Προς το περιεχόμενο

variable απο funtion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

προσπαθω να μαθω κλάσεις και εχω κολλησει σε ενα θεματακι

εχουμε την δομη

<?php

class Test
{

public function fun1()
		 {
			 	//kodikas
				return $kati;
		 }

public function fun2()
		 {
			 	//kodikas
				return $kati;
		 }

public function fun3()
		 {
			 	//kodikas
				$ena_kainourgio_var = "kati pou theloume na exei";
				return $kati;
		 }

}

?>

πως μπορω να καλεσω απο το fun3() το $ena_kainourgio_var ?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Πρώτον, μια μεταβλητή δε την "καλείς". Δεύτερον, δε γίνεται. Άμα θέλεις να κάνεις τέτοια πράγματα βάλτα όλα global, άσε τις classes και το OOP και σταύρωσέ το.

Μια βασική ιδέα πίσω από το ΟΟ είναι να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που σου δίνει για να βάλεις στον εαυτό σου περιορισμούς οι οποίοι σε εμποδίζουν από το να γράφεις κακό κώδικα, όπως είναι αυτό που ζητάς.

Δημοσ.

Πρώτον, μια μεταβλητή δε την "καλείς". Δεύτερον, δε γίνεται. Άμα θέλεις να κάνεις τέτοια πράγματα βάλτα όλα global, άσε τις classes και το OOP και σταύρωσέ το.

Μια βασική ιδέα πίσω από το ΟΟ είναι να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που σου δίνει για να βάλεις στον εαυτό σου περιορισμούς οι οποίοι σε εμποδίζουν από το να γράφεις κακό κώδικα, όπως είναι αυτό που ζητάς.

καλα ντε μην βαρας....για αυτοδίδακτος νομιζω τα παω αρκετα καλα.και με τετοιες (χαζες) ερωτησεις μαθαινω καθε μερα και περισσότερα .

:)

Δημοσ.

Δε βαράω, σόρι αν βγήκε έτσι. Και δεν κρίνω κανέναν από το βαθμό γνώσεών του (ή απουσίας αυτών) εκτός αν το επίπεδό του είναι καναδυοεκατό βήματα πιο πίσω από τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Καλά κάνεις και ρωτάς, δεν υπάρχει χαζή ερώτηση αν την κάνεις με σκοπό να μάθεις.  :)

Δημοσ.

Δε βαράω, σόρι αν βγήκε έτσι. Και δεν κρίνω κανέναν από το βαθμό γνώσεών του (ή απουσίας αυτών) εκτός αν το επίπεδό του είναι καναδυοεκατό βήματα πιο πίσω από τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Καλά κάνεις και ρωτάς, δεν υπάρχει χαζή ερώτηση αν την κάνεις με σκοπό να μάθεις.  :)

Νταξει πλακα εκανα δεν με πειραξε :D , αλλα αληθεια νομιζω οτι μαθαινω αρκετα.

Υπαρχει καπου στα ελληνικα να διαβασω για της κλασεις ( ξερω αγγλικα αλλα οχι αρκετα για να μπορεσω να μαθω οπως θελω ).

Αγγελία :

Οποιος μπορει και εχει χρονο να μου μάθει ΟOP να μου στείλει πμ παρακαλώ.πληρωμή με paypal

Ευχαριστω

Δημοσ.

Για να χρησιμοποιείς την μεταβλητή που θέλεις από άλλο αρχείο όπως είπες πρέπει να την έχεις ορίσει ως property στην κλάση που έχεις φτιάξει. Στη συνέχεια να δημιουργήσεις ένα instance της κλάσσης και κατόπιν να χρησιμοποιήσεις την μεταβλητή.

πχ

$test_class = new Test;

$test_class->ena_kainourgio_var = 5;

Σ αυτή την περίπτωση την μεταβλητή μέσα από την μέθοδο fun3() την χρησιμοποιείς ως εξής:

$this->ena_kainourgio_var = 'X';

καθώς είναι "ιδιοκτησια της κλάσης" . Αν θες μια μεταβλητή για έναν συγκεκριμένο σκοπό μέσα σε μια μέθοδο τότε δεν έχεις πρόσβαση σε αυτή εκτός της μεθόδου.

ΥΓ Το ιντερνετ είναι γεμάτο documentation, δε χρειάζεται να σου κάνει μαθήματα κάποιος για να μάθεις τα πλέον βασικά.

Δημοσ.

ΥΓ Το ιντερνετ είναι γεμάτο documentation, δε χρειάζεται να σου κάνει μαθήματα κάποιος για να μάθεις τα πλέον βασικά.

Καλησπερα.

Ναι απλα εγω δεν το εχω να μαθαίνω με το διάβασμα , με βολεύει να εχω κάποιον να μου τα εξηγεί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Ναι απλα εγω δεν το εχω να μαθαίνω με το διάβασμα , με βολεύει να εχω κάποιον να μου τα εξηγεί

Development χωρίς διάβασμα, εξάσκηση και μεράκι δε γίνεται. Καλά κρασιά Καλή τύχη...

Επεξ/σία από antonisid
Δημοσ.

Καλησπερα.

Για αυτό υπάρχει και το youtube.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...