Προς το περιεχόμενο

Συσκευές iPhone “απενεργοποιούνται” μόλις η Apple ανιχνεύσει επισκευές από τρίτους

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άπλα σου λέω πως δεν γίνεται. Αν θες με πιστεύεις. Αν όχι, ψάχνεις μόνος σου και τρως πακέτο αργότερα γιατί θα δεις ότι έχω δίκιο. Άντε γεια :)

Όπως πάντα θα φάω πακέτο....άντε και του χρόνου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 364
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν και δεν το κάνω συνήθως, θα σου απαντήσω με ένα δικό σου μήνυμα σε άλλο topic, προσαρμόζοντάς το απλά στα μέτρα μου (με bold οι αλλαγές μου):

"Δεν με απασχόλει να δεις πραγματα ΕΣΥ που δεν έχεις ios, με απασχολει να βλέπω ΕΓΩ, που έχω.

Και μόνο το ότι τα wp boys κάνουν σαν τρελα σε θεμα που δεν τα αφορα, ειναι ενας ωραίος λογος για να με κάνει να ξαναπάρω κινητό με ios:)"

Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω τώρα? :P

Εγω δεν ασχολήθηκα με την ουσία του άρθρου όμως.

Αυτη είναι η διαφορα ;)

Βλεπω 2 ατομα εδω να κανουν σαν μανιακοι να υπερασπιστουν την καθε παπατζα που κατεβαζουν οι ανεγκεφαλοι εκει στο Cupertino. 30 post εχει μετρησει το κοντερ του αλλου. Εν πασει περιπτωση, λογικη η κινηση, αλλα θα επρεπε να συνοδευεται και με ενα χαρτι υπογεγραμενο απο τον αγοραστη / ενοικιαστη οτι η συσκευη ανηκει στην Apple. 

Όπως πάντα θα φάω πακέτο....άντε και του χρόνου.

μα φαντάζεσαι διαφορα, με κάμερες και φβ και ματια που δεν γίνονται. Πατα στη γη μπρο

• Super Moderators

πληρώνετε ρε 800άρια για το κινητό,30άρια για ακουστικά,50άρια για φορτηστές της apple και τώρα θα πρέπει να πάτε στο δικό της service! 

αλλιώς σας κλειδώνει το κινητό,οι καταναλωτές φταίνε για αυτά τα παιχνίδια γιατί αν το Iphone δεν το έπαιρνε κανένας σε τιμή πάνω απο 400 ευρώ δεν θα έκανε απλά πάνω απο 400 ευρώ,ότι αέρα τους δώσατε αυτόν εκμεταλλεύονται οπότε ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

(το μήνυμα δεν περιέχει ύβρις και ανάρμοστη συμπεριφορά οπότε μην το σβήσετε). 

Κάτσε ρε συ γιατί νομίζω το έχουμε ξεχειλώσει το θέμα! Καταρχάς δεν γνωρίζουμε ακόμη 100% πότε κλειδώνει μια συσκευή απο μη εξουσιοδοτημένο service/ανταλλακτικά. Επιπλέον, αν δώσεις 1000 ευρώ για ένα τηλέφωνο, ποιο είναι το πιο λογικό σενάριο αν σου πάθει κάτι? Nα το πας στον μπαρμπα Μήτσο αντί για το επίσημο service???

Είναι πολύ ακραίο να διατηρεί η Apple τέτοια στάση.  Από την στιγμή που μπορείς είτε να εισέρχεσαι στο τηλέφωνο με το δακτυλικό αποτύπωμα είτε με τον τετραψήφιο κωδικό σου, δεν υπάρχει λόγος να αχρηστεύει έτσι την συσκευή σε περίπτωση αλλαγής ακόμα και του πλήκτρου.

Στην τελική, τα δεδομένα του αποτυπώματος διαφυλάσσονται μέσα στην ίδια την συσκευή.

• Like 2

Βλεπω 2 ατομα εδω να κανουν σαν μανιακοι να υπερασπιστουν την καθε παπατζα που κατεβαζουν οι ανεγκεφαλοι εκει στο Cupertino. 30 post εχει μετρησει το κοντερ του αλλου. Εν πασει περιπτωση, λογικη η κινηση, αλλα θα επρεπε να συνοδευεται και με ενα χαρτι υπογεγραμενο απο τον "αγοραστη" οτι η συσκευη ανηκει στην Apple.

Και να ανήκει θα μας απαγορέψει να κάνουμε jailbreak.?Θα απαγορέψει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την έχουμε δικιά μας?

Το error και να μην το λύσει η Apple μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος παράκαμψης. Επειδή οι περισσότεροι θέλετε να βγάλετε την χολή σας για την Apple , βρήκατε ευκαιρία να πείτε κάτι βαρύγδουπο : άκου εκεί ανήκει στην Apple. Αν θέλεις το κάνεις κομμάτια και δεν σου λέει κανένας τίποτα. Τόσο απλά.

Τι ανήκει στην Apple δηλαδή , δεν κατάλαβα ? Γιατι μόνο για την Apple λέτε τόσο εύκολα τέτοιους χαρακτηρισμούς?

μα φαντάζεσαι διαφορα, με κάμερες και φβ και ματια που δεν γίνονται. Πατα στη γη μπρο

Οκ μεγάλε. Έχεις ακούσει πιστεύω την προσπάθεια που κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες να ξεκλειδώσουν iPhone για να πάρουν δεδομένα. Αν αύριο ακουστεί ότι παρακάμφθηκε το σύστημα ασφαλείας του Touch ID , όλοι όσοι ποσταρατε εδώ αρνητικά θα λέτε πάλι τα δικά σας....

Όποτε αρκετά με τα παραμύθια μπρο. Σοβαρευτείτε και παραδεχτείτε το ότι απλά βρήκατε άλλη μια αφορμή για κράξιμο . Δεν είναι κακό.

• Like 2

Σταματα, να είσαι είρωνας όταν μιλας για πράγματα που δεν γνωρίζεις, και που το μυαλό σου δεν μπορεί να κανονίσει λόγο ηλικίας και φανατισμού μικρε μου.  :)

Η λες "εχω άδικο", η "λες δεν εχω άδικο" και εξηγείς γιατί ή δεν μιλας καθόλου, αν θες να σε παίρνουμε στα σοβαρά.

Βρίσκεσαι σε σύγχυση και φυσικά εκτός θέματος με αποτέλεσμα να απευθύνεις χαρακτηρισμούς άνευ ουσίας.

Τα όσα γράφεις είναι άσχετα με το islandwood επειδή απλά δε γνωρίζεις (όπως γράφω παραπάνω). Δεν έχει καμία σημασία το εάν μια εφαρμογή είναι χαζή όπως λές. Είναι για porting εφαρμογών ανεξαρτήτως σοβαρότητας.

Υ.Γ. Επειδή μετά από πρόσφατη συνομιλία μας σου απενεργοποίησαν το λογαριασμό θα σταματήσω εδώ.

Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια σε όποια είδηση έχει να κάνει με την Apple. Haters gonna Hate. Καινούρια καραμέλα τελευταία, ότι σκάμε 700άρια και 800άρια, λες και οι άλλες ναυαρχίδες δεν έχουν τα ίδια χρήματα...

Πρώτα απ'όλα το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με την επικοινωνία Touch ID και Logic Board. Είτε επειδή έχει αλλαχτεί ο αισθητήρας είτε γιατί έχει ζημιά το Ribbon πίσω απο την οθόνη. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι με μια συγκεκριμένη βίδα (μακρύτερη) που χρειάζεται να βγει για την αλλαγή της οθόνης και η οποία αν μπει σε λάθος σημείο πληγώνει την Logic Board με αποτέλεσμα και πάλι το Error 53. Τα δυο μεγαλύτερα για εμένα λάθη είναι το ότι, πρώτον δεν υπάρχουν ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά και δεύτερον το ότι η Apple στην Ελλάδα δεν έχει επίσημη παρουσία. Η αλλαγή οθόνης σε Apple Store στοιχίζει 109$ και συνεχίζει να ισχύει η εγγύηση. Επίσης είναι εφικτή και η αλλαγή Touch ID μιας και έχουν τα εργαλεία για να "ξαναπαντρέψουν" αισθητήρα και Logic Board. Στην Ελλάδα για οθόνη δυστυχώς έχει βγει ταρίφα, την συσκευή σου + 300€, 400€, κλπ ανάλογα το μοντέλο και την χωρητικότητα. Για αλλαγή Touch ID ούτε συζήτηση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε "άνθηση" σε μαγαζάκια της γειτονιάς με "ΟΕΜ" ανταλλακτικά...

Αν το παραπάνω έχει γίνει αποκλειστικά για να προστατεύσει το "Secure Enclave" καλά κάνει. Μια μήνυση του τύπου, χρεώθηκα 100.000$ σε αγορές λόγω παραβίασης Apple Pay, καρτών, κλπ θα της στοίχιζε περισσότερο. Το πως θα εξελιχθεί το πράγμα θα δείξει τους επόμενους μήνες, διότι υπάρχουν και μεμονωμένες αναφορές απο κατόχους οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμμία επισκευή στην συσκευή τους και λαμβάνουν πάλι το Error 53. Πιθανώς να δούμε και καμμιά μαζική μήνυση απο αυτούς, αν αποδειχτούν να είναι μεγάλη μερίδα κατόχων...

• Like 1

Κάτσε ρε συ γιατί νομίζω το έχουμε ξεχειλώσει το θέμα! Καταρχάς δεν γνωρίζουμε ακόμη 100% πότε κλειδώνει μια συσκευή απο μη εξουσιοδοτημένο service/ανταλλακτικά. Επιπλέον, αν δώσεις 1000 ευρώ για ένα τηλέφωνο, ποιο είναι το πιο λογικό σενάριο αν σου πάθει κάτι? Nα το πας στον μπαρμπα Μήτσο αντί για το επίσημο service???

Tο πιο λογικο σεναριο ειναι να πας τη συσκευη ΣΟΥ οπου εσυ γουσταρεις. Αλλα το παραλογο το βαφτιζουμε λογικο γιατι...apple. 

• Like 2

Και να ανήκει θα μας απαγορέψει να κάνουμε jailbreak.?Θα απαγορέψει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την έχουμε δικιά μας?

Το error και να μην το λύσει η Apple μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος παράκαμψης. Επειδή οι περισσότεροι θέλετε να βγάλετε την χολή σας για την Apple , βρήκατε ευκαιρία να πείτε κάτι βαρύγδουπο : άκου εκεί ανήκει στην Apple. Αν θέλεις το κάνεις κομμάτια και δεν σου λέει κανένας τίποτα. Τόσο απλά.

Τι ανήκει στην Apple δηλαδή , δεν κατάλαβα ? Γιατι μόνο για την Apple λέτε τόσο εύκολα τέτοιους χαρακτηρισμούς?

Mα ηδη τα απαγορευει αυτα αγορι μου, δεν ξερω αν παρακολουθεις τα νεα. Τι σημαινει οτι ανηκει η συσκευη στην εταιρια και οχι σε σενα? Πολυ απλα, σημαινει οτι επιλεγει ΑΥΤΗ τι εφαρμογες μπορεις να βαζεις εσυ στο κινητο σου, επιλεγει αυτη ποιες ιστοσελιδες μπορεις να παρακολουθεις (βλεπε flash), επιλεγει αυτη ποτε πως και που θα μεταφερεις τα δεδομενα σου (itunes) , επιλεγει αυτη σε ποιον θα πας για service και ουτω καθεξης. 

Λεμε μονο για την Αpple τοσο ευκολα τετοιους χαρακτηρισμου γιατι μονο η apple κανει τετοιες **παριες. Αμα δω αντιστοιχο thread με αλλη εταιρια να κανει τετοιες αηδιες (και τους οπαδους να λενε και μπραβο!!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ ομως) τοτε θα την κραξω το ιδιο. 

Το οτι πας να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα μιλαει απο μονο του. Και ναι, το να βρεις αλλους τροπους παρακαμψης δειχνει ποσο δικια σου ειναι η συσκευη...παω και γω να βρω αλλο τροπο παρακαμψης της πορτας μου γιατι η SIAMOS εβγαλε update και δεν μου επιτρεπει να μπαινω πλεον με το κλειδι.

• Like 1

Αν το παραπάνω έχει γίνει αποκλειστικά για να προστατεύσει το "Secure Enclave" καλά κάνει. Μια μήνυση του τύπου, χρεώθηκα 100.000$ σε αγορές λόγω παραβίασης Apple Pay, καρτών, κλπ θα της στοίχιζε περισσότερο. Το πως θα εξελιχθεί το πράγμα θα δείξει τους επόμενους μήνες, διότι υπάρχουν και μεμονωμένες αναφορές απο κατόχους οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμμία επισκευή στην συσκευή τους και λαμβάνουν πάλι το Error 53. Πιθανώς να δούμε και καμμιά μαζική μήνυση απο αυτούς, αν αποδειχτούν να είναι μεγάλη μερίδα κατόχων...

Το παράδειγμά σου είναι ακραίο.  Η ίδια η Apple έχει τοποθετηθεί σχετικά με την τεχνολογία του secure enclave και του πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα του δακτυλικού αποτυπώματος των χρηστών.

"Touch ID doesn't store any images of your fingerprint. It stores only a mathematical representation of your fingerprint. It isn't possible for someone to reverse engineer your actual fingerprint image from this mathematical representation. The chip in your device also includes an advanced security architecture called the Secure Enclave which was developed to protect passcode and fingerprint data. Fingerprint data is encrypted and protected with a key available only to the Secure Enclave." 

Το να πέσεις στην περίπτωση του κλέφτη ο οποίος θα σπάσει και το encryption key που χρησιμοποιεί η εν λόγω τεχνολογία, είναι πολύ ακραίο εώς απίθανο.

Αν υποτεθεί και το σφάλμα αυτό είναι σκόπιμο έτσι ώστε να πιέσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν μόνο γνήσια ανταλλακτικά (που τα πουλάει φυσικά μόνο η Apple) αυτό είναι πολύ τουλάχιστον άδικο για τους καταναλωτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...