Redrum Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα έχει αρκετά χρονιά που έχω να κάνω αναβάθμιση. Το υπάρχον σύστημα είναι: Κουτί LianLi pc7 νομίζω, AMD Phenom x3 720BE@3,5ghz, xigmatek red scorpion, 4 giga ram ddr2/800, SSD ADATA sx900 256gb HDD 2x1tb, mobo Asus M4A79 deluxe, psu chieftec cft 650 14c, ΟΘΟΝΗ DELL 2412m i) Το ποσό που θα διαθέσω: 700 ευρώ max 800 αν πάμε σε i7 6700k ii) γενική χρήση ( mining όχι ) ταινιες gaming και σχεδιασμος iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Autocad iv) να μην συμπεριληφθεί οθόνη. Υπάρχει μια DELL 2412m v) να μην συμπεριληφθούν πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι. vi) Hardware θα προτιμούσα να αγοράσω από οπουδήποτε ένα κατάστημα αν γίνεται και ετοιμοπαραδοτα 3 μέρες μέγιστο. vii) το σύστημα θα στηθεί από εμένα viii) Χωρίς Λειτουργικό (εννοώ δεν θα αγοράσω) ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Κάρτα γραφικών x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Ναι όσο μπορώ xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Οχι xii) Οθόνη, SSD, HDD, ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία. Ram έχω από φίλο Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz Σκέφτομαι κουτί: fractal design define r5 Mobo: asus Z170 pro gaming CPU: i5 6600k PSU: Evga supernova 650 g2 Ψήκτρα: CRYORIG H7 HIVE Να πω πως θέλω το σύστημα να είναι ήσυχο αλλά δεν είμαι και υστερικός Αξίζει να κόψω κάποια χρήματα από MOBO CASE PSU σε εξίσου καλά αλλά λίγο πιο οικονομικά για να πάρω i7 6700k και να ανέβουμε λιγάκι στα χρήματα;
Apsinthos07 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Αφού θέλεις να ασχοληθείς με το ο/c αξίζει να πάρεις κάποια καλύτερη ψύκτρα. π.χ. αυτήν Όλα τα υπόλοιπα parts που διάλεξες είναι πολύ καλά.
Redrum Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά έγινε παραγγελία κουτί: fractal design define r5 Mobo: asus Z170 pro gaming CPU: i5 6600k PSU: Evga supernova 650 P2 Ψήκτρα: be quiet dark rock pro 3 ram: Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz Θα σας πω τις εντυπώσεις μου μόλις στηθεί το σύστημα Σε δεύτερη φάση σε περίπου ένα μήνα θα μπει και κάρτα γραφικών ακούω προτάσεις γιατί δεν έχω ιδέα τι παίζει. Πρέπει να κοιτάξω να αναβαθμίσω κάτι άλλο στο σύστημα μου; να βάλω καλύτερο ssd ας πούμε θα δω μεγάλες διαφορές;
Apsinthos07 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά έγινε παραγγελία κουτί: fractal design define r5 Mobo: asus Z170 pro gaming CPU: i5 6600k PSU: Evga supernova 650 P2 Ψήκτρα: be quiet dark rock pro 3 ram: Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz Θα σας πω τις εντυπώσεις μου μόλις στηθεί το σύστημα Σε δεύτερη φάση σε περίπου ένα μήνα θα μπει και κάρτα γραφικών ακούω προτάσεις γιατί δεν έχω ιδέα τι παίζει. Πρέπει να κοιτάξω να αναβαθμίσω κάτι άλλο στο σύστημα μου; να βάλω καλύτερο ssd ας πούμε θα δω μεγάλες διαφορές; Το σύστημα είναι τουμπανάκι! Ποιον hdd και ssd έχεις; Πες μας για κάρτα γραφικών μέχρι πόσα διαθέτεις καθώς και ποια παιχνίδια σε ενδιαφέρουν.
Redrum Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 SSD έχω ADATA sx900 256gb, HDD έχω 2 απο 1 tb western digital Χρήματα για κάρτα έως 350 ευρώ εκτός και αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό για λίγα παραπάνω. Να μην ξεχάσω και η κάρτα θέλω να είναι σχετικά ήσυχη.
Apsinthos07 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 SSD έχω ADATA sx900 256gb, HDD έχω 2 απο 1 tb western digital Χρήματα για κάρτα έως 350 ευρώ εκτός και αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό για λίγα παραπάνω. Να μην ξεχάσω και η κάρτα θέλω να είναι σχετικά ήσυχη. Μια χαρά, τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξεις. Παίρνεις και την sapphire και είσαι κομπλέ. 1
Redrum Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έγινε παραλαβή και το μηχάνημα στήθηκε είχαμε κάποιες αλλαγές λόγω διαθεσιμοτητας κουτί: fractal design define r5 Mobo: asus Z170 pro gaming CPU: i7 6700k PSU: Super Flower Leadex 650 Platinum Ψήκτρα: Noctua NH-D15 ram:Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz HX426C15FBK2/16 SSD: ADATA sx900 256gb Οθόνη: DELL 2412m Ο υπολογιστής στήθηκε και περάστηκαν Windows 10 περάστηκαν όλοι οι drivers τα προγράμματα και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Σε ανύποπτο χρόνο στο internet κυρίως όταν το αφήνω να παίζει τραγούδια στο youtube ή στο Kodi ή και στο Word και στο Autocad παγώνει όλος ο υπολογιστής και δεν κάνει ούτε hard reset πάρα μόνο σβήνει με παρατεταμένο πάτημα του power και όλα αυτά σε stock λειτουργία. Τρέχω Realbench για μια ώρα στα 16gb θερμοκρασίες από aida64 άλλα και από realtemp σε full load κάτω από 60 Τροφοδοτικό δοκίμασα και το παλιό κάνει ακριβώς το ίδιο. Έχω τρέξει σχεδόν ότι πρόγραμμα υπάρχει που στρεσάρει το σύστημα ακόμα και υπερχρονισμενο στα 4.6 με 1.3 vcore θερμοκρασίες μέσο όρο κάτω από 63 και μέγιστο 70 στο θερμότερο πυρήνα δεν παρουσιάζει το παραμικρό πρόβλημα. Έχω τρέξει και Memtest χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως το πρόβλημα είναι στις μνήμες αλλά πείτε και εσείς αν έχετε καμία ιδέα. ΥΣ: Θα ανεβάσω το απόγευμα και φωτογραφίες από το κουτί! ΥΣ: To κουτί είναι γαμάτο αλλά οι θέσεις για του σκληρούς δίσκους για κλάματα, οι συρόμενες θήκες που βιδώνεις τον σκληρό δεν εφαρμόζουν απόλυτα στο πλαίσιο με αποτέλεσμα να συντονίζει. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2016 από Redrum
7nisiotis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ποια εκδοση των windows τρεχει το pc; Ειχα παρόμοιο θεμα με windows 8 πριν 2 χρονια. Δεν φταινε οι μνηνες σου πιστεύω Μήπως παρατηρησες οταν freezαρει αν κατω στη μπαρα notification (εκει με την ωρα ) αν βγαζει ενα ρολογακι μαυρο?
Redrum Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Windows 10 Pro x64 δεν βγαζει κατι τετοιο διαβασα αρκετα για προβληματα με freezarismata σε Windows 10 εκανα καποιες ρυθμισεις στης διαχειριση ενεργειας ξαναπερασα drivers. Τιποτα απο αυτα δεν βοηθησε.
bananakos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με ASus z170-a. Η μητρικη οταν αφηνες το pc για λιγο εκλεινε τα παντα ποντικι πληκτρολογιο-καμερα-ταχυτητες κ.λ.π Κανε ενα bios up και ισως φτιαξει.
7nisiotis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασε να κάνεις τις εξής αλλαγές στο bios ( είναι από ASRock αλλά φαντάζομαι πάνω κάτω θα τις βρεις τις ρυθμίσεις )
pnick Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ναι είναι ενεργοποιημένο το XMP. Απενεργοποίησέ το και δες αν στο κάνει πάλι. 1
Redrum Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Μια φωτογραφια απο το συστημα στημενο παρακαλαει για μια καρτουλα γραφικων https://drive.google.com/file/d/0B0dIeur8CVaCUVJfTjVXOGphcUsxZ2xJYlo2SEh3dVkwTUNV/view?usp=sharing Τελικα pnick απενεργοποιησα το XMP και ως δια μαγειας ολα τα προβληματα εξαφανιστηκαν. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα