Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ουτε καν, το concept είναι πολύ παλιότερο, όταν το είχε ανακοινώσει η canonical, άσχετα αν πρόλαβε η ms να το υλοποιήσει 1η.

Δεν το ήξερα, πότε το είχε ανακοινώσει;

Υπήρχαν και videos για το Ubuntu :)  στα Windows το είδαμε πέρυσι. 

Ε όχι και πέρυσι! :)

Δημοσ.

χμμμ windows like και τα Linux.τυχαιο?

Στην λογική των windows tablets.

Παρθενογένεση δεν υπαρχει, δεν βαρεθηκατε να λετε ολο τα ιδια και τα ιδια??

Δημοσ.

Παρθενογένεση δεν υπαρχει, δεν βαρεθηκατε να λετε ολο τα ιδια και τα ιδια??

Είπε κανείς ότι υπάρχει; (εκτός ελάχιστων περιπτώσεων). Απλά μια διαπίστωση έκανα, που μάλλον ήταν και λάθος όπως είπε ο φίλος μετά :)

Δημοσ.

ουτε καν, το concept είναι πολύ παλιότερο, όταν το είχε ανακοινώσει η canonical, άσχετα αν πρόλαβε η ms να το υλοποιήσει 1η.

Το concept της canonical,ηταν μετα την πρωτη δοκιμαστικη των windows 8(2011) και το concept ηταν το εξης:

Το λογισμικο και οι εφαρμογες να αλλαζουν UI, απο mobile mode ==>tablet mode ==>desktop mode.Αυτο το concept δεν εχει υλοποιηθει ακομη απο καμια εταιρια,ουτε απο την MS.

Η πρωτη υλοποιηση της MS ηταν το 2014 με το ξεκινημα των windows 10 και 2015 με το ξεκινημα των windows 10 mobile,προς το παρον ειναι κομμενη στα 2:

1.Mobile mode==>tablet mode(continuum windows smartphones)

2.Tablet mode==>desktop mode(continuum windows tablet/pc)

Γι'αυτο και δεν υπαρχει υλοποιησει του concept ακομη.

Υ.Γ.Ελπιζω να τους κοψει,εκει στη Canonical και δωσουν τη συγκεκριμενη διανομη και για x86 και υποστηριξη intel atom soc(τουλαχιστον απο bay trail και μετα)!

• Like 2
Δημοσ.

Εγω το γουστάρω και μην υποτιμάτε καθολου το μεγεθος και τις δυνατότητες της Linux κοινοτητας. Μακαρι να μπορεσει να παει ελαχιστα καλά και θα δούμε νέα εποχή στα tablet απο ολες τις πλατφόρμες. Προσωπικα αν και δεν ειμαι καθολου φαν των tablet αυτο θα το επαιρνα ευχαριστως στην σωστη τιμη

• Like 3
Δημοσ.

Το concept της canonical,ηταν μετα την πρωτη δοκιμαστικη των windows 8(2011) και το concept ηταν το εξης:

Το λογισμικο και οι εφαρμογες να αλλαζουν UI, απο mobile mode ==>tablet mode ==>desktop mode.Αυτο το concept δεν εχει υλοποιηθει ακομη απο καμια εταιρια,ουτε απο την MS.

Η πρωτη υλοποιηση της MS ηταν το 2014 με το ξεκινημα των windows 10 και 2015 με το ξεκινημα των windows 10 mobile,προς το παρον ειναι κομμενη στα 2:

Υ.Γ.Ελπιζω να τους κοψει,εκει στη Canonical και δωσουν τη συγκεκριμενη διανομη και για x86 και υποστηριξη intel atom soc(τουλαχιστον απο bay trail και μετα)!

Είχα ρωτήσει σε ένα IRC chat που είχε κάνει η Canonical, ποια είναι η απάντηση τους στο continuum της MS. Η απάντηση ήταν ότι αυτό που θέλουν να κάνουν αυτοί δεν είναι να δημιουργούν ένα UI περιβάλλον που μοιάζει με την Desktop έκδοση αλλά ουσιαστικά είναι η mobile έκδοση μόνο με τις mobile εφαρμογές. Αυτο που θελουν ειναι μόλις συνδέεις το κινητό σου (ή tablet) σε μία οθόνη με ποντίκι και πληκτρολόγιο να έχεις το πλήρες Desktop περιβάλλον με όλες τις εφαρμογές (που ήδη έχεις στην Desktop έκδοση). Την ίδια ακριβώς εμπειρία!

Στην πρώτη του παρουσίαση, όπως βγαίνει τώρα πρώτη φορά στην αγορά, δεν το έχουν καταφέρει ακόμη πλήρως αυτό, καθώς λίγες εφαρμογές προσαρμόζουν το Interface τους ή είναι touch friendly και λίγες εφαρμογές είναι συμβατές με ARM. Επίσης, ακόμη ο Mir χρησιμοποιείτε από ελάχιστες εφαρμογές οπότε πολλές αναγκαστικά τρέχουν μέσω του xMir. Είναι όμως ακόμη νωρίς και θέλω να πιστεύω οτι αυτό θα αλλάξει σιγά σιγά και θα καταφέρει να πετύχει το εγχείρημα.

Έχω για κύριο λειτουργικό μου τα Ubuntu εδώ και αρκετά χρόνια και δεν βλέπω την ώρα να βάλω αυτήν την τεχνολογία στην καθημερινότητα μου!

• Like 1
Δημοσ.

Είχα ρωτήσει σε ένα IRC chat που είχε κάνει η Canonical, ποια είναι η απάντηση τους στο continuum της MS. Η απάντηση ήταν ότι αυτό που θέλουν να κάνουν αυτοί δεν είναι να δημιουργούν ένα UI περιβάλλον που μοιάζει με την Desktop έκδοση αλλά ουσιαστικά είναι η mobile έκδοση μόνο με τις mobile εφαρμογές. Αυτο που θελουν ειναι μόλις συνδέεις το κινητό σου (ή tablet) σε μία οθόνη με ποντίκι και πληκτρολόγιο να έχεις το πλήρες Desktop περιβάλλον με όλες τις εφαρμογές (που ήδη έχεις στην Dekstop έκδοση). Την ίδια ακριβώς εμπειρία!

Αυτο που σου αναφερε στο chat,ειναι ακριβως αυτο που ισχυει με το continuum στα windows tablet κατι που ακομη δεν εχει εφαρμοστει στα windows smartphone,οχι γιατι τρεχει mobile εφαρμογες,που δεν ειναι καθαρα mobile,αλλα universal(αλλαζουν interface αναλογα που τρεχουν),αλλα οτι το περιβαλλον που τρεχουν σε μεγαλη οθονη,δεν ειναι καθαρα desktop,αλλα ενα ειδος περιορισμενου tablet mode.

Παντος το κονσεπτ που παρουσιασαν πριν χρονια,ηταν αυτο που εχω γραψει πιο πανω.

Το concept της canonical,ηταν μετα την πρωτη δοκιμαστικη των windows 8(2011) και το concept ηταν το εξης:

Το λογισμικο και οι εφαρμογες να αλλαζουν UI, απο mobile mode ==>tablet mode ==>desktop mode.

Δημοσ.

Το concept της canonical,ηταν μετα την πρωτη δοκιμαστικη των windows 8(2011) και το concept ηταν το εξης:

Το λογισμικο και οι εφαρμογες να αλλαζουν UI, απο mobile mode ==>tablet mode ==>desktop mode.Αυτο το concept δεν εχει υλοποιηθει ακομη απο καμια εταιρια,ουτε απο την MS.

Η πρωτη υλοποιηση της MS ηταν το 2014 με το ξεκινημα των windows 10 και 2015 με το ξεκινημα των windows 10 mobile,προς το παρον ειναι κομμενη στα 2:

Δεν διαφωνώ, για την αρχική σύλληψη της ιδέας μιλούσα.

Δεν το ήξερα, πότε το είχε ανακοινώσει;

2011, η ιδέα και ο στόχος της εταιρείας, 2013 το 1ο distro & το πρώτο crowdfunding για το flagship smartphone τους, το edge.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Touch

• Like 1
Δημοσ.

τα windows 8 που προτοξεκινησαν αυτη την θεωρια ηταν του 2012.

Mε τα 8 πήγε να κάνει ένα ενοποιημένο UI. Τι υπήρχε κάτω από το καπό δεν είχε καμία σχέση

Γενικά δε νομίζω να πιάσει. Πλεον android, ιοs έχουν εδραιωθεί για τα καλα. Εδω η ms με τόσα φράγκα/σπρώξιμο/ εκμετάλλευση του desktop και πάλι με τα χίλια ζόρια έχει το ελάχιστο ποσοστό που έχει

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρά,μάγκες αφήστε ποιός και γιατί πρώτος -δεύτερος λες και έχει καμία σημασία έλεος πια.

προσωπικά θα ήθελα να δω κάτι πέρα απο google-microsoft να μπαίνει στο παιχνίδι και να πετύχει......

αν δεν έχει το lag του android και τα κενά ασφαλείας κλπ θα είναι πολύ καλό ακόμα και αν δεν πετύχει λόγω marketing.

Δημοσ.

Ρε σεις αφού δεν τραβάει, δεν το βλέπουν; Το Ubuntu touch έχει πεθάνει. Αφού δεν έπεισαν τους devs να μετακομίσουν εκεί, δεν πρόκειται ποτέ. Το concept είναι από το 2013, το δοκίμασα σε ένα nexus 4 αλλά δεν... Έβγαλα και πλάνα να ανεβάσω βίντεο στο κανάλι μου αλλά τσάμπα χρόνος, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Μου άρεσαν τα quick settings του που είναι το αφεντικό όλων, πραγματικά όμως, αλλά όλα τα άλλα ήταν πολύ poorly implemented. Κακή εφαρμογή κάμερας, άθλιος ήχος σε κλήσεις, όλα τα apps που δοκίμασα ήταν webapps και όχι native.

Δημοσ.

Εγω το γουστάρω και μην υποτιμάτε καθολου το μεγεθος και τις δυνατότητες της Linux κοινοτητας. Μακαρι να μπορεσει να παει ελαχιστα καλά και θα δούμε νέα εποχή στα tablet απο ολες τις πλατφόρμες. Προσωπικα αν και δεν ειμαι καθολου φαν των tablet αυτο θα το επαιρνα ευχαριστως στην σωστη τιμη

Η τιμή του αναμένεται να είναι η ίδια με την Android edition: 250 ευρά.

Όχι άσχημα για tablet που θα σου επιτρέπει να ανοίξεις το VLC, XBMC, Octave και LibreOffice ταυτόχρονα και να κάνεις ότι θες. Παρόμοιες δυνατότητες παίρνεις μόνο με συσκευή πολλαπλάσιας τιμής (που σου σπάει και τα νεύρα, με updates που κρατάνε το pc όμηρο ενω κάνει reboot για κάμποσα λεπτά).

Περιμένω εναγωνίως τι θα καταφέρει σε επίπεδο πωλήσεων, αφού τα προηγούμενα μοντέλα με Ubuntu Touch είχαν περιορισμό στον αριθμό των κομματιών (δηλαδή sold out και πάπαλα) και άρα δεν μπορέσαμε να εκτιμήσουμε που ακριβώς βρίσκεται το Ubuntu Touch απο άποψη δημοτικότητας.

ΥΓ: Εννοείται δεν περιμένω πωλήσεις επιπέδου... Android ή ακόμα και επιπέδου WP, απλά να δημιουργηθεί μια βιώσιμη κοινότητα που θα δώσει κίνητρο στην Canonical να συνεχίσει την ανάπτυξη.

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχουν αποκτήσει μεγάλο μερίδιο τα windows tablets, το βλέπω πολύ δύσκολο (εώς απίθανο) να το καταφέρουν τα ubuntu tablets!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...