Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το Sony vegas για να μοντάρω τα βίντεο μου

Τα αρχεία βίντεο που μοντάρω είναι των παρακάτω χαρακτηριστικών 

1111.jpg

και για εξαγωγή βγάζω στα παρακάτω στοιχεία

2222.jpg

Μέχρι στιγμής δεν είχα πρόβλημα μέχρι που στο βίντεο μου θέλησα να βάλω κάποια κομμάτια από DSL, Go PRO και Drone. Τότε

α) ΟΛΟ το εξαγώμενο αποτέλεσμα τρέμει (ακόμα και τα δικά μου κομμάτια που χρησιμοποιούσα τόσο καιρό)

β) Κατα το Preview τα βίντεο της Gopro και του Drone (παρότι και αυτά 1080 είναι) αργούν πολύ με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι στο μοντάζ.

ΤΙ μπορώ να κάνω????

-------------------------------------------------------------------------------

Τα στοιχεία των άλλων βίντεο είναι

3333.jpg

4444.jpg

5555.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το Sony vegas για να μοντάρω τα βίντεο μου

Τα αρχεία βίντεο που μοντάρω είναι των παρακάτω χαρακτηριστικών 

1111.jpg

Από τι κάμερα είναι; Codec?

και για εξαγωγή βγάζω στα παρακάτω στοιχεία

2222.jpg

1. Γιατί βγάζεις Interlace? Αν θες για κάποιο λόγο πάντως δοκίμασε να αλλάξεις το Field Order. 

2. H GoPro είναι στα 29fps. Γιατί; Θες να είναι λίγο Slow Motion ή έχουν χρήσιμο ήχο που θες να είναι σύγχρονος με την εικόνα;

3. Η Drone είναι στα 59fps. Γιατί; Θες να είναι Slow Motion ή θες να το κάνεις 29 Interlace?

Δημοσ.

Αυτά που φτιάχνω τόσο καιρό χωρίς να έχω θέμα είναι από Sony MC2000 

και αυτά που "έβαλα" τώρα είναι απο DSLR CANON 550D και από GOPRO

1. Γιατί βγάζεις Interlace? Αν θες για κάποιο λόγο πάντως δοκίμασε να αλλάξεις το Field Order. 

Νομίζω οτι έτσι έχω το καλύτερο αποτέλεσμα

2. H GoPro είναι στα 29fps. Γιατί; Θες να είναι λίγο Slow Motion ή έχουν χρήσιμο ήχο που θες να είναι σύγχρονος με την εικόνα;

Δεν τα έχω τραβήξει εγώ τα βίντεο, δεν με ενδιαφέρει κάτι εμένα

3. Η Drone είναι στα 59fps. Γιατί; Θες να είναι Slow Motion ή θες να το κάνεις 29 Interlace?

Δεν τα έχω τραβήξει εγώ τα βίντεο, δεν με ενδιαφέρει κάτι εμένα

ΤΟ ΜΟΝΟ που με ενδιαφέρει είναι ο τρόπος να κάνω ένα μονταζ που να είναι ομαλό το αποτέλεσμα σε ένα βίντεο 1920χ1080.

Έχετε να προτείνετε τι είναι το καλύτερο να κάνω? Να αλλάξω την "έξοδο" του μονταρισμένου, να μετατρέψω τα αρχεία (σε κάτι) πριν τα μοντάρω? κάτι άλλο?

Δημοσ.

Να κατεβάσεις το Link.png Site: GoProStudio  και να κάνεις transcode όλα τα υλικά σου σε .mov, 25fps και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ώστε να έχεις τη μικρότερη δυνατή απώλεια. Υπ' όψιν ότι τα πλάνα της GoPro θα γίνουν λίγο Slow Motion και της Drone 50% Slow Motion. Την τελική επιθυμιτή ταχύτητα θα την ελέγξεις στο Vegas. Στο export θα βάλεις Progressive και bitrate 50.000 avarage και 100.000 maximum με το two pass ενεργοποιημένο.

Δες κι Link.png Site: αυτό

Δημοσ.

Να κατεβάσεις το Link.png Site: GoProStudio  και να κάνεις transcode όλα τα υλικά σου σε .mov, 25fps και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ώστε να έχεις τη μικρότερη δυνατή απώλεια. Υπ' όψιν ότι τα πλάνα της GoPro θα γίνουν λίγο Slow Motion και της Drone 50% Slow Motion. Την τελική επιθυμιτή ταχύτητα θα την ελέγξεις στο Vegas. Στο export θα βάλεις Progressive και bitrate 50.000 avarage και 100.000 maximum με το two pass ενεργοποιημένο.

Ευχαριστώ για την απάντηση, απλά αν μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο τρόπο ωστε να ΜΗΝ χρειαστει να αλλάξω τα αρχεία της SONY γιατί είναι ΠΑΡΑ πολλά (περίπου 50 gb). Επίσης επειδή το Drone και η Gopro παίζουν το ρόλο της 2ης κάμερας δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση slow motion. 

Οπότε μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση?

Δημοσ.

Της Sony μην τα αλλάξεις αφού είναι ήδη 25fps και απ' ό,τι κατάλαβα δεν σου δημιουργούν πρόβλημα.

Αυτά που δεν θέλεις Slow Motion θα τα σπιντάρεις κατά βούληση μέσα στο Vegas. Τα 29άρια μπορεί να μην είναι απαραίτητο, τα 50άρια θα τα τρέξεις χ2.

Δημοσ.

β) Κατα το Preview τα βίντεο της Gopro και του Drone (παρότι και αυτά 1080 είναι) αργούν πολύ με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι στο μοντάζ.

Αυτά τα αρχεία είναι τριπλάσια σε gb (bitrate) από τα δικά σου βίντεο,θέλουν καλύτερο σκληρό ή και παραπάνω μνήμη για να μην σε καθυστερούν.

Δημοσ.

Αυτά τα αρχεία είναι τριπλάσια σε gb (bitrate) από τα δικά σου βίντεο,θέλουν καλύτερο σκληρό ή και παραπάνω μνήμη για να μην σε καθυστερούν.

Δεν φαντάζομαι να έχει τόσο αργό σύστημα που να μην μπορεί να τρέξει 50Mbps αρχεία. Υποψιάζομαι ότι το GOP Structure των αρχείων ταλαιπωρεί το Vegas. Πρέπει να απαλλαγεί απ' αυτό και να δουλέψει σε "editable" αρχεία, image sequence δηλαδή, τυλιγμένα σε .mov ή mxf.

Δημοσ.

a) Λοιπόν κατέβασα το προγραματάκι και δεν μου ανοίγει τα αρχεία. Δοκίμασα και με drag n drop και με open ένα βιντεάκι της gopro και απλα δεν υπάρχει. 

4444.jpg

β) Δοκίμασα να κάνω convert τα αρχεία της Gopro και με το imtoo ultimate converter. Δοκίμασα εξαγωγή σε m2t, mov, avi, mp4, σε ανάλυση 1920χ1080, bitrate γύρω στα 12000 και Framerate τα 25. Σε όλα έβγαινε σπασμωδική η κίνηση.

Κοντευω να τρελαθώ

Αν βρώ τον τρόπο να κάνω τα αρχεία να δουλεύουν σαν της κάμερας, ΣΩΘΗΚΑ. Και θα λύσει το πρόβλημα στο τελικό αρχείο αλλά και την καθυστέρηση στο preview. Πως όμως? Με την αλλαγή του framerate στο αρχείο της gopro βγαίνει με σπασμωδική κίνηση. (Και ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με τα αρχεία του drone με τα 59fr). ΚΛΑΨ  :cry:

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα γιατί το GoPro Studio δεν παίρνει τα αρχεία σου. Αν μου στείλεις ένα δείγμα από κάθε αρχείο θα σου πω τι συμβαίνει.

Λογικά το πρόγραμμα που έκανες το Conversion προσπαθώντας να κρατήσει την ίδια διάρκεια πετάει καρέ και βγαίνει σπασμωδικό...

Έχεις πρόσβαση σε Mac?

ή αν το PC σου αντέχει κατέβασε το DaVinci Resolve 12 που κάνει παπάδες.

Επειδή όμως το θέμα με τους codecs και τα video αρχεία είναι ένα ψιλοχάος, στείλε αν μπορείς δειγματάκια από κάθε τύπο αρχείου να σου βρω λύση.

Δημοσ.

Κατσε θα ανεβάσω ένα μικρο δείγμα από το κάθε αρχειάκι στο db και θα σου στείλω το λίνκ του φακέλου με πμ. 

Υ.Γ. PLEASE, αν υπάρχει περίπτωση να βρεις λύση σε τι να εξάγω στο sonyvegas (δηλαδη βάλε όλα τα αρχειάκια στο vegas και δοκίμασε εξαγωγή), θα με έσωνες. Σκέψου οτί έχω φάει μια εβδομάδα για μοντάζ ~1300 κλιπάκια. Οπότε φαντάζεσαι να χρησιμοποιήσω άλλο πρόγραμμα για μονταζ ή να το κάνω από την αρχή, με τελείωσε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα export settings που έχεις είναι σωστά, όσον αφορά στο πρόβλημα που μου περιγράφεις. Μόνο το Bitrate θα έβαζα παραπάνω και progressive αντί για field ( το έχεις δοκιμάσει; ) αν και νομίζω ότι το πρόβλημά σου έχει να κάνει με το frame rate. Αν μπορείς ανέβασε κι ένα κομματάκι απ' το export σου να δω το πρόβλημα.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Επιτέλους κατάφερα και έφτιαξα τα video μου. Ολο το πρόβλημα ήταν τα διαφορετικά Frame rates.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ που μου δούλεψε ήταν του Cheonweb τον οποίο τον ευχαριστώ δημόσια για την πολύτιμη βοηθειά του (Και τηλεφωνική).

Παρακάτω θα προσπαθήσω να γράψω την λύση ΟΣΟ πιο αναλυτικά μπορώ για το Sony vegas μήπως και κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα.

Ξεκινάμε με τον σκοπό οτι όλα τα αρχεία πρέπει να γίνουν με frame rate 25 αφού τόσο είναι τα κεντρικά της κάμερας μου. 

Εδώ να πω οτί από τα 5-6 "διάσημα" video converters που χρησιμοποίησα δεν είχαν καλό αποτέλεσμα. Με το που άγγιζα framerate, το εξαγόμενο είχε σπασμωδική κίνηση. Μόνο το GO pro Studio που μου πρότεινε ο Cheonweb είχε καλή ροη αλλά το βίντεο έβγαινε λίγο μεγαλύτερο και πιο slow. 

Είχα ένα περίεργο πρόβλημα με το Go pro studio στην αρχή και δεν μου έκανε με τίποτα import τα κλιπακια. Τελικά ανακάλυψα οτι οποιοδήποτε αρχείο είχα στο δευτερο παρτισιον (D:) δεν το έκανε import. Οταν τα μετέφερα στο c: τα έκανε import αμέσως.

============ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ GO PRO STUDIO & TO SONY VEGAS ===============

Α) GO PRO STUDIO

1. Ανοίγουμε το Go pro studio και εισάγουμε τα κλιπάκια που θέλουμε να μειώσουμε το frame rate, πατώντας το "Import" ή σέρνοντας τα αρχεία στο κενό από κάτω.post-74718-0-84430200-1455291044_thumb.jpg
  2. Πατάμε πάνω στο βιντεάκι, ωστε να ανοίξει στο κεντρικό παράθυρο
  3. Πατάμε "advanced settings" και ανοίγει το κουτάκι με τις ρυθμίσεις
  4. Επιλέγουμε το Frame rate που θέλουμε να βγάλουμε "π.χ. 25"
  5. Εξάγουμε σε .Mov
  6. Επιλέγουμε "ADD to conversion list" για να μπει στην ουρά των αρχείων προς convertpost-74718-0-47945300-1455291300_thumb.jpg
  7. Κοιτάμε αν θέλουμε να αλλάξουμε το directory του export 
  8. και αφου είμαστε έτοιμοι πατάμε "Convert All"post-74718-0-31791700-1455291510_thumb.jpg

Β) SONY VEGAS

Τώρα τα κλιπάκια που βγάλαμε από το Go pro studio έχουν άλλη διάρκεια και είναι σε slow motion. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκτήσουν την κανονική τους ταχύτητα μέσα στο sony vegas. 

Το κάθε κλιπάκι μέσα στο vegas μπορεί να αλλάξει ταχύτητα αλλάζοντας μία τιμή (θα δούμε παρακάτω), που η default της είναι 1,000.

Έφτιαξα λοιπόν έναν απλό τύπο για υπολογισμό

Ταχύτητα = Frame που ήταν το βίντεο / Frame που το κάναμε

Αφου με 25 frames και ταχύτητα 1,000 έχουμε 1 sec βίντεο

Τοτε  με 59 frames (που είχε το βίντεο μας) με πόση ταχύτητα Χ πρέπει να το βάλω ωστέ να γίνει ΠΑΛΙ ένα sec?

Από αυτό προκύπτει 

25*1,000=1sec

59*X=1sec

άρα

Στα 25 η ταχύτητα είναι 1,000

Στα 59 η ταχύτητα είναι X

άρα 

25Χ = 59Χ1,000

άρα

Χ= 59/25 = 2,360

Πχ. Ένα βίντεο που ήταν 59 frames και το κάναμε 25, η ταχύτητα που πρέπει να βάλουμε στο κλιπ για να αποκτήσει την κανονική του διάρκεια είναι 2,360

Ένα βίντεο που ήταν 29,97 frames και το κάναμε 25, η ταχύτητα που πρέπει να βάλουμε στο κλιπ για να αποκτήσει την κανονική του διάρκεια είναι 1,198

- Πως το κάνουμε αυτό στο Vegas

1. Στο κλιπάκι που θέλουμε πατάμε "δεξί κλικ" και "Properties"post-74718-0-91372500-1455293058_thumb.jpg
  2. Στο παράθυρο που μας ανοίγει αλλάζουμε το Playback rate και βάζουμε το νούμερο που βρήκαμε από τον τύπο. "Πχ. 2,360"post-74718-0-01613900-1455293264_thumb.jpg

Αν ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ο ήχος, τότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. 

Αν όμως σας ενδιαφέρει και ο ήχος, τότε θέλει μια διαδικασία (δεν ξέρω αν υπάρχει ευκολότερος τρόπος. εγώ έκανα έναν ψιλομπακαλίστικο τρόπο)

1. Πατάω το λουκετάκι της φωτογραφίας ωστε να "αποσυνδέσω" το βίντεο με τον ήχο.
  2. Τραβάω τον ήχο μέχρι να βρώ το τέλος τουpost-74718-0-15985100-1455294122_thumb.jpg
  3. Το ξαναγυρίζω λίγο πίσω ωστε να κλειδώσει στο τέλος τουpost-74718-0-03148300-1455294184_thumb.jpg
  4. Μετά ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ CTRL, το γυρνάμε πίσω ωστε να κολλήσει στο τέλος του βίντεο και αυτό.post-74718-0-15977400-1455294401_thumb.jpg

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

Super!  Μόνη παρατήρηση ότι επειδή το frame rate είναι 59,940 το σωστό ποσοστό είναι 2,4 (2,397 για την ακρίβεια αλλά με 2,4 θα έχεις, θεωρητικά, καλύτερο αποτέλεσμα). Αντίστοιχα για τα 29,97fps θα βάλεις 1,2 στο speed.

Edit

Να συμπληρώσω ότι όταν επαναφέρεις τα clips σε realtime σπιντάρωντάς τα σε 2,4 ή 1,2, τα πρόβλημα με τη σπαστική κίνηση μπορεί να επανέλθει. Εξαρτάται απ' τον τρόπο που κάνει το speed up το κάθε software. Κάποια έχουν 2-3 επιλογές

( frame blend ή frame mix ή fluid motion ή optical flow κ.α. ).

Το Vegas δεν το ξέρω αλλά υποψιάζομαι ότι στο playback speed δεν κάνει τίποτα παραπάνω απ' το να πετάει καρέ.

Ψάξε για speed fx ή retime ή time warp ή κάτι τέτοιο ( αν υπάρχει στο Vegas ). 

Δημοσ.

Να συμπληρώσω ότι όταν επαναφέρεις τα clips σε realtime σπιντάρωντάς τα σε 2,4 ή 1,2, τα πρόβλημα με τη σπαστική κίνηση μπορεί να επανέλθει. Εξαρτάται απ' τον τρόπο που κάνει το speed up το κάθε software. Κάποια έχουν 2-3 επιλογές

( frame blend ή frame mix ή fluid motion ή optical flow κ.α. ).

Το Vegas δεν το ξέρω αλλά υποψιάζομαι ότι στο playback speed δεν κάνει τίποτα παραπάνω απ' το να πετάει καρέ.

Ψάξε για speed fx ή retime ή time warp ή κάτι τέτοιο ( αν υπάρχει στο Vegas ). 

Εμένα πάντως το αποτέλεσμα μου βγήκε τέλειο. Αρα μήπως το φτιάχνει το vegas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...