Προς το περιεχόμενο

Συσκευές iPhone “απενεργοποιούνται” μόλις η Apple ανιχνεύσει επισκευές από τρίτους

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια σε όποια είδηση έχει να κάνει με την Apple. Haters gonna Hate. Καινούρια καραμέλα τελευταία, ότι σκάμε 700άρια και 800άρια, λες και οι άλλες ναυαρχίδες δεν έχουν τα ίδια χρήματα...

Πρώτα απ'όλα το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με την επικοινωνία Touch ID και Logic Board. Είτε επειδή έχει αλλαχτεί ο αισθητήρας είτε γιατί έχει ζημιά το Ribbon πίσω απο την οθόνη. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι με μια συγκεκριμένη βίδα (μακρύτερη) που χρειάζεται να βγει για την αλλαγή της οθόνης και η οποία αν μπει σε λάθος σημείο πληγώνει την Logic Board με αποτέλεσμα και πάλι το Error 53. Τα δυο μεγαλύτερα για εμένα λάθη είναι το ότι, πρώτον δεν υπάρχουν ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά και δεύτερον το ότι η Apple στην Ελλάδα δεν έχει επίσημη παρουσία. Η αλλαγή οθόνης σε Apple Store στοιχίζει 109$ και συνεχίζει να ισχύει η εγγύηση. Επίσης είναι εφικτή και η αλλαγή Touch ID μιας και έχουν τα εργαλεία για να "ξαναπαντρέψουν" αισθητήρα και Logic Board. Στην Ελλάδα για οθόνη δυστυχώς έχει βγει ταρίφα, την συσκευή σου + 300€, 400€, κλπ ανάλογα το μοντέλο και την χωρητικότητα. Για αλλαγή Touch ID ούτε συζήτηση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε "άνθηση" σε μαγαζάκια της γειτονιάς με "ΟΕΜ" ανταλλακτικά...

Αν το παραπάνω έχει γίνει αποκλειστικά για να προστατεύσει το "Secure Enclave" καλά κάνει. Μια μήνυση του τύπου, χρεώθηκα 100.000$ σε αγορές λόγω παραβίασης Apple Pay, καρτών, κλπ θα της στοίχιζε περισσότερο. Το πως θα εξελιχθεί το πράγμα θα δείξει τους επόμενους μήνες, διότι υπάρχουν και μεμονωμένες αναφορές απο κατόχους οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμμία επισκευή στην συσκευή τους και λαμβάνουν πάλι το Error 53. Πιθανώς να δούμε και καμμιά μαζική μήνυση απο αυτούς, αν αποδειχτούν να είναι μεγάλη μερίδα κατόχων...

Με λιγα λογια μου λες (οπως εχω ξανακουσει και τελικα διαπιστωσει και ο ιδιος) οτι η Apple νομιζει οτι οι καταναλωτες της ειναι τεχνολογικα αναλφαβητοι βλακες και τους προστατευει με το ζορι. Πιθανο σεναριο, μιας και το ιδιο κανει και με το store της. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mα ηδη τα απαγορευει αυτα αγορι μου, δεν ξερω αν παρακολουθεις τα νεα. Τι σημαινει οτι ανηκει η συσκευη στην εταιρια και οχι σε σενα? Πολυ απλα, σημαινει οτι επιλεγει ΑΥΤΗ τι εφαρμογες μπορεις να βαζεις εσυ στο κινητο σου, επιλεγει αυτη ποιες ιστοσελιδες μπορεις να παρακολουθεις (βλεπε flash), επιλεγει αυτη ποτε πως και που θα μεταφερεις τα δεδομενα σου (itunes) , επιλεγει αυτη σε ποιον θα πας για service και ουτω καθεξης. 

Λεμε μονο για την Αpple τοσο ευκολα τετοιους χαρακτηρισμου γιατι μονο η apple κανει τετοιες **παριες. Αμα δω αντιστοιχο thread με αλλη εταιρια να κανει τετοιες αηδιες (και τους οπαδους να λενε και μπραβο!!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ ομως) τοτε θα την κραξω το ιδιο. 

Το οτι πας να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα μιλαει απο μονο του. Και ναι, το να βρεις αλλους τροπους παρακαμψης δειχνει ποσο δικια σου ειναι η συσκευη...παω και γω να βρω αλλο τροπο παρακαμψης της πορτας μου γιατι η SIAMOS εβγαλε update και δεν μου επιτρεπει να μπαινω πλεον με το κλειδι.

το οτι η εταιρια σου λεει που να πας για σερβις δεν της δινει το δικαιωμα να σου παγωνει τη συσκευη εαν δεν πας εκει που σου λεει ομως.

αν αυτο γινοταν σε ενα audi ας πουμε,οτι πηγαμε  και αλλαξαμε αναρτησεις στον ξαδερφο μου το μηχανικο  αντι για την επισημη,και αυτοματως κλειδωσε ο εγκεφαλος και δεν ξεκλειδωνει ουτε για να παρω το διπλωμα μου απο μεσα.

σου φαινεται πιο παραλογο αυτο μιας και δεν ειναι προιον της apple?

• Like 2

το οτι η εταιρια σου λεει που να πας για σερβις δεν της δινει το δικαιωμα να σου παγωνει τη συσκευη εαν δεν πας εκει που σου λεει ομως.

αν αυτο γινοταν σε ενα audi ας πουμε,οτι πηγαμε  και αλλαξαμε αναρτησεις στον ξαδερφο μου το μηχανικο  αντι για την επισημη,και αυτοματως κλειδωσε ο εγκεφαλος και δεν ξεκλειδωνει ουτε για να παρω το διπλωμα μου απο μεσα.

σου φαινεται πιο παραλογο αυτο μιας και δεν ειναι προιον της apple?

Γιατι κανεις quote εμενα, εγω συμφωνω μαζι σου.

Γιατι κανεις quote εμενα, εγω συμφωνω μαζι σου.

μη χαλας τη φαση ρε μαν,ειπαμε,ιντριγκα,χαος,πανικος!

απλα εκανα ενα quote εκει,για να μη γραφω στο κενο!

• Like 2

μη χαλας τη φαση ρε μαν,ειπαμε,ιντριγκα,χαος,πανικος!

απλα εκανα ενα quote εκει,για να μη γραφω στο κενο!

A sorry, κανε δουλεια σου. Μαζευομαστε Ψυρι για ντου?

• Like 2

Με λιγα λογια μου λες (οπως εχω ξανακουσει και τελικα διαπιστωσει και ο ιδιος) οτι η Apple νομιζει οτι οι καταναλωτες της ειναι τεχνολογικα αναλφαβητοι βλακες και τους προστατευει με το ζορι. Πιθανο σεναριο, μιας και το ιδιο κανει και με το store της. 

Με αυτό που βλέπω εγώ απο πολλούς κατόχους iPhone είτε στην Ελλάδα είτε έξω (απο διάφορα forums) το μεγαλύτερο ποσοστό, ναι είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι και fashion victims. Σίγουρα δεν το κάνει για να προστατεύσει κανέναν, παρά μόνο τον πωπό της. Απλά όπως έγραψα πιο πάνω, μια αλλαγή οθόνης σε Apple Store στοιχίζει 109$, περίπου όσο παίρνουν τα μαγαζάκια της γειτονιάς (80€ - 100€), χωρίς όμως το ρίσκο. Στην Ελλάδα που δεν έχουμε Apple Store δυστυχώς έχουμε ταρίφα αν πάμε σε εξουσιοδοτημένο service...

@deceit: Το ξέρω ότι το σενάριό μου είναι εντελώς ακραίο αλλά ποτέ δεν ξές... :)

P.S. And by the way, κάτοχος iPhone 5s και Mi4 με το καθένα λειτουργικό να έχει τα συν και τα πλην του...

Κάτσε ρε συ γιατί νομίζω το έχουμε ξεχειλώσει το θέμα! Καταρχάς δεν γνωρίζουμε ακόμη 100% πότε κλειδώνει μια συσκευή απο μη εξουσιοδοτημένο service/ανταλλακτικά. Επιπλέον, αν δώσεις 1000 ευρώ για ένα τηλέφωνο, ποιο είναι το πιο λογικό σενάριο αν σου πάθει κάτι? Nα το πας στον μπαρμπα Μήτσο αντί για το επίσημο service???

Υπάρχει περίπτωση να πας το iphone σου με σπασμένη οθόνη στο επίσημο service και να το πάρεις πίσω με τα αρχεία σου; Νομίζω πως όχι, άλλη συσκευή θα πάρεις. Άρα πως σε προστατεύει;

(Σοβαρά ρωτάω, δεν το έχω καταλάβει. Εκτός κι αν αυτό συμβαίνει μόνο εδώ που δεν έχουμε apple store, αλλά και πάλι είναι θέμα.) 

Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια σε όποια είδηση έχει να κάνει με την Apple. Haters gonna Hate. Καινούρια καραμέλα τελευταία, ότι σκάμε 700άρια και 800άρια, λες και οι άλλες ναυαρχίδες δεν έχουν τα ίδια χρήματα...

Πρώτα απ'όλα το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με την επικοινωνία Touch ID και Logic Board. Είτε επειδή έχει αλλαχτεί ο αισθητήρας είτε γιατί έχει ζημιά το Ribbon πίσω απο την οθόνη. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι με μια συγκεκριμένη βίδα (μακρύτερη) που χρειάζεται να βγει για την αλλαγή της οθόνης και η οποία αν μπει σε λάθος σημείο πληγώνει την Logic Board με αποτέλεσμα και πάλι το Error 53. Τα δυο μεγαλύτερα για εμένα λάθη είναι το ότι, πρώτον δεν υπάρχουν ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά και δεύτερον το ότι η Apple στην Ελλάδα δεν έχει επίσημη παρουσία. Η αλλαγή οθόνης σε Apple Store στοιχίζει 109$ και συνεχίζει να ισχύει η εγγύηση. Επίσης είναι εφικτή και η αλλαγή Touch ID μιας και έχουν τα εργαλεία για να "ξαναπαντρέψουν" αισθητήρα και Logic Board. Στην Ελλάδα για οθόνη δυστυχώς έχει βγει ταρίφα, την συσκευή σου + 300€, 400€, κλπ ανάλογα το μοντέλο και την χωρητικότητα. Για αλλαγή Touch ID ούτε συζήτηση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε "άνθηση" σε μαγαζάκια της γειτονιάς με "ΟΕΜ" ανταλλακτικά...

Αν το παραπάνω έχει γίνει αποκλειστικά για να προστατεύσει το "Secure Enclave" καλά κάνει. Μια μήνυση του τύπου, χρεώθηκα 100.000$ σε αγορές λόγω παραβίασης Apple Pay, καρτών, κλπ θα της στοίχιζε περισσότερο. Το πως θα εξελιχθεί το πράγμα θα δείξει τους επόμενους μήνες, διότι υπάρχουν και μεμονωμένες αναφορές απο κατόχους οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμμία επισκευή στην συσκευή τους και λαμβάνουν πάλι το Error 53. Πιθανώς να δούμε και καμμιά μαζική μήνυση απο αυτούς, αν αποδειχτούν να είναι μεγάλη μερίδα κατόχων...

Στα καινούργια μοντέλα μόνο τόσο παίρνουν για αλλαγή οθόνης;

Υπάρχει περίπτωση να πας το iphone σου με σπασμένη οθόνη στο επίσημο service και να το πάρεις πίσω με τα αρχεία σου; Νομίζω πως όχι, άλλη συσκευή θα πάρεις. Άρα πως σε προστατεύει;

(Σοβαρά ρωτάω, δεν το έχω καταλάβει. Εκτός κι αν αυτό συμβαίνει μόνο εδώ που δεν έχουμε apple store, αλλά και πάλι είναι θέμα.) 

Στα καινούργια μοντέλα μόνο τόσο παίρνουν για αλλαγή οθόνης;

εξω ισως.εδω ουτε καν.

Για επίσημο Apple Store μιλάω και εννοείται για εξωτερικό (κάνουν πλέον επισκευές - Αλλαγή οθόνης / μπαταρίας / Touch ID / Home Button, κλπ). Αν χρειάζεται σασσί, συσκευή + διαφορά για ανακατασκευασμένο. Ελλάδα μόνο ταρίφα, την συσκευή + 300€ για ανακατασκευασμένο.

Επίσημος τιμοκατάλογος...

https://www.apple.com/support/iphone/repair/screen-damage/

• Like 1

Για επίσημο Apple Store μιλάω και εννοείται για εξωτερικό (κάνουν πλέον επισκευές - Αλλαγή οθόνης / μπαταρίας / Touch ID / Home Button, κλπ). Αν χρειάζεται σασσί, συσκευή + διαφορά για ανακατασκευασμένο. Ελλάδα μόνο ταρίφα, την συσκευή + 300€ για ανακατασκευασμένο.

Επίσημος τιμοκατάλογος...

https://www.apple.com/support/iphone/repair/screen-damage/

Καλό αυτό, πρέπει να το κάνουν κι εδώ ή να μπορείς να το στείλεις.

Καλό αυτό, πρέπει να το κάνουν κι εδώ ή να μπορείς να το στείλεις.

Ελλάδα όχι. Έχουν φιξ ταρίφα και δεν κάνουν αλλαγές. Δίνεις την συσκευή σου + διαφορά και παίρνεις άλλη. Αυτό είναι το μεγάλο ΦΑΟΥΛ της Apple για μένα. Αλλά σιγά μην την νοιάζει η αγορά του Ελλαδιστάν...

• Like 1

Ελλάδα όχι. Έχουν φιξ ταρίφα και δεν κάνουν αλλαγές. Δίνεις την συσκευή σου + διαφορά και παίρνεις άλλη. Αυτό είναι το μεγάλο ΦΑΟΥΛ της Apple για μένα. Αλλά σιγά μην την νοιάζει η αγορά του Ελλαδιστάν...

Από τη στιγμή που πουλάει κάτι επίσημα έπρεπε να προσφέρει και τις ίδιες υπηρεσίες πιστεύω.

Από τη στιγμή που πουλάει κάτι επίσημα έπρεπε να προσφέρει και τις ίδιες υπηρεσίες πιστεύω.

Άλλη μεγάλη κουβέντα. Ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια ανέλαβαν τα service των iPhone και οι Infoquest, Document, κλπ. διότι πριν είχαμε μόνο Arvato / Γερμανό όπου η καραμέλα της υγρασίας πηγαίνει σύννεφο...

• Like 1

Άλλη μεγάλη κουβέντα. Ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια ανέλαβαν τα service των iPhone και οι Infoquest, Document, κλπ. διότι πριν είχαμε μόνο Arvato / Γερμανό όπου η καραμέλα της υγρασίας πηγαίνει σύννεφο...

Αρα infoquest και document λογικά θα είναι επίσημες εδώ Ελλάδα, με ανταλλακτικά γνήσια από την ίδια μαμά apple.

Oλοι τα άλλα μαγαζακια android της εργατικης ταξης και κανενα πισι με πεντιουμ 4 θα φτιαχνουν και ολοι θα ζησουμε αγαπημενοι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...