Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θεωρειται καλη αγορα αυτη την περιοδο για r9 390 ή υπομονη λιγο για τις νεες καρτες που θα βγουνε σε κανα 3-4μηνο?

Γενικά ίσως δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για αγοράς κάρτας γραφικών. Σε λίγους μήνες έρχονται νέες κάρτες γραφικών πολλά υποσχόμενες.

Από την άλλη όπως είναι λογικό οι τιμές δεν θα είναι τόσο χαμηλές και όπως λέει ο φίλος παρακάτω αν περιμένεις, θα περιμένεις για πάντα.

Εξαρτάται θες κάρτα άμεσα αγοράζεις τώρα ανάλογα το budget σου, αλλιώς περιμένεις

Βέβαια όταν βγουνε οι νέες κάρτες κάποιος θα πει περίμενε άλλους 6 μήνες γιατί θα βγούμε οι πιο καινούργιες καλύπτει λέγοντας

Έτσι.

Κι εγώ ήμουν ανάμεσα στην 390 και στην 970 αλλά για να έπαιρνα την 390 φοβήθηκα ότι έπρεπε να αλλάξω τροφοδοτικό και επίσης δεν ξέρω αν χώραγε στο κουτί μου οπότε πήγα στην 970. Ίσως το μετανιώσω αργότερα αλλά τί να κάνουμε... :P

Για περίπου 100W παραπάνω λες να είχες θέμα;

Πιο τροφοδοτικό έχεις ακριβώς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα, πολύ ωραία ανάλυση και μπράβο ;-)

Σκέφτομαι να πάρω και εγώ την συγκεκριμένη κάρτα και να αλλάξω την GTX580 μου που πλέον είναι 5ετίας και δεν κρατά στα παιχνίδια στο βαθμό που θα ήθελα. Η λογική του "να περιμένω" είναι σωστή αλλά νομίζω πως οι τιμές που θα βγουν οι νέες κάρτες (φαντάζομαι εννοούμε από Σεπτέμβριο σωστά;) θα είναι λογικά 2 κατοστάρικα πάνω από τα 360€ που βρίσκει κανείς σήμερα την εν λόγω κάρτα; Ή θα είναι στα ίδια επίπεδα;

Πριν στραφώ σε αυτή την κάρτα, σκεφτόμουν την MSI GTX970 (στα ίδια επίπεδα τιμής) αλλά τα 8GB η αλήθεια είναι πως μου φαίνονται πιο future proof από ότι τα 3.5+0.5 της 970. Επιπλέον ο στόχος μου να συνεχίσω να παίζω σε 1440p ανάλυση (όπου όσο περίεργο και να φαίνεται η GTX580 το προσπαθεί!!) και διάβασα πως η 390 πάει πολύ καλά σε αυτά τα επίπεδα.

Με απασχολεί λίγο το θέμα του τροφοδοτικού. Το κουτί μου είναι αρκετά μεγάλο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα λογικά (http://www.coolermaster.com/case/full-tower/haf-x/), το τροφοδοτικό μου είναι αυτό: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817128008 που είναι 730W ενώ η εταιρία προτείνει 750W - Θεωρείς πως θα υπάρξει πρόβλημα; Σκέφτομαι να κάνω ένα μικρό oc στην κάρτα, διάβασα πως φτάνει στα επίπεδα της 390X άνετα. Εντάξει η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρω και PSU αλλά για να πάρεις κάτι που θα έχει ουσία η αγορά του πρέπει να βάλω άλλα 120€ τουλάχιστον, και σε αυτή την περίοδο είναι κουκιά μετρημένα τα έξοδα και θα προτιμούσα να το αποφύγω εκτός και αν πιστεύεις / πιστεύετε πως θα καταλήξω με καμμένη κάρτα!!  :devil:

Τέλος, με απασχολεί λίγο το θέμα των drivers. Μιας και έχεις ήδη την κάρτα, θα έχεις και εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Όντας με την GTX580 τόσα χρόνια, έχω συνηθίσει σε κάθε μεγάλη κυκλοφορία παιχνιδιού, η Nvidia να βγάζει και βελτιωμένους drivers, αρκετά συχνά. Μπήκα στο επίσημο site της AMD για Drivers -> http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64 (εκτός και αν κοιτάω λάθος) και βλέπω πως τελευταία ενημέρωση είναι 17/12/2015 - Πως πάει σε αυτό το επίπεδο; Βγαίνουν συχνά Gaming Cards; 

Συνοψίζω γιατί έγραψα πολλά ;-)

1) Οι νέες κάρτες που λέμε πως θα βγουν, θα είναι στην ίδια τιμή με 390 (360€) ή 2 κατοστάρικα παραπάνω;

2) 144p - Η 390 δείχνει ικανή να παίξει καλύτερα από την GTX970 (η 980 ίσως να είναι καλύτερη, αλλά πάμε σε άλλη τιμή). Επίσης δείχνει πιο futureproof με τα 8GB

3) Τροφοδοτικό, αν θα αντέξει αυτό που έχω

4) Drivers - Γράφω σχετικά παραπάνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά ;-)

1) Δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι θα έχουν παραπάνω χρήματα.

2) Όπως έχω ξαναπεί κρατάω μικρό καλάθι για τα μεγάλα Review Sites. Διαβάζω Reviews από όσα περισσότερα μπορώ, διασταυρώνω με δικές μου μετρήσεις και βάζω μέσα και την κοινή λογική. Ο TechPowerUp μας λέει ότι παίζει καλύτερα και από την 980. Δεν λέω ότι δεν το πιστεύω, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου. 

Σε δεύτερη φάση η σειρά 9xx λένε ότι κλοκάρουν σαν τρελές. Είναι πολύ efficient το Chip σε αντίθεση με αυτά των AMD είναι η αλήθεια. Η θέση μου είναι ότι με τις κάρτες γραφικών είναι πολύ δύσκολο να κάνεις Stable Overclock. Μπορεί να σου κάτσει ένα Game και η κάρτα να κρασάρει και εσύ 4 μήνες να νόμιζες ότι ήσουν Stable. Η απόλυτη ξενέρα.

Οι R9 3xx δεν κλοκάρουν. Είναι στο όριο οι κάρτες. Τις έχουν ξεζουμίσει ήδη. Το βλέπεις κιόλας από τις διάφορες εκδόσεις οι οποίες έχουν πάνω κάτω ίδια ρολόγια.

Σαφώς τα 8GB είναι δελεαστικά και γι' αυτό η AMD έχει βάλει 8GB.

3) Δεν το ξέρω.

4) Καταρχάς τόσο συχνά Drivers όχι δεν βγάζει η AMD. Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, αλλά δεν έχω ολοκληρωμένη γνώμη.

• Like 1

Με απασχολεί λίγο το θέμα του τροφοδοτικού. Το κουτί μου είναι αρκετά μεγάλο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα λογικά (http://www.coolermaster.com/case/full-tower/haf-x/), 

Η κάρτα χωράει άνετα. Έχω το HAF (το απλό) και δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα. Περισσεύει και χώρος κιόλας.

1) Οι νέες κάρτες που λέμε πως θα βγουν, θα είναι στην ίδια τιμή με 390 (360€) ή 2 κατοστάρικα παραπάνω;

2) 144p - Η 390 δείχνει ικανή να παίξει καλύτερα από την GTX970 (η 980 ίσως να είναι καλύτερη, αλλά πάμε σε άλλη τιμή). Επίσης δείχνει πιο futureproof με τα 8GB

3) Τροφοδοτικό, αν θα αντέξει αυτό που έχω

4) Drivers - Γράφω σχετικά παραπάνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά ;-)

1. Λογικά πάντα βγαίνουν οι high end (που θα κοστίζουν περίπου όσο λες δηλαδή 5μιση 6 κατοστάρικα, και οι μικρότερες βγαινουν 1-2 μήνες μετά). Το σίγουρο είναι ότι GPU επόμενης γενιάς στο κόστος της R9 390 (350 ευρώ περίπου δηλαδή) είτε από ΑΜD είτε από Nvidia, δεν θα μπορείς να πάρεις τον Σεπτέμβριο κατά πάσα πιθανότατα αλλά πιο μετά. 

2. Με μερικές παραχωρήσεις θα τα καταφέρνει πολύ ικανοποιητικά. Αλλά μην περιμένεις να παίζεις στα 1440p με όλα full, και ειδικά σε DX12.

3. Σε ισχύ ναι. Το θέμα είναι ότι τα Hiper δεν είναι όλα τα μοντέλα τους και τα καλύτερα που υπάρχουν (χωρίς να σημαίνει ότι είναι μάπες, έτσι; Υπάρχουν μοντέλα που είναι καλά και άλλα που είναι λιγότερο καλά). Λογικά όμως δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί η σειρά Μ δεν ήταν και άσχημη.

4. Οι drivers γενικά είναι ok, τουλάχιστον στα games. Σε apps μπορεί να δεις θέματα (αν και οι τελευταίοι δείχνουν πιο εντάξει στον τομέα αυτό).

• Like 2

Για τις τιμές της επόμενης γενιάς υπάρχουν διαρροές ότι οι τιμές θα ξεφύγουν από τα σημερινά δεδομένα με τις τωρινές κάρτες αν και αυτο ακόμα δεν εχει επιβεβαιωθεί από κάπου.

Για τις τιμές της επόμενης γενιάς υπάρχουν διαρροές ότι οι τιμές θα ξεφύγουν από τα σημερινά δεδομένα με τις τωρινές κάρτες αν και αυτο ακόμα δεν εχει επιβεβαιωθεί από κάπου.

Εννοείς θα γίνουν πολύ πιο φθηνά ε;  :devil:

• Like 1

• Moderators

Και με ίδια lanch price με της τωρινες κάρτες να βγούμε Ελλάδα μην της περιμένετε σε κανονικές τιμές, ένα 30%επανω στην αρχή ειδικά και όλη θα πατάνε στα capital controls

Και με ίδια lanch price με της τωρινες κάρτες να βγούμε Ελλάδα μην της περιμένετε σε κανονικές τιμές, ένα 30%επανω στην αρχή ειδικά και όλη θα πατάνε στα capital controls

Καλά Ελλάδα δεν θα ψώνιζα ποτέ κάρτα γραφικών. Πάντα από Άμαζον τις παίρνω, έχουν το καλύτερο service που υπάρχει ενώ ψάχνοντας από τα υπόλοιπα Amazon της Ευρώπης, έχεις την δυνατότητα να βρεις πολύ καλές τιμές.

Καλά Ελλάδα δεν θα ψώνιζα ποτέ κάρτα γραφικών. Πάντα από Άμαζον τις παίρνω, έχουν το καλύτερο service που υπάρχει ενώ ψάχνοντας από τα υπόλοιπα Amazon της Ευρώπης, έχεις την δυνατότητα να βρεις πολύ καλές τιμές.

Αληθεια ειναι αυτο που λες...εγω ομως που φοβαμαι να βαλω την καρτα μου στο ιντερνετ και αγορασα την 970 απο το skroutz(αντικαταβολη) χωρις extra games και λοιπα τι καλυτερο μπορουσα να κανω; :cry:

Ειναι να μην το εχεις φοβεια το ιντερνετ,,,  

Αληθεια ειναι αυτο που λες...εγω ομως που φοβαμαι να βαλω την καρτα μου στο ιντερνετ και αγορασα την 970 απο το skroutz(αντικαταβολη) χωρις extra games και λοιπα τι καλυτερο μπορουσα να κανω; :cry:

Χρεωστική βρε συ, και είσαι οκ. Αλλά να βάλεις την κάρτα γενικότερα στο Άμαζον, είναι ότι πιο safe μπορείς να κάνεις, μιλάμε για το κορυφαίο site

Χρεωστική βρε συ, και είσαι οκ. Αλλά να βάλεις την κάρτα γενικότερα στο Άμαζον, είναι ότι πιο safe μπορείς να κάνεις, μιλάμε για το κορυφαίο site

Πρέπει να το αρχίσω και αυτό κάποια στιγμή είναι αλήθεια..τις χρεωστικές της παίρνει τώρα το άμαζον δηλαδή;

Ναι έτσι ψωνίζω εδώ και καιρό τώρα. 

3 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που συνέβησαν με Amazon:

Ηχεία που είχα αγοράσει, Amazon.co.uk - 1 μήνα πριν λήξει η εγγύηση τους, ένα από τα ηχεία έβγαλε πρόβλημα που δεν ήξερα τι φταίει. Μίλησα μαζί τους και μου έκαναν ΟΛΙΚΟ refund των χρημάτων που είχα δώσει 2 χρόνια παρά ένα μήνα πριν. Μου είπαν εντέλει να κρατήσω τα ηχεία και να μην τα επιστρέψω αφού ήθελε πολλά χρήματα για μεταφορά - ήταν αρκετά μεγάλα σε βάρος και κανά μήνα μετά βρήκα ένα τεχνικό που μου το επιδιόρθωσε με 20-30€!!!

Πληκτρολόγιο που είχα αγοράσει, Amazon.es - Στον ένα χρόνο άρχισε να κάνει ένα μυστήριο πρόβλημα, σαν να έχανε την επαφή με το pc για 1-2 δευτερόλεπτα (έσβηνε και άναβε ξανά). Αφού μίλησα με την εταιρία εδώ στην Ελλάδα που το αντιπροσώπευε και δεν βρήκα άκρη (κλασσικοί λαλάκες Έλληνες), μίλησα με Αμαζον,και πήρα ολικό refund - Και τους έστειλα πίσω το προιόν (τα έξοδα αποστολής δικά τους - σημαντική λεπτομέρεια αυτό)

Οθόνη 27άρα που έχω για το pc - Ήρθε 23/12 από Amazon.es ...αλλά ήταν σπασμένη! Τους το είπα, πως είναι για δώρο και τα άτομα...έστειλαν άμεσα και 25/12 ήρθε η νέα οθόνη και επέστρεψα πίσω την παλιά. Σε 2 μέρες, εν μέσω Χριστουγεννών!!

Υπάρχει και 4η περίπτωση με κινητό που επιστρέφω αυτές τις μέρες πίσω και λένε θα κάνουν ολικό refund αλλά θα γράψω αφού γίνει και αυτό (φτου φτου φτου, μην το γκαντεμιάσω!)

= Το καλύτερο κατάστημα, όλες οι αγορές πρέπει να γίνονται από εκει!!!!

• Like 1

Έλεος βρε παιδιά. 2016. :)

Ναι έτσι ψωνίζω εδώ και καιρό τώρα. 

3 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που συνέβησαν με Amazon:

Ηχεία που είχα αγοράσει, Amazon.co.uk - 1 μήνα πριν λήξει η εγγύηση τους, ένα από τα ηχεία έβγαλε πρόβλημα που δεν ήξερα τι φταίει. Μίλησα μαζί τους και μου έκαναν ΟΛΙΚΟ refund των χρημάτων που είχα δώσει 2 χρόνια παρά ένα μήνα πριν. Μου είπαν εντέλει να κρατήσω τα ηχεία και να μην τα επιστρέψω αφού ήθελε πολλά χρήματα για μεταφορά - ήταν αρκετά μεγάλα σε βάρος και κανά μήνα μετά βρήκα ένα τεχνικό που μου το επιδιόρθωσε με 20-30€!!!

