White__Dragon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Λόγω του παραπάνω, οτι και να σου απαντήσουμε στο παρακάτω, δεν θα το πιστευεις. Πάρε ένα πεδιόμετρο για να ηρεμήσεις, αλλιώς σε βλέπω για χάπια. Γιατί δε θα το πιστεύω; Δεν είπα ότι δεν πιστεύω αυτό που μου είπε ο "NeCrOmAnCeR19". Εσύ δεν κατάλαβες καλά τι εννούσα όταν είπα "φαίνεται" και απλώς στο εξήγησα. Το είχα πει πριν μου απαντήσει ο "NeCrOmAnCeR19". Δεν είπα πότε ότι δεν τον πιστεύω. Εσύ νόμιζα ότι τον αμφισβητούσες. Μάλλον έγινε παρεξήγηση. Είμαι σε απόλυτη ηρεμία και δεν έχω καθόλου άγχος. Το ξέρω ότι ο κόσμος δε θέλει να σκέφτεται και να ερευνεί πια. Για να σκεφτεί, κάτι φοβερό θα πρέπει να συμβαίνει (πχ. φοβερό άγχος). Με ένα αγχολυτικό χάπι σταματά το άγχος, άρα και ο λόγος της σκέψης. Εμένα όμως, μου αρέσει να σκέφτομαι. Το ξέρω, δεν είναι φυσιολογικό, πρέπει να έχω αρρωστήσει! Πρέπει να πάρω χάπια να γίνω καλά. Μα τί χάπια; Σκέφτομαι και ερευνώ χωρίς ο λόγος να είναι ότι πεθαίνω από πανικό(!!) - δε θα με πιάσουν τα αγχολυτικά. Πρέπει να φτιάξετε νέα χάπια!! (Είπα να ειρωνευτώ κι εγώ λιγάκι - μου κολλήσατε τη συνήθεια :-P) Επισης δες και το παρακάτω Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αντικρουόμενες έρευνες για τις επιπτώσεις τις ακτινοβολίας ραδιοκυμάτων και ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία ακόμη. Υπάρχουν πολλοί που λένε πως είναι ακίνδυνη και πολλοί που λένε πως είναι επικίνδυνη και άλλοι σε όλο το ενδιάμεσο φάσμα απόψεων. Εσύ απλώς μου έδειξες έναν που τείνει περισσότερο προς το "ακίνδυνη". Σου δίνω, λοιπόν, κι εγώ αυτή και αυτή την πηγή που λένε το αντίθετο κι αν συνεχίσεις να μου δίνεις εσύ, μπορώ να συνεχίσω να σου δίνω κι εγώ. Όμως, αφού δεν έχουμε βαθιές επιστημονικές γνώσεις πάνω στο θέμα, δε θα μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο με ουσιαστικά επιχειρήματα. Οπότε, δεν έχει νόημα να ειρωνεύεται ο έναν τον άλλο, γιατί κανείς δε μπορεί να αποδείξει τίποτα και θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός για τις απόψεις ή αμφιβολίες του καθενός.
isay Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αντικρουόμενες έρευνες για τις επιπτώσεις τις ακτινοβολίας ραδιοκυμάτων και ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία ακόμη. Υπάρχουν πολλοί που λένε πως είναι ακίνδυνη και πολλοί που λένε πως είναι επικίνδυνη και άλλοι σε όλο το ενδιάμεσο φάσμα απόψεων. Εσύ απλώς μου έδειξες έναν που τείνει περισσότερο προς το "ακίνδυνη". Σου δίνω, λοιπόν, κι εγώ αυτή και αυτή την πηγή που λένε το αντίθετο κι αν συνεχίσεις να μου δίνεις εσύ, μπορώ να συνεχίσω να σου δίνω κι εγώ. Όμως, αφού δεν έχουμε βαθιές επιστημονικές γνώσεις πάνω στο θέμα, δε θα μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο με ουσιαστικά επιχειρήματα. Οπότε, δεν έχει νόημα να ειρωνεύεται ο έναν τον άλλο, γιατί κανείς δε μπορεί να αποδείξει τίποτα και θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός για τις απόψεις ή αμφιβολίες του καθενός. Λόγω γνώσεων γνωρίζω πάρα πολύ καλά το θέμα της ακτινοβολίας, ιοντίζουσας ή μη και ξέρω που αξίζει να δώσω βάρος (πάντα προσωπικές επιλογές). Ο καθηγητής στο βιντεο δεν είναι κάποιος τυχαίος. Το λάθος που κάνεις για μένα ειναι οτι κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Μιλάς για το wifi και δεν ασχολείσαι με το κινητό, το ασύρματο τηλέφωνο, τα καλώδια ρεύματος, κλπ (των δικών σου αλλά και των γειτόνων σου). Επισης αγνοείς την ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία. Ειδικά εκεί που έγραψες αν το wifi του κινητου ΕΚΠΕΜΠΕΙ οταν ειναι κλειστό, σκέφτηκα οτι είσαι στα ορια του troll. Ασχολείσαι με την ισχυ του wifi και οχι την ισχύ του κινητου (για το τηλεφωνικο σημα) Αν συνεχίζεις να ανησυχείς τόσο για τα ασύρματα δίκτυα κλείσε τα ή άφησε τα σε 5+ μέτρα. 1
White__Dragon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Λόγω γνώσεων γνωρίζω πάρα πολύ καλά το θέμα της ακτινοβολίας, ιοντίζουσας ή μη και ξέρω που αξίζει να δώσω βάρος (πάντα προσωπικές επιλογές). Πόσο καλά γνωρίζεις το θέμα ακτινοβολίας; Είσαι σε επίπεδο διδακτορικού; Μήπως μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά πως όλες οι έρευνες που βρίσκουν έστω λίγο επικίνδυνη τη συγκεκριμένη ακτινοβολία, κάνουν λαθός; Έτσι θα λυθει μια για πάντα αυτό το ζήτημα και κανείς δε θα αμφιβάλει ξανά. Αν όχι, τότε οι απόψεις σου βασίζονται σε κάποιες γνώσεις, αλλά και σε προσωπικά πιστεύω. Τα προσωπικά πιστεύω ενδέχεται να περιέχουν λάθη. Μπορείς, λοιπόν, να έχεις απόψεις, αλλά δε μπορείς να είσαι απόλυτος γι' αυτές. Ο καθηγητής στο βιντεο δεν είναι κάποιος τυχαίος. "Δεν είναι τυχαίος" εννοείς "είναι αξιόπιστος"; Με ποιά επιχειρήματα το υποστηρίζεις αυτό; Δε σημαίνει ότι διαφωνώ, αλλά δε μπορώ να πιστεύω ότι ακούω. Πρέπει να με πείσεις. Ούτε τα ερευνιτικά κέντρα στις πηγές που σου έδωσα εγώ και το πανεπιστήμιο Αθηνών είναι τυχαία. Τώρα, αν είναι αξιόπιστα είναι άλλο θέμα. Το λάθος που κάνεις για μένα ειναι οτι κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. Μιλάς για το wifi και δεν ασχολείσαι με το κινητό, το ασύρματο τηλέφωνο, τα καλώδια ρεύματος, κλπ (των δικών σου αλλά και των γειτόνων σου). Επισης αγνοείς την ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία. Ειδικά εκεί που έγραψες αν το wifi του κινητου ΕΚΠΕΜΠΕΙ οταν ειναι κλειστό, σκέφτηκα οτι είσαι στα ορια του troll. Ασχολείσαι με την ισχυ του wifi και οχι την ισχύ του κινητου (για το τηλεφωνικο σημα) Αν συνεχίζεις να ανησυχείς τόσο για τα ασύρματα δίκτυα κλείσε τα ή άφησε τα σε 5+ μέτρα. Το λάθος που κάνεις είναι ότι υπέθεσες, χωρίς ποτέ να πω κάτι τέτοιο ή να με ρωτήσεις, ότι δεν ασχολούμαι όλα τα υπόλοιπα εκτός του wifi. Γιατί το υπέθεσες αυτό; Επειδή δεν κάνω ερωτήσεις για όλα αυτά μαζί στο θέμα που άνοιξα; Δηλαδή, αν κάνω μια ερώτηση για τη μουσική, σημαίνει ότι δε με ενδιαφέρει καμιά άλλη τέχνη, επειδή δεν αναφέρθηκα σε όλες μαζί στην ίδια ερώτηση; Αν συνεχίζεις να ανησυχείς τόσο για τα ασύρματα δίκτυα κλείσε τα ή άφησε τα σε 5+ μέτρα. Γιατί συνεχίζεις να πιστεύεις ότι ανησυχώ; Είναι σαν να λέει κάποιος: "Σήμερα, μιας που έχω ελεύθερο χρόνο και κέφι, λέω να μάθω πως μαγειρεύω και στον ατμό, ώστε να διατηρούνται περισσότερα θρεπτικά συστατικά στα φαγητά μου" κι εσύ να του απαντάς: "Είσαι τρελός; Γιατί ανησυχείς τόσο πολύ μη χαθούν τα θρεπτικά συστατικά; Όχι, δε θα πεθάνεις σήμερα από έλλειψη βιταμινών. Πρέπει να πάρεις αμέσως αγχολυτικά χάπια να ηρεμίσεις! Αν συνεχίσεις να ανησυχείς τόσο για το χάσιμο των συστατικών κατά το μαγείρεμα, μη μαγειρεύεις καθόλου και μην τρως τίποτα!" κι ακόμα: "Γιατί ασχολήσαι μόνο με το φαγητό; Δεν έχεις άλλα ενδιαφέροντα; Γιατί δεν αποφάσισες σήμερα να ασχοληθείς ταυτόχρονα, εκτός απ' το φαγητό, με το να μάθεις πως κάνεις πουσάπς σωστότερα, πώς να συνεννοήσαι καλύτερα με τους ανθρώπους, πώς να αρμέγεις μια κατσίκα και πως να κινήσαι ευκολότερα στα διάστημα;"
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καθηγητής πανεπιστημίου ή να έχει κάνει διατριβή. Κάλλιστα μπορεί να έχει ασχοληθεί είτε επαγγελματικά είτε από χόμπι ή απλά από περιέργεια και ανάπτυξη γνώσεων. Γεγονός είναι ότι τουλάχιστον για το ασύρματα WiFi δίκτυα δεν υπάρχει κανένα θέμα, ενώ για τα δίκτυα της κινητής χρειάζονται περαιτέρω έλεγχοι και ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάθε χρόνο βγάζει σχετική έκθεση. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για επίδραση της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό, πέραν της θερμικής. Πράγμα που ρητά μνημονεύεται από τον ΠΟΥ, χωρίς όμως να αποκλείεται ότι σε 50 χρόνια να μην έχουμε άλλα δεδομένα. Για να μην τα ξαναγράφω δες εδώ κι εδώ, πληροφορίες από τις πλέον επίσημες πηγές.
White__Dragon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καθηγητής πανεπιστημίου ή να έχει κάνει διατριβή. Κάλλιστα μπορεί να έχει ασχοληθεί είτε επαγγελματικά είτε από χόμπι ή απλά από περιέργεια και ανάπτυξη γνώσεων. Είπα εγώ ότι πρέπει να είναι καθηγητής πανεπιστημίου; Μα γιατί παραποιείτε συνεχώς αυτά που λέω; Για επιστημονικές ΓΝΩΣΕΙΣ μίλησα. Ούτε ότι πρέπει να έχει ήδη κάνει επίσημη διατριβή είπα. Ρώτησα αν είναι στο επίπεδο να κάνει διατριβή (μπορεί να γίνει και από χόμπυ αυτό, χωρίς να είναι επίσημη, αλλά να έχει το ίδιο ή και καλύτερο επίπεδο). Δεν του είπα καν να κάνει. Ρώτησα αν είναι στο επίπεδο να κάνει. Για να μην τα ξαναγράφω δες εδώ κι εδώ, πληροφορίες από τις πλέον επίσημες πηγές. Ποιές πηγές χαρακτηρίζονται ως "επίσημες" και γιατί; Όλες οι πηγές που μας διαβεβαίωναν πως τα τσιγάρα ήταν απολύτως ασφαλή όταν κυκλοφόρησαν ήταν επίσημες; Ξέρεις πως πριν ένα-δυο αιώνες είχει κυκλοφορήσει "επίσημο" ιατρικό, επιστημονικό βιβλίο (ωθούμενο κυρίως από την εκκλησία) που εξηγούσε επιστημονικά ότι ο αυνανισμός προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας; Το είχα βρει και είχα διαβάσει τι βλακείες έλεγε, οι τότε άνθρωποι όμως τα πίστευαν. Στο Τσέρνομπιλ η επίσημη η κυβέρνηση έλεγε στον κόσμο να μην πανικοβάλετε και πως η ραδιενέργεια δεν είναι και τόσο επικίνδυνη. Τώρα βλέπουμε όλες τις φωτογραφίες της εποχής εκεί με τρύπες... Αμέτρητα παραδείγματα. Το ότι είναι επίσημο κάτι δε σημαίνει αναγκαστικα ότι λέει αλήθεια. Ίσα ίσα, τις περισσότερες φορές "επίσημο" σημαίνει ότι κρύβονται συμφέροντα από πίσω. Απλά σήμερα, επειδή η γνώση έχει εκλαϊκευτεί, δεν έχουν τα περιθώρια να πουν κάτι εξεραιτικά παρατραβηγμένο, αλλα μη νομίζετε ότι σήμερα δε γίνονται τέτοια. ~~~ Όπως είπα και πριν, προσωπικά δεν πιστεύω ότι το wifi είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Σέβομαι όποιον το πιστεύει όμως, αλλά και όποιον πιστεύει τελείως το αντίθετο, αρκεί να με σέβεται και αυτός. Εγώ πιστεύω ότι λίγο το ένα, λίγο το άλλο, συσσωρεύουμε μια ποσότητα ακτινοβολίας στον οργανισμό, μια ποσότητα από κακή διατροφή, από καθιστική ζωή, κτλ. κτλ. Για να μην αναφέρω ότι έχει σχέση με το πνεύμα. Το ότι εστιάζω σε ένα δε σημαίνει ότι πιστεύω πως ΜΟΝΟ αυτό είναι το πρόβλημα, αλλά για να βελτιωθούν όλα τα προβλήματα πρέπει να αφιερώσουμε κάποιο χρόνο σε καθένα ξεχωριστά. Τουλάχιστον σε όσα γίνεται να βελτιωθούν. Έκανα μια απλή ερώτηση για το πως κλείνει ο αντάπτορας και πέσατε όλοι να με φάτε. Σαν bullying. Έπρεπε να γράφω κατεβατά απολογίας. Και ακόμη σίγουρη απάντηση στην ερώτησή μου δεν πήρα. Αν θέλει κάποιος άλλος να απαντήσει για το πως κλέινει ο αντάπτορας, θα έχει χαθεί μέσα στον κυκεώνα ασχέτων συζητήσεων περί ακτινοβολίας. Διαγράψατε την ερώτησή μου. Λογοκρισία. Και γιατί όλα αυτά; Στερεότυπα. Δεν τα φτιάχνετε εσείς, αλλά τα ενστερνίζεστε, σαν όπλα για στρατιωτάκια. Αν δείτε μια κοπέλα να προτιμά να διαβάσει ένα βιβλίο αντί να πάει στο night club, θα την πείτε "σπασικλού" ΚΑΙ "πουριτανή". Αν δείτε κάποιον να θέλει να κλείνει το wifi όταν δεν το χρειάζεται, θα του κολλήσετε το ταμπελάκι "πανικόβλητος εμμονικός με ακτινοβολία wifi". Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2016 από White__Dragon
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Το τι πιστεύει ο καθένα είναι δικό του θέμα. Άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος. Στο παρόν νήμα έγραψα 3 μηνύματα. Στα 2 πρώτα απαντούσα αποκλειστικά στο τεχνικό ερώτημα που έκανες, αφήνοντας απ' έξω τυχόν προβληματισμούς που πρώτος έθεσες όσον αφορά την επίδραση της ακτινοβολίας στην υγεία. Στο 3ο μήνυμα μόνον γράφω για το τι πραγματικά ισχύει, δίνοντας πληροφορίες από τον μοναδικό επισήμως παγκόσμιο φορέα υγείας που έχει λόγο για έλεγχο, παροχή οδηγιών και περιορισμών. Και αυτό μόνον κατόπιν των δικών σου σχετικών ή άσχετων "σεντονιών". Επ' αυτών των δεδομένων, έχεις κάποια αμφιβολία ή αντίρρηση και ποια; Λογοκρισία ποιος, που και πότε σου έκανε; Στο αρχικό σου τεχνικό ερώτημα, έθετες εμμέσως το θέμα της υγείας.
