ostvarivanje Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Έχω ένα laptop με Linux Mint και ένα σταθερό με Windows 10. Θέλω να έχω την οθόνη του laptop σαν extended monitor στην οθόνη του υπολογιστή. Το μόνο που κατάφερα μέχρι τώρα ήταν να έχω μόνο την οθόνη του laptop στην οθόνη του σταθερού. Background: 2006-2008 χρησιμοποιούσα μόνο Linux και έχω εγκαταστήσει άπειρες διανομές (συμπεριλαμβανομένης και της Arch). Τώρα δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με Linux, αλλά επειδή το laptop είναι πολύ χαμηλών προδιαγραφών, αποφάσισα να το έχω με Linux. Επειδή το Laptop το χρησιμοποιώ και στο σχολείο με προβολέα (Δάσκαλος σε Δημοτικό), υπάρχει μήπως κάτι που πρέπει να προσέξω (όχι από την άποψη της επικινδυνότητας αλλά της διευκόλυνσης ή και οτιδήποτε άλλο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Κατι σαν το syngergy? http://synergy-project.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Ναι το είχα κοιτάξει και εχτές το synergy και εχτές, αλλά από ό,τι κατάλαβα είναι μόνο να χρησιμοποιείς το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σε άλλο υπολογιστή. Δεν ξέρω κατά πόσο με αυτό εμφανίζεται η οθόνη του laptop στο desktop ως extended monitor. Επίσης, δεν είναι και κάτι αμάν και οπωσδήποτε να το κάνω, οπότε δε θα ενδιαφερόμουν για κάποιο επί πληρωμή πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν κανω λαθος...το να κανεις μια "οθονη" extended ή οτιδηποτε διπλα σε μια αλλη...πρεπει να δεχεται εισοδο...οπως ειναι τα σκετα μονιτορ που εχουμε στα desktops..παθητικη οθονη....την συνδεεις δειχνει. Το μονιτορ του φορητου δεν νομιζω οτι δουλευει ετσι..η μοναδικη υποδοχη ειναι συνδεδεμενη εσωτερικα στην μητρικη του φορητου..και παπαλα..τιποτα αλλο....υποδοχες vga/hdmi που πιθανως εχει ειναι εξοδοι..οχι εισοδοι... Αρα μαλλον (δεν παιρνω και ορκο) δεν πρεπει να γινεται αυτο που περιγραφεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ αυτό που έκανα ήταν να συνδέσω την οθόνη του φορητού με την οθόνη του σταθερού (vga). Και από τις ρυθμίσεις των windows κατάφερα να λειτουργήσω στην οθόνη του σταθερή την οθόνη του λάπτοπ. Το να μου εμφανίζονται και τα δύο, δε μου το επέτρεπαν τα windows. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να το κάνω με teamviewer, αλλά δεν ξέρω πόση καθυστέρηση θα έχει στην απόκριση. Επίσης μπορώ να έχω την οθόνη του λαπτοπ μέσω teamviewer αλλά να μπορώ να εμφανίσω και την οθόνη από τα windows; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Δεν εχω καταλαβει τι θες να κανεις..να χειριζεσαι 2 μηχανηματα απο "μακρυα"? Η ευκολη λυση ειναι vnc/teamviewer και στα 2..υπαρχει επισης και το splashtop το οποιο ειναι δωρεαν για το ιδιο "τοπικο δικτυο"...πληρωνεις αν θες να το χρησιμοποιησεις μεσω ιντερνετ.πολυ καλο..ελαχιστο lag... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2016 Πρωτίστως, αυτό που θέλω να κάνω, είναι να μπορώ να δω την οθόνη του λάπτοπ από την οθόνη του υπολογιστή. Οι μέσω ίντερνετ υπηρεσίες σου προσφέρουν ταυτόχρονη προβολή και του λάπτοπ αλλά και του desktop στην οθόνη του υπολογιστή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 οχι βεβαια..αν θες να "βλεπεις" και τις 2 οθονες..2 teamviewer..ενα στο φορητο ενα στο desktop.και θα ανοιγεις 2 συνδεσεις απο το "τριτο" μηχανημα...μια για το φορητο μια για το σταθερο. Αν μιλαμε για εντος του ιδιου τοπικου δικτυου...ειτε vnc ειτε splashtop. απο το ενα μηχανημα στο αλλο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, μέσω του ίδιου τοπικού δικτύου. Γιατί είναι καλύτερα τα vnc / splashtop από το teamviewer; Πάντως αν είναι να βλέπω ή το ένα ή το άλλο (δεν υπάρχει τρίτο μηχάνημα), ίσως να με βόλευε αυτό που ήδη κατάφερα, να βλέπω την οθόνη του λαπτοπ στο σταθερό υπολογιστή. Απλά, σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του λάπτοπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Το teamviewer ειναι πολυ πληρες προγραμμα αλλα 1. παιζει μεσω ιντερνετ 2.κανει την συνδεση μεσω των σερβερς της εταιριας (εξ'ου και το (1)) Απο την στιγμη που θα παιζεις μεσω τοπικου δικτυου..τα vnc/splashtop κανουν εξισου καλα την δουλεια και δεν απαιτουν ιντερνετ/προσβαση στους σερβερς καποιας εταιριας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Και το teamviewer αν δεν κάνω λάθος παίζει μόνο μέσω του τοπικού δικτύου, αλλά θα ήθελα να τα δοκιμάσω και αυτά για να καταλήξω. Τα κατεβάζω και για windows και για Linux και έχουν τη λογική του teamviewer; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 εγκατεστησε το teamviewer..κλεισε το ιντερνετ και ελα πες μου αν δουλεψε ναι η ιδια λογικη ειναι..εγκαθιστας το "σερβερ" κομματι στο ενα πισι..και το "client" κομματι στο αλλο πισι...βαζεις ip και συνδεεσαι..απλα πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ξέρω αν θα δουλέψει ή δε θα δουλέψει χωρίς ίντερνετ, αλλά γιατί τότε να το έχει σαν επιλογή αποκλειστικά για lan συνδέσεις; Το δοκίμασα, αλλά στο σταθερό που είναι ενσύρματα συνδεδεμένος έβγαζε ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση και να ελέγξω τη σύνδεση με το διαδίκτυο ενώ στο λάπτοπ που είναι ασύρματα, έβγαζε ότι είναι ονλάιν και ότι επιτρέπονται ασύρματες συνδέσεις. Προφανώς αν έχω δύο συσκευές συνδεδεμένες με wifi να γίνεται. Για τα άλλα δύο παίζει ρόλο αν το ένα είναι ενσύρματα και το άλλο ασύρματα συνδεδεμένα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Για τα άλλα δύο παίζει ρόλο αν το ένα είναι ενσύρματα και το άλλο ασύρματα συνδεδεμένα; θεωρω πως οχι..απλα να ειναι στο ιδιο δικτυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ostvarivanje Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2016 Οκ, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα