White__Dragon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Άκουσα ότι ακόμη και αν απενεργοποιήσω το wifi απ' το pc μου, το ανταπτοράκι συνεχίζει να εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία. Συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να το κλείσω από το pc. Επιπλέον, δεν έχει ούτε κουμπί on/off. Επειδή το κρεβατι και το γραφείο μου είναι πολύ κοντά στο usb adaptor μου, αναγκάζομαι να βγάζω και να το βάζω το usb καλώδιο πολλές φορές τη μέρα και μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Υπάρχει τουλάχιστον κανένα ανταπτοράκι με κουμπί off, που να σταματά πραγματικά και την ακτινοβολία; ΥΓ: Το παραπάνω με κάνει να αναρωτιέμαι, επίσης, αν όταν απενεργοποιώ το wifi στο κινητό συνεχίζει να εκπέμπει κι αυτό την ίδια ακτινοβολία.
d_gkal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 θυσιες περι ακτινοβολιας; ουτε μια στο εκατομυριο. ή θα εχεις νετ με καλωδιο ή θα βγαζεις το στικακι ή θα πας να μεινεις σε καμια σπηλια. παντου εχει wifi, το να το κλεισεις εσυ δε σημαινει κατι.
Lolarikos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μην ανάβεις τα φώτα στο σπίτι σου, η ορατή ακτινοβολία έχει μικρότερo μήκος κύματος από το wifi. 1
White__Dragon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 θυσιες περι ακτινοβολιας; ουτε μια στο εκατομυριο. ή θα εχεις νετ με καλωδιο ή θα βγαζεις το στικακι ή θα πας να μεινεις σε καμια σπηλια. παντου εχει wifi, το να το κλεισεις εσυ δε σημαινει κατι. Σημαίνει ότι εγώ και οι γείτονές μου θα έχουμε μια πηγή λιγότερη. Επίσης, εγώ θα αποφύγω την κοντινότερη (άρα δυνατότερη για μένα) πηγή. Σημαίνει ότι, αν όλοι σκέφτονταν σαν εμένα, η ακτινοβολία σχεδόν θα εκμηδενιζόταν. Ακόμη, σημαίνει ότι αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου που δε συμβάλλω στην αποδοχή και διαιώνηση της κατάστασης. Αν έχω νετ με καλώδιο θα πληρώνω πάγιο και όσο να ναι το σκέφτομαι με την κρίση και τα φουσκωμένα πάγια των εταιριών. Άλλωστε, αν χρησιμοποιώ λίγες ώρες τη μέρα το ίντερνετ, ελαχιστοποιώ πολύ την ακτινοβολία. Άρα, ο μόνος λόγος να βάλω δικό μου, είναι να μην βαζώ/βγάζω συνεχώς το στικάκι. Αν είχε κουμπί off, θα ήταν πανεύκολο. Αν μείνω σε σπηλιά θα έχω πολλές περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μου και τη ζωή μου απ' ότι η ακτινοβολία του wifi. Το ότι η ανθρωπότητα έχει κάνει πρόοδο από τότε που ζούσε στις σπηλιές, δε σημαίνει πως δεν χρήζει βελτίωσης και πως ότι κάνει είναι τέλειο. Οπότε, η σπηλιά δεν είναι ούτε πετυχημένη ειρωνία, ούτε καλό επιχείρημα. Μην ανάβεις τα φώτα στο σπίτι σου, η ορατή ακτινοβολία έχει μικρότερo μήκος κύματος από το wifi. Όμως, το wifi έχει πολλαπλάσια ισχύ. Εσύ, συγκριτικά με έναν γίγαντα, είσαι εξαιρετικά αδύναμος για να σπρώξεις ένα καράβι. 1000000000 σαν εσένα, όμως, το σπρώχνουν. Το σκέφτηκες αυτό; Με το φούρνο μικροκυμάτων ψήνουμε φαγητά. Με την ορατή ακτινοβολία δεν ψήνουμε φαγητά. Ακόμη και να είχε επιπτώσεις το ν' ανάψω το φως σπίτι μου, θα σκεφτόμουν πριν το κάνω τα υπέρ και τα κατά. Χωρίς φως δε μπορώ να διαβάζω τη νύχτα, να βρήσκω πράγματα, κτλ. Αν έβαζαν ένα κουμπί on/off στο @#! το adaptor, τί θα πάθαιναν; 1
jkoukos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Άκουσα ότι ακόμη και αν απενεργοποιήσω το wifi απ' το pc μου, το ανταπτοράκι συνεχίζει να εκπέμπει την ίδια ακτινοβολία. Συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να το κλείσω από το pc. Επιπλέον, δεν έχει ούτε κουμπί on/off. Επειδή το κρεβατι και το γραφείο μου είναι πολύ κοντά στο usb adaptor μου, αναγκάζομαι να βγάζω και να το βάζω το usb καλώδιο πολλές φορές τη μέρα και μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Υπάρχει τουλάχιστον κανένα ανταπτοράκι με κουμπί off, που να σταματά πραγματικά και την ακτινοβολία; ΥΓ: Το παραπάνω με κάνει να αναρωτιέμαι, επίσης, αν όταν απενεργοποιώ το wifi στο κινητό συνεχίζει να εκπέμπει κι αυτό την ίδια ακτινοβολία. Αυτό που άκουσες είναι ράδιο αρβύλα, για να μην αναφέρω ότι σε δουλεύουν. Οι ασύρματες συσκευές έχουν ένα κύκλωμα που δουλεύει ως πομποδέκτης. Είτε το απενεργοποιούμε από ξεχωριστό διακόπτη, είτε μέσω του λογισμικού, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Σταματά να λειτουργεί ο πομποδέκτης. Εν κατακλείδι, όταν απενεργοποιείς το WiFi από οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, PC, Tablet κλπ), αυτή σταματά να εκπέμπει. Τόσο απλά.
White__Dragon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό που άκουσες είναι ράδιο αρβύλα, για να μην αναφέρω ότι σε δουλεύουν. Οι ασύρματες συσκευές έχουν ένα κύκλωμα που δουλεύει ως πομποδέκτης. Είτε το απενεργοποιούμε από ξεχωριστό διακόπτη, είτε μέσω του λογισμικού, το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Σταματά να λειτουργεί ο πομποδέκτης. Εν κατακλείδι, όταν απενεργοποιείς το WiFi από οποιαδήποτε συσκευή (κινητό, PC, Tablet κλπ), αυτή σταματά να εκπέμπει. Τόσο απλά. Σοβαρά; Στο pc αρκεί δεξί κλικ - disconnect στη σύνδεση δικτύου μου και είναι ακριβώς το ίδιο με το να έχω βγάλει το καλώδιο usb; Αν είναι έτσι, ο πωλητής στο πλαίσιο δεν ξέρει τί του γίνεται, γιατί αυτός μου το είπε.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 δεν αρκεί ένα απλό disconnect από το εικονίδιο. πρέπει να γίνει disable η συσκευή μέσα από το network connections ! εξίσου απλό και πανεύκολο αν δημιουργήσεις μια συντόμευση του adaptor στην επιφάνεια εργασίας σου.
White__Dragon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 δεν αρκεί ένα απλό disconnect από το εικονίδιο. πρέπει να γίνει disable η συσκευή μέσα από το network connections ! εξίσου απλό και πανεύκολο αν δημιουργήσεις μια συντόμευση του adaptor στην επιφάνεια εργασίας σου. Έχω windows 7 enterprise, αγγλικά. Control panel - Network and Sharing Center - Change adaptor settings - δεξί κλικ στη σύνδεση - disable; Πάλι τη σύνδεση φαίνεται να κάνω disable και όχι τον αντάπτορα.
Lolarikos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Το ότι δεν υπάρχει η εν λόγω δυνατότητα στα wifi sticks σημαίνει ότι είναι άχρηστη και δεν την ζητάει ο καταναλωτής. Αλλεργικός στο wifi είσαι; Πέρα από την πλάκα, γιατί από ό,τι ξέρω υπάρχει τέτοιου είδους ασθένεια. Τί σε έχει πιάσει με την ακτινοβολία; Δεν πας για αξονική, ούτε κοιμάσαι μέσα σε καμία σαρκοφάγο πυρηνικού σταθμού. Wifi του Θεούλη είναι.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Έχω windows 7 enterprise, αγγλικά. Control panel - Network and Sharing Center - Change adaptor settings - δεξί κλικ στη σύνδεση - disable; Πάλι τη σύνδεση φαίνεται να κάνω disable και όχι τον αντάπτορα. αν κάνεις αυτή την διαδικασία ουσιαστικά απενεργοποιείς την συσκευή ! Σαν να την βγάζεις από το ρεύμα !
White__Dragon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Το ότι δεν υπάρχει η εν λόγω δυνατότητα στα wifi sticks σημαίνει ότι είναι άχρηστη και δεν την ζητάει ο καταναλωτής. Αλλεργικός στο wifi είσαι; Πέρα από την πλάκα, γιατί από ό,τι ξέρω υπάρχει τέτοιου είδους ασθένεια. Τί σε έχει πιάσει με την ακτινοβολία; Δεν πας για αξονική, ούτε κοιμάσαι μέσα σε καμία σαρκοφάγο πυρηνικού σταθμού. Wifi του Θεούλη είναι. Το ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά με ποιοτικό, σπιτικό φαί (αντιθέτως, έχουμε γεμίσει φαστφουντάδικα που σερβίρουν μεταλλαγμένα κοτόπουλα χωρίς κεφάλι και πόδια), σημαίνει ότι δεν το ζητάει ο κόσμος. Το ότι δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα, σημαίνει ότι δεν το ζητάει ο κόσμος. Το ότι έχουμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση ως χώρα, σημαίνει ότι, με τις πράξεις μας, δε ζητήσαμε κάτι άλλο τα προηγούμενα χρόνια. Αν πας σε μια βιβλιοθήκη, μπορείς να δεις ότι το 80% των ατόμων δανίζεται το 20% των βιβλίων. Γι' αυτό υπάρχουν σε πολύ περισσότερα αντίτυπα. Αυτά τα βιβλία είναι τα πιο εμπορικά, αλλά ταυτόχρονα τα λιγότερο διαχρονικά. Από το 20% που διαβάζει το 80% των βιβλίων, ένα άλλο 20% (2% των αρχικών ατόμων) διαβάζει το 80% των βιβλίων που απομένουν (64% των αρχικών) και πάει λέγοντας.Τα βιβλία που επιζούν βαθιά μέσα στους αιώνες, είναι αυτά που διαβάζει αυτό το μικρό ποσοστό ατόμων. Είναι γνωστό ότι το πέρασμα του χρόνου αναγνωρίζει τους άξιους και απονέμει δικαιοσύνη. Τα παραπάνω δείχνουν ότι η πλειοψηφία μιας εποχής συνήθως δε ζητάει αυτό που πραγματικά αξίζει. Ένα άλλο παράδειγμα είναι με το τσιγάρο, που όταν πρωτοκυκλοφόρησε οι εταιρίες διαβεβαίωναν τους πάντες, στηριζόμενες και σε αποτελέσματα ερευνών, ότι είναι απόλυτα ασφαλές για την υγεία. Φαντάζομαι τί κράξιμο θα έτρωγε τότε το 2% των ατόμων που υποστίριζε το αντίθετο ή έστω κρατούσε επιφυλάξεις. Υπάρχει σωρρός παραδειγμάτων που δυστυχώς ξεχάσαμε ή μας έκαναν να ξεχάσουμε (ως ανθρωπότητα). Τελοσπάντων. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι το wifi είναι υπερβολικά επικίνδυνο. Το βλέπω περίπου σαν τα καυσαέρια. Δεν τρέχουμε μακρυά πανικόβλητοι, αλλά προσπαθούμε όσο μπορούμε να μην τα τρώμε στη μούρη, όταν δε χρειάζεται. Αυτό με την αξονική είναι πολύ άστοχη παρομοίωση, την οποία θα μπορούσε να κάνει κάποιος μου δεν ξέρει τι είναι η πρόσθεση. Αυτό θα έλειπε, να έκανα αξονική κάθε δευτερόλεπτο, 24 ώρες το 24ωρο (ναι και στον ύπνο μου, που εισπράτω πολλαπλάσια ζημιά), για πάντα. Αυτό θα σήμαινε 31.536.000 αξονικές το έτος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν η ακτινοβολία του wifi, μαζί με όλων των άλλων πηγών, είναι 31.536.000 φορές ασθενέστερη (το δευτερόλεπτο, άρα επί όσες φορές εκπέμπουν οι πηγές την ακτινοβολία τους το δευτερόλεπτο), είναι σαν να κάνω μια αξονική το έτος. Και άντε να υπολογίσει και να είναι σίγουρος κάποιος πόσες φορές λιγότερη είναι το δευτερόλεπτο. Και στο κάτω κάτω, αν δεν πάω στο φαστφουντάδικο, χάνω το χάμπουργκερ και τις τηγανητές πατάτες. Αν πατάω ένα κουμπί για να κλείσει το wifi όταν δεν το χρησιμοποιώ, τί έχω να χάσω; 1
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Έχω windows 7 enterprise, αγγλικά. Control panel - Network and Sharing Center - Change adaptor settings - δεξί κλικ στη σύνδεση - disable; Πάλι τη σύνδεση φαίνεται να κάνω disable και όχι τον αντάπτορα. Με ποιον τρόπο ελέγχεις ότι συνεχίζει να εκπέμπει;
isay Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Για τον προβληματισμό σου, χρειάζεσαι πεδιόμετρο. Εναλλακτικά το βγάζεις και ξεμπερδεύεις. Αν είναι δύσκολο να το φτάσεις, πάρε μια επέκταση usb και καθάρισες. Κινητό έχεις; 1
White__Dragon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Με ποιον τρόπο ελέγχεις ότι συνεχίζει να εκπέμπει; "Φαίνεται", δεν εννοούσα ότι το βλέπω κάπου. Εννοούσα ότι, χωρίς να ξέρω σίγουρα, η αίσθησή μου ήταν πως μάλλον έκανα τη σύνδεση disable, γιατί στη σύνδεση έκανα δεξί κλικ και διάλεγα disable και όχι σε hardware device. Για τον προβληματισμό σου, χρειάζεσαι πεδιόμετρο. Εναλλακτικά το βγάζεις και ξεμπερδεύεις. Αν είναι δύσκολο να το φτάσεις, πάρε μια επέκταση usb και καθάρισες. Κινητό έχεις; Καλή ιδέα η επέκταση usb. Στην πραγματικότητα χρειάζομαι δύο: Η μια να έρχεται ως εμένα και η άλλη να συνεχίζει για να μην είναι τελείως δίπλα μου ο αντάπτορας. Αν δεν είστε σίγουροι πως με τον άλλο τρόπο σταματά να εκπέμπει. Έχω κινητό και αναρωτιέμαι αν απενεργοποιώντας το wifi με τον κλασικό τρόπο σταματά να εκπέμπει ή αν θέλει κι εκεί να το κλείσω από αλλού ή αν δε γίνεται να σταματήσει (εκτός αν του βγάλω τη μπαταρία ή την κεραία ή το πετάξω απ' την ταράτσα :-P).
isay Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2016 Έχω κινητό και αναρωτιέμαι αν απενεργοποιώντας το wifi με τον κλασικό τρόπο σταματά να εκπέμπει ή αν θέλει κι εκεί να το κλείσω από αλλού ή αν δε γίνεται να σταματήσει (εκτός αν του βγάλω τη μπαταρία ή την κεραία ή το πετάξω απ' την ταράτσα :-P). Λόγω του παραπάνω, οτι και να σου απαντήσουμε στο παρακάτω, δεν θα το πιστευεις. Πάρε ένα πεδιόμετρο για να ηρεμήσεις, αλλιώς σε βλέπω για χάπια. Καλή ιδέα η επέκταση usb. Στην πραγματικότητα χρειάζομαι δύο, για να συνεχίζει, να μην είναι τελείως δίπλα μου ο αντάπτορας. Αν δεν είστε σίγουροι πως με τον άλλο τρόπο σταματά να εκπέμπει. Μια και ανέφερες για το κινητό. Εχεις αναρωτηθεί πως δουλευει; Ενημερωτικά το wifi του σπιτιου σου, σε σχέση με το κινητό σου είναι σαν μυρμήγκι με διαστημόπλοιο Επισης δες και το παρακάτω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα