Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 άνοιξε και το turbo πάλι διαφορετικά ανέβασέ τον στα 4.3.4-6(όσο πάει) στα 4GHz τα έχει 99% και χωρίς άυξηση τάσεως. Μιας και ειδα το θέμα, οι βυθίσεις της τάσης στο stress έχουν να κάνουν είτε με αλλαγή του κομματιου που τρέχει στο τεστ(τρέχουν διάφορα κομμάτια οπότε οταν τελειώσει το ενα φορτώνει το αλλο,και εκει υπάρχει ενα διάστημα αναναμονής για τον επεξεργαστή-οπότε έχεις πτώση τάσης γιατι πέφτει και το clock του) είτε το LLC της μητρικής δεν κάνει καλή δουλειά στο να κρατά σταθερή την τάση. Σκαμπανεβάσματα έχουν όλοι πάντως,όσο ακριβή και να ειναι η μητρική(οι ακριβότερες βέβαια έχουν και ποιοτικότερα κυκλώματα) 1
balourdiskakos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω θα συνιστουσα να μην ανοιξει το turbo core boost.. να τον αφησει χωρις.. δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα, περισσοτερο ρευμα και θερμοκρασια ανεβαζει παρα η διαφορα που βλεπει στην ουσια..
Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 αν αυτά που παίζει ειναι 2 core εφαρμογές(πχ cs go κλπ)θα πάρει παραπάνω απ οτι με το turbo κλειστό. στα 3.5GHz είναι αρκετά αδύναμος ο επεξεργαστής.
procostas1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 ευχαριστώ για τισ απαντήσεις παιδιά το turbo το ξανα άνοιξα γιατί παιζει cs go ........... θα το αφήσω με turbo on αφού είναι οκ έτσι γιατί το pc είναι του μικρού μου ανιψιού, δεν το έχω σπίτι για να ασχοληθώ, η ψύκτρα δεν νομίζω να ειναι και για πολλά-πολλά και το σημαντικότερο δεν υπάρχει χρόνος (stress test, ανέβασε, κατέβασε)...... άσε που δεν έχω κάνει ποτέ overclock άν και δεν θα με χαλούσε να μάθω αν αργότερα γκρινιάξει ο μικρός εδω είμαστε είναι με r9-270..... δεν νομίζω να τρώει μπουκάλι η κάρτα με στοκ + τούρμπο!!!!
nikos1982 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Oι AMD επεξεργαστες χρησιμοποιουν πιο πολυ ρευμα .. και ο δικος μου ο amd x4 860k χρισημοποιει 1,42-1,48 χωρις overclock . Αν δεν εχεις αλλαξει την μαμα ψυκτρα κοιτα να την αλλαξεις.. βαλε παστα στον επεξεργαστη και κλεισε το turbo core boost.. το ρευμα που εχει ο δικο σου ειναι υπερβολικο αν δεν εχεις κανει oc στον θεο.κοιταξαιτω
procostas1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 το ρευμα που εχει ο δικο σου ειναι υπερβολικο αν δεν εχεις κανει oc στον θεο.κοιταξαιτω είχα την εντύπωση ότι το όριο είναι 1,4v????????? απο εκεί και πάνω θα τον πάρεις στο χέρι.......... είμαι άσχετος, αλλα νομίζω το είχα διαβάσει κάπου εδω μέσα, άν θυμάμαι καλα.............
nikos1982 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 το οριο που δουλευει οταν εχεις το τουρμο ον. αν δεν πρεπει να το κατεβασεις στα στοκ για τζαμπα τον ζεστενης.δεν ξερω ποσο ειναι ψαξε μια στο νετ θα βρεις την άκρη.
balourdiskakos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 το οριο που δουλευει οταν εχεις το τουρμο ον. αν δεν πρεπει να το κατεβασεις στα στοκ για τζαμπα τον ζεστενης.δεν ξερω ποσο ειναι ψαξε μια στο νετ θα βρεις την άκρη. Το turbo το εχω κλειστο.. δεν εχω κανει oc και ειναι στους 39-42 idle..
nikos1982 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 και ξαναλεω για στοκ ειναι πολυ το 1,42 1,48 που λες
balourdiskakos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ξαναλεω για στοκ ειναι πολυ το 1,42 1,48 που λες Δεν ξερω να σου πω την αληθεια γιατι εχω τοσο ρευμα.. δεν εχω πειραξει κατι ουτε εχω κανει oc.. Ποσο θα επρεπε να ειναι ? Εχω σκεφτει μηπως τον κανει oc αυτοματα η μητρικη αλλα δεν εχω βρει κατι οσο εψαξα.. Το build μου ειναι το εξης.. Mobo: A88XM - PLUS Cpu: Athlon x4 860k Gpu:Asus r9 270 Ram:2x4gb Kingston 2400mhz hyperX savage Psu:Cx500 Corsair Full modular Αν μπορεις να βρεις κατι θα ημουν ευγνωμον, ευχαριστω..
balourdiskakos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 ***Ενημερωση*** Τελικα εστειλα e-mail στην AMD και τους ρωτησα ποσο ρευμα πρεπει να παιρνει ο CPU μου και μου απαντησαν το εξης.. I understand that you are observing high core voltage 1.4V in CPU-Z tool of AMD Athlon X4 860KSo the manufacturer VID_VDD often knows as core voltage as explained below.VID_VDD (In turbo mode) = Max 1.4250VVID_VDD (in non-turbo mode) = Max 1.3875VI noticed that your processor is running more than the manufacturer recommended core voltage.I assume after seeing the screenshot shared with me, it seems like your processor has been overclocked. If yes, I would request you to reset the overclocking settings & Check the issue status. If you haven’t performed any overclocking then you can reduce the core voltage in your motherboard BIOS settings. Please refer motherboard technical document or contact your motherboard manufacturer.Please get back to me for further assistance. Οποτε πειραξα manual απο το bios τα volts και τα πηγα στο 1,38750 οπως μου ειπε η AMD..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα