Προς το περιεχόμενο

amd overdrive και fans

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα παιδιά 

έχω εγκαταστήσει το amd overdrive για να βλέπω τις θερμοκρασίες σε fx 6300 + gigabyte 970a-ud3p + coolermaster k380

πρόσφατα έβαλα 1 case fan πίσω (είχε μόνο 1 προ εγκατεστημένο μπροστά) be quite pure wings 2 120mm pwm στο 4pin της μητρικής

ερώτηση : στην καρτέλα fan control του overdrive δεν φαίνεται κανένας fan ούτε αυτός της cpu γιατί???

χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να μπορώ να ρυθμίζω τις στοφές του Fan μέσα απο το overdrive ???

δέν θέλω να βάλω το speedfan γιατί δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ, και απο ότι είδα κάποια βιντεάκια θέλει ρυθμίσεις (δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ)     

Δημοσ.

thanks pano αλλα κάπου είχα διαβάσει ότι για adm μόνο το overdrive δείχνει "σωστές" θερμοκρασίες

δεν βρήκα κάτι στο openhardwaremonitor για να αλλάζω τις στροφές στα fans

ωραίο το gadgetaki

thanks 

Δημοσ.

απ οσο θυμάμαι και γω με το overdrive δεν μπορείς να αλλάξεις στροφές σε ανεμιστήρες.

χρειάζεσαι αλλο πρόγραμμα η να το ρυθμίσεις απ το bios.

επίσης ναι,ισχύει αυτό που λες περι θερμοκρασίων,το overdrive σίγουρα θα δείξει σωστές,αλλά και το hwinfo σε μένα προσωπικά δείχνει σωστά.

Ίσως να έχει να κάνει με την μητρική και μου δείχνει σωστά,δεν γνωρίζω.

Ειναι λίγο λαχείο.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει εκεί που λέει φαν κοντρόλς

cpu1,cpu2 fan δεν παίζει να ρυθμίσεις από κει μόνο άπω το bios.

Έχω το openhardware monitor και σε amd και σε intel μια χαρά τα πάει και σωστότατα!

Κάτι msi μόνο είχαν πρόβλημα αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

η μάξιμουμ safe θερμοκρασία σε 6300 ποια είναι ρε παιδιά γιατί βλέπω κατι 10ρακια στο overdrive

θα βάλω και το hardwaremonitor το απόγευμα να δώ γιατί τώρα είμαι δουλειά!!!!

Δημοσ.

Αν βλέπεις 10ρακια στο overdrive απέχεις 10 βαθμούς από το θερμικό όριο, είσαι δηλαδή κοντά στους 60 βαθμούς στον επεξεργαστή, το margin του overdrive σου δείχνει πόσο απέχεις από το θερμικό όριο, αν θυμάμαι καλά είναι ή οι 70 ή οι 68 για τον 6300. Κλείσε το turbo core από το bios και θα πέσεις 5 βαθμούς σίγουρα και ίσως και λίγο παραπάνω.

Δημοσ.

είδα εδώ http://cpuboss.com/cpu/AMD-FX-6300ότι το θερμικό όριο ειναι 62,5

δεν ισχύει, έτσι???

κάτι άλλο χαζό που παρατήρησα προχτές και ξέχασα να το αναφέρω 

στο assassin creed syndicate είδα τα 10ράκια μετά απο κάνα τέταρτο παιχνιδιού (είχα ανοιχτό το overdrive, στην καρτέλα logging πάτησα save to file, start και μπήκα στο παιχνίδι) μετά απο κάνα τέταρτο κλείνω το παιχνίδι και βλέπω τα 10ρακια στο τχτ.

επανεκκίνηση, bios

cpu temp 15C

ξανα μπαίνω στο παιχνίδι, στο τέταρτο βγαίνω και κατευθείαν bios.........

cpu temp 15C 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημέρα

επανέρχομαι μετά απο καιρό....

προχθές που είχα χρόνο έριξα μια ματιά στο pc του μικρού....

επειδή μου ανέβαζε αρκετά θερμοκρασία( 70 :whistle: ) ο cpu έκλεισα το turbo και έτρεξα ενα stress test απο το amd overdrive για κάνα 20λεπτο

απορίες - ερωτήσεις.....

ενώ το vcore (στο Cpu z) ήταν συνέχεια καρφωμένο στο 1,2v κανα 2-3 φορες ανέβηκε 1,25 , και κανα 2 φορές έπεσε 1,188 .... είναι φυσιολογικό???

temperature 2 & 3 είναι φυσιολογικές???

ο fan 5 είναι ο πίσω στο κουτί. Be Quiet Pure Wings 2 PWM 120mm όταν τον είχα στο τετράπηνο Pwm πάνω στην μητρική με ότι ρύθμιση και άν έβαλα στο bios δεν μπορεσα να τον ανεβάσω πάνω απο 1000 στροφές (είναι λίγο ότι νάνε οι ρυθμίσεις, 0,5 , 0,75 ,έως 2,5 στο manual , έχει silent και auto) τελικά τον έβαλα στο 3πινο.... και έπιασε 1450. κάνω κάτι λάθος???

post-282582-0-50106800-1470900001_thumb.png

post-282582-0-24366300-1470900003_thumb.png

post-282582-0-90504600-1470900006_thumb.png

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Oι AMD επεξεργαστες χρησιμοποιουν πιο πολυ ρευμα .. και ο δικος μου ο amd x4 860k χρισημοποιει 1,42-1,48 χωρις overclock . Αν δεν εχεις αλλαξει την μαμα ψυκτρα κοιτα να την αλλαξεις.. βαλε παστα στον επεξεργαστη και κλεισε το turbo core boost..

post-326337-0-05167000-1472902550_thumb.png

Δημοσ.

τρομερή διαφορά με τo stock............

εκεί που έπαιζε με 5-10 βαθμούς απο το όριο τώρα είναι στους 30-35!!!!!

πάστα mx2 αν θυμάμαι καλά

πολύ καλή η Zalman στα 20€ για αντικατάσταση του εργοστασιακού σε stock συχνότητες (στα 30€ που έχει τώρα πιστεύω ότι υπάρχουν και καλύτερες επιλογές http://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=5720882%2C4254816 )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...