Προς το περιεχόμενο

Sapphire Nitro R9 390 8GB

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με power limit=20% μέσα από TRIXX και χωρίς να τρέχει MSIAB, βλέπω μια πολύ καλή σταθερότητα.

Θα δούμε σε 3-4 μέρες...

Αυτά τα πράγματα δεν τα κάνω για κανέναν λόγο. Σιγά που θα δαχτυλιάσω την κάρτα για να παίζει καλά. Δηλαδή αν παίζει καλά έτσι, τι; Θα το αφήσεις;

Γιατί πιθανότατα φταίει κάτι άλλο στο σύστημά σου και απλά κατηγορείς την κάρτα, γι' αυτό το κουράζουμε! :P

Δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα έχω ψάξει και για ιούς. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι εγκατέστησα το GOG.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά τα πράγματα δεν τα κάνω για κανέναν λόγο. Σιγά που θα δαχτυλιάσω την κάρτα για να παίζει καλά. Δηλαδή αν παίζει καλά έτσι, τι; Θα το αφήσεις;

Τί πρόβλημα υπάρχει? Η 6970 δούλευε έτσι και κλοκαρισμένη 4 χρόνια και δεν έκανε κιχ.

Άλλο να έχεις κάνει Overclock και να έχεις εφαρμόσει παραπάνω τάση, είναι λογικό.

Το να έχεις μια κάρτα default και να χρειάζεται παραπάνω τάση για να παίζει καλά, δεν είναι. 

• Like 1

Άλλο να έχεις κάνει Overclock και να έχεις εφαρμόσει παραπάνω τάση, είναι λογικό.

Το να έχεις μια κάρτα default και να χρειάζεται παραπάνω τάση για να παίζει καλά, δεν είναι. 

H κάρτα έρχεται κλοκαρισμένη από τη μάνα της. Απόσο έχω διαβάσει δεν επηρρεάζεται πολύ η διάρκεια ζωής της κάρτας από το power limit.

Δεν είναι θέμα βλάβης, είναι θέμα τι είναι σωστό.
Η κάρτα είναι κλοκαρισμένη από τη μάνα της και ο κατασκευαστής έχει βάλει την τάση που χρειάζεται.

• Like 1

Η Sapphire δεν ειναι κατασκευαστης του πυρηνα,η μανα της ειναι η AMD και το κλοκαρισμα το εχει κανει η Sapphire.Αρα κλοκαρισμενη απο την μανα της δεν ειναι.Και με τις 290 υπηρχαν θεματα σταθεροτητας και με bios update που εβγαλε η Sapphire εξαφανιστηκαν ολα.Το μονο που παρατηρησα εγω,μπορει να αλλαξε πολλα βεβαια που δεν φαινονται,ειναι οτι εδωσε λιγο παραπανω ταση.Καλα δεν λεω οτι αυτο ειναι το προβλημα,κουβεντα κανουμε.

Η Sapphire δεν ειναι κατασκευαστης του πυρηνα,η μανα της ειναι η AMD και το κλοκαρισμα το εχει κανει η Sapphire.Αρα κλοκαρισμενη απο την μανα της δεν ειναι.Και με τις 290 υπηρχαν θεματα σταθεροτητας και με bios update που εβγαλε η Sapphire εξαφανιστηκαν ολα.Το μονο που παρατηρησα εγω,μπορει να αλλαξε πολλα βεβαια που δεν φαινονται,ειναι οτι εδωσε λιγο παραπανω ταση.Καλα δεν λεω οτι αυτο ειναι το προβλημα,κουβεντα κανουμε.

Σε κάποιο φορουμ διάβασα για κάποιο bios που έλυνε το θέμα,το ζητάγανε μέσω του support απευθείας από την sapphire.

Το κουμπι το μπλε το εχεις πατημενο η απατητο? Κλεισε το πσ και πατα/ξεπατα το( αλλαζει απο uefi σε legacy)

Τα έχω δοκιμάσει και τα 2, τα ίδια κάνει.

Χωρίς το Hardware Acceleration δεν έχω πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Διαβασα ολα το post.Πολυ ενδιαφερον για εμενα γιατι κοιτω για αγορα για την συγκεκριμενη καρτα.Κατι εντελως παραδοξο θα σου περιγραψω.Αυτη την στιγμη εχω την Sapphire Radeon HD 7870.Eιχα φτυσει αιμα να την στρωσω,αντιμετωπιζα σχεδον ιδια θεματα που περιγραφεις σε οτι multimidia επαιζε.Στα παιχνιδια ολα κανονικα.Εψαξα οτι μπορεις να φανταστεις.Τωρα τρεχει την 16.4.1 στο crimson.Nα μην στα πολυλογω ετρεχα κλοκαρισμενο συστημα με Asrock 970 extreme3,FX 8150 στα 4.4 και το γυρναω σε auto turbo mode 3.6-4.2.To τροφοδοτικο ειχε θεμα και κρασαρε το συστημα.Αυτο το καταλαβα οταν εκανα οveral score στο sisoftware sandra και οταν εφτανε στα graphics εκανε restart το συστημα.Ηταν ελλατωματικο.Δεν ξερω εαν εφτανε το ρευμα σε full load,προφανως οχι αλλα στα παιχνιδια δεν εκανε κιχ.Oταν εβαλα το αλλο psu ολα οκ.Δεν λεω οτι εχεις το ιδιο προβλημα,απλα σου περιγραφω τι τραβηξα μεχρι να δω ασπρη μερα.Η μητρικη μου δεχεται 140W στο CPU και η δικη σου 220W εαν εχεις το νεο bios.Δηλαδη εαν εχεις το L1.23A εισαι σε πατημα FX8370(125-140w)ενω με το L1.30B εισαι σε αναβαθμιση να δεχθει fx 9590(220w).Kοιτα το λιγο παιζει ρολο.Αυτο το αναφερω επειδη διαβασα οτι ριχνει τα ρολογια ιδια καρτα 2 παιδιων.Θεωρω την Sapphire πολυ αξιολογη εταιρια.Μεχρι να βρεις τι συμβαινει θα παιδευτεις,αυτο ειναι σιγουρο... :-D

To τροφοδοτικο ειχε θεμα και κρασαρε το συστημα.Αυτο το καταλαβα οταν εκανα οveral score στο sisoftware sandra και οταν εφτανε στα graphics εκανε restart το συστημα.Ηταν ελλατωματικο.

Όλα τα Stress test τα περνάει κανονικά το σύστημα.

Το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα. Είναι από τα πιο καινούρια Parts στο PC κιόλας και δουλεύει κάτω από ιδανικές συνθήκες (καθαρό, με UPS, σε δροσερό περιβάλλον, κλπ).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...