ffilz Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 ΒΟΗΘΕΙΑ! Έχω χαθεί και εντελώς Είμαι άσχετος, αλλά θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα για να δω πως γίνεται. Έκανα λοιπόν τα εξής βήματα: Διάβασα ότι το Joomla είναι αρκετά απλό. Βρήκα δύο βιβλία γι αυτό και τα διάβασα όλα. Εγκατέστησα το XAMPP σε Localhost γιατί δεν είχα domain και πειραματίστηκα. Αφού κατάλαβα το σκεπτικό του μέσες άκρες βρήκα ένα πρόγραμμα που τα κάνει όλα πιο εύκολα το Artisteer 4. Το εγκατέστησα λοιπόν και αφού διάβασα όλο το manual και έφτιαξα μια βασική σελίδα αγόρασα στο Papaki (ξέρω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά να παίξω θέλω) και πήρα δωρεάν hostage… μου έστειλε και μερικά μαιλ με κωδικούς nameservers κλπ κλπ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ???? Πως ανεβάζω το αρχείο στο server? Πως εγκαθιστώ το Joomla στον server? Πριν έμπαινα στο “http://localhost/Joomla3x και έστηνα την ιστοσελίδα. Τώρα που θα πάω ? Κάπου διάβασα ότι πρέπει να έχω ftp client. Εγκατέστησα λοιπόν και το Filezilla βάζω τους nameservers αλλά όλο βγάζει error. Κάποιος άλλος μου είπε να κάνω απλά drag n drop το αρχείο του Artisteer (το οποίο κάνει extract σε ένα απλό zip αρχείο … για Joomla έκανα extract) και να το πετάξω μέσα στο Plesk στο φάκελο Httpdocs αλλά τίποτα Μήπως κανένας μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό το απλό (νομίζω) γιατί έχω κολλήσει και έχω εκνευριστεί πολύ? Διάβασα και άλλους οδηγούς εδώ μέσα άλλα όλοι το σημείο αυτό το προσπέρναγαν σαν να ήταν το αυτονόητο. Κάτι άλλοι τσακόνονταν αν είναι καλύτερο το Joomla από το άλλο που δεν θυμάμαι πως το λένε …πάντως άκρη δεν έβγαλα. Καμιά βοήθεια ρε παιδιά γιατί κλαίω τα 10€ που πλήρωσα για το domain
dominotrix Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δε ξερω για το Artisteer αλλα για να συνδεθεις στο σερβερ θα πρεπει να βαλεις στο host το ftp domain που σου δινουν μαζι με τον κωδικο και το username. Θα πας στο παπακι εχει που λεει πακετα hosting και θα κανεις κλικ στο domain. Εκει μεσα θα βρεις το Στοιχεία εισόδου FTP και θα τα περασεις στο FileZilla. Λογικα θα συνδεθεις. Αν οχι πες μου τι ερρορ σου βγαζει.
XPHSTOS_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Καλά μη κλαίς... πείραμα έκανες και η αποτυχία ειναι σημαντικό κομμάτι του πειράματος.Το πως θα συνδεθείς στον server με τον Filezilla (τα στοιχεία δηλαδή username, password κλπ) θα τα βρεις σε κάποιο email που σου έστειλαν από το papaki.Έπειτα για να μη σε μπερδέψω με export βάσεων δεδομένων κλπ.Δες ένα module που λέγεται akeeba backup.Τι κάνει αυτό?Το εγκαθιστάς στο Joomla και με αυτό δημιουργείς ένα backup/image του site σου ΜΑΖΙ με την βάση δεδομένων.Όπου μετά πέρνεις αυτό το gzip αρχείο και το κάνεις extract πάνω στον server.Πως?! Διάβασε τις οδηγίες του Akeeba Backup.Καλή τύχη!Αν κολλάς, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια και από το papaki.
ffilz Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 καταρχάς ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας το Filezilla μου βγάζει Command: USER q76554ffil Response: 331 Password required for q76554ffil Command: PASS ********** Response: 530 Login incorrect. Error: Critical error: Could not connect to server διευκρινίζω ότι βάζω το προσωρινό hostaname. βέβαια για το κανονικό να βάλω τα ίδια μου βγάζει. τους nameserves τους έχω περάσει σωστά ...δεν ήταν κάτι δύσκολο @XRHSTO_ αυτό το akeeba backup το εγκαθηστώ στο Joomla στο localhost ? στο papaki δεν θέλω να ρωτήσω γιατί υποθέτω ότι ή θα μου πουν τίποτα που δεν θα καταλάβω ή θα μου ζητήσουν λεφτά. είμαι σίγουρος ότι free hosting με support δεν κάνουν
xrhstosiak Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 https://www.papaki.gr/en/web-hosting-plans.htm το free hosting πακετο δεν εχει βαση δεδομενων οποτε δεν μπορεις να τρεξεις joomla
ffilz Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 @xrhstosiak τι εννοείς? τι μπορώ να κάνω στο freehosting?
dominotrix Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Προφανως να ανεβασεις απλη HTML σελιδα. Οχι καποιο cms οπως joomla wordpress κλπ. Αυτο ομως δεν ειναι αιτια για το οτι δε μπορεισ να συνδεθεις με ftp.
ffilz Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 μάλιστα μάθαμε και κάτι σήμερα δεν μου λες dominotrix υπάρχει περίπτωση να μην έχει ενεργοποιηθεί γιατί την αγόρασα μόλλις χθες ? και πως θα ανεβάσω την απλή HTML σελίδα? θα κάνω copy paste το αρχείο html στο Plesk στο φάκελο Httpdocs? και αυτά που έχω ανεβάσει ήδη στο httpdocs πως θα τα κάνω delete?
Karavas_Aristeidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε μου ffilz, όλα τα CMS είναι Software χτισμένα κυρίως σε php. Για να τα ενεργοποιήσεις σε ένα domain πρέπει να τα ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ. Όπως κάνεις με τα προγράμματα στον υπολογιστή. Οπότε πριν αγοράσεις ένα domain θα πρέπει να δεις αν υποστίριζει CMS. Όπως είπε ο dominotrix το Filezilla είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να ανεβάσεις τα αρχεία σου. Τι κάνει? Συνδέει τον υπολογιστή σου κατευθείαν με το domain σου (στον server) και σου επιτρέπει να ανεβάσεις αρχεία με ασφάλεια. Όταν αγοράζεις ένα domain σου έρχεται ένα e-mail με όλα τα στοιχεία σύνδεσης σου. Για να έχεις πρόσβαση στο σέρβερ θα βάλεις τα στοιχεία που σου ήρθαν κάτω από το όνομα FTP (File Transfer Protocol). Κάπως έτσι δηλαδή:http://prntscr.com/a0bwy5 Σέρνεις απλά τον φάκελο σου μέσα και αυτό ήταν. Να προσέχεις μόνο. Αν δείς έχω το index.html (αρχική σελίδα) στην βάση του domain γιατί απλά χρειάζεται μια σελίδα .html ώστε να διαβάσει σαν αρχική. Αν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια, απλά ζήτα το 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε μου ffilz, όλα τα CMS είναι Software χτισμένα κυρίως σε php. Για να τα ενεργοποιήσεις σε ένα domain πρέπει να τα ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ. Όπως κάνεις με τα προγράμματα στον υπολογιστή. Οπότε πριν αγοράσεις ένα domain θα πρέπει να δεις αν υποστίριζει CMS. Όπως είπε ο dominotrix το Filezilla είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να ανεβάσεις τα αρχεία σου. Τι κάνει? Συνδέει τον υπολογιστή σου κατευθείαν με το domain σου (στον server) και σου επιτρέπει να ανεβάσεις αρχεία με ασφάλεια. Όταν αγοράζεις ένα domain σου έρχεται ένα e-mail με όλα τα στοιχεία σύνδεσης σου. Για να έχεις πρόσβαση στο σέρβερ θα βάλεις τα στοιχεία που σου ήρθαν κάτω από το όνομα FTP (File Transfer Protocol). Κάπως έτσι δηλαδή: http://prntscr.com/a0bwy5 Σέρνεις απλά τον φάκελο σου μέσα και αυτό ήταν. Να προσέχεις μόνο. Αν δείς έχω το index.html (αρχική σελίδα) στην βάση του domain γιατί απλά χρειάζεται μια σελίδα .html ώστε να διαβάσει σαν αρχική. Αν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια, απλά ζήτα το Να ρωτησω και γω κάτι.επειδη σε λίγες μέρες θα φτιάξω και γω ένα website αλλα σε wordpress ...Ποια domain sites υποστηρίζουν δωρεαν Wordpress και JOOMLA CMS? με ".gr" Επίσης αν δεν υπάρχει δωρεαν κάτι μπορω να μετατρέψω την ιστοσελίδα που είναι φτιαγμένη σε wordpress να την μετατρέψω σε html για να την περάσω μετά δωρεαν στο papaki.gr?
Karavas_Aristeidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Να ρωτησω και γω κάτι.επειδη σε λίγες μέρες θα φτιάξω και γω ένα website αλλα σε wordpress ...Ποια domain sites υποστηρίζουν δωρεαν Wordpress και JOOMLA CMS? με ".gr" Επίσης αν δεν υπάρχει δωρεαν κάτι μπορω να μετατρέψω την ιστοσελίδα που είναι φτιαγμένη σε wordpress να την μετατρέψω σε html για να την περάσω μετά δωρεαν στο papaki.gr? Ειλικρινά δεν ξέρω. Μένω Γερμανία οπότε δεν μπορώ να έχω γνώμη για τα web hosting στην Ελλάδα. Μπορείς όμως να βρεις τέτοιες σελίδες και να στείλες ένα μειλ και να ρωτήσεις. Σε περίπτωση που δνε υπάρχει πρέπει να γράψεις όλη την σελίδα στο χέρι. 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) α οκ ευχαριστω Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2016 από BLuE_PaNtHeR
Karavas_Aristeidis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 α οκ ευχαριστω Αν χρειαστείς βοήθεια απλά πες το μου
ffilz Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 λοιπόν εγώ άκρη δεν έβγαλα ούτε το filezilla συνδέεται ούτε έχω καταλάβει τι πρέπει να βάλω που ωστόσο: δεν έχω κανένα πρόβλημα να στείλω το mail με τους κωδικούς σε όποιον θέλει να συνδεθεί να ανεβάσει μια οποιαδήποτε βλακεία στο site δεν με ενδιαφέρει (αρκεί να μην ανεβάσει τη σημαία του ISIS και με τρέχουν) και να μου πει πως το έκανε Ώστε μετά αν πάρω γραμμή τι πρέπει να κάνω, να πληρώσω για να αγοράσω χώρο να μπορέσω να ανεβάσω database. Είμαι σίγουρος ότι κάνω κάποια μαλακία αλλά δεν ξέρω τι
mentoras28 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 δοκιμασε να συνδεθεις και με winSCP και πες μας αν σου βγαλει καποιο προβλημα. Για καποιο λογο πριν καποιο καιρο ενω τα ιδια credentials μου εβγαζαν λαθος για filezila και επαιζαν κανονικα με winSCP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα