thomasG4 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα, για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ σχετικά με ποια διανομή να προτιμήσω για το παρακάτω netbook ACER ASPIRE ONE D270-26CKK - 10.1 Intel Atom N2600 (1.60 GHz) 2GB DDR3 320GB Sata, 5400 rpm μέχρι τώρα του είχα win7 starter (σπασμένα) αλλά ρε παιδιά έχει αρχίσει και σέρνεται απελπιστικά και μου σπάει τα νεύρα, είμαι ανάμεσα σε ubuntu14.04.3 LTS και σε Linux Lite 2.8..... Το netbook προορίζεται για την σύζυγο και θέλω το περιβάλλον να είναι σχετικά εύκολο. για πείτε και εσείς την γνώμη σας ευχαριστώ Θα έλεγα Linux Lite ή Linux Mint Xfce Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.kostas. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 το Linux Mint Xfce το έχω σε ένα άλλο netbook (HP) στο γραφείο για χρήση internet και είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά είπα για τα παραπάνω επειδή νομίζω ότι είναι πιο φιλικά στον χρήστη. Το ubuntu14.04.3 LTS λες να του κάτσει λίγο βαρύ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 το Linux Mint Xfce το έχω σε ένα άλλο netbook (HP) στο γραφείο για χρήση internet και είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά είπα για τα παραπάνω επειδή νομίζω ότι είναι πιο φιλικά στον χρήστη. Το ubuntu14.04.3 LTS λες να του κάτσει λίγο βαρύ; Ναι το κλασσικό Ubuntu λόγω unity δεν το προτείνω. Δεν είναι και το πιο ελαφρύ γραφικό περιβάλλον. Απο Ubuntu μπορείς να του βάλεις Ubuntu Mate. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.kostas. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 καλά άστο. Θα του βάλω την Linux Lite που την έχω και εδώ μπροστά μου σ' ένα dvd, να την δοκιμάσω κιόλας....! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Ο noa113 έχει δίκιο, είναι θέμα εκπαίδευσης. Δηλαδή κατά πόσο είναι διατεθειμένος όχι μόνο να μάθει νέα πράγματα, αλλά και να κάνει συμβιβασμούς. Το να πας από τον chrome στον midori ή ακόμα και στον dillo είναι κάποια απόσταση και θέλει πολύ μεγάλους συμβιβασμούς. Εγώ προσωπικά ενθουσιάζομαι όταν διαβάζω φίλους εδώ που φτιάχνουν καβουρδιστήρια για μηχανήματα και πραγματικά τα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά! Ο Dr_73 έβαλε μνήμη, εγώ σε μηχάνημα του 2003 ssd από κινέζο απλά γιατί δε θέλαμε να τα αποχωρηστούμε και γιατί αποφασίσαμε να τα κάνουμε λειτουργικά! Μην πας σε puppy, περισσότερα προβλήματα θα αποκτήσεις παρά θα λύσεις, όσες φορές έβαλα για δική μου χρήση έβριζα με τα bugs. μέχρι και boot δε μου έκανε σε γραφικό περιβάλλον το κοπρόσκυλο... το σούταρα και έβαλα crunchbang. @johnmegarythmos Φίλε γούσταρα τρελά με το minitube, γιατί έβλεπα τα πάντα χωρίς να χρειάζομαι τον browser. Στο μεταξύ έχει φτιάξει και ο smplayer ένα plugin για youtube, οπότε γλυτώνεις τον browser. Dillo για σερφάρισμα και δίπλα minitube να παίζει βιντεάκια... τον έβαζα και χαμηλά σε ανάλυση και ήμουν πολύ χαρούμενος! @.kostas. Σκατοεπεξεργαστής. Δε σώζεται, τον έχω κι εγώ. Να φανταστείς του έβαλα έναν ssd στα 50 γιούργια και ήρθε λίγο στα ίσα του το μηχάνημα, αλλά επειδή υπήρχε ήδη άλλος φορητός στην οικογένεια τον γύρισα σε open elec και γουστάρω φορητό χαζευτήρι! Είναι εξοικειωμένη και η γυναίκα μου με το open elec από το pi2... Μου άρεσε όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το manjaro fluxbox και μπορεί να το ξαναβάλω. Είναι πολύ όμορφο, αν και με fluxbox, έχει dock κάτω που θυμίζει λίγο mac άμα βάλεις και ένα καλό wallpaper! Το bunsenlabs που πρότεινε ο noa113 είναι πολύ ωραίο και μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου. Το έβλεπα προχθές και μου άρεσε σαν φιλοσοφία! Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
White_Cat Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα !Το ότι μ' αυτό που θα πω θα τ' ακούσω ασχημα, το ξέρω. Αλλά άμα θέλετε να είμαι πολύ ειλικρινής, εγώ στο συγκεκριμένο μηχάνημα, θα έβαζα Slackware. Από γραφικό περιβάλλον θα έβαζα το LXDE φυσικά κι όχι το KDE. Έχω εδώ και 3-4 χρόνια ένα μηχάνηα με μονοπύρηνο Pentium 4 στο 1 και κάτι Ghz με 512 RAM και πάει μια χαρά. Εννοείται βέβαια ότι δεν τραβάει για Gaming, μόνο εφαρμογές γραφείου, Web, IRC, Usenet & Mail.Το ότι ο χρήστης θέλει κάποια εκπαίδευση το καταλαβαίνω, αλλά εδώ που τα λέμε το LXDE δεν είναι σε καμία περίπτωση εχθρικό προς τους απλούς χρήστες.Φυσικά δέχομαι ότι το Slackware θεωρείται δύσκολο, αλλά για να κάνει ο χρήστης απλά net surfing δεν απαιτείται να μάθει όλα τα κόλπα της γραμμής εντολών.Έτοιμος είμαι, ανοίξτε ενα text editor και στολίστε με όσο θέλετε. Το ξέρω ότι αυτό που λέω θα θεωρηθεί αιρετικό, αλλά εχω γερό στομάχι.Πολύ φιλικά,Ο Άσπρος Γάτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 για παλιά μηχανήματα είναι μονόδρομος κάποια από τις "μαμά" διανομές με minimal εγκατάσταση και κάποιο ελαφρύ γραφικό περιβάλλον, ακόμα καλύτερα σκέτο window manager μια ιδέα που θα μπορούσε να βοηθήσει στο browsing με νορμάλ browsers αντί για τους προπολεμικούς είναι το noscript στο firefox κόβει τα πάντα από flash, js και λοιπές μλκίες που κολλάνε ακόμα και τέρατα μηχανήματα ειλικρινά όμως, σε μηχάνημε με κάτω από 1gb μνήμη προσωπικά δε θα έχανα χρόνο καν αν ήθελα κάτι με γραφικό edit καιρός να αναστηθεί και αυτό το thread http://www.insomnia.gr/topic/382703-info-project-linux-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2016 έχουμε κάνα 2 νήματα με θέμα το παλιό hardware, κάντε κάποιο από αυτά sticky γιατί ενδιαφέρεται πολύς κόσμος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα