micos000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 τωρα εχω windows 7 ultimate 32 bit! απο windows 7 ποια version ειναι η πιο ελαφρυα για ενα συστημα(petium 3 3.4 ,ati 5450,160 σκληρο παλιο,2 giga ram) και γενικα ποια προτείνεται και εκτος απο 7 ; petium 3??? Μήπως εννοείς pentium 4; Είναι ο ht (hyperthread) ή ο απλός; Για μένα windows 7 home premium 32bit. Τα xp πλέον είναι παρωχημένα και θα τα πρότεινα μόνο αν είχες p4 1.8 χωρίς threads και 1gb ram, αλλά για το δικό σου 7άρια. 2
Fdtech Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Pentium 3 στα 3.4 δεν υπάρχει, μάλλον pentium 4 στα 3.4Ghz είναι. Το πρόβλημα των καθυστερήσεων οφείλεται κατά 70% στον παλιό δίσκο, που είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση. Ένας ssd σου λείπει (45-50€) και θα δεις τεράστιες διαφορές. Μείνε με τα 7ρια (τα 2GB ram είναι ok), με τα XP δε θα αξιοποιείται σωστά η GPU που υποστηρίζει Directx 11, UVD 2 κτλ... 1
Rage_unseen Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Εκεί που είσαι μείνε!.. Αν πας στα 10άρια θα τρώνε πιο πολύ την ram σου διότι αν και το σύστημα είναι ελαφρύ έχει πολλές εφαρμογές που θα σου τρώνε την ram και δεν μπορείς να τις κλίσεις. Και μην ακούω για 8 ή 8.1, έχει αποδειχτεί ότι είναι το πιο βαρύ λογισμικό που υπάρχει. Όσο για xp μπορεί να ανασάνεις αλλά θα μειωθούν πολύ οι ιδιότητες και δυνατότητες του συστήματός σου. κανεις remove ολες τις metro εφαρμογες που τρεχουν απο πισω k κρατας το store μπας κ χρειαστεις κατι αργοτερα ,τον edge ισως και το photo app που ειναι καλο αν θες κ ανασαινει ο υπολογιστης https://github.com/W4RH4WK/Debloat-Windows-10 1
Bspus Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Pentium 3 στα 3.4 δεν υπάρχει, μάλλον pentium 4 στα 3.4Ghz είναι. Το πρόβλημα των καθυστερήσεων οφείλεται κατά 70% στον παλιό δίσκο, που είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση. Ένας ssd σου λείπει (45-50€) και θα δεις τεράστιες διαφορές. Μείνε με τα 7ρια (τα 2GB ram είναι ok), με τα XP δε θα αξιοποιείται σωστά η GPU που υποστηρίζει Directx 11, UVD 2 κτλ... Ειναι κριμα ομως να παρει ssd και να τρεχει σε sata1 γιατι σιγα μην υποστηριζει κατι παραπανω η μητρικη του 1
Alex-V Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Ουτε εγω προσωπικα θα εδινα 50 ευρα για τετοιο μηχανημα.
Rod@X Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Σε αντίστοιχο pc pentium 4 , 3,2 , και 2 GB ram έχω τα 7, είναι υποφερτά για απλές δουλειές. Δοκίμασα και τα 10 , αλλά δεν γίνεται εγκατάσταση. Θα έχει διαφορά με τον ssd αλλά ...αλλά ο δίσκος θα αξίζει όσο όλο το υπόλοιπο σύστημα.
cabdik Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 ρε παιδια, εστησα προσφατα κι εγω ενα παρομοιο πισι με κομματια που ειχαν απομεινει απο δω και απο κει, ετσι για πειραματισμους..! τα κομματια ειναι MB ASUS P4P800SE CPU Pentium 4 HT 3,0ghz RAM 1,5gb DDR1 HDD 120gb IDE αλλα εγω εβαλα κι εναν SSD που πηρα προσφατα (Intenso 128gb), ο οποιος ομως προοριζεται για laptop και οχι για το συγκεκριμενο συστημα..!!! απλα τον εβαλα πανω απο περιεργεια, να δω τι διαφορα θα εχει απο τον HDD..! αρχικα, ειχα βαλει Ubuntu 14.04 LTS στον HDD. αρκετα βαρια, αργει να ανοιξει εφαρμογες, να μπει ιντερνετ, κλπ..! προφανως στον HDD, θελει καποια πιο ελαφρια διανομη Linux..! Παμε τωρα στον SSD. ηθελα εξ αρχης να περασω τα 10αρια για να τα δοκιμασω. αλλα ΤΖΙΦΟΣ...! απο 3 διαφορετικα δισκακια (32μπιτα παντα, γιατι στα 64μπιτα, μου ελεγε οτι δεν ειναι συμβατος ο CPU..!) δεν κανει τπτ, απλα βγαζει μια πορτοκαλι οθονη με λεπτες λευκες ριγες.....!!!! στα 7αρια (32μπιτα, παντα), παλι σε 3 διαφορετικα δισκακια, ενω ξεκιναει να κανει την εγκατασταση, φτανει σε ενα σημειο μου πεταει παραθυρο για κατι σφαλματα (δεν θυμαμαι τωρα ακριβως..) και διακοπτεται η εγκατασταση...! τα 8.1 ουτε καν δοκιμασα, δεν με ελκυσαν ποτε..!!! τελικα περασα τα XP, για να δουλεψει το συστημα, και να δω την συμπεριφορα του με τον SSD..! ειναι πολυ σβελτο, για την ηλικια του, οφειλω να ομολογησω, το μονο που εχω, ειναι ενα θεμα με τον driver της καρτα ηχου (soundMAX) που δεν εγκαθισταται, παρ' ολο που τον κατεβαζω απο την ASUS...!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα