Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς, εχω το κακό συνήθειο να αγχώνομαι κάπως υπερβολικά σε τετοια θεματα. Το παλευω παιδια. Καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, το εκτιμώ. Το ιδιο θεμα μπορει να αντιμετωπίσει και καποιος αλλος στο μελλον.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πρόβλημα το έχω και δεν μπορώ να το λύσω για μήνες (Έκανα έλεγχο στα πάντα) σου προτείνω να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου  :-D  

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο  πιθανό θα φταιει chipset η nvidia η psu 

Δημοσ.

Μόλις πέρασα τους τελευταίους drivers της nvidia ( αυτούς με το hotflix ), θα ξανα-ποστάρω όταν θα έχουμε νεώτερα. 

Δημοσ.

Καλημερα κι εγω εχω αναλογο θεμα οχι με παιχνιδια  αλλα οταν βλεπω Ταινιες  και υλικο 1080ρ   ειτε ματροσκες   ειτε μπλου ραι ριπαρισμενα στο σκληρο   .... μπορει να παιζει 1  μηνα οκ  χωρις κοληματα και προβληματα   αλλα μπορει  να κολησει ο υπολογιστης   δηλ, να παγωσουν τα παντα  ποντικι  εικονα  και  στα ηχεια να ακουω οπως οταν κωλαει ενα CD audio στο  στερεο πλευερ ........

περνει μπρος μονο αφου το κλεισω απο τον κεντρικο  διακοπτη  και  το ξαναβαλω  μπρος   παλι .....

ποτε δεν βρηκα τι εφταιγε  ... πηρα και καινουργιο τροφοδοτικο  καλυτερης ποιοτητας  παλι τα ιδια  ...οποτε θελει το κανει   αλλα ΜΟΝΟ σε 1080ρ υλικο !

και   ο Υπολογιστης μου  ειναι πολυ δυνατος   για ταινιες .... αλλωστε παιζει 3 χρονια   τωρα ταινιες και ματροσκες ...

Δημοσ.

Καλημερα κι εγω εχω αναλογο θεμα οχι με παιχνιδια  αλλα οταν βλεπω Ταινιες  και υλικο 1080ρ   ειτε ματροσκες   ειτε μπλου ραι ριπαρισμενα στο σκληρο   .... μπορει να παιζει 1  μηνα οκ  χωρις κοληματα και προβληματα   αλλα μπορει  να κολησει ο υπολογιστης   δηλ, να παγωσουν τα παντα  ποντικι  εικονα  και  στα ηχεια να ακουω οπως οταν κωλαει ενα CD audio στο  στερεο πλευερ ........

περνει μπρος μονο αφου το κλεισω απο τον κεντρικο  διακοπτη  και  το ξαναβαλω  μπρος   παλι .....

ποτε δεν βρηκα τι εφταιγε  ... πηρα και καινουργιο τροφοδοτικο  καλυτερης ποιοτητας  παλι τα ιδια  ...οποτε θελει το κανει   αλλα ΜΟΝΟ σε 1080ρ υλικο !

και   ο Υπολογιστης μου  ειναι πολυ δυνατος   για ταινιες .... αλλωστε παιζει 3 χρονια   τωρα ταινιες και ματροσκες ...

Κάνε έλεγχο στους σκλρούς και στη μνήμες.

Δημοσ.

Καλησπέρα λίγη βοήθεια  παιδιά πριν κανα μήνα άρχισε και μου πέταγε το PC μπλε οθόνες μήνυμα στην οθόνη οτι δεν υπάρχει σήμα ανέβαζε θερμοκρασία η κάρτα γραφικών οπότε λέω ηρθε η ώρα να αλλάξω κάρτα πριν καμιά εβδομάδα πήρα την  Sapphire R9 380 4GB NITRO OC w/BP την πρώτη μέρα που την έβαλα έκανα εγκατάσταση τους driver απο το cd δοκιμάζω και στο GTA V μετα απο 1 ωρα κολλάει  λεω θα φταίνε οι driver κατέβασα τους 16.1 δοκιμή και τα παιχνίδια πάγωναν στις 2 ωρες και οι ταινίες σε κανα μισάωρο τους έβγαλα εβαλα τους 15.11 που έλεγαν και τα παιδία στο αντίστιχο θεμα αλλα τωρα τα παιχνίδια βγάζουν 2-3 ωρες και οι ταινιες τα ίδια οπως πριν 30' !! Μαζι με την καρτα γραφικων ειπα να βάλω και μια καρτα USB 3.0 host controller sharkoon  η οποια δεν δουλεψε ουτε με τους δικους τις driver ουτε με αυτους που κατέβασα απο το site !! Και φτάνω σήμερα να μην διαβαζουν τα  2 dvd που εχω  κανενα δισκακι  να μην δουέυει το OC Dashboard και ο ηχος να εχει διακοπες !! το συστημα μου ειναι αυτο που φαινεται στην υπογραφη μου υπαρχει καποιο προγαμμα που να κανει ελεγχο στο PC ; Τι μπορει να φταίει ;  :confused: 

Δημοσ.

To τροφοδοτικο σου μηπως; Επειδη ειναι 750W δε σημαινει οτι θα ζει για παντα (αν ειναι αυτο που βλεπω στην υπογραφη).. 

Ναι αυτό είναι λες να φταίει αυτο; αλλα παλι 4-5 χρονια εχει που λειτουργει και ειναι και μαρκας , πριν ειχα ενα τις πλάκας 450W για 11 χρόνια μεχρι πριν κάνω την αναβάθμηση και δεν ειχε πρόβλημα !! Πως μπορω να δοκιμάσω το τροφοδοτικό υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κανει έλεγχο  ή με αμπεροτσιμπίδα ;

Δημοσ.

Νομιζω με πολυμετρο ειναι η ασφαλεστερη μεθοδος (εχει βιντεο για το πως να το κανεις ) . Ειναι μαρκα αλλα δε σημαινει οτι απαγορευεται να φαει φρικη καποια στιγμη.

Εχω και εγω ενα της πλακας 12 χρονια σε ενα pentium 4 ο οποιος ειχε υποστει και OC για κατι φεγγαρια :P Ακομη δουλευει.

Διαβασα καλυτερα και μοιαζει η καρτα σου ομως να εχει καποιο θεμα (ισως να ειναι απο μαμας προβληματικη). Τωρα αυτο με τα οπτικα μυστηριο, αλλα κανε την εξης δοκιμη. 

ΔΟκιμασε να δουλεψεις τα παντα για λιγο διαστημα χωρις την καρτα γραφικων ( δηλαδη με την igpu ) , νομιζω οτι μπορεις (εισαι σε σοκετ 1156 αν καταλαβα καλα). Να δουμε αν συνεχιζει.

Δοκιμασε memtest86 για να τεσταρεις τις μνημες σου , δοκιμασε και ενα heaven ομως για την καρτα γραφικων. Who knows? Ετσι οπως το βλεπω , μπορει να ειναι συνθετο το προβλημα σου. Μπορει ομως και ενα component να προκαλει το πατατρακ.. 

Δημοσ.

Νομιζω με πολυμετρο ειναι η ασφαλεστερη μεθοδος (εχει βιντεο για το πως να το κανεις ) . Ειναι μαρκα αλλα δε σημαινει οτι απαγορευεται να φαει φρικη καποια στιγμη.

Εχω και εγω ενα της πλακας 12 χρονια σε ενα pentium 4 ο οποιος ειχε υποστει και OC για κατι φεγγαρια :P Ακομη δουλευει.

Διαβασα καλυτερα και μοιαζει η καρτα σου ομως να εχει καποιο θεμα (ισως να ειναι απο μαμας προβληματικη). Τωρα αυτο με τα οπτικα μυστηριο, αλλα κανε την εξης δοκιμη. 

ΔΟκιμασε να δουλεψεις τα παντα για λιγο διαστημα χωρις την καρτα γραφικων ( δηλαδη με την igpu ) , νομιζω οτι μπορεις (εισαι σε σοκετ 1156 αν καταλαβα καλα). Να δουμε αν συνεχιζει.

Δοκιμασε memtest86 για να τεσταρεις τις μνημες σου , δοκιμασε και ενα heaven ομως για την καρτα γραφικων. Who knows? Ετσι οπως το βλεπω , μπορει να ειναι συνθετο το προβλημα σου. Μπορει ομως και ενα component να προκαλει το πατατρακ.. 

Είναι 1156 αλλά δεν έχει η μητρική έξοδο για οθόνη δουλεύει μόνο με την pci-e  τα ίδια μου έκανε και με την gtx 560 ti οσο αναφορά την οθόνη και γι' αυτό την άλλαξα εκτος οτι σερνοτανε στα καινουργια games ! τα υπολοιπα τα παρουσιασε τωρα τελευταια! εκτος και φταίνε τα 10αρια γιατι μετα την αναβάθμιση αρχισε τα κολληματα ! Να κανω format και να ξαναβάλω τα 7αρια ή δεν θα αλλάξει τιποτα ;

Δημοσ.

Τα δεκαρια αν τα εκανες με καθαρη εγκατασταση δε θα επρεπε να εχεις κανενα προβλημα. Αν εχεις αυθεντικα και λιγοτερο απο μηνα τα 10ρια μπορεις να πας πισω με roll back απο τα 10ρια.

Δημοσ.

Καθώς έπαιζα Rise of the Tomb Raider ( αυθεντικό κλπ μεσω steam ) το παιχνίδι freezαρε, κράσαρε, άκουσα τον ήχο του κρασαρίσματος που κάνουν τα windows, η οθόνη μπήκε σε λειτουργία σαν να έχουμε αφαιρέσει το καλώδιο. Παρατήρησα ότι όταν έγινε αυτό η μητρική είχε qcode " AE ", δοκίμασα να κάνω επαννεκίνηση, το πρόβλημα παρέμενε, AE από τη μητρική, κανένα σήμα στην οθόνη, άλλαξα βίσμα , τίποτα. Μόνο με clear cmos διορθώθηκε το πρόβλημα. Πραγματικά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω που είναι το πρόβλημα.  :fear:  :shock:

Παρεμπιπτόντως, στο rocket league που έπαιζα σχεδόν όλη μέρα ΔΕΝ ειχα πρόβλημα , επίσης εχθές που έπαιζα πάλι RoTomb Raider, δεν είχα θέμα ξανά.

Παραθέτω το hardware, ρωτήστε με ότι θέλετε για περισσότερες πληροφορίες καθώς και πιθανές λύσεις.

i7 2600Κ - 4.2 ΟC ( τον λειτουργώ σχεδόν 5 μήνες σε αυτή τη συχνότητα και δεν είχα κανένα πρόβλημα )

Αsrock z77 fatality

gigabyte gtx 770 2gb ( τελευταίοι drivers )

samsung 840 pro 128gb SSD = OS windows 7

Οθόνη, LG LG 23MP47HQ ( αγορασμένη καλοκαίρι ) 

Τροφοδοτικό, Corsair GS800W

Η κάρτα γραφικών συνδέεται με την οθόνη με καλώδιο dvi -> hdmi 

**Εν συνέχεια του θέματος που είχα ανοίξει στην ενότητα των καρτών γραφικών, συνεχίζω εδώ καθώς το πρόβλημα συνεχίζετε και δε ξέρω αν είναι 100% πρόβλημα της κάρτας ή κάποιου άλλου υλικού.

Αυτό το qcode δεν αναφέρεται πουθενά στα qcodes από το επίσημο site της Asrock. Είσαι σίγουρος ότι ήταν AE και όχι Α3 ; Αν ήταν το error της δεύτερης περίπτωσης, άρχισε να τσεκάρεις τις sata συσκευές σου μια μια και πρώτη από όλες το δίσκο με το λειτουργικό.

Source.png Πηγή: Asrock qcodes

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό το qcode δεν αναφέρεται πουθενά στα qcodes από το επίσημο site της Asrock. Είσαι σίγουρος ότι ήταν AE και όχι Α3 ; Αν ήταν το error της δεύτερης περίπτωσης, άρχισε να τσεκάρεις τις sata συσκευές σου μια μια και πρώτη από όλες το δίσκο με το λειτουργικό.

Source.png Πηγή: http://www.asrock.com/support/faq.asp?id=334%27%5DAsrock">http://www.asrock.com/support/faq.asp?id=334'> Asrock qcodes

Νομιζω ηταν 3. Τελος παντων η συμπεριφορά του μηχανήματος είναι οκ εδω και 2.5 μερες. Εκανα απεγκατασταση τους drivers με DDU και περασα τους τελευταίους με το hotfix.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...