epiphone6 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Παίδες καλησπέρα! Θέλω να κατασκευάσω ένα πολύ απλό τεστάκι σε φάση Ecdl Test και θα χρειαστώ λίγο την βοήθειά σας. Έχω υλοποιήσει όλο το interface του τέστ αλλά μου λείπει μια - δύο λειτουργίες. Σας παραθέτω μια ερώτηση για να καταλάβατε τι θέλω να φτιάξω. Πχ. Ερώτηση : Να δημιουργήσετε ένα αρχείο word που θα περιέχει την φράση "hello word" και να το αποθηκεύσετε στον C με όνομα DOC_FILE. Εγώ ελέγχω αν υπάρχει το αρχείο με το παρακάτω κώδικα: <?php $filename = 'C:\xampp\htdocs\exam_system2\exam_system/MyWordDocument.doc'; if (file_exists($filename)) { echo "The file $filename exists"; } else { echo "The file $filename does not exist"; } ?> Θέλω την βοήθεια σας στο έλεγχο του περιεχομένου μέσα στο αρχείο. Το θέμα είναι ότι το περιεχόμενο του doc/excel μπορεί να αλλάζει. Εγώ το κάνω στο περίπου, περνώντας το περιεχόμενο στατικά μέσα στον κώδικα, μέσω μεταβλητής. πχ $a="Hello World". Πως μπορεί να γίνει ώστε να ανοίγει ένα ρεύμα, να τσεκάρει το εκάστοτε περιεχόμενο του αρχείου και μετά αν εμφανίζει αν υπάρχει κομπλέ το περιεχόμενο? Δλδ όταν πατάς έλεγχος θα εμφανίζει.... 1. Έλεγχος ύπαρξης αρχείου : ΟΚ (αυτό γίνεται με το κώδικα του έχω παραπάνω) 2. Έλεγχος περιεχομένου: OK ... To περιεχόμενο είναι ΟΚ ΝΟΤ ΟΚ... Το περιεχόμενο δεν είναι ότι και λείπουν οι τάδε λέξεις.
M2000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Για να ανοίξεις το word σωστά θες γλώσσα που να ανοίγει το αντικείμενο word. ψάξε να βρεις πληροφορίες για αυτό Word.Application Δεν νομίζω όμως να μπορείς με την Php να ανοίξεις το Word. Χρειάζεται μια γλώσσα της Microsoft. Ή μια γλώσσα που έχει φτιαχτεί με γλώσσα της Microsoft (βλέπε Μ2000). Site: Εδώ είναι ένα πρόγραμμα σε Μ2000 που ανοίγει το word, ανοίγει ένα έγγραφο, γράφει και μετά προτρέπει για σώσιμο. Αν και έχω φτιάξει το interface και δουλεύει, δεν γνωρίζω όλο το αντικείμενο του word. Πιο πολύ με ενδιέφερε να γράφω σε αυτό από την Μ2000.
M2000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Όπως είδα αναφέρεται στο άνοιγμα του αρχείου, όχι στον χειρισμό του Word. Θα μπορούσε όμως να κάνει κανείς εξαγωγή σε txt από το word...και γλιτώνει όλο αυτό!
ParhsG Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Το doc είναι binary αρχείο και όχι plain text / editable απο απλό επεξεργαστή κειμένου (πχ notepad κτλ) Το PHPWord δεν υποστηρίζει το doc format. Αν θες .doc και όχι .docx (Office Open XML Formats ) Μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες https://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa982683(v=office.12).aspx. Πιστεύω πως αν ψάξεις κάποιος θα έχει υλοποιήσει καποια library για αυτό το σκοπό στη php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα