Προς το περιεχόμενο

Δεν δέχεται το παραμικρό overclock o υπολογιστής

kostasmak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρεται, χαιτεται.Μπαινω στο ψητο.Τα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι τα παρακάτω. Psu Corsair CX600, cpu fx 6300, mobo 970a-ud3p , gpu r9 380v2 nitro 4gb, ram corsair vengeance 1600mhz.Προσπάθησα να πουσαρω λίγο τον επεξεργαστή.Μετά από αμέτρητα βίντεο στο youtube και άρθρα εδώ στο insomia, δεν κατάφερα να τον κουνισω από τα 3.5Ghz.Με το που έτρεχαν Prime95 σε οποιαδήποτε συχνότητα το πολύ σε 10" έτρωγαν crashaρισμα με sad face από τα windows.Πραγματικά άλλαξαν τα πάντα στο bios και δεν έλεγε ούτε δοκιμή να κάνει.Επίσης κάτι άλλο.Όταν στο Bios ανεβαζω χειροκινητα τα Mhz της Ραμ στα 1600, δεν μου ανοίγει το pc και κρασαρει στο bios.Αν όμως βάλω το profil1 που έχει από μόνο του εκεί(στα 1600) ανοίγει κανονικά.Αλλά το θέμα μου είναι ο επεξεργαστής όχι αυτό.

ps ψυκτρα εχω h60 corsair.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έκλεισες το turbo core και έδωσες μια συγκεκριμένη τιμή στον πολλαπλασιαστή, πχ 20 για τα 4 ghz ; Πείραξες μήπως το ρεύμα και το πήγες πάνω από 1.55v ή μήπως έδωσες υπερβολικό αριθμό στον πολλαπλασιαστή ; Τα ρωτάω αυτά για να αποκλείσω το ενδεχόμενο ότι φταίει mobo, μιας και ουκ ολίγες gigabyte για am3+ τώρα τελευταία έχουν θέμα με το oc. Τώρα για τις μνήμες αυτό μου το έκανε και η δικιά μου gigabyte με τις 1600αρες, δεν με άφηνε ούτε για 1866, κράσαρε στα windows ή έσβηνε και έκανε restart. Τώρα με τις μνήμες της υπογραφής είμαι κομπλέ στα 2400 με xmp αλλά πλέον τις έχω δίχως xmp με manual settings στα 2474 mhz επειδή έχω κλοκάρει με bclk τον επεξεργαστή. Anyway κράτα απλώς πως το ίδιο θέμα είχα με τις 1600αρες, τα υπόλοιπα διάβασέ τα ενδεικτικά απλώς για να μην μπερδευτείς, μιας και αυτό που επείγει είναι ο υπερχρονισμός του επεξεργαστή σου.

Ναι το έκλεισα το τούρμπο και έδωσα μια τιμή.Γενικά ειδα βιντεακια και είχαν τα περισσότερα disabled.. 4.5 και 4.3 δοκιμασα χρονισμό και ή ταση που έδωσα ήταν max 1.45.Όταν την έβαλα την τάση γύρω στο 1.43 αν θυμάμαι καλά και χρονισμό στα 4.3 κατάφερε να τρέξει το Prime95 για ένα δεκάλεπτο(οχι δέκα δεύτερα που κρατούσε συνηθως)αλλά έφαγε κρασάρισμα.Έπιασε 73 βαθμους κελσίου.Δεν είναι υπερβολικά πολύ για υδροψυξη;

P.S Επίσης διαπίστωσα ότι είχα βάλει τον πίσω ανεμιστήρα ανάποδα και έβαζε αέρα μέσα αντί να βγάζει.Και το χα ανάποδα όσο έχω την υδροψυξη.Λέτε να παθε τίποτα;

Βάλε για αρχή 4 ghz με 1.3v και τρέξε stress test και βλέπουμε. Άρα φίλε μου έχουμε το εξής συμπέρασμα, δεν φταίει η 970a ud3p αλλά φταίει η ψύκτρα σου, που μάλλον δεν έχει πατήσει καλά είτε θέλει αλλαγή πάστας και δεν ψύχει αποτελεσματικά τον fx, για αυτό κλείνει το μηχάνημα, δεν είναι θέμα μητρικής. Ας αλλάξει κάποιος mod τον τίτλο να μην νομίζει ο κόσμος ότι στα περιστατικά προβληματικών 990xa ud3 που είχαμε τώρα έχουμε και 970a ud3p, μιας και στην περίπτωση αυτή φταίει η ψύκτρα για κάποιο περίεργο λόγο. Αυτό για τον ανεμιστήρα που λες, μιλάς για τον ανεμιστήρα της υδρόψυξης ; 

• Like 2

1.43 ειναι πολύ για 4.3 και γω έτσι ειχα ξεκινήσει αλλά τελικά το κατέβασα και ειναι σταθεό στο 1.36.

Μπορεί να ειμαι και παρακάτω σταθερός αλλα δεν έχω χρόνο για δοκιμές.

Εαν σε ενδιαφέρει,υπάρχει και mini-tutorial σαν log δικό μου για το πως ξεκίνησα και τι κατάφερα να κάνω,μαζί με αλλες διάφορες ερωτήσεις για OC στο συγκεκριμένο θέμα.

Βάλε για αρχή 4 ghz με 1.3v και τρέξε stress test και βλέπουμε. Άρα φίλε μου έχουμε το εξής συμπέρασμα, δεν φταίει η 970a ud3p αλλά φταίει η ψύκτρα σου, που μάλλον δεν έχει πατήσει καλά είτε θέλει αλλαγή πάστας και δεν ψύχει αποτελεσματικά τον fx, για αυτό κλείνει το μηχάνημα, δεν είναι θέμα μητρικής. Ας αλλάξει κάποιος mod τον τίτλο να μην νομίζει ο κόσμος ότι στα περιστατικά προβληματικών 990xa ud3 που είχαμε τώρα έχουμε και 970a ud3p, μιας και στην περίπτωση αυτή φταίει η ψύκτρα για κάποιο περίεργο λόγο. Αυτό για τον ανεμιστήρα που λες, μιλάς για τον ανεμιστήρα της υδρόψυξης ; 

'Εγινε θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.Πάστα είχα αλλάξει πολύ πρόσφατα.Θα το ανοίξω να το ξαναδω και να βάλω καινουργια.Ναι για τον ανεμιστήρα της υδρόψυξης μιλάω, αυτός ήταν ανάποδα.

1.43 ειναι πολύ για 4.3 και γω έτσι ειχα ξεκινήσει αλλά τελικά το κατέβασα και ειναι σταθεό στο 1.36.

Μπορεί να ειμαι και παρακάτω σταθερός αλλα δεν έχω χρόνο για δοκιμές.

Εαν σε ενδιαφέρει,υπάρχει και mini-tutorial σαν log δικό μου για το πως ξεκίνησα και τι κατάφερα να κάνω,μαζί με αλλες διάφορες ερωτήσεις για OC στο συγκεκριμένο θέμα.

Ναι και μένα μου φαινοταν πάρα πολύ τα βολτ.Το  thread που χες ανοίξει ήταν αυτό που συμβουλεύτηκα κυρίως από insomnia.

Toν έβαλα στα 4.0 με 1.3 τάση και σε 5'' με το prime μου κράσαρε.Δεν πρόλαβε καν να ανεβάσει θερμοκρασία.Τώρα που έχω stock ρυθμίσεις ποαραθέτω 2 φωτογραφίες που μου φάνηκαν περίεργες

8vnjpw.jpg

nqe1rm.jpg

H ενστασή μου είναι ότι στο cpu-z το core voltage ''παιζει'' συνεχεια μεταξύ 0.912 και 1.452 και το core speed απο 1400 μέχρι 4100, χωρίς να κάνω τίποτα.

P.S Στα παιχνίδια δεν βγάζω θέμα με θερμοκρασια cpu.Κυμαίνεται γύρω στους 45-48 βαθμους.

• Like 1

για να βγαλω καποιον απο τον χρονο να γραψει μιας και ξερω ελαχιστα,συμφωνα με τα παιδια που μου ειπαν απο δω μεσα,αυτο το ''παιξιμο'' γινεται διοτι εχει ανοιχτα τα power savings cool and quiet...κλειστα αυτα και θα δεις δεν θα κανει αυξομειωση της συχνοτητας

• Like 1

Φίλε ts έχω τον ίδιο συνδυασμό. Μόλις πάω σπίτι θα σου ανεβάσω μια screenshot με ρυθμίσεις από bios για να έχεις μια βάση να ξεκινήσεις. Για θερμοκρασίες κατεβασε το Hwinfo που έχει και την θερμοκρασία του vrm. Κλείσε ότι είναι ανοιχτό (turbo, c1, c6, apm) και Άσε ανοιχτό το Hpc. Τις μνήμες τις έχεις ελέγξει μήπως σε κρατάνε πίσω αυτές.?τρέξε Intel burn test and στο high και είναι μόνο μια καλή αρχή να δεις αν είσαι σταθερός

• Like 2

Φίλε ts έχω τον ίδιο συνδυασμό. Μόλις πάω σπίτι θα σου ανεβάσω μια screenshot με ρυθμίσεις από bios για να έχεις μια βάση να ξεκινήσεις. Για θερμοκρασίες κατεβασε το Hwinfo που έχει και την θερμοκρασία του vrm. Κλείσε ότι είναι ανοιχτό (turbo, c1, c6, apm) και Άσε ανοιχτό το Hpc. Τις μνήμες τις έχεις ελέγξει μήπως σε κρατάνε πίσω αυτές.?τρέξε Intel burn test and στο high και είναι μόνο μια καλή αρχή να δεις αν είσαι σταθερός

Aυτα που λες πάντα τα βάζω disable.Μόνο το Ηpc έχω enabled απο κει στο Bios.To Hwinfo το έχω κατεβασμένο.Τις μνήμες πως εννοείς να τις ελεγξω;

Aυτα που λες πάντα τα βάζω disable.Μόνο το Ηpc έχω enabled απο κει στο Bios.To Hwinfo το έχω κατεβασμένο.Τις μνήμες πως εννοείς να τις ελεγξω;

mku1w2.jpg

H θερμοκρασία έφτασε τους 55 βαθμούς.

Εφόσον το περνάς είσαι καλά. Με τι ρυθμίσεις (συχνότητα τάση) έφτασε 55? <br>

Την μνήμη την ελέγχεις με το memtest αλλά αφού πέρασες IBT δε χρειάζεται. Δοκίμασε συνδυασμό με Base clock πχ. 205*22 που μπορεί να χρειαστεί λιγότερη τάση σε σχέση με το overclock με πολλαπλασιαστη μόνο.

Εφόσον το περνάς είσαι καλά. Με τι ρυθμίσεις (συχνότητα τάση) έφτασε 55?

Την μνήμη την ελέγχεις με το memtest αλλά αφού πέρασες IBT δε χρειάζεται. Δοκίμασε συνδυασμό με Base clock πχ. 205*22 που μπορεί να χρειαστεί λιγότερη τάση σε σχέση με το overclock

Αυτη τη στιγμη έχω απενεργοποιήσει όλα στο bios(και hpc) και όλα τα υπόλοιπα είναι optimized.Δεν έχω πειράξει τάση και συχνότητα.To CPU-Z λέει ότι έχω core voltage 1.320 και συχνότητα  ονομαστική 3.5

Δοκίμασε να βάλεις καρφωτη τάση 1.26 για στοκ. 1.35 είναι πολύ για 3.5ghz. Το LLC βάλτο στο medium

Έκανα τις αλλαγές, έτρεξα το IntelBurn( 5 φορές όμως όχι 10) και ήταν εξίσου σταθερό με θερμοκρασία να φτάνει 47.5 βαθμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...