Alchemist` Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα, έχω δοκιμάσει αρκετά video editors (vegas καθώς και κάποια free) και όλα είναι πολύ περιορισμένα Imho. Ένα εργαλείο που είχα παλιότερα (win98-XP) και λεγόταν Jasc Animation Shop Pro, έδινε την ακόλουθη δυνατότητα: - Άνοιγμα αρχείου video (avi, mpeg και διάφορα άλλα codec και μορφές της εποχής) - εμφάνιση του βίντεο ανά frame σε ένα ενιαίο περιβάλλον επεξεργασίας (χωρίς key frames, διαστήματα και ότι άλλα σκατά. άνοιγες ένα βίντεο ενός δευτερολέπτου με 30fps και έβλεπες τα 30 frames. Οπτικά το περιβάλλον ήταν σαν ένα μακρύ φιλμ που αναπαριστούσε όλο το βίντεο και είχε μέσα το κάθε frame) - το περιβάλλον είχε εργαλεία επεξεργασίας όπως η ζωγραφική. Μπορούσες να κάνεις τα πάντα εκεί πέρα σε real time, σε κάθε frame. (δεν περιοριζόταν σε αυτοματοποιημένα transitions κτλπ, έβγαζες αν γούσταρες πινέλο και ζωγράφιζες ότι ήθελες πάνω στο frame). Υπάρχει κάτι ανάλογο σήμερα? Τσέκαρα κάποια animation tools αλλά δεν επιτρέπουν import βίντεο. Επίσης το Animation shop δεν είναι συμβατό με τις νέες εκδόσεις των windows και φυσικά δεν ανοίγε κανένα νέο τύπο βίντεο. Ένα search στο youtube έφερε προγράμματα που επιτρέπουν frame by frame επεξεργασία αλλά δίνουν δινατότητα μόνο για cut/paste frames κτλπ και όχι επεξεργασία με εργαλεία ζωγραφικής του καθεαυτού frame. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δοκίμασε το toonboom ή το photoscape. Δεν τα έχω δουλέψει, απλά ξέρω ότι είναι προγράμματα για animation.
TheELF Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Ουσιαστικά αυτό που θες πλέον το κάνουν με το photoshop ( +premiere ή κάποιο άλλο video editor) https://helpx.adobe.com/photoshop/using/importing-video-files-image-sequences.html https://helpx.adobe.com/photoshop/using/painting-frames-video-layers.html Αλλά μπορείς και μόνος σου 1 με το ffmpeg να εξάγεις όλα τα καρέ σαν εικόνες 2 επεξεργασία με gimp,ή και mspaint, ότι βολεύει 3 να τα ξανά κάνεις βίντεο πάλι με το ffmpeg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα