε την 980 windforce. Βλέπω πως πάει το dx12 και συνειδητοποιώ πως ίσως έπρεπε να τον είχα πείσει για 390x, πιστεύω πως θα έβγαινε πιο κερδισμένος. Είναι, σχεδόν, σίγουρο...Το DX12 θα είναι ΑΚΟΜΑ ένας λόγος που θα μείνουν πίσω οι 9xx, γενικά, παρεμπιπτόντως... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Είναι, σχεδόν, σίγουρο...Το DX12 θα είναι ΑΚΟΜΑ ένας λόγος που θα μείνουν πίσω οι 9xx, γενικά, παρεμπιπτόντως... Σε dx11 οι διαφορές 980 και 390x πραγματικά δεν δικαιολογούν την διαφορά τιμής της 980 για να είμαι ειλικρινής αλλά και εγώ λέω στο παιδί τότε ας πάει σε 980 να δούμε όντως κατά πόσο αξίζει. Η κατανάλωση είναι βέβαια ένα θέμα των amd το οποίο βλέπω πως θα καλυτερέψει πάρα πολύ με τις polaris, αλλά τουλάχιστον η amd δεν ρίχνει το performance στις κάρτες τις όπως κάνει η nvidia. Χίλιες φορές μεγαλύτερη κατανάλωση (η οποία παρεπιπτόντως δεν έχει τρελή διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος αλλά είναι ένα πολύ μικρό ποσό στο μηνιαίο ρεύμα) και επιδόσεις σε βάθος χρόνου παρά χαντάκωμα και στο τέλος η κάρτα να είναι πεταμένα λεφτά, στην 970 αναφέρομαι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Ναι, είμαι σίγουρος ότι το "στρώσιμο" της hardware διαχωρισμένης και πάναργης μνήμης, μέσω software ήταν πολύ υπέρ των επιδόσεων Στο είπα - θα πέσει χαντάκωμα και από τους drivers, όπως πάντα κάνει η nvidia στην προηγούμενη γενιά, αλλά δεν της φταίνε μόνο driver της 970...Και οι πέτσινοι shaders και η λιγότερη cache θα την φέρουν πολύ πίσω, γιατί, απλώς, στην performance κατηγορία θα μιλάνε από το standard των καρτών που ανήκουν πραγματικά σε αυτήν την κατηγορία - και πάνω. Δε σου λέω ότι δε θα παίζει και θα αρπάζει φωτιά το pc, ρε συ...αλλά κόψε από εδώ...κόψε από εκεί...θα ικανοποιεί μόνο τον προαναφερθέντα casual-α τύπο... Όλοι οι άλλοι θα τις σπρώχνουν όσο-όσο. Και ξαφνικά, όλως τυχαίως, θα αποκτήσει νόημα και η παραπάνω vram - τώρα που θα την καθιερώσει και η Nvidia, σε κάρτες +20% απόδοσης Που είναι ο δισκέτας να μου βάλει πιπέρι, πάλι... Υπήρξε στρώσιμο, όσο γινόταν. Αυτη είναι η NGREEDIA πάντως παιδιά, OBSELETION είναι το δεύτερο όνομα της! Το θέμα είναι να μην κάνει obselete και της Pascal μετά το επόμενο arhitecture και oi Pascal να ειναι η αρχή του ΜΗ-OBSELETE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Σε dx11 οι διαφορές 980 και 390x πραγματικά δεν δικαιολογούν την διαφορά τιμής της 980 για να είμαι ειλικρινής αλλά και εγώ λέω στο παιδί τότε ας πάει σε 980 να δούμε όντως κατά πόσο αξίζει. Η κατανάλωση είναι βέβαια ένα θέμα των amd το οποίο βλέπω πως θα καλυτερέψει πάρα πολύ με τις polaris, αλλά τουλάχιστον η amd δεν ρίχνει το performance στις κάρτες τις όπως κάνει η nvidia. Χίλιες φορές μεγαλύτερη κατανάλωση (η οποία παρεπιπτόντως δεν έχει τρελή διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος αλλά είναι ένα πολύ μικρό ποσό στο μηνιαίο ρεύμα) και επιδόσεις σε βάθος χρόνου παρά χαντάκωμα και στο τέλος η κάρτα να είναι πεταμένα λεφτά, στην 970 αναφέρομαι. Άμα ισχύσουν και τα 400 € της 1070, δώρο με το csgo θα τις κάνουν τις 970...Θα αναβαθμίσουν και αυτοί με τις 750Ti Υπήρξε στρώσιμο, όσο γινόταν. Αυτη είναι η NGREEDIA πάντως παιδιά, OBSELETION είναι το δεύτερο όνομα της! Το θέμα είναι να μην κάνει obselete και της Pascal μετά το επόμενο arhitecture και oi Pascal να ειναι η αρχή του ΜΗ-OBSELETE. Σίιιγουρα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα