Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Συμφωνω σε ολα οσα εχεις γραψει εκτος απο αυτο(καλα,δεν διαφωνω σε φαση του να αρχισουμε πολεμο,απλα κουβεντα να γινεται).Γιατι να ειναι αρνητικο το οτι η καρτα ειναι τεραστια?Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ@λους.Δεν μπορει να εχει καποιος την απαιτηση να βαλει καρτα της ταξης 390 σε κουτι των 20€.Και να την βαλει θα βρασει.Θες καλο,μεγαλο κουτι,με καλο airflow για να κρατησεις την καρτα.Παγματικα δεν μπορω να σκεφτω ουτε ενα λογο που να θεωρησω το τεραστιο μηκος την Sapphire 290/X-390/X σαν μειονεκτημα.Το Hawaii ειναι απαιτητικο,για να κρατηθει χαμηλα σε θερμοκρασιες θες αναλογη ψυκτρα,αλλιως θα εχεις τα 85αρια της MSI και τα χαζα της Asus-Gigabyte.Αλλωστε,απο 50€ και πανω,μην πω και φθηνοτερα,ολα τα κουτια την χωρανε.

Βασικα η Sapphire ειναι και 3,5 -4 εκατοστα μεγαλυτερη απο ολες της αλλες , επειδη περασε και μια msi 390χ gaming απο τα χερια

μου η διαφορα στον πυρηνα ηταν 1-2 βαθμους υπερ της sapphire η MSI λιγο που την κρατησα ειχα καλυτερες θερμοκρασιεσ στα Vram (διαφορα -10 βαθμους περιπου στο vram 1 και 6-7 sta vram 2)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έκανα Edit το αρχικό Post σχετικά με τις θερμοκρασίες που ανέβασε η κάρτα. Είχα κάνει λάθος.

Συμφωνω σε ολα οσα εχεις γραψει εκτος απο αυτο(καλα,δεν διαφωνω σε φαση του να αρχισουμε πολεμο,απλα κουβεντα να γινεται).Γιατι να ειναι αρνητικο το οτι η καρτα ειναι τεραστια?Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κ@λους.Δεν μπορει να εχει καποιος την απαιτηση να βαλει καρτα της ταξης 390 σε κουτι των 20€.Και να την βαλει θα βρασει.Θες καλο,μεγαλο κουτι,με καλο airflow για να κρατησεις την καρτα.Παγματικα δεν μπορω να σκεφτω ουτε ενα λογο που να θεωρησω το τεραστιο μηκος την Sapphire 290/X-390/X σαν μειονεκτημα.Το Hawaii ειναι απαιτητικο,για να κρατηθει χαμηλα σε θερμοκρασιες θες αναλογη ψυκτρα,αλλιως θα εχεις τα 85αρια της MSI και τα χαζα της Asus-Gigabyte.Αλλωστε,απο 50€ και πανω,μην πω και φθηνοτερα,ολα τα κουτια την χωρανε.

Ένας φίλος που έχει το CM Scout δεν μπορεί να βάλει την συγκεκριμένη κάρτα. Δεν το λες και χάλια κουτί.
Βέβαια μπορεί να πάρει άλλη υλοποίηση.

Απλά η πλάκα είναι ότι η κάρτα είναι πολύ μεγάλη και όταν περάσει η μπογιά της θα είναι ένα θηρίο με 2 8πινα μόνο για Just Display. :P
Τουλάχιστον η 970 ούτε τόσο ρεύμα καίει, ούτε είναι τόσο μεγάλη. :P

• Like 1

θέλουμε 1000€ συστήματα για να παίζουμε παιχνίδια ίδια με αυτά των κονσολών με λίγο παραπάνω λεπτομέρεια στις σκιές και στην βλάστηση.

Ωραία τα λες δεν λέω, άλλα σε αυτό το θέμα "θέλουμε 1000€ PC" είσαι λίγο λάθος δεν νομίζεις? τόσες σύγκρισης έχουν γίνει στο παρελθόν όταν είχε βγει το ps4 με αντίστοιχα $500 PC τις ίδια εποχής και τα αποτελέσματα ήταν ότι ένα τέτοιο PC ήταν ικανό να παίζει παιχνίδια με παρόμοιες επίδοσης & γραφικά οπός και το PS4.

εδώ το δικό μου PC αν το αγόραζες τώρα θα κόστιζε πιο κάτω από 1000€ και παρόλα αυτά εγώ παίζω τα σύγχρονα games σε 2560x1440 & 60fps + παραπάνω λεπτομέρεια(όχι max settings) από το ps4 που παίζει σε 1080p & 30fps και κάποιες φορές ούτε καν αυτό.

• Like 3

Κάποιες φορές ίσχυε, αλλά όταν ερχόταν το κακογραμμένο Console Port, τα πράγματα ήταν άσχημα.
Θυμήσου το Mortal Kombat X εκτός από το The Rising of the Tomb Raider.

Σαν τώρα θυμάμαι που κάποιος έλεγε ότι μια αντίστοιχη κάρτα γραφικών στο PC για να παίζεις σαν το PS4, είναι η AMD 260X... Ήρθε το Tomb Raider και έριξε ταφόπλακα.

Ωραία τα λες δεν λέω, άλλα σε αυτό το θέμα "θέλουμε 1000€ PC" είσαι λίγο λάθος δεν νομίζεις? τόσες σύγκρισης έχουν γίνει στο παρελθόν όταν είχε βγει το ps4 με αντίστοιχα $500 PC τις ίδια εποχής και τα αποτελέσματα ήταν ότι ένα τέτοιο PC ήταν ικανό να παίζει παιχνίδια με παρόμοιες επίδοσης & γραφικά οπός και το PS4.

εδώ το δικό μου PC αν το αγόραζες τώρα θα κόστιζε πιο κάτω από 1000€ και παρόλα αυτά εγώ παίζω τα σύγχρονα games σε 2560x1440 & 60fps + παραπάνω λεπτομέρεια(όχι max settings) από το ps4 που παίζει σε 1080p & 30fps και κάποιες φορές ούτε καν αυτό.

Όλα τα είχαν οι κονσόλες - το 1080p τους μάρανε...

Έτσι και αλλιώς, ο μέσος ουγκάνος, που ασχολείται με κονσόλες, κάθεται 5 μέτρα πίσω από μια 40+ οθόνη και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κλωτσάνε καλά τη μπάλα τα ανθρωπάκια, ή ο κόκκινος εξωγήινος να ρίχνει περισσότερες μπουνιές από το μάυρο διάβολο. Κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν μια αρκετά μικρότερη ανάλυση, που θα τους επέτρεπε γενικά περισσότερα πράγματα και στα σωστά fps και κάνεις δε θα καταλάβαινε τη διαφορά...

Χορτάστε με marketing τώρα...:P

• Like 2

Κάποιες φορές ίσχυε, αλλά όταν ερχόταν το κακογραμμένο Console Port, τα πράγματα ήταν άσχημα.

Θυμήσου το Mortal Kombat X εκτός από το The Rising of the Tomb Raider.

Σαν τώρα θυμάμαι που κάποιος έλεγε ότι μια αντίστοιχη κάρτα γραφικών στο PC για να παίζεις σαν το PS4, είναι η AMD 260X... Ήρθε το Tomb Raider και έριξε ταφόπλακα.

ναι ώμος οι εξαίρεσης δεν είναι ο κανόνας. όσο για το καινούργιο TR περίμενε να περάσει κάνα εξάμηνο και μετά μπορούμε να το κρίνουμε κατά ποσό κάλα τρέχει, αν και ακόμα και τώρα για να το παίξεις σε 1080p & 30fps medium settings(οπός η κονσόλα) δεν θες τίποτα παραπάνω από μια low-end GPU.

Έκανα Edit το αρχικό Post σχετικά με τις θερμοκρασίες που ανέβασε η κάρτα. Είχα κάνει λάθος.

Ένας φίλος που έχει το CM Scout δεν μπορεί να βάλει την συγκεκριμένη κάρτα. Δεν το λες και χάλια κουτί.

Βέβαια μπορεί να πάρει άλλη υλοποίηση.

Απλά η πλάκα είναι ότι η κάρτα είναι πολύ μεγάλη και όταν περάσει η μπογιά της θα είναι ένα θηρίο με 2 8πινα μόνο για Just Display. :P

Τουλάχιστον η 970 ούτε τόσο ρεύμα καίει, ούτε είναι τόσο μεγάλη. :P

Ε,ενταξει.Μπορει ενα δυο καλα κουτια του παρελθοντος,να εχουν θεμα.Παντως,αν θελει με πατεντα ο φιλος σου γινεται.Τεσπα,μεχρι να φτασει η 290 να ειναι για just display,θα περασουν πολλα χρονια ακομα.Σκεψου οτι με την 5870,καρτα του 2009,σηκωνε medium με 50 frames το Shadow of Mordor και το Far Cry 4.Επισης,οταν θα φτασει η ωρα της 290 να ειναι για just display,ιδια θα ειναι η μοιρα και της 970.Αρα απο την μια θα  εχεις μια τεραστια καρτα με 2 8πινα η οποια καιει πολυ και απο την αλλη μια κανονικη σε μεγεθος καρτα με 2 6πινα που καιει λιγοτερο,και οι δυο αχρηστες για gaming.Γιατι η δευτερη περιπτωση ειναι καλυτερα,ειλικρινα δεν καταλαβαινω.

Το πιασα οτι απλα κανεις χιουμορ,το ιδιο και εγω.Εμενα η 290 παντως εχει ενα 6πινο και ενα 8πινο. :P

• Like 4

ναι ώμος οι εξαίρεσης δεν είναι ο κανόνας. όσο για το καινούργιο TR περίμενε να περάσει κάνα εξάμηνο και μετά μπορούμε να το κρίνουμε κατά ποσό κάλα τρέχει, αν και ακόμα και τώρα για να το παίξεις σε 1080p & 30fps medium settings(οπός η κονσόλα) δεν θες τίποτα παραπάνω από μια low-end GPU.

Πρώτον, αν είναι να περιμένεις 6 μήνες για να παίξεις σωστά ένα game, τότε φέξε μου και γλίστρησα.

Και δεύτερον, αν είναι να παίζεις 1080p με medium settings, δεν υπάρχει λόγος να έχεις pc, παίρνεις μια κονσόλα και τέλος.

• Like 1

Πρώτον, αν είναι να περιμένεις 6 μήνες για να παίξεις σωστά ένα game, τότε φέξε μου και γλίστρησα.

Και δεύτερον, αν είναι να παίζεις 1080p με medium settings, δεν υπάρχει λόγος να έχεις pc, παίρνεις μια κονσόλα και τέλος.

Εγώ είμαι της άποψης πάντα να περιμένομε κάποιο καιρό μέχρι να πάρομε το game που θελουμε (6 μήνες+ μετά). Οι λόγοι είναι αρκετή, χαμηλότερη τιμή, έχουν διορθωθεί αρκετά bugs που τυχόν μπορεί να έχει το game, η κοινότητα έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερα και καλύτερα mods, καλύτερες επίδοσης από τους drivers που έχουν βελτιωθεί για το εκάστοτε παιχνίδι. Επίσης ποτέ δεν "περιμένεις" γιατί πολύ άπλα παίζεις τα προγευόμενα games που είχαν κυκλοφορήσει πριν 6 μήνες.

αν έχεις μια low-end GPU είναι αναμενόμενο ότι θα παίζεις με 1080p με medium settings δεν βλέπω που είναι το παράλογο? Ακόμα και στα low με 720p να παίζεις πάλη καλύτερο είναι το pc για μένα, γιατί το gameplay είναι αυτό που μετράει περισσότερο "60fps+90fov+k/m" > "30fps+65fov+controller".

• Like 4

Βασικα η Sapphire ειναι και 3,5 -4 εκατοστα μεγαλυτερη απο ολες της αλλες , επειδη περασε και μια msi 390χ gaming απο τα χερια

μου η διαφορα στον πυρηνα ηταν 1-2 βαθμους υπερ της sapphire η MSI λιγο που την κρατησα ειχα καλυτερες θερμοκρασιεσ στα Vram (διαφορα -10 βαθμους περιπου στο vram 1 και 6-7 sta vram 2)

Μετα απο μια ωρα Syndicate θερμοκρασια πυρηνα στους 63 βαθμους με VRM1 στους 59 και VRM2 στους 46.Δηλαδη η MSI επαιζε 49 και 40 αντιστοιχα?Δυσκολο να το πιστεψω,οχι οτι λες ψεμματα,απλα μου φαινεται δυσκολο τετοιες θερμοκρασιες στα vrm's σε MSI.

• Moderators

Μετα απο μια ωρα Syndicate θερμοκρασια πυρηνα στους 63 βαθμους με VRM1 στους 59 και VRM2 στους 46.Δηλαδη η MSI επαιζε 49 και 40 αντιστοιχα?Δυσκολο να το πιστεψω,οχι οτι λες ψεμματα,απλα μου φαινεται δυσκολο τετοιες θερμοκρασιες στα vrm's σε MSI.

Στις κάρτες που πέρασαν από τα χέρια μου η MSI είδα καλύτερη συμπεριφορά στα vrm's όταν ανέβω στο χωριό δυστυχώς όχι σύντομα θα πάρω μαζί και την κάρτα μου να ξανά τρέξω διαφορά bench /games για να ανεβάσω και screenshot, η κάρτα πήγε σε ξάδερφο οπότε κάποια στιγμή θα ανεβάσω ενα μικρο συγκριτικό
  • Like 1

• Moderators

θεωρειται καλη αγορα αυτη την περιοδο για r9 390 ή υπομονη λιγο για τις νεες καρτες που θα βγουνε σε κανα 3-4μηνο?

Εξαρτάται θες κάρτα άμεσα αγοράζεις τώρα ανάλογα το budget σου, αλλιώς περιμένεις

Βέβαια όταν βγουνε οι νέες κάρτες κάποιος θα πει περίμενε άλλους 6 μήνες γιατί θα βγούμε οι πιο καινούργιες καλύπτει λέγοντας

• Like 3

Κι εγώ ήμουν ανάμεσα στην 390 και στην 970 αλλά για να έπαιρνα την 390 φοβήθηκα ότι έπρεπε να αλλάξω τροφοδοτικό και επίσης δεν ξέρω αν χώραγε στο κουτί μου οπότε πήγα στην 970. Ίσως το μετανιώσω αργότερα αλλά τί να κάνουμε... :P

Εσύ με το psu που είχες καλά έκανες και πήγες σε 970, η 390 είναι πιο συμφέρουσα αγορά όπως και να έχει, αλλά τέσπα, καλά θα είσαι και με την 970.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...