Πληκτρολόγιο που είχα αγοράσει, Amazon.es - Στον ένα χρόνο άρχισε να κάνει ένα μυστήριο πρόβλημα, σαν να έχανε την επαφή με το pc για 1-2 δευτερόλεπτα (έσβηνε και άναβε ξανά). Αφού μίλησα με την εταιρία εδώ στην Ελλάδα που το αντιπροσώπευε και δεν βρήκα άκρη (κλασσικοί λαλάκες Έλληνες), μίλησα με Αμαζον,και πήρα ολικό refund - Και τους έστειλα πίσω το προιόν (τα έξοδα αποστολής δικά τους - σημαντική λεπτομέρεια αυτό)

Οθόνη 27άρα που έχω για το pc - Ήρθε 23/12 από Amazon.es ...αλλά ήταν σπασμένη! Τους το είπα, πως είναι για δώρο και τα άτομα...έστειλαν άμεσα και 25/12 ήρθε η νέα οθόνη και επέστρεψα πίσω την παλιά. Σε 2 μέρες, εν μέσω Χριστουγεννών!!

Υπάρχει και 4η περίπτωση με κινητό που επιστρέφω αυτές τις μέρες πίσω και λένε θα κάνουν ολικό refund αλλά θα γράψω αφού γίνει και αυτό (φτου φτου φτου, μην το γκαντεμιάσω!)

= Το καλύτερο κατάστημα, όλες οι αγορές πρέπει να γίνονται από εκει!!!!

Ότι πάρεις χαλασμένο!

Φυσικά και αστειεύομαι.

Θα το έχω στο νου μου.

Τα μεταφορικά δεν είναι πάρα πολλά;

Έλεος βρε παιδιά. 2016. :)

Ότι πάρεις χαλασμένο!

Φυσικά και αστειεύομαι.

Θα το έχω στο νου μου.

Τα μεταφορικά δεν είναι πάρα πολλά;

Χεχε, αυτές είναι οι 3 αγορές (για το κινητό φταίω και εγώ λιγάκι) που βγήκαν με πρόβλημα. Έχω αγοράσει 1 σετ ηχείων ακόμα, τηλεόραση 32'', θήκες κινητού, mouse, ακουστικό, κλπ κλπ όλα καλά. Το καλό είναι πως και πρόβλημα να υπάρχει, σου κάνουν πλήρης αντικατάσταση ή επιλογή για refund και σου πληρώνουν και τα μεταφορικά του να τα στείλεις πίσω, κάτι που δεν είναι σύνηθες!

Κοίτα εξαρτάται τα μεταφορικά το Site. Στο .it ή στο .es βγαίνουν πιο λίγα από .de ή .co.uk - Πιο παλιά ήταν και δωρεάν, αλλά το έχουν αλλάξει πλέον εδώ και νομίζω 2 χρόνια. Αλλά τις πιο πολλές φορές οι τιμές είναι καλύτερες από ότι εδώ αλλά το τονίζω το σημαντικότερο είναι η εγγύηση και το aftersales- Δηλαδή θα προτιμήσω να πάρω την κάρτα (για να επιστρέψω στο θέμα) από Amazon και ας μην την έχω σε 2 μέρες αλλά σε 5, αφού η εγγύηση τους είναι άλλο πράγμα. Είναι no questions asked!!

εγω κατεφυγα σε προσωρινη λυση με την αγορα της saphire 290 triple x που δεν εχει θεματα θερμοκρασιας απο 41-46 παιζει. και παρολο που διαβαζα οτι χρειαζεται παραπανω 100 w σε σχεση με την προηγουμενη καρτα που ειχα με ενα τροφοδοτικο 600ari enermax δεν ειχα καποιο θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...