Lolarikos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν, επειδή τυχαίνει να έχω στην διάθεσή μου ένα wifi stick turbo-x : http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-sticks-kartes/Turbo-X-Wireless-USB-N150-Mini-ZC-WL0149.htm Το εν λόγω wifi stick ένα μπλέ λεντάκι που αναβοσβήνει όταν λειτουργεί, δηλαδή όταν λαμβάνει σήμα. Όταν κάνω disable το usb από τον device manager συνεχίζει να αναβοσβήνει. Όταν κάνω disable το wifi από το change adapter settings δεν αναβοσβήνει. Μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς ότι δεν λαμβάνει και με ένα πεδιόμετρο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Πέρα από αυτό άλλη λύση είναι πρόκταση usb ή κουτί με μπροστινές θύρες usb.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Άκουσα ότι ακόμη και αν απενεργοποιήσω το wifi απ' το pc μου, το ανταπτοράκι συνεχίζει να εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία. Συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να το κλείσω από το pc. Επιπλέον, δεν έχει ούτε κουμπί on/off. Επειδή το κρεβατι και το γραφείο μου είναι πολύ κοντά στο usb adaptor μου, αναγκάζομαι να βγάζω και να το βάζω το usb καλώδιο πολλές φορές τη μέρα και μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Υπάρχει τουλάχιστον κανένα ανταπτοράκι με κουμπί off, που να σταματά πραγματικά και την ακτινοβολία; ΥΓ: Το παραπάνω με κάνει να αναρωτιέμαι, επίσης, αν όταν απενεργοποιώ το wifi στο κινητό συνεχίζει να εκπέμπει κι αυτό την ίδια ακτινοβολία. μπορεις να δοκιμασεις να το κλεισεις με διαφορετικο τροπο.αντι να κλεισεις δηλαδη την συσκευη απο το device manager να κλεισεις την Usb που ειναι πανω.καποιο Usb root hub αφου δεις που παιζει απο τα details.υποτιθεται οτι οταν το κλεινεις κλεινει διοτι θελουν και οι κατασκευαστες να κανουν εξοικονομηση ενεργειας στα κινητα οποτε δεν υπαρχει λογος να συνεχιζει να παιζει.με on/off οχι δεν θα βρεις ανταπτορακι.εδω καταργουνται και τα On/off switches απο πολλα ρουτερ.λογικα και απο το device manager πρεπει να σταματαει να παιζει. Σημαίνει ότι εγώ και οι γείτονές μου θα έχουμε μια πηγή λιγότερη. Επίσης, εγώ θα αποφύγω την κοντινότερη (άρα δυνατότερη για μένα) πηγή. Σημαίνει ότι, αν όλοι σκέφτονταν σαν εμένα, η ακτινοβολία σχεδόν θα εκμηδενιζόταν. Ακόμη, σημαίνει ότι αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που δε συμβάλλω στην αποδοχή και διαιώνηση της κατάστασης. Αν έχω νετ με καλώδιο θα πληρώνω πάγιο και όσο να ναι το σκέφτομαι με την κρίση και τα φουσκωμένα πάγια των εταιριών. Άλλωστε, αν χρησιμοποιώ λίγες ώρες τη μέρα το ίντερνετ, ελαχιστοποιώ πολύ την ακτινοβολία. Άρα, ο μόνος λόγος να βάλω δικό μου, είναι να μην βαζώ/βγάζω συνεχώς το στικάκι. Αν είχε κουμπί off, θα ήταν πανεύκολο. Αν μείνω σε σπηλιά θα έχω πολλές περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μου και τη ζωή μου απ' ότι η ακτινοβολία του wifi. Το ότι η ανθρωπότητα έχει κάνει πρόοδο από τότε που ζούσε στις σπηλιές, δε σημαίνει πως δεν χρήζει βελτίωσης και πως ότι κάνει είναι τέλειο. Οπότε, η σπηλιά δεν είναι ούτε πετυχημένη ειρωνία, ούτε καλό επιχείρημα. Όμως, το wifi έχει πολλαπλάσια ισχύ. Εσύ, συγκριτικά με έναν γίγαντα, είσαι εξαιρετικά αδύναμος για να σπρώξεις ένα καράβι. 1000000000 σαν εσένα, όμως, το σπρώχνουν. Το σκέφτηκες αυτό; Με το φούρνο μικροκυμάτων ψήνουμε φαγητά. Με την ορατή ακτινοβολία δεν ψήνουμε φαγητά. Ακόμη και να είχε επιπτώσεις το ν' ανάψω το φως σπίτι μου, θα σκεφτόμουν πριν το κάνω τα υπέρ και τα κατά. Χωρίς φως δε μπορώ να διαβάζω τη νύχτα, να βρήσκω πράγματα, κτλ. Αν έβαζαν ένα κουμπί on/off στο @#! το adaptor, τί θα πάθαιναν; αν ειναι καπου κοντα σου αυτος που περνεις μπορεις να ριξεις καλωδιο.επισης σε πολλες ασυρματες καρτες μπορεις να ριξεις το transmit power.αυτο θα το δεις απο το device manager. επισης οτι το stickaki ειναι πιο κοντα σε σενα δεν σημαινει οτι ειναι η δυνατοτερη πηγη.μπορει καποιος γειτονας απεναντι σου να εχει μια ωραια καρτα alfa ή cassens που παιζει 1 watt και 5-6 αντιστοιχα οποτε τα 100δικα σου mw ειναι το 1 προς 10 και αντιστοια 1 προς 60 της αντιστοιχης καρτας.ειδικα αν ειναι ενα παραθυρο διαφορα ειναι σαν να μην υπαρχει καν αυτο το εμποδιο..οποτε ασχετα που το Usb stick σου ειναι κοντα σε σενα μπορει να τρως χειροτερη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια απο εναν γειτονα αφου δεν μπορεις να ξερεις τι εχει παρει ο καθενας διπλα σου δυστυχως. επισης εννοειται οτι το κινητο του γειτονα φτανει μεχρι εσενα χωρις κανενα προβλημα οπως και ολα τα dect τα οποια εχουν εμβελεια ανετα 100 μετρα αντιθετα με το wifi. Σοβαρά; Στο pc αρκεί δεξί κλικ - disconnect στη σύνδεση δικτύου μου και είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχω βγάλει το καλώδιο usb; Αν είναι έτσι, ο πωλητής στο πλαίσιο δεν ξέρει τί του γίνεται, γιατί αυτός μου το είπε. αν κανεις disconnect απο το δικτυο χανει την συνδεση με το ρουτερ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα σταματαει.μειωνεται ναι γιατι δεν εχεις transfer αλλα συνεχιζει να ψαχνει για τα τριγυρω δικτυα οποτε ακομα εκμπεπει.αλλο disable αλλο disconnect.απενεργοποιηση ειπε οχι disconnect. δεν αρκεί ένα απλό disconnect από το εικονίδιο. πρέπει να γίνει disable η συσκευή μέσα από το network connections ! εξίσου απλό και πανεύκολο αν δημιουργήσεις μια συντόμευση του adaptor στην επιφάνεια εργασίας σου. ή απο το device manager.ειναι το ιδιο. Έχω windows 7 enterprise, αγγλικά. Control panel - Network and Sharing Center - Change adaptor settings - δεξί κλικ στη σύνδεση - disable; Πάλι τη σύνδεση φαίνεται να κάνω disable και όχι τον αντάπτορα. αν κανεις disable την συνδεση και μετα πας στο device manager θα δεις οτι εχει γινει disable και απο εκει.αλλο το disconnect απο ενα δικτυο αλλα το disable.στην ουσια τον ανταπτορα κανεις.αν θες να βγεις απο το δικτυο απλα εκει κανεις disconnect. "Φαίνεται", δεν εννοούσα ότι το βλέπω κάπου. Εννοούσα ότι, χωρίς να ξέρω σίγουρα, η αίσθησή μου ήταν πως μάλλον έκανα τη σύνδεση disable, γιατί στη σύνδεση έκανα δεξί κλικ και διάλεγα disable και όχι σε hardware device. Καλή ιδέα η επέκταση usb. Στην πραγματικότητα χρειάζομαι δύο: Η μια να έρχεται ως εμένα και η άλλη να συνεχίζει για να μην είναι τελείως δίπλα μου ο αντάπτορας. Αν δεν είστε σίγουροι πως με τον άλλο τρόπο σταματά να εκπέμπει. Έχω κινητό και αναρωτιέμαι αν απενεργοποιώντας το wifi με τον κλασικό τρόπο σταματά να εκπέμπει ή αν θέλει κι εκεί να το κλείσω από αλλού ή αν δε γίνεται να σταματήσει (εκτός αν του βγάλω τη μπαταρία ή την κεραία ή το πετάξω απ' την ταράτσα :-P). μα ειναι το ιδιο.ειτε disable το network ειτε disable απο device manager ειναι το ιδιο.καντο δοκιμη και θα το δεις.αν βαλεις πολυ μεγαλη επεκταση Usb δεν θα πηγαινει πολυ μεγαλο ρευμα στην συσκευη και δεν θα παιζει.οποτε δεν πρεπει να ξεπερασεις τα 3mετρα εκτος αν πας σε ενεργη επεκταση usb ή σε διπλη τροφοδοσια.οπως εγραψα δυσκολο να μην κλεινει γιατι θα ηταν λογος να τελειωνει μια μπαταρια πιο γρηγορα που δεν το θελει καποιος. Λόγω του παραπάνω, οτι και να σου απαντήσουμε στο παρακάτω, δεν θα το πιστευεις. Πάρε ένα πεδιόμετρο για να ηρεμήσεις, αλλιώς σε βλέπω για χάπια. Μια και ανέφερες για το κινητό. Εχεις αναρωτηθεί πως δουλευει; Ενημερωτικά το wifi του σπιτιου σου, σε σχέση με το κινητό σου είναι σαν μυρμήγκι με διαστημόπλοιο για καποιο λογο ο κοσμος φοβατε το wifi αλλα οχι το κινητο.ισως επειδη δεν βλεπει κεραιες ή ισως επειδη το κινητο ειναι Must ασχετα που παιζει πολυ πιο δυνατα απο οτι το wifi αφου πρεπει να φτασει στην κεραια που βρισκεται αρκετα δεκαδες ,εκατονταδες μετρα μακρυα. Λοιπόν, επειδή τυχαίνει να έχω στην διάθεσή μου ένα wifi stick turbo-x : http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-sticks-kartes/Turbo-X-Wireless-USB-N150-Mini-ZC-WL0149.htm Το εν λόγω wifi stick ένα μπλέ λεντάκι που αναβοσβήνει όταν λειτουργεί, δηλαδή όταν λαμβάνει σήμα. Όταν κάνω disable το usb από τον device manager συνεχίζει να αναβοσβήνει. Όταν κάνω disable το wifi από το change adapter settings δεν αναβοσβήνει. Μπορεί να επιβεβαιώσει κανείς ότι δεν λαμβάνει και με ένα πεδιόμετρο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Πέρα από αυτό άλλη λύση είναι πρόκταση usb ή κουτί με μπροστινές θύρες usb. turbox??ντροπη? αμα το κανεις disable απο το networks connections θα πρεπει αμα πας και στο device manager να ειναι και εκει disable.μιλαμε να κλεισεις το network wireless connection παντα.μπορει αμα θελει να δοκιμασει να κλεισει το usb root hub .δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα παιξει κατα 99%. μπορεις να σηκωσεις εικονες για να καταλαβω που εννοεις οταν λες change adapter settings?οταν κανει disable την συσκευη δεν ξερω αν μενει κανα λαμπακι ανοιχτο οτι ναι μεν δεν εκπεμπει αλλα περναει ενα μικρο ρευμα γιατι ειναι πανω η συσκευη.δεν ξερω αν εχει να κανει και με τιποτα management των usb. Aπο το change adapter settings που λες τι εννοεις?που πηγες ακριβως.μια εικονα θα βοηθησει. Με ποιον τρόπο ελέγχεις ότι συνεχίζει να εκπέμπει;. μαλλον καταλαβε οτι με αυτον τον τροπο κλεινεις την συνδεση και οχι τον ανταπτορα ενω με αυτον τον τροπο ειναι σαν να κλεινεις τον ανταπτορα απο το device manager.απλα βλεπει το connection νομιζει οτι κλεινεις το connection απλα. Για τον προβληματισμό σου, χρειάζεσαι πεδιόμετρο. Εναλλακτικά το βγάζεις και ξεμπερδεύεις. Αν είναι δύσκολο να το φτάσεις, πάρε μια επέκταση usb και καθάρισες. Κινητό έχεις; προσοχη στο μηκος των επεκτασεων για να μην εχει αλλα θεματα μετα λογω χαμηλης παροχης ρευματος λογω απωλειων του καλωδιου στην συσκευη
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Λοιπόν έκανα μερικά ακόμα test και έβγαλα κάποια άλλα συμπεράσματα τα οποία και παραθέτω κύριε πουλινέ μιας και ρωτήσατε. Αρχικά βάζω το usb μέσα στην θύρα και ανάβει το λεντάκι στο full οπότε λαμβάνει σήμα και εκπέμπει: Κλείνω το wifi2 (το wifi σκέτο είναι από την ασύρματη κάρτα του laptop) και το usb δεν εκπέμπει πράγμα που διαπιστώνω από το γεγονός ότι το λεντάκι ανάβει πολύ αχνά και όχι όπως πριν, πράγμα που όπως είπατε κύριε πουλινέ οφείλεται στο γεγονός ότι έχει συνδεθεί στο usb port και περνά κάποιο ρεύμα: Βέβαια με αυτόν τον τρόπο αν βγάλω και ξαναβάλω το usb θα ανάψει πάλι το λεντάκι παρότι το wifi2 θα παραμείνει κλειστό. Στις επόμενες μεθόδους δεν ισχύει αυτό. Κάνω από device manager disable την συσκευή και σβήνει πάλι, ενώ τώρα αν την βγάλω και την ξαναβάλω δεν θα ανάψει, αλλά θα παραμείνει disabled: Ομοίως από το Generic USB Hub (δοκίμασα να κλείσω επίσης και όλα τα προηγούμενα, δηλαδή το root hub και το usb chipset, τα έκλεισα όλα γενικά, αλλά το usb συνέχιζε να παίρνει ενέργεια και να βγάζει εκείνο το αχνό μπλε φως: Τώρα όταν κλείνω την ασύρματη σύνδεση wifi2 από την επιλογή change adapter settings του Network and Sharing Center, δηλαδή από τις συνδέσεις των windows, πάλι σταματά να εκπέμπει. Παρόλα αυτά δεν γίνεται αυτόματα disable ο αντάπτορας από τον device manager άλλο η σύνδεση άλλο συσκευή, παρότι έχουν πρακτικά το ίδιο αποτέλεσμα):
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 αψογα.μαλλον ειναι διαφορες στα windows 10 απο τα windows 7.στα windows 7 που εχω στο λαπτοπ αμα την κλεισω απο το τελευταιο που γραφεις και παω στο device manager μου την εχει κλεισει την καρτα.επισης δεν μπορω στα windows 7 να κανω to wifi off αφου δεν υπαρχει σαν επιλογη.ειτε κλεινω την συσκευη τελειως ειτε κανω αποσυνδεση απλα απο το wireless δικτυο που ειμαι .ισως αυτο που κλεινεις το wifi να ειναι σαν να κανεις απλα disconnect απο το δικτυο οποτε επειδη σταματαει η μεταφορα δεν αναβει το λαμπακι και ειναι αχνο .αν βαλεις aeroplane mode θεωρητικα θα πρεπε να σταματησει να εκπεμπει αλλα εκει βλεπεις να σβηνει το λαμπακι τελειως? αυτο με το usb hub επισης ειναι παραξενο.εκτος αν αφηνει ελαχιστο ρευμα να περναει χωρις να εκπεμπει και απλα κοβει το wireless κομματι ενω απο το device managerκοβει ολο το Usb stick.αυτο ναι θελει μηχανημα για να το τσεκαρεις αλλα τουλαχιστον ξερουμε οτι απο το device manager κλεινει τελειως.επισης δεν ξερω αν εχει διαφορα το λαμπακι οταν κλεινεις το wifi σε σχεση οταν κανεις απλα disconnect απο το δικτυο.δηλαδη προσπαθω να καταλαβω αν το λαμπακι γινεται αχνο οταν κλεινει τελειως το wireless ή οταν απλα δεν υπαρχει κινηση που μαλλον κοβω το δευτερο.με το aeroplane mode να δουμε αν σβηνει το λαμπακι.τουλαχιστον για τον φιλο μας ας κλεινει την συσκευη απο το device manager.στην τελευταια περιπτωση σβηνει το λαμπακι?
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εξηγήστε μου πώς γίνεται το airplane mode να το δοκιμάσω.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 στην εικονα που εκλεισες το wifi απο πανω ειχε aeroplane mode.δευτερη εικονα σου. Εξηγήστε μου πώς γίνεται το airplane mode να το δοκιμάσω.
Lolarikos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Ναι, το ίδιο με το να κλείσω το wireless από το μωβ, όχι κάτι ιδιαίτερο.
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 καλα υπεθεσα.και disconnect να κανεις απο το δικτυο που συνδεεσαι βλεπεις το λαμπακι να γινεται αχνο οπως οταν κλεινεις το wifi ή βαζεις το aeroplane mode? Ναι, το ίδιο με το να κλείσω το wireless από το μωβ, όχι κάτι ιδιαίτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα