Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Πάντως παίζει αρκετά κομμάτια της 3xx σειράς να είναι προβληματικά, σε μηχανήματα φίλων είχαμε προβληματικές σύνολο μία 390 nitro και μία 380 4gb nitro οι οποίες επεστράφησαν στο κατάστημα και αλλάχθηκαν σε 980 windforce που ο φίλος έβαλε την επιπλέον διαφορά στο όσο έκανε η 390 και ο άλλος πήγε σε 960 4gb. Μήπως δηλαδή παίζει προβληματικό bining στον πυρήνα της gpu σε αρκετά κομμάτια ; Δεν θέλω να βω off, αλλά μου θυμίζει την φάση με μερικούς fx 9590 που σε ακριβές και καλές μητρικές του στυλ 990fx sabertooth / 990fx extreme 9 / crosshair v formula z έκαναν θέμα με κρασαρίσματα σε απλή χρήση, επειδή το τσιπ δεν ήταν σωστά μπιναρισμένο. Έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις για 9590, τώρα σκέφτομαι μην τυχόν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τις 3xx κάρτες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Άν κάποιος που έχει πρόβλημα, μπορεί να κάνει δοκιμαστικά νέο installation των win με προ-crimson drivers για να δούμε άν όντως μπορεί να εστιαστεί εκει. Προτιμώ να μείνω με το πρόβλημα. Πάντως παίζει αρκετά κομμάτια της 3xx σειράς να είναι προβληματικά, σε μηχανήματα φίλων είχαμε προβληματικές σύνολο μία 390 nitro και μία 380 4gb nitro οι οποίες επεστράφησαν στο κατάστημα και αλλάχθηκαν σε 980 windforce που ο φίλος έβαλε την επιπλέον διαφορά στο όσο έκανε η 390 και ο άλλος πήγε σε 960 4gb. Μήπως δηλαδή παίζει προβληματικό bining στον πυρήνα της gpu σε αρκετά κομμάτια ; Δεν θέλω να βω off, αλλά μου θυμίζει την φάση με μερικούς fx 9590 που σε ακριβές και καλές μητρικές του στυλ 990fx sabertooth / 990fx extreme 9 / crosshair v formula z έκαναν θέμα με κρασαρίσματα σε απλή χρήση, επειδή το τσιπ δεν ήταν σωστά μπιναρισμένο. Έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις για 9590, τώρα σκέφτομαι μην τυχόν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με τις 3xx κάρτες. Αν είναι αυτό τότε την βάψαμε... Και το πρόβλημα είναι τέτοιας φύσης που πρέπει να την καταστρέψεις την κάρτα, διαφορετικά δεν θα σου τη δέχονται στην εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν λέω πως είναι 100% σίγουρο, μια υποψία έχω βασικά, μιας και είχα προσωπική εμπειρία με προβληματικές nitro, η μία 390 και η άλλη 380. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δεν αποκλείω ότι μπορεί να είναι Hardware πρόβλημα. Πιο πιθανό όμως είναι να φταίνε οι Drivers επειδή: 1) Το πρόβλημα ξεκίνησε από τους Crimson. 2) Η AMD δεν σου δίνει σιγουριά με τους Drivers επειδή: α) Οι Drivers που βγάζει για τις κάρτες γραφικών λένε Beta, Hotfix, κλπ. Δεν ενημερώνονται όσο επίσημα συμβαίνει με τους nvidia που αμέσως όταν βγει κάποιος Driver το πρόγραμμα τους κατεβάζει και τους ενημερώνει. β) Η AMD πρόσφατα πρόσθεσε επιλογή Upgrade στους Drivers. γ) Όταν βλέπεις ότι ούτε οι Crimson Chipset Drivers δεν μπαίνουν μέσω του Installer πάλι σου δημιουργεί καχυποψία. 3) Το πρόβλημα που αναφέρω το αναπαράγουν και άλλοι χρήστες στο παρόν Topic. Δεν μπορούμε να βγάλουμε στατιστικά στοιχεία από ένα Topic στο Insomnia. Καλα για το τελευταιο που γραφεις +1000.Τωρα για τα υπολοιπα τι να πω.Ο καθενας εχει τις προτιμησεις του.Μια χαρα προβληματα εχουν και οι οδηγοι της nvidia,ουτε περισσοτερα ουτε λιγοτερα απο της AMD.Μιλαω παντα για απλη χρηση και gaming.Ειναι γεγονος οτι οι crimson chipset δεν μπαινουν οπως παλια,εγκατασταση δλδ.Πρεπει να πας διαχειριση συσκευων και να κανεις ενημερωση.Κουλο αλλα αφου δουλευει εμενα μου κανει.Σιγουρα ξενιζει αλλα τιποτα παραπανω.Το οτι το προβλημα το αναφερουν και 3-4 ακομα χρηστες,το κανει πραγματικο.Δεν ειπα ποτε οτι δεν υπαρχει προβλημα,οτι το φανταζεσται δλδ.Απο την αλλη δεν αποδεικνυει κατι,οτι οφειλεται 100% σε drivers.Τεσπα,εσυ ξερεις καλυτερα απο τον καθενα το συστημα σου,αν εισαι σιγουρος οτι απο software(περα απο amd drivers)-hardware(εκτος της καρτας) εισαι οκ,στειλε την καρτα για ελεγχο.Τουλαχιστον να την δοκιμαζες σε καποιο αλλο pc να δεις αν συμπεριφερεται ακριβως το ιδιο.Δοκιμασες να βγαλεις τελειως τους οδηγους και να την τρεξεις με τον generic των windows?Συγνωμη αν το εχεις γραψει και δεν το ειδα. Του φιλου η 380 που εχει μικροθεματακια ειναι η nitro. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Του φιλου η 380 που εχει μικροθεματακια ειναι η nitro. Πέραν της προβληματικής 390 του ενός φίλου που πήγε σε 980, ο άλλος είχε 380 4gb nitro και είχε θέματα συνέχεια, με smart se 730w και όχι καμιά κινεζιά, ένα τροφοδοτικό υπέρ υπέρ αρκετό. Τι drivers, τι φορμάτ, τι λύσιμο στο pc μήπως δεν είχε μπει καλά η κάρτα, έλεγχος στα πάντα, τίποτα, έριχνε fps στα games, stuttering κλπ. Αλλάχθηκε με 960 4gb και όλα τέλεια, ούτε ένα πρόβλημα έως τώρα. Εγώ ωστόσο συνεχίζω να προτείνω 380 4gb αντί για 960 και r9 390 αντί για 970, μιας και αξίζουν περισσότερο και επιπλέον δεν σημαίνει πως επειδή έτυχαν μερικά περιστατικά θα συμβεί σε όλους. Και με nvidia κάρτες συμβαίνουν τέτοια αλλά και με nvidia drivers, δεν είναι μόνο οι amd κάρτες που έχουν θέματα. Και εγώ πάντως όταν πήγα προς radeon μεριά πολύ παλαιότερα θέματα δεν είχα, σε παλιά μηχανήματα με hd 2600 pro 512mb και 9600 xt 256mb θέματα δεν είχα ποτέ με drivers, όλα τέλεια κυλούσαν. Επίσης τώρα με τον apu κανένα πρόβλημα με τους drivers, όποιους και να περάσω. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CrimsonSky_gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Τωρα σκεφτηκα οτι στο ελαδισταν ειδικα παιζει οι καρτες να ειχαν εξαρχης προβλημα και να ειναι επιστροφες που πασαρονται για καινουργιες. Ειδικα σε καρτα γραφικων αν δεν εχει το factory seal πανω μην την δεχεστε καν. Το λεω γιατι μου εχει τυχει(οταν το επισημανα μου εδωσαν αλλη) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Το θυμάμαι σαν τώρα όταν πήγα στο eshop να παραλάβω τις μνήμες τις υπογραφής, πληρώνω τις παίρνω, λέω επί τόπου τις ανοίγω να τις κοιτάξω να δω αν είναι οκ, ήταν όντως οκ και λέω σε περίπτωση που έχω θέμα ασυμβατότητας ή έχουν βλάβη η οποία δεν φαίνεται αν δεν τις δοκιμάσεις θα σας τις επιστρέψω. Μου λένε εντός 14 ημερών με την απόδειξη, λέω οκ και το κορυφαίο που ακούω, αν δεν σου κάνουν τελικά αλλά δουλεύουν κανονικά φέρε τις πίσω και κατόπιν ελέγχου από εμάς αν είναι οκ θα τις βάλω πίσω να ξαναπουληθούν. Και λέω από μέσα μου τώρα αν δεν τις ελέγξουν καν ήθελα να ήξερα και τις βάλουν πάλι για πώληση επειδή φαίνονται οκ για παράδειγμα... . Με λίγα λόγια πόσα τέτοια προϊόντα θα έχουν περάσει από τα χέρια μας και δεν το ξέρουμε . Και αυτό σίγουρα δεν θα συμβαίνει μόνο εδώ Ελλαδιστάν, είμαι σίγουρος πως θα συμβαίνει και σε καταστήματα του εξωτερικού. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Πέραν της προβληματικής 390 του ενός φίλου που πήγε σε 980, ο άλλος είχε 380 4gb nitro και είχε θέματα συνέχεια, με smart se 730w και όχι καμιά κινεζιά, ένα τροφοδοτικό υπέρ υπέρ αρκετό. Τι drivers, τι φορμάτ, τι λύσιμο στο pc μήπως δεν είχε μπει καλά η κάρτα, έλεγχος στα πάντα, τίποτα, έριχνε fps στα games, stuttering κλπ. Αλλάχθηκε με 960 4gb και όλα τέλεια, ούτε ένα πρόβλημα έως τώρα. Εγώ ωστόσο συνεχίζω να προτείνω 380 4gb αντί για 960 και r9 390 αντί για 970, μιας και αξίζουν περισσότερο και επιπλέον δεν σημαίνει πως επειδή έτυχαν μερικά περιστατικά θα συμβεί σε όλους. Και με nvidia κάρτες συμβαίνουν τέτοια αλλά και με nvidia drivers, δεν είναι μόνο οι amd κάρτες που έχουν θέματα. Και εγώ πάντως όταν πήγα προς radeon μεριά πολύ παλαιότερα θέματα δεν είχα, σε παλιά μηχανήματα με hd 2600 pro 512mb και 9600 xt 256mb θέματα δεν είχα ποτέ με drivers, όλα τέλεια κυλούσαν. Επίσης τώρα με τον apu κανένα πρόβλημα με τους drivers, όποιους και να περάσω. Το θέμα είναι ότι για τις συγκεκριμένες δεν είναι ένα δύο περιστατικά. Χωρίς να θέλω να πω πως οι κάρτες δεν είναι αποδοτικές απλά οι drivers είναι ελεεινοί και έχοντας πληρώσει αυτά τα χρήματα θα ήθελες να μην είχες τέτοια προβλήματα. Χωρίς να θέλω να πω πως η Nvidia δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μη παρεξηγηθώ ότι πάω να συγκρίνω τις 2 εταιρείες. Κάτι πρέπει να κάνουν όμως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lanc3lot Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μα δεν είναι γενικό το πρόβλημα, εδώ είναι το θέμα. Αν ήταν γενικό, σε όλα τα ξένα φόρα που παρακολουθώ τι γράφουν για την κάρτα αλλά και εδώ μέσα όλοι θα λέγαμε έχουμε πρόβλημα. Πολύ μικρό ποσοστό αναφέρει πως έχει πρόβλημα και άρα για να μην συμβαίνει σε όλους...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ HARDWARE ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα. Παίζουν όλα πολύ καλά, κολλήματα σε video ή κάτι άλλο που έχουν γράψει οι παραπάνω δεν είχα από όταν αγόρασα την κάρτα από την Άμαζον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Μα δεν είναι γενικό το πρόβλημα, εδώ είναι το θέμα. Αν ήταν γενικό, σε όλα τα ξένα φόρα που παρακολουθώ τι γράφουν για την κάρτα αλλά και εδώ μέσα όλοι θα λέγαμε έχουμε πρόβλημα. Πολύ μικρό ποσοστό αναφέρει πως έχει πρόβλημα και άρα για να μην συμβαίνει σε όλους...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΡΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ HARDWARE ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα. Παίζουν όλα πολύ καλά, κολλήματα σε video ή κάτι άλλο που έχουν γράψει οι παραπάνω δεν είχα από όταν αγόρασα την κάρτα από την Άμαζον Καλά για εμένα το πρόβλημα είναι θέμα drivers και μόνο. Μια χαρά HW έχει το παλικάρι για να παίξει η κάρτα άλλωστε το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης αν ήταν HW θα το έκανε από την αρχή. Τι άλλο θέλεις για να δεις ότι είναι drivers όταν παρουσιάζουν αυτά τα θέματα με τους ανεμιστήρες και αυτά που προαναφέρθηκαν. Δε λέω τίποτα άλλο εγώ απλά να το φτιάξουν δε μπορεί να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις... Δε πιστεύω ότι είναι ελαττωματικές οι κάρτες πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα driver. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lanc3lot Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Καλά για εμένα το πρόβλημα είναι θέμα drivers και μόνο. Μια χαρά HW έχει το παλικάρι για να παίξει η κάρτα άλλωστε το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης αν ήταν HW θα το έκανε από την αρχή. Τι άλλο θέλεις για να δεις ότι είναι drivers όταν παρουσιάζουν αυτά τα θέματα με τους ανεμιστήρες και αυτά που προαναφέρθηκαν. Δε λέω τίποτα άλλο εγώ απλά να το φτιάξουν δε μπορεί να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις... Δε πιστεύω ότι είναι ελαττωματικές οι κάρτες πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα driver. Με αυτή την λογική, σε εμένα πως και δεν έχει πρόβλημα; Και γενικότερα, μιλάμε για κάρτα που θα έχουν εκατομμύρια άνθρωποι, όλοι έχουν πρόβλημα; Δεν στέκει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 TS να ρωτήσω κάτι; Όταν σου κάνει αυτά τα κολλήματα στο event viewer βγάζει μήπως error 141? Με αυτή την λογική, σε εμένα πως και δεν έχει πρόβλημα; Και γενικότερα, μιλάμε για κάρτα που θα έχουν εκατομμύρια άνθρωποι, όλοι έχουν πρόβλημα; Δεν στέκει Παρεμπιπτόντως με λίγο ψάξιμο στο internet με αυτούς τους drivers έχουν και άλλοι θέματα γραμμένα τη τελευταία εβδομάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lanc3lot Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Έχει ένα ποσοστό. Καταλαβαίνεις πως για να μην έχουν όλοι, δεν είναι γενικό πρόβλημα, είναι ειδικό το οποίο προκύπτει από την ασυμβατότητα άλλων πραγμάτων. Ναι να το φτιάξουν αλλά για να μην το έχουμε όλοι, δεν είναι γενικό. Αυτό λέω, κατά τα άλλα να βρουν την λύση ως εταιρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Έχει ένα ποσοστό. Καταλαβαίνεις πως για να μην έχουν όλοι, δεν είναι γενικό πρόβλημα, είναι ειδικό το οποίο προκύπτει από την ασυμβατότητα άλλων πραγμάτων. Ναι να το φτιάξουν αλλά για να μην το έχουμε όλοι, δεν είναι γενικό. Αυτό λέω, κατά τα άλλα να βρουν την λύση ως εταιρία Δε λέμε κάτι διαφορετικό τα ίδια πράγματα λέμε. Για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε όμως γιατί συμβαίνει στο TS και όχι σε σένα θα έπρεπε να είναι ίδια μηχανήματα και ίδια ακριβώς λειτουργικά. Τότε θα είχαμε ακριβής εικόνα του αν το θέμα είναι HW ή όχι. Σε γενικές γραμμές είναι κρίμα όμως να έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει οι απαιτήσεις γραφικών γενικότερα, ο κόσμος να παίρνει τόσο δυνατές κάρτες και να τους κρεμάει η εκάστοτε εταιρεία... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2016 Εγώ πάντως διαπίστωσα πως δεν ήταν θέμα drivers αυτό που αντιμετώπισαν οι φίλοι με τις δύο nitro, ήταν 100% ελαττωματικές κάρτες, η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη, ψάχνοντας και ξαναψάχνοντας άκρη δεν έβγαινε απλά, drivers crimson και non crimson για τις κάρτες, φορμάτ, λύσιμο και επανασυναρμολόγηση των υπολογιστών, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Με το ίδιο ακριβώς hardware που είχαν και πριν, με τροφοδοτικά smart se 630w και 730w αντίστοιχα, σε nvidia που είναι τώρα δεν έχουν θέμα, κανένα όμως. Δύο είναι τα τινά, τόσο ελαττωματικοί drivers όσο και ελαττωματικά κομμάτια, το ένα σώνεται κάπως με διάφορα releases (το ξεφτίλισε η amd, τόσοι crimson ο ένας πιο μάπα από τον άλλο), το δεύτερο πάλι θέλει rma και άντε να βγάλεις άκρη με ελληνικά μαγαζιά. Lanc3lot όπως και μερικοί άλλοι εσείς δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα και λογικό είναι μιας και οι ελαττωματικές 3xx δεν είναι κάτι το γενικό, ωστόσο ξαναλέω δεν έφταιγε κάτι από το hardware, το λέω για να το ξεκαθαρίσω μιας και ψάξαμε τα πάντα, τα παιδιά έπεσαν σε ελαττωματικές κάρτες δυστυχώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα