Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς.

Το Vsync αυτό κάνει.

Αν έχεις παραπάνω Frames από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης έχεις Tearing.

(Tearing μπορείς να έχεις και σε άλλα σενάρια βέβαια)

Οπότε να μην ανησυχησω? Ρωταω γιατί και στο cod black ops 3 με όλες τις ρυθμίσεις στα ultra-extra σε 1080p monitor ενώ κανονικά το game τρέχει στα 90-95 fps μολης ενεργοποιώ το vsynk πέφτει μέχρι και στα 20-30 και κολαει λιγακι έχει εμφανεστατες πτώσεις, για το cod αναφέρομαι τώρα, είναι φυσιολογικό αυτό?

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καταρχάς να σετάρεις από το CCC σε Full RGB αν συνδέεσαι με HDMI.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Διαφορετικά έχεις λάθος χρώματα.

post-115429-0-49931700-1462407082_thumb.png

Σε δεύτερη φάση δες το Refresh Rate (ρυθμό ανανέωσης της οθόνης/TV)...

Επίσης ρίξε μια ματιά και εδώ.

1. https://hardforum.com/threads/how-vsync-works-and-why-people-loathe-it.928593/
  2. http://www.anandtech.com/show/2794/2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

200 hz ειναι ο ρυθμος ανανεωσης της τηλεορασης που εχω συνδεσει με hdmi.

Edit: Συμβαινουν τρελα πραγματα εδω, απεγκατεστησα τους drivers και μετα την επανεκινηση μου εβγαζε μουτζουρες και αλοιωμενα τα παντα τρομαξα οτι καηκε η καρτα, μετα αποσυνδεω απο τη μητρικη τη καρτα μηπως και καταφερω να κανω το pc να τρεξει απο την onboard επειδη δεν ειμαι και γνωστης, τελικα ενω καταφερα να βαλω σε λειτουργεια ως βασικη την onboard για να ανοιξει νορμαλ η οθονη εκανα ξανα install το cd με τους driver εκανε επανεκινηση και οχι μονο η καρτα δουλεψε κανονικα και την αναγνωρισε αλλα εκει που ειχα εντελως διαφορετικες ρυθμησεις ''amd ρυθμησεις'' ξαφνικα μου εβγαλε τη κλασικη ρυθμηση ''amd catalyst contriol panel'' και ολα δουλευουν ρολοι, μηπως φταιει που πριν εγκατεστησα το ''amd crimson'' ή κατι τετοιο και η καρτα γραφικων τρελαθηκε ή ειχα περασει λαθος driver? Δε μπορω να καταλαβω και ακρη δεν εβγαλα αλλα ευτιχως ολα δουλευουν σωστα, μια ερωτηση τωρα για να μη ξαναγινει καμια πατατα απο που μπορω να τσεκαρω για τελευταιους driver, αρκει απο το catalyst control panel ή πρεπει να τσεκαρω και καπου αλλου? Και τελικά αυτούς τους "crimson drivers" πρέπει οπωσδήποτε να τους εγκαταστήσω ή είμαι εντάξει με το catalyst control και τα update που κάνω μέσω αυτου?

Ας μου ξεκαθαρίσει κάποιος το τοπίο ρε παιδιά έστω μέσω pm γιατί έχω χάσει τη μπάλα και δεν είμαι καθόλου σχετικός αφήστε που πήρα και μία τρομάρα ότι εκαψα τη κάρτα :P

Οι ρυθμησεις που ειχα στην αρχη οταν τρελαθηκαν ολα ειχαν ως εξης:

https://community.amd.com/thread/193844"]https://community.amd.com/thread/193844

post-391493-0-02670100-1462411068_thumb.png

Επεξ/σία από giorgosmcmc

Προφανώς.

Το Vsync αυτό κάνει.

Αν έχεις παραπάνω Frames από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης έχεις Tearing.

(Tearing μπορείς να έχεις και σε άλλα σενάρια βέβαια)

https://www.youtube.com/watch?v=5Ey-KObDABI

Μα πως να τα πετάξω;

Λες να αφήσω την κάρτα χαλασμένη σε ένα ντουλάπι; :P

Αυτό λέω μην το αφήσεις έτσι. Επικοινωνήσε μαζί τους μην σου πουν στο τέλος άργησες και εσύ την χαλάσες :P

Επίσης αν η οθόνη σου είναι 60hz, και βάλεις V-Sync κλειδώνει στα 60fps? Αρέσει γιατί υπάρχει tearing?

Εξακολουθώ να επιμένω πως αρκετές 390 nitro έχουν θέματα, είτε προβληματικό bining, είτε δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Μέχρι στιγμής την πάθανε ο heatspreader, ο giorgosmcmc και ένας φίλος μου που πήγε τελικά σε nvidia μιας και του είχε βγάλει το λάδι η 390 από stuttering, μιλάμε για μηχάνημα με 4790k και smart se 630w απροβλημάτιστο. Η κάρτα δοκιμάστηκε και σε άλλο setup με smart se 730w και πλατφόρμα με fx αλλά μάταια, το πρόβλημα παρέμενε, σε κάθε game έριχνε ρολόγια, από τα 1040 στα 300 mhz. Και guess what, η κάρτα αγοράστηκε από guaranty, η 390 nitro, το ίδιο και η προβληματική 380 nitro 4gb του άλλου φίλου που είχα ξαναπεί, που την επέστρεψε και πήγε σε 960 4gb, μιας και είχε το ίδιο θέμα, stuttering. 

Εξακολουθώ να επιμένω πως αρκετές 390 nitro έχουν θέματα, είτε προβληματικό bining, είτε δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Μέχρι στιγμής την πάθανε ο heatspreader, ο giorgosmcmc και ένας φίλος μου που πήγε τελικά σε nvidia μιας και του είχε βγάλει το λάδι η 390 από stuttering, μιλάμε για μηχάνημα με 4790k και smart se 630w απροβλημάτιστο. Η κάρτα δοκιμάστηκε και σε άλλο setup με smart se 730w και πλατφόρμα με fx αλλά μάταια, το πρόβλημα παρέμενε, σε κάθε game έριχνε ρολόγια, από τα 1040 στα 300 mhz. Και guess what, η κάρτα αγοράστηκε από guaranty, η 390 nitro, το ίδιο και η προβληματική 380 nitro 4gb του άλλου φίλου που είχα ξαναπεί, που την επέστρεψε και πήγε σε 960 4gb, μιας και είχε το ίδιο θέμα, stuttering.

Ένα παιδι παραπάνω ανέφερα για κάρτες μη SELAED. Παιδιά θέλει προσοχή τι να πει κανείς. Αλλά όλα έχουν ίδιο παρανομαστη αγοράς, ίδιο κατάστημα, κανείς δεν λέει ότι φταίει αυτό, αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις όλα παίζουν

Ένα παιδι παραπάνω ανέφερε για κάρτες μη SELAED. Παιδιά θέλει προσοχή τι να πει κανείς. Αλλά όλα έχουν ίδιο παρανομαστη αγοράς, ίδιο κατάστημα, κανείς δεν λέει ότι φταίει αυτό, αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις όλα παίζουν

Η κάρτα του παιδιού που λέω η 390 ήταν sealed, με το αυτοκολλητάκι κανονικά, τώρα γιατί είχε θέμα δεν ξέρω, δοκιμάσαμε φορμάτ, drivers με ddu, format πάλι, διαφορετιά pci slots, διαφορετικό μηχάνημα, το πρόβλημα παρέμενε, άρα φταίει η κάρτα. Πήγε σε 980 και ησύχασε, την 980 την πήρε από το guaranty μιας και πλήρωσε την διαφορά στην τιμή της 390 που την πήγε rma και του έκοψαν πιστωτικό, μέχρι στιγμής που την έχει κοντά μισό χρόνο δεν έχει κανένα απολύτως θέμα. Συνέφερε στο να πάρει την 980 από εκεί, ήταν η φθηνότερη σε ελληνικό μαγαζί εκείνο το διάστημα.

Η κάρτα του παιδιού που λέω η 390 ήταν sealed, με το αυτοκολλητάκι κανονικά, τώρα γιατί είχε θέμα δεν ξέρω, δοκιμάσαμε φορμάτ, drivers με ddu, format πάλι, διαφορετιά pci slots, διαφορετικό μηχάνημα, το πρόβλημα παρέμενε, άρα φταίει η κάρτα. Πήγε σε 980 και ησύχασε, την 980 την πήρε από το guaranty μιας και πλήρωσε την διαφορά στην τιμή της 390 που την πήγε rma και του έκοψαν πιστωτικό, μέχρι στιγμής που την έχει κοντά μισό χρόνο δεν έχει κανένα απολύτως θέμα. Συνέφερε στο να πάρει την 980 από εκεί, ήταν η φθηνότερη σε ελληνικό μαγαζί εκείνο το διάστημα.

Πάντως δεν γίνεται να δίνουν χαλασμένο τσιπακι παιδιά. Ξεχαστετο αν ήταν κάτι τέτοιο θα έκλεινε η εταιρία!

Μην το λες, το ότι έτυχαν σε εμάς μερικά κομμάτια δεν σημαίνει πως έτυχε σε όλους.

Έχω το προαίσθημα του προβληματικού bining, το ίδιο είχε γίνει με αρκετούς 9590, επειδή ως γνωστόν είναι κλοκαρισμένοι από το εργοστάσιο στα τέρματα, αρκετά κομμάτια βγήκαν ελαττωματικά και κράσαραν στο άκυρο σε πολλούς χρήστες, έχω διαβάσει πολλά για τέτοιες περιπτώσεις μιας και το ψάχνω πολύ και μιλάμε για μητρικές ακριβές και όχι μάπα στις οποίες δοκιμάστηκε ο 9590, βλέπε sabertooth, crosshair v formula z, 990fx extreme 9 κλπ.

• Like 1

Heatspreader κουραγιο φιλε. Παρακολουθω το θεμα απο την αρχη γιατι κι εγω την Sapphire 390 ειχα στο ματι. Τελικα βρηκα μεταχειρισμενη (σχεδον καινουρια βασικα) την Asus gtx 780 Rog Poseidon Platinum και την πηρα χωρις δευτερη σκεψη. Παντως το προβλημα μυριζει για harware και συγκεκριμενα της καρτας.

• Like 1

Heatspreader κουραγιο φιλε. Παρακολουθω το θεμα απο την αρχη γιατι κι εγω την Sapphire 390 ειχα στο ματι. Τελικα βρηκα μεταχειρισμενη (σχεδον καινουρια βασικα) την Asus gtx 780 Rog Poseidon Platinum και την πηρα χωρις δευτερη σκεψη. Παντως το προβλημα μυριζει για harware και συγκεκριμενα της καρτας.

Αγόρασες 780 το 2015-2016? :wacko: Άμα ήταν μέχρι κανα 250ρι €, πάει κ έρχεται...

• Like 1

Μην το λες, το ότι έτυχαν σε εμάς μερικά κομμάτια δεν σημαίνει πως έτυχε σε όλους.

Έχω το προαίσθημα του προβληματικού bining, το ίδιο είχε γίνει με αρκετούς 9590, επειδή ως γνωστόν είναι κλοκαρισμένοι από το εργοστάσιο στα τέρματα, αρκετά κομμάτια βγήκαν ελαττωματικά και κράσαραν στο άκυρο σε πολλούς χρήστες, έχω διαβάσει πολλά για τέτοιες περιπτώσεις μιας και το ψάχνω πολύ και μιλάμε για μητρικές ακριβές και όχι μάπα στις οποίες δοκιμάστηκε ο 9590, βλέπε sabertooth, crosshair v formula z, 990fx extreme 9 κλπ.

Αυτό ακριβώς! Το ότι το ετυχαν 2-3 άτομα δεν σημαίνει ότι συμβαίνει γενικά! Έτυχε!

Πάντως δεν γίνεται να δίνουν χαλασμένο τσιπακι παιδιά. Ξεχαστετο αν ήταν κάτι τέτοιο θα έκλεινε η εταιρία!

Aν όντως το πρόβλημα οφείλεται σε κακό binning όμως, τότε ευθύνεται και η AMD.

Παιδιά επειδη με έχουν ανησυχήσει τα σχόλια για τη 390 που αναφέρετε θα ήθελα σας παρακαλώ ενώ έχετε δει το παραπάνω μεγάλο post μου να μου πείτε σας παρακαλω αν όντως μπορεί η κάρτα γραφικών μου να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα απο αυτα που εγραψα ώστε να την πάω πίσω από εκεί που τη πηρα και να την αλλάξω.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως πέρα από τα παραπάνω που έγραψα σε γενικές γραμμές ή κάρτα λειτουργεί άψογα τα περισότερα καινούρια games τα παίζω σε 90-100 fps σε monitor 1080p και δεν έχω παρατηρήσει καμία αστάθεια στα fps η πρόβλημα (πλην τη πρώτη φορά που έβαλα κάποια game και κολουσαν που όμως διορθοθηκε όταν έκανα όλα τα updates και σωστές ρυθμίσεις οθόνης) εκτός από το black ops 3 & το rise son of rome όπου είχα κάποιες έντονες πτώσεις όμως μόνο με ενεργοποιημένο το vsync.

Σε γενικές γραμμές εκτός από τη "περιπετεια" που πέρασα λειτουργούν όλα καλα μεχρι στιγμής απλά θα ήθελα να μου πείτε, υπάρχει περίπτωση από αυτά που ανεφερα να έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα και πώς μπορώ να τσεκαρω τη καλή λειτουργία της?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παρακαλώ επειδή δεν έχω τη δυνατότητα και.το χρόνο λόγο δουλειάς να ψάχνω που μπορώ να δημοσιευσω κάθε τι αν έχω ποσταρει σε λάθος topic ζητώ συγνωμη παρακαλώ θερμά τη διαχειρηση να μεταφέρει το post μου στη κατάλληλη ενότητα.

• Like 1

Aν όντως το πρόβλημα οφείλεται σε κακό binning όμως, τότε ευθύνεται και η AMD.

Απλά έτυχε. Εκατομμύρια το έχουν, έλεος, ούτε για αστείο κάτι τέτοιο. Απλά κάποια κομμάτια ίσως τυχαία. Όπως γίνεται πάντα και με nvdia προφανώς. Υπάρχει γενικώς ένα "manipulation" ότι η AMD είναι η κακια και η NVDIA η καλή. Η προπαγάνδα πάει σύννεφο :P

Παιδιά επειδη με έχουν ανησυχήσει τα σχόλια για τη 390 που αναφέρετε θα ήθελα σας παρακαλώ ενώ έχετε δει το παραπάνω μεγάλο post μου να μου πείτε σας παρακαλω αν όντως μπορεί η κάρτα γραφικών μου να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα απο αυτα που εγραψα ώστε να την πάω πίσω από εκεί που τη πηρα και να την αλλάξω.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως πέρα από τα παραπάνω που έγραψα σε γενικές γραμμές ή κάρτα λειτουργεί άψογα τα περισότερα καινούρια games τα παίζω σε 90-100 fps σε monitor 1080p και δεν έχω παρατηρήσει καμία αστάθεια στα fps η πρόβλημα (πλην τη πρώτη φορά που έβαλα κάποια game και κολουσαν που όμως διορθοθηκε όταν έκανα όλα τα updates και σωστές ρυθμίσεις οθόνης) εκτός από το black ops 3 & το rise son of rome όπου είχα κάποιες έντονες πτώσεις όμως μόνο με ενεργοποιημένο το vsync.

Σε γενικές γραμμές εκτός από τη "περιπετεια" που πέρασα λειτουργούν όλα καλα μεχρι στιγμής απλά θα ήθελα να μου πείτε, υπάρχει περίπτωση από αυτά που ανεφερα να έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα και πώς μπορώ να τσεκαρω τη καλή λειτουργία της?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παρακαλώ επειδή δεν έχω τη δυνατότητα και.το χρόνο λόγο δουλειάς να ψάχνω που μπορώ να δημοσιευσω κάθε τι αν έχω ποσταρει σε λάθος topic ζητώ συγνωμη παρακαλώ θερμά τη διαχειρηση να μεταφέρει το post μου στη κατάλληλη ενότητα.

Λοιπόν φίλε, είχες κάποια άλλη γραφικών μέσα πριν την 390? Αν είχες κάνε καθαρή απεγκατασταση drivers, διωξε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, και ξανά βάλε την 390+drivers και όλα τα σχετικά. Δεύτερο βήμα αν δεν λειτουργήσει αυτό κάνε ένα γενικό Format στο pc, πότε δεν ξες, και ξεκινά από την αρχή με την γραφικών. Αν πάλι και αυτό δεν κάνει τπτ, γύρνα το πίσω και μην χάνεις καιρό, δίνεις τόσα λεφτά και θα στο παίξουν και "μάγκες"?

Όλα αυτά είναι απλές ιδέες που σου έδωσα, πολλοί από εδώ θα σου δώσουν πιο εξιδικευμενες ιδέες και συμβουλές, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να παιδεύεσαι,γυρμα την πίσω. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...