Προς το περιεχόμενο

Δεν δέχεται το παραμικρό overclock o υπολογιστής

kostasmak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

διαβαζοντας το θεμα, 2 παρατηρησεις εχω να κανω. 

1 μαλλον ο CPU δεν τραβαει για OC, και 

2 τι την θες την υδροψυξη, οταν φτανεις τετοιες  θερμοκρασιες με τον 6300......???  με μια καλη αεροψυκτρα, τα ιδια αποτελεσματα θα ειχες και με μικροτερο κοστος...!!!  (την υδροψυξη γενικοτερα, δεν την εχω και σε ιδιαιτερη υποληψη, αν και εχει καποια θετικα,το ομολογω..)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όλα αυτά είναι είτε από υψηλές θερμοκρασίες που οφείλονται σε δυσλειτουργία της h60 αλλά είτε και του έχει τύχει κάτι πολύ σπάνιο, κομμάτι μπανάνα γίγας, αλλά παίζει και να φταίει η gigabyte, κανείς δεν ξέρει. 

• Like 1

Μάλλον είναι το κομμάτι, με μπόλικο ρεύμα ίσως κάτι να γινεται

μα αν δώσει παραπάνω ρεύμα θα αυξήσει θερμοκρασία..τότε είναι π πρέπει να βάλει υδροψυξη και ανεμηστερακια σε κανένα socket/vrn

Ναι αναγκαστικά , άλλα στην τελική αν δεν δέχεται καθόλου άπλα το αφήνεις στοκ γιατί το gain για τα χρήματα που θα δώσεις για καλη υδροψυξη δεν αξιζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως η rev 2 έχει λιγότερες επιλογές ,ειδικά στην ενότητα των τάσεων.Παρεμπίπτοντος έχει επιλογή το LLC να το βάλεις Medium? Είναι το πιο σταθερό.

Οι θερμοκρασίες πάντως είναι σε καλά επίπεδα.Τώρα γιατί κράσαρε πολλοί λόγοι μπορεί να είναι....Ίσως και το πιο προφανές,δηλαδή ότι έπεσες σε μάπα κομμάτι cpu...ήδη θέλει πολύ τάση για σχετικά μικρές συχνότητες.

Κάτι άλλο που είχα διαβάσει και σε ξένο φόρουμ.Το ΗΤ Link Frequency δοκίμασε το στα 2600.Παρόλο που βλέπω πως δεν έχει επιλογή να του δώσεις λίγο τάση και αυτού,απλά δοκίμασε το μπας και...

Κάτι τελευταίο:Στις μνήμες μπορείς να δώσεις λίγο ακόμα τάση? πχ από 1,5 στα 1,55 volt.

Δοκίμασα αυτά που μου γραφεις.Με τα 2600 δεν ανοιξε ο υπολογιστης.Τις μνημες τις ανέβασα 1.55 και έβαλα και το LLC Medium και έπιασε πάλι 62 βαθμούς

διαβαζοντας το θεμα, 2 παρατηρησεις εχω να κανω. 

1 μαλλον ο CPU δεν τραβαει για OC, και 

2 τι την θες την υδροψυξη, οταν φτανεις τετοιες  θερμοκρασιες με τον 6300......???  με μια καλη αεροψυκτρα, τα ιδια αποτελεσματα θα ειχες και με μικροτερο κοστος...!!!  (την υδροψυξη γενικοτερα, δεν την εχω και σε ιδιαιτερη υποληψη, αν και εχει καποια θετικα,το ομολογω..)

Ο επεξεργαστής είναι πρόσφατα αγορασμένος.Ούτε μήνα.Την υδρόψυξη την έχω κανένα χρόνο με το παλιό σύστημα πάνω σε phenom II x4 955.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια έβαλα την συχνότητα στα 4.0Ghz ,όλα disabled εκτος απο hpc, και ρεύματα όλα stock.Δουλεύει στο prime εδώ και 2 ώρες με τάση vcore 1.28v.LLC Auto. Θερμοκρασίες γύρω στους 47-48 βαθμούς και VR T1/T2 65 max

Επεξ/σία από kostasmak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...