Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτέλους κατάφερα και έφτιαξα τα video μου. Ολο το πρόβλημα ήταν τα διαφορετικά Frame rates.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ που μου δούλεψε ήταν του Cheonweb τον οποίο τον ευχαριστώ δημόσια για την πολύτιμη βοηθειά του (Και τηλεφωνική).

Παρακάτω θα προσπαθήσω να γράψω την λύση ΟΣΟ πιο αναλυτικά μπορώ για το Sony vegas μήπως και κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα.

Ξεκινάμε με τον σκοπό οτι όλα τα αρχεία πρέπει να γίνουν με frame rate 25 αφού τόσο είναι τα κεντρικά της κάμερας μου. 

Εδώ να πω οτί από τα 5-6 "διάσημα" video converters που χρησιμοποίησα δεν είχαν καλό αποτέλεσμα. Με το που άγγιζα framerate, το εξαγόμενο είχε σπασμωδική κίνηση. Μόνο το GO pro Studio που μου πρότεινε ο Cheonweb είχε καλή ροη αλλά το βίντεο έβγαινε λίγο μεγαλύτερο και πιο slow. 

Είχα ένα περίεργο πρόβλημα με το Go pro studio στην αρχή και δεν μου έκανε με τίποτα import τα κλιπακια. Τελικά ανακάλυψα οτι οποιοδήποτε αρχείο είχα στο δευτερο παρτισιον (D:) δεν το έκανε import. Οταν τα μετέφερα στο c: τα έκανε import αμέσως.

============ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ GO PRO STUDIO & TO SONY VEGAS ===============

Α) GO PRO STUDIO

1. Ανοίγουμε το Go pro studio και εισάγουμε τα κλιπάκια που θέλουμε να μειώσουμε το frame rate, πατώντας το "Import" ή σέρνοντας τα αρχεία στο κενό από κάτω.attachicon.gifgopro1.jpg
  2. Πατάμε πάνω στο βιντεάκι, ωστε να ανοίξει στο κεντρικό παράθυρο
  3. Πατάμε "advanced settings" και ανοίγει το κουτάκι με τις ρυθμίσεις
  4. Επιλέγουμε το Frame rate που θέλουμε να βγάλουμε "π.χ. 25"
  5. Εξάγουμε σε .Mov
  6. Επιλέγουμε "ADD to conversion list" για να μπει στην ουρά των αρχείων προς convertattachicon.gifgopro2.jpg
  7. Κοιτάμε αν θέλουμε να αλλάξουμε το directory του export 
  8. και αφου είμαστε έτοιμοι πατάμε "Convert All"attachicon.gifgopro3.jpg

Ρε παιδια μετά απο φορματ και αφου ξαναπερασα το Gopro Studio, μου ειναι ανενεργή η επιλογή για εξαγωγή σε mov. Εξάγει μόνο σε avi και τα αρχεία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΑΑΑ

Δημοσ.

Ρε παιδια μετά απο φορματ και αφου ξαναπερασα το Gopro Studio, μου ειναι ανενεργή η επιλογή για εξαγωγή σε mov. Εξάγει μόνο σε avi και τα αρχεία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΑΑΑ

Έχεις εγκαταστήσει Quick Time? Το είχες πριν το φορμάτ του υπολογιστή;

Πάντως το μέγεθος εξαρτάται απ' τη ρύθμιση της ποιότητας και όχι του format (δεν θα έπρεπε τουλάχιστον). Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να βρεθεί η λύση με το export σε .mov γιατί είναι καλύτερο wrapper απ' το avi.

Δημοσ.

Έχεις εγκαταστήσει Quick Time? Το είχες πριν το φορμάτ του υπολογιστή;

Πάντως το μέγεθος εξαρτάται απ' τη ρύθμιση της ποιότητας και όχι του format (δεν θα έπρεπε τουλάχιστον). Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να βρεθεί η λύση με το export σε .mov γιατί είναι καλύτερο wrapper απ' το avi.

To είχα και πριν και τώρα το quick time. Για να καταλάβετε διαφορά, ένα αρχείο πριν την μετατροπή 1 GB με στο mov μου το έβγαζε γύρω στα 700mb ενώ στο avi γύρω στα 6 GB  :fear:

Δημοσ.

Μάλλον στα μετατρέπει σε dv-avi (12gb για κάθε ώρα) που είναι ένα ενδιάμεσο φορμάτ για μοντάρισμα. Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου άστα έτσι, κάνε το μοντάζ σου και μετά σούταρε τα.

Επίσης, όσον αφορά το qt δες αυτό που σου είπε ο che, δηλαδή αν τώρα έχεις την έκδοση pro ή την απλή. Αν είναι η απλή κάντην pro. ;)

Δημοσ.

Μάλλον στα μετατρέπει σε dv-avi (12gb για κάθε ώρα) που είναι ένα ενδιάμεσο φορμάτ για μοντάρισμα. Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου άστα έτσι, κάνε το μοντάζ σου και μετά σούταρε τα.

Μπα, για κανένα uncompresed το κόβω ή κάτι παρόμοιο. Τα υλικά του είναι λίγο μικρότερα ή σχεδόν διπλάσια σε bitrate απ' το dv.

Η Χ6 διαφορά δεν δικαιολογείται εκτός αν στο παράδειγμα που έδωσε χρησιμοποίησε υλικά των 4Mb/sec. (4x6=24Mb/sec, περίπου το dv δηλαδή). Τα 25Mb/sec βέβαια είναι για PAL, για HD δεν θυμάμαι καθόλου τι παίζει με το dv, δεν θυμάμαι καν αν παίζει το dv σε HD, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος στην παραπάνω συλλογιστική.

Δημοσ.

Τώρα που το θυμήθηκα, CineForm είναι ο Codec του GoPro Studio και εγκαθίσταται μαζί με το πρόγραμμα. Δεν το έχω τώρα εγκατεστημένο αλλά νομίζω ότι το Bitrate (και συνεπώς το μέγεθος τού αρχείου) ορίζεται απ' τις ρυθμίσεις, όχι με ακρίβεια, αλλά τύπου "low, mid, high" κλπ.

Αυτά προς το παρόν, μέχρι να επανέλθει ο TS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το dv-avi είναι για sd αναλύσεις 720Χ576 στα 50Hz ή 720Χ480 στα 60Hz. Για hd δεν παίζει ο dv codec.

Thanx.

To είχα και πριν και τώρα το quick time. Για να καταλάβετε διαφορά, ένα αρχείο πριν την μετατροπή 1 GB με στο mov μου το έβγαζε γύρω στα 700mb ενώ στο avi γύρω στα 6 GB  :fear:

Κάποια μαλακία έχουν κάνει στη GoPro.

Κατέβασε αυτήν και θα είσαι οκ. Μην κάνεις Update!!!

https://software.gopro.com/PC/GoProStudioPC-2.5.7.549.exe

Επίσης, πήγαινε στα Preferences και άλλαξε το "Basic Clip Control" σε "Advance Clip Control" για να έχεις και έλεγχο στο Interlace/Progressive.

Και για όποιον ενδιαφέρεται, εδώ ο καλύτερος Codec του κόσμου για επεξεργασία (ProRes) τώρα και σε PC!

Δουλεύει με όποια προγράμματα "βλέπουν" τους εγκατεστημένους στο σύστημα Codecs.

https://mega.nz/#!KthhXJbL!R6I5JDFLT2PO158gjvz0GyDhkycIAMJpHkq8Lej0_CU

Αν και μετά από κάποια τεστάκια που έκανα και κυρίως διάβασα , βλέπω ότι ο CineForm είναι πολύ καλός αρκεί να σου κάνει κάποιο απ' τα έτοιμα presets ποιότητας που έχει. Στα ProRes μπορείς να ορίσεις εσύ το bitrate.

Αυτό διάβασα:

http://www.hackermovies.com/intermedia-codec-test-prores-vs-cineform

Υπ' όψιν ότι ο τύπος μιλάει για πολύ υψηλά στάνταρ. Αυτά που λέει π.χ. για τον Miraizon, στο 90% των περιπτώσεων δεν παίζουν ρόλο. Τα είχα δει κι εγώ σε κάποια τεστ αλλά σε πολύ extreme καταστάσεις.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Παιδια sorry για την καθυστέρηση, αλλά είχα κατι τρεξιματάκια. Το πρώτο που δοκίμασα, ήταν η version που μου έστειλε ο CheOnWeb και δούλεψε (ενεργοποιήθηκε), κανονικά το mov. Thanks!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...