Προς το περιεχόμενο

Δεν δέχεται το παραμικρό overclock o υπολογιστής

kostasmak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για μενα μν βαζεις το intelburntest αλλα δοκιμαζε το prime, το intel επειδη σχετικα ειναι γρηγορο τεστ ισως να μν σου βγαλει καποιο θεμα..στο prime μετα απο καποια ωρα βλεπεις αν εχεις θεμα η οχι...

γνωμη μ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

για μενα μν βαζεις το intelburntest αλλα δοκιμαζε το prime, το intel επειδη σχετικα ειναι γρηγορο τεστ ισως να μν σου βγαλει καποιο θεμα..στο prime μετα απο καποια ωρα βλεπεις αν εχεις θεμα η οχι...

γνωμη μ

Του είπα για το Intel γιατί όντως είναι πιο γρήγορο και άν βρει το σημείο που θα σταματήσει το τεστάρει και με το Prime.Απλά το intel δείχνει  την αστάθεια σχετικά γρήγορα (2-3 min) κι έτσι δεν χαλάς τον χρόνο σου τσάμπα στο prime.

• Like 2

Έκανα τις αλλαγές, έτρεξα το IntelBurn( 5 φορές όμως όχι 10) και ήταν εξίσου σταθερό με θερμοκρασία να φτάνει 47.5 βαθμούς.

Δές εδώ ρυθμίσεις για 4,4

http://imgur.com/a/jVDkQ

Βάλτες αλλά δοκίμασε 4,3 για αρχή και δές θερμοκρασίες.

Επίσης τσεκαρε στο hwinfo την θερμοκρασία των VRM,είναι οι VR T1/T2, και πές μας αποτελέσματα.

Υ.Γ. καλό θα ήταν να τρέχεις το τέστ τουλάχιστον 10 φορές.Έστω και στο στάνταρ.

εμενα ετυχε το intel να μν βγαλει θεμα και το πριμε στα 45 λεπτα μ εβγαλε θεμα για το ρευμα

anyway

ναι το IBT βγάζει πιο δύσκολα error.Συμφωνώ οτι το prime είναι πιο ακριβές σε αυτό το θέμα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δές εδώ ρυθμίσεις για 4,4

http://imgur.com/a/jVDkQ

Βάλτες αλλά δοκίμασε 4,3 για αρχή και δές θερμοκρασίες.

Επίσης τσεκαρε στο hwinfo την θερμοκρασία των VRM,είναι οι VR T1/T2, και πές μας αποτελέσματα.

Υ.Γ. καλό θα ήταν να τρέχεις το τέστ τουλάχιστον 10 φορές.Έστω και στο στάνταρ.

Επειδή εφυγα τώρα από το σπίτι, το έβαλα να κάνει prime και το βράδυ θα τσεκαρω τις ρυθμίσεις στα bios.

P.S Αν θυμάμαι καλά δεν είμαι και σίγουρος στην τελευταία φωτό που ανεβασες τα δικά μου BIOS εχει μόνο CPU Core ,NB Core DRAM Voltage και το LLC.Τα αλλά δεν θυμάμαι να υπάρχουν.Ενεργοποιούνται κάπως;

Επεξ/σία από kostasmak

Επειδή εφυγα τώρα από το σπίτι, το έβαλα να κάνει prime και το βράδυ θα τσεκαρω τις ρυθμίσεις στα bios.

P.S Αν θυμάμαι καλά δεν είμαι και σίγουρος στην τελευταία φωτό που ανεβασες τα δικά μου BIOS εχει μόνο CPU Core ,NB Core DRAM Voltage και το LLC.Τα αλλά δεν θυμάμαι να υπάρχουν.Ενεργοποιούνται κάπως;

Μηπως εχεις καμια DS3P?Ρωταω γιατι και η δικια μου UD3P εχει ακριβως τις ιδιες επιλογες με την φωτο που εβαλε ο PunishedSnake.Μηπως δεν θυμασαι?Τεσπα,ετσι κι αλλιως δεν πειραζεις τιποτα απο τα υπολοιπα,απλα απο περιεργεια ρωταω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως εχεις καμια DS3P?Ρωταω γιατι και η δικια μου UD3P εχει ακριβως τις ιδιες επιλογες με την φωτο που εβαλε ο PunishedSnake.Μηπως δεν θυμασαι?Τεσπα,ετσι κι αλλιως δεν πειραζεις τιποτα απο τα υπολοιπα,απλα απο περιεργεια ρωταω.

Όχι UD3P έχω rev 2.0.Μπορεί να κάνω λαθος για το BIOS όμως δεν θυμάμαι.Θα τα δω το βράδυ.

EDIT. To Prime το άφησα 4 ώρες σε stock συχνοτητα και η μέγιστη θερμοκρασια που ανέβασε ήταν 51 βαθμούς.

EDIT 2 Ή bios μου τελικά δεν έχει τα στοιχεία που ανεφερα προηγουμένως.Tσέκαρα και το βιβλιαρακι της motherboard και δεν τα χει.Ειναι rev 2.0.Μήπως παίζει ρόλο; Επίσης δοκιμασα φιλέ με τις εικόνες που μου έστειλε και όταν άνοιξαν το intel burn, έκλεισε κατευθείαν ο υπολογιστής.

Επεξ/σία από kostasmak

Όχι UD3P έχω rev 2.0.Μπορεί να κάνω λαθος για το BIOS όμως δεν θυμάμαι.Θα τα δω το βράδυ.

EDIT. To Prime το άφησα 4 ώρες σε stock συχνοτητα και η μέγιστη θερμοκρασια που ανέβασε ήταν 51 βαθμούς.

EDIT 2 Ή bios μου τελικά δεν έχει τα στοιχεία που ανεφερα προηγουμένως.Tσέκαρα και το βιβλιαρακι της motherboard και δεν τα χει.Ειναι rev 2.0.Μήπως παίζει ρόλο; Επίσης δοκιμασα φιλέ με τις εικόνες που μου έστειλε και όταν άνοιξαν το intel burn, έκλεισε κατευθείαν ο υπολογιστής.

Moυ φαίνεται πολύ περίεργο να κάνω Prime με stock ρυθμίσεις, να περνάει τα τεστ και να πηγαίνει max θερμοκρασία 45 βαθμοί, και μόλις το pushάρω έστω στα 4.1 να χτυπάει 65-70 βαθμούς...

Moυ φαίνεται πολύ περίεργο να κάνω Prime με stock ρυθμίσεις, να περνάει τα τεστ και να πηγαίνει max θερμοκρασία 45 βαθμοί, και μόλις το pushάρω έστω στα 4.1 να χτυπάει 65-70 βαθμούς...

πάντως αυτό που έκλεισε που φαίνεται πολύ περίεργο.Εγω ξεχασα μια φορά τα φανς απο την ΑΙΟ κλειστά και μπήκα στο witcher αλλα δέν έκλεισε ποτέ,απλά κράσαρε,παρόλο που έφτασε στιγμιαία τους 80!

Είσαι σίγουρος πως πατάει καλά η ψήκτρα σου?ποιά έχεις παρεπιπτόντως?

πάντως αυτό που έκλεισε που φαίνεται πολύ περίεργο.Εγω ξεχασα μια φορά τα φανς απο την ΑΙΟ κλειστά και μπήκα στο witcher αλλα δέν έκλεισε ποτέ,απλά κράσαρε,παρόλο που έφτασε στιγμιαία τους 80!

Είσαι σίγουρος πως πατάει καλά η ψήκτρα σου?ποιά έχεις παρεπιπτόντως?

Δεν μου έχει ολοκληρώσει ποτέ τεστ στο prime οταν είναι πειραγμένη η συχνότητα.Στα 4.1 βέβαια το intelburn το πέρασε χωρίς προβλήματα και ήταν σταθερό.Απλά χρτύπησε 65 βαυμους.Ναι την έχω ελέγξει την υδρόψυξη και έβαλα και καινούργια πάστα(παρότι δεν έιναι τοπ ποιότητας-αυτή η ασημί).Εχω την h60 2013 μοντελο της corsair.Επίσης το χω ξαναγραψει, οτι είχα το φανάκι της υδρόψυξης να δουλεύει ανάποδα για αρκετό καιρο, και έβαζε αέρα αντί να βγάζει.Εχω και μια ψύκτρα να κάθεται για δοκιμή(οχι στοκ amd) αλλά δεν πιστεύω να κάνει διαφορά.

Δεν μου έχει ολοκληρώσει ποτέ τεστ στο prime οταν είναι πειραγμένη η συχνότητα.Στα 4.1 βέβαια το intelburn το πέρασε χωρίς προβλήματα και ήταν σταθερό.Απλά χρτύπησε 65 βαυμους.Ναι την έχω ελέγξει την υδρόψυξη και έβαλα και καινούργια πάστα(παρότι δεν έιναι τοπ ποιότητας-αυτή η ασημί).Εχω την h60 2013 μοντελο της corsair.Επίσης το χω ξαναγραψει, οτι είχα το φανάκι της υδρόψυξης να δουλεύει ανάποδα για αρκετό καιρο, και έβαζε αέρα αντί να βγάζει.Εχω και μια ψύκτρα να κάθεται για δοκιμή(οχι στοκ amd) αλλά δεν πιστεύω να κάνει διαφορά.

Στα 4.1 τι ρεύμα είχες?Τα VRM τα τσέκαρες που σου έγραψα πιο πάνω;(να το αποκλείσουμε και αυτό...). Βάλε έναν ανεμιστήρα να φυσάει πάνω στην ψήκτρα τους καλού κακού.Και κάνε τεστ με μέγιστο 1.35Volt γιατί παραπάνω από όσο φαίνεται έχεις θέμα.

Όσο για την μητρική γενικά,όπως αναφέρθηκε η UD3P είναι σκυλί κανονικό,τώρα με το rev.2 δεν ξέρω τι παίζει να κάνανε αλλά είναι κρίμα να χαλάσει η φήμη της έτσι άδοξα οπότε όπως καταλαβαίνεις πρέπει να σου βγάλουμε σκάρτο το cpu σου :-D :-D :-D :-D

Στα 4.1 τι ρεύμα είχες?Τα VRM τα τσέκαρες που σου έγραψα πιο πάνω;(να το αποκλείσουμε και αυτό...). Βάλε έναν ανεμιστήρα να φυσάει πάνω στην ψήκτρα τους καλού κακού.Και κάνε τεστ με μέγιστο 1.35Volt γιατί παραπάνω από όσο φαίνεται έχεις θέμα.

Όσο για την μητρική γενικά,όπως αναφέρθηκε η UD3P είναι σκυλί κανονικό,τώρα με το rev.2 δεν ξέρω τι παίζει να κάνανε αλλά είναι κρίμα να χαλάσει η φήμη της έτσι άδοξα οπότε όπως καταλαβαίνεις πρέπει να σου βγάλουμε σκάρτο το cpu σου :-D :-D :-D :-D

Mετά από 20 λεπτά prime με fan από πάνω, όλα φαίνεται να δουλεύουν σωστά.

sm4jnd.jpg

Ωραία αρχίσουμε και βγάζουμε άκρη μάλλον.

Μπορείς να βγάλεις φώτο από τα bios να δούμε τις ρυθμίσεις?Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις ένα φλασακι σε fat32 format και πατάς print screen.

Επίσης θερμοκρασίες για VRM μόνο το HWinfo δείχνει http://www.hwinfo.com/download.php

Κάπως έτσι φαίνεται:http://imgur.com/AyqcPWy

Ωραία αρχίσουμε και βγάζουμε άκρη μάλλον.

Μπορείς να βγάλεις φώτο από τα bios να δούμε τις ρυθμίσεις?Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις ένα φλασακι σε fat32 format και πατάς print screen.

Επίσης θερμοκρασίες για VRM μόνο το HWinfo δείχνει http://www.hwinfo.com/download.php

Κάπως έτσι φαίνεται:http://imgur.com/AyqcPWy

Λοιπόν.Έβγαλα το fan από πάνω απο το cpu και το βίδωσα στο ταβάνι του κουτιού που έχει υποδοχή.Μετά από 20 λετπά prime η θερμοκρασία φαίνεται να σταθεροποιείται στους 53 βαθμους και τα VR T1/T2 67 βαθμους.16hpxqc.jpg

13zwyer.jpg

vctdoy.jpg

EDIT ΕΦΑΓΕ ΚΡΑΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ 40' ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Όντως η rev 2 έχει λιγότερες επιλογές ,ειδικά στην ενότητα των τάσεων.Παρεμπίπτοντος έχει επιλογή το LLC να το βάλεις Medium? Είναι το πιο σταθερό.

Οι θερμοκρασίες πάντως είναι σε καλά επίπεδα.Τώρα γιατί κράσαρε πολλοί λόγοι μπορεί να είναι....Ίσως και το πιο προφανές,δηλαδή ότι έπεσες σε μάπα κομμάτι cpu...ήδη θέλει πολύ τάση για σχετικά μικρές συχνότητες.

Κάτι άλλο που είχα διαβάσει και σε ξένο φόρουμ.Το ΗΤ Link Frequency δοκίμασε το στα 2600.Παρόλο που βλέπω πως δεν έχει επιλογή να του δώσεις λίγο τάση και αυτού,απλά δοκίμασε το μπας και...

Κάτι τελευταίο:Στις μνήμες μπορείς να δώσεις λίγο ακόμα τάση? πχ από 1,5 στα 1,55 volt.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...