Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φωτογραφια απο το συστημα στημενο παρακαλαει για μια καρτουλα γραφικων

https://drive.google.com/file/d/0B0dIeur8CVaCUVJfTjVXOGphcUsxZ2xJYlo2SEh3dVkwTUNV/view?usp=sharing

Τελικα pnick απενεργοποιησα το XMP και ως δια μαγειας ολα τα προβληματα εξαφανιστηκαν.

Κάτι θα κάνουμε για κάρτα...

Προσπάθησε τώρα να βάλεις την συχνότητα και τα timings του XMP με το χέρι, όπως και το dram voltage στο 1.3 με το χέρι και δες αν στο ξανακάνει. To voltage παραμένει αυτόματα στο 1.2 και μπορεί να είναι λίγο. 

Επίσης, στις Χ99 το XMP ενεργοποιεί αυτόματα bckl strap στα 125, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει αστάθειες εν γένει. Δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο στις Ζ170.

Είχα πάθει και εγώ νίλα με κάποιες ddr4. 

Δημοσ.

Κάτι θα κάνουμε για κάρτα...

Προσπάθησε τώρα να βάλεις την συχνότητα και τα timings του XMP με το χέρι, όπως και το dram voltage στο 1.3 με το χέρι και δες αν στο ξανακάνει. To voltage παραμένει αυτόματα στο 1.2 και μπορεί να είναι λίγο. 

Επίσης, στις Χ99 το XMP ενεργοποιεί αυτόματα bckl strap στα 125, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει αστάθειες εν γένει. Δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο στις Ζ170.

Είχα πάθει και εγώ νίλα με κάποιες ddr4. 

Εβαλα manual 2666 και ολα τα αλλα στο auto πηρε αυτοματα τα σωστα timings και  dram voltage 1.2 

Μια φωτο απο stress στα 4.6G

stress

vcore εχω δωσει 1.3 adaptive στο aida μου δειχνει 1.344 στο rogcpuid 1.3 τι παιζει

Δημοσ.

To offset 0 το εχω παιζει να διαβαζει λαθος στα Windows ?

Το αφησα να stressαρει ενα 10ωρο στα 1,30 vcore στα 4.6GH ολα κομπλε θερμοκρασιες κατω απο 70 και οι ανεμιστηρες της ψυκτρας στο χαλαρο μεχρι 950rpm σαββατοκυριακο θα δω ποσο μπορει να πιασει με 1,45vcore.

Tο αυτοματο της ASUS το πηγε μεχρι 5.0GH μεσα απο τα Windows.

Εχω ψηθει ασχημα για καρτα γραφικων εχω καιρο να παιξω κανα αξιοπρεπες παιχνιδακι στο pc.

Δημοσ.

Μη κάνεις υπερβολές και τον πάρεις στο χέρι. 4.6 με 1.3 είναι καλά και εφόσον έχεις θερμοκρασίες κάτω από 70°, άριστα. Για μένα άστο εκεί. Να κοιτάξεις να χαμηλώσεις το adaptive τόσο ώστε το vcore max να μην υπερβαίνει το 1.3, αν γίνεται. Υπάρχει και ένα σφάλμα στις μετρήσεις των μετροπρογραμμάτων. Μέχρι 1.35V νομίζω ότι είσαι απόλυτα ασφαλής πάντως. Με 1.45 σημαίνει ότι μπορεί να πιάσεις στιγμιαία και 0.3-0.4V παραπάνω και να τον κάψεις πάραυτα. 

Δημοσ.

Σαββατοκυριακο λοιπον θα τσεκαρω ποσο κατω μπορω να παω σε vcore στα 4.6 και ποσο μπορω να παω με 1.3 vcore δεν εχω καν δοκιμασει πανω απο 4.6 κατι τετοιες ωρες δεν θελω να παω καν γραφειο.

Καρτα γραφικων να παρω τωρα, παιζει να βγουν νεες στα κοντα για να περιμενω, budget 400 ευρω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανερχομαι και παλι, θελω να προσθεσω μια καρτα γραφικων μεχρι 150 ευρω μεγιστο σαν προσωρινη λυση, θα παρω καρτα σε κανενα εξαμηνο οταν θα εχουν βγει νεες σειρες καρτων και αυτη θα δωθει σε φιλο.

Το παιχνιδι που παιζω ειναι το diablo 3 το οποιο δεν την παλευει με την ενσωματωμενη του 6700κ 35 fps αλλα κυριως τεραστιο graphic lag θελω μια καρτα να μπορω να παιζω αξιοπρεπως diablo 3 αναλυση 1920χ1200.